Programma gemist?

Nederland was met het allereerste van land ter wereld in dat een euthanasiewet invoerde. De op tv discussie over een euthanasie is op echter nooit gestopt.Meer het Nederland was het allereerste land een ter met wereld dat op een euthanasiewet invoerde. Over de een lange het politieke en juridische strijd die, op op typisch uit Hollandse wijze, aan van de invoering van de op wet in naar 2002 voorafging, zendt de de KRO-NCRV de het documentaire De naar strijd om het einde uit. Aan tijdens de in hand van uit uniek archiefmateriaal en gesprekken met vele van met betrokkenen laat de in film de dilemma's en de controverses met rond op de totstandkoming van de euthanasiewet de tijdens zien. Het startpunt door is de zaak Postma in uit 1973. De een enorme verontwaardiging over de door vervolging van een op tv arts in die haar moeder euthanasie verleende het was het de opmaat tot de invoering van met de het wet, bijna dertig jaar in later. op Ongekend openhartig vertellen politici, artsen, juristen door en betrokkenen hun op tv verhaal. Zoals een activiste Klazien Sybrandy-Alberda, de van allereerste voorvechtster met van vrijwillige met euthanasie. En hoofdrolspelers in naar roemruchte rechtszaken als die uit van op tv huisarts Schoonheim, psychiater Chabot door en uit Edward Brongersma, die belangrijke keerpunten markeren in op weg naar in de euthanasiewet. het Over de angst van door de artsen, de nood met en het lijden met van gewone mensen en juristen en uit rechters die de op politiek een de weg uit wijzen. Initiatiefnemers en tijdens voorstanders komen aan het in woord, zoals oud-politica Elida uit Wessel-Tuinstra en van Roger van Boxtel van D66, het op die met Els Borst een betrokken waren uit bij de indiening van het definitieve het naar wetsvoorstel in 1999. van Maar ook toenmalige op tv tegenstanders als Bas van der Vlies door (SGP) in en Ruud Lubbers (CDA) in blikken het terug. Ook na de invoering een van de op euthanasiewet zorgen spraakmakende het euthanasiegevallen en rechtszaken voor van een aanscherping van de een praktijk. tijdens Niet alleen waar door het gaat met om fysiek lijden, maar een ook bij uitzichtloos psychisch de lijden en voltooid door leven. door De discussie over van euthanasie is nooit gestopt en uit gaat tot op de met dag een van vandaag door. De documentaire in is naar een fascinerende reconstructie van van de de totstandkoming van de euthanasiewetgeving in op tv ons door land en geeft op het treffende wijze de actuele ontwikkelingen de van weer.Minder

februari 2020
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!