Programma gemist?

Nederland was met het allereerste land ter met wereld in dat een euthanasiewet invoerde. in De discussie uit over euthanasie is echter tijdens nooit gestopt.Meer Nederland in was het tijdens allereerste land ter wereld op tv dat naar een euthanasiewet invoerde. Over met de lange politieke en juridische een strijd in die, op typisch Hollandse op wijze, aan de met invoering van de wet van op tv in 2002 voorafging, zendt de KRO-NCRV door de een documentaire De strijd om uit het einde de uit. Aan de hand het van uniek archiefmateriaal en uit gesprekken met vele het betrokkenen laat de met film de dilemma's op en de controverses op tv op tv rond de totstandkoming van de de euthanasiewet op tv zien. Het startpunt is de zaak door Postma in het 1973. De enorme verontwaardiging van over de naar vervolging van een naar arts die haar met moeder een euthanasie verleende was de opmaat tot tijdens de van invoering van de wet, van bijna dertig jaar later. van Ongekend uit openhartig vertellen politici, artsen, juristen tijdens het en betrokkenen hun verhaal. Zoals door activiste Klazien Sybrandy-Alberda, de een op tv allereerste voorvechtster van in vrijwillige euthanasie. En hoofdrolspelers in roemruchte uit op tv rechtszaken als die de van huisarts Schoonheim, psychiater Chabot en in naar Edward Brongersma, die op tv belangrijke keerpunten markeren op weg naar de met de euthanasiewet. Over de angst van van artsen, de nood uit en de het lijden van gewone mensen van en juristen en op rechters die de op politiek uit de weg wijzen. Initiatiefnemers de en voorstanders in komen aan het woord, op tv zoals oud-politica op tv Elida Wessel-Tuinstra en Roger van een Boxtel van in D66, een die met Els Borst een betrokken waren bij de indiening van van het naar definitieve wetsvoorstel tijdens in 1999. Maar op tv ook toenmalige tegenstanders door als Bas van met der Vlies (SGP) en Ruud op Lubbers van (CDA) blikken terug. Ook van na de van invoering van de euthanasiewet uit zorgen spraakmakende naar euthanasiegevallen en rechtszaken uit voor een aanscherping naar van de praktijk. naar Niet alleen waar van het gaat om fysiek een lijden, maar ook tijdens bij in uitzichtloos psychisch lijden en voltooid leven. op De discussie over op euthanasie is nooit tijdens gestopt en op gaat tot op op de dag van naar vandaag door. De in documentaire de is een fascinerende reconstructie de van de totstandkoming van van de euthanasiewetgeving in het ons land en de geeft op treffende met wijze naar de actuele ontwikkelingen tijdens weer.Minder

november 2021
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!