Programma gemist?

Nederland was het tijdens allereerste land ter tijdens wereld dat de een euthanasiewet invoerde. De in op discussie over euthanasie is echter nooit naar gestopt.Meer tijdens Nederland was in het allereerste land ter met wereld dat een euthanasiewet naar invoerde. Over de lange door politieke tijdens en juridische strijd die, op op tv met typisch Hollandse wijze, aan de invoering tijdens van de op wet met in 2002 voorafging, zendt de met KRO-NCRV de documentaire het De met strijd om het einde op uit. Aan de door hand van uniek archiefmateriaal op en gesprekken met in vele betrokkenen laat van de film de dilemma's de en naar de controverses rond op de totstandkoming van de een euthanasiewet zien. Het tijdens startpunt is het de zaak naar Postma in 1973. De enorme in verontwaardiging over de van vervolging van een arts op die met haar moeder euthanasie verleende op tv was in de opmaat tot de invoering naar van de wet, op tv bijna dertig jaar later. met tijdens Ongekend openhartig vertellen politici, artsen, op tv juristen en op betrokkenen hun verhaal. Zoals activiste door Klazien het Sybrandy-Alberda, de allereerste voorvechtster van tijdens vrijwillige naar euthanasie. En hoofdrolspelers in roemruchte in rechtszaken als een die van huisarts Schoonheim, het psychiater Chabot en een Edward Brongersma, de die belangrijke keerpunten op markeren de op weg naar de op tv euthanasiewet. Over de angst van tijdens artsen, de de nood in en het lijden van gewone mensen van en een juristen en een rechters die de politiek de de weg wijzen. op tv Initiatiefnemers en in voorstanders komen aan het woord, zoals op tv oud-politica Elida Wessel-Tuinstra tijdens en met Roger van Boxtel naar van D66, van die met Els Borst betrokken de waren bij de naar indiening van met het definitieve een wetsvoorstel in 1999. Maar ook van toenmalige tegenstanders als Bas op van een der Vlies het (SGP) en Ruud in Lubbers (CDA) blikken terug. Ook na op tv de invoering van een de euthanasiewet uit zorgen spraakmakende euthanasiegevallen en van rechtszaken voor een het aanscherping van de het naar praktijk. Niet alleen waar het gaat de om fysiek lijden, op maar ook bij door uitzichtloos psychisch lijden door en voltooid leven. de De op tv discussie over euthanasie is nooit uit door gestopt en gaat tot van op de op tv dag van vandaag door door. De documentaire is een fascinerende in reconstructie van de tijdens totstandkoming van het de euthanasiewetgeving van in ons land van en geeft op op treffende wijze de actuele een ontwikkelingen door weer.Minder

maart 2021
16-02-2016 22:55

2Doc: De strijd om het einde

2Doc: De strijd om het einde - 2Doc: De strijd om het einde

Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. De discussie over euthanasie is echter nooit gestopt.Meer Nederland was het allereerste land ter wereld dat een euthanasiewet invoerde. Over de lange politieke en...

2Doc: De strijd om het einde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De strijd om het einde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De strijd om het einde bij 2Doc: De strijd om het einde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De strijd om het einde. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De strijd om het einde gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De strijd om het einde gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De strijd om het einde? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De strijd om het einde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 16-02-2016 om 22:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!