Programma gemist?

In het 1941 pakte de de Duitse bezetter in uit Amsterdam 427 willekeurige joodse met mannen op tv op en voerde ze uit naar de vernietigingskampen. Het was uit de de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op de 25 februari het wordt de herdacht dat het de vijfenzeventig jaar geleden is door dat de Februaristaking naar plaatsvond. Zaterdag 22 en zondag met 23 februari 1941 een pakken de Duitsers het voor op tv het eerst, als represaille, 427 tijdens willekeurige in joodse mannen uit op en voeren uit hen af naar op een onbekende bestemming. naar Slechts twee mannen keren na de de oorlog levend terug. op Deze razzia het is de directe aanleiding het voor op tv de Februaristaking, drie dagen later. naar een Tijdens de staking, die twee dagen door duurt, schiet een de bezetter met scherp, uit met negen doden met en door vele zwaargewonden als op tv gevolg. Nergens anders tijdens in heel bezet een Europa heeft de het wegvoeren van de joden tot de zo'n massaal protest op op tv geleid. Aan de vooravond de van de herdenking wordt de het naar documentaire De stakende stad uitgezonden, uit over de dagen in die vooraf gaan met aan tijdens de staking. De verontwaardiging onder de door bevolking over uit de razzia door werkt als aanjager op door de reeds bestaande arbeidsonrust. tijdens De Amsterdamse van trambestuurders weigeren uit te met een rijden en binnen enkele uren hebben door vele grote en het kleine bedrijven het in in werk neergelegd. De Amsterdamse de ponten brengen in duizenden havenarbeiders die door mee gaan staken naar van het centrum naar van de stad. De naar stakende stad met is een reconstructie van een prominente tijdens verzetsdaad uit tijdens de Tweede Wereldoorlog, van die zelfs internationaal naar van betekenis is. uit Een door Duitse soldaat fotografeerde de op tv razzia op het Jonas Daniël van Meijerplein. De naar foto's blijven op tv bewaard en komen na van de oorlog in boven water en tijdens vinden hun plek van in het archief op van het NIOD. In de de angst en het chaos van de een razzia merkt bijna niemand op dat een de soldaat foto's met maakt. Foto's die zijn de bedoeld voor door een rapportage aan SS-leider door Heinrich Himmler. Op één uit in van de foto's kijkt een het jonge man recht in tijdens de de camera. Dwars door door de lens van en zijn belager heen tijdens kijkt hij van ons aan. Pas vijfenzeventig de jaar later weten een we misschien wie hij tijdens is.Minder

mei 2021
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!