Programma gemist?

In het 1941 pakte uit de Duitse bezetter in Amsterdam een 427 willekeurige joodse mannen op tv op van en voerde het ze naar de naar vernietigingskampen. Het was de inleiding tot met de Februaristaking.Meer in Op 25 februari het wordt de herdacht dat het vijfenzeventig op tv jaar geleden uit is dat de op Februaristaking plaatsvond. Zaterdag 22 en een zondag 23 februari op tv 1941 pakken de een Duitsers voor het eerst, in als represaille, 427 van willekeurige joodse mannen door op tv op en voeren in hen af naar een het onbekende bestemming. Slechts twee mannen op tv keren na een de uit oorlog levend terug. een Deze razzia is met de directe aanleiding voor naar de Februaristaking, drie van dagen later. Tijdens de staking, tijdens in die twee dagen de duurt, schiet de bezetter met scherp, de met negen doden uit en vele op tv zwaargewonden als gevolg. door Nergens anders uit in heel bezet Europa uit heeft het in wegvoeren van de joden tijdens tot naar zo'n massaal protest geleid. met Aan de met vooravond van de herdenking tijdens wordt de documentaire De op tv stakende uit stad uitgezonden, over de dagen die op tv vooraf gaan aan van de staking. uit De verontwaardiging tijdens onder de het bevolking over de razzia werkt als tijdens aanjager het op de reeds bestaande arbeidsonrust. door De Amsterdamse in trambestuurders weigeren uit te tijdens op rijden en binnen een enkele uren hebben vele door grote en kleine tijdens bedrijven het werk het neergelegd. De van Amsterdamse ponten brengen duizenden havenarbeiders die uit mee door gaan staken een naar het centrum van het de stad. De stakende stad in is een met reconstructie van een prominente van verzetsdaad uit de in Tweede Wereldoorlog, die op zelfs internationaal van de betekenis in is. Een Duitse soldaat fotografeerde in de razzia op het het het Jonas Daniël Meijerplein. de De foto's blijven bewaard het en komen de na de het oorlog boven water en vinden hun de plek in het tijdens archief van het in op NIOD. In de angst op en chaos van op de razzia merkt bijna het niemand dat de het soldaat foto's maakt. Foto's een door die zijn bedoeld voor een op rapportage de aan SS-leider Heinrich Himmler. Op naar één van de het foto's kijkt uit een jonge man recht tijdens in de camera. Dwars met door de lens tijdens en zijn belager in heen kijkt hij door ons naar aan. Pas vijfenzeventig uit jaar later weten we een misschien wie hij door is.Minder

september 2020
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!