Programma gemist?

In op 1941 pakte de met Duitse bezetter in tijdens Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen naar op met en voerde ze naar de van vernietigingskampen. het Het was de naar inleiding tot de de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt van herdacht dat het op tv op vijfenzeventig jaar geleden is dat de tijdens Februaristaking plaatsvond. Zaterdag uit 22 en op tv zondag 23 in februari 1941 op tv pakken de Duitsers voor het het eerst, op tv als represaille, 427 willekeurige joodse tijdens mannen op en voeren door hen van af naar tijdens een onbekende bestemming. Slechts twee mannen van een keren na de in oorlog levend terug. op tv Deze razzia is van de directe aanleiding voor uit de Februaristaking, drie met dagen later. door Tijdens de staking, de die twee dagen duurt, met schiet de bezetter met scherp, uit met negen uit doden en vele tijdens zwaargewonden als gevolg. Nergens in uit anders in heel bezet Europa heeft naar het wegvoeren van op de joden tot naar naar zo'n massaal protest geleid. Aan de naar vooravond van de de herdenking naar wordt de naar documentaire De stakende een stad uitgezonden, over de de dagen die met vooraf gaan aan de van staking. De verontwaardiging onder van de bevolking de over de razzia het werkt als aanjager in op de het reeds bestaande arbeidsonrust. De van Amsterdamse trambestuurders weigeren uit uit te rijden op en binnen enkele uren met hebben met vele grote en in kleine bedrijven het op tv werk neergelegd. De Amsterdamse in ponten brengen duizenden havenarbeiders een die op tv mee gaan staken naar de het centrum van de tijdens stad. De tijdens stakende stad het is een reconstructie van uit een prominente verzetsdaad uit de door tijdens Tweede Wereldoorlog, die op zelfs internationaal van betekenis is. van Een Duitse uit soldaat fotografeerde de razzia op van naar het Jonas Daniël Meijerplein. op De foto's blijven met bewaard en komen na tijdens de oorlog van boven water en vinden hun tijdens plek in een het archief van naar het op NIOD. In de angst en naar chaos van de naar razzia merkt tijdens bijna niemand dat de soldaat door op foto's maakt. Foto's op tv die zijn bedoeld voor tijdens een rapportage aan de SS-leider Heinrich met Himmler. Op één van het de foto's van kijkt een jonge man recht in uit de camera. Dwars in door de het lens en een zijn belager heen de kijkt hij ons door aan. Pas vijfenzeventig jaar later van weten we misschien in wie hij met is.Minder

mei 2020
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!