Programma gemist?

In het 1941 pakte de door Duitse bezetter van in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op tv op en door voerde ze naar van de vernietigingskampen. Het tijdens was de tijdens inleiding tot de Februaristaking.Meer een Op 25 februari wordt een herdacht dat op het vijfenzeventig tijdens jaar geleden is het dat de op Februaristaking plaatsvond. Zaterdag 22 en zondag in 23 februari een 1941 pakken het de Duitsers voor het eerst, het als represaille, naar 427 in willekeurige joodse mannen op en het voeren door hen af naar een onbekende uit bestemming. Slechts van twee mannen keren na de naar oorlog levend terug. het van Deze razzia is de directe tijdens aanleiding voor de Februaristaking, de door drie dagen later. Tijdens de staking, van van die twee dagen duurt, schiet de het bezetter met op tv scherp, met negen doden uit en vele de zwaargewonden op als gevolg. Nergens het anders in heel bezet op Europa heeft de het wegvoeren van de joden tot de zo'n massaal op protest geleid. uit Aan de vooravond van de op tv herdenking op tv wordt de documentaire De stakende van stad op tv uitgezonden, over de van dagen die op vooraf gaan aan door de staking. De verontwaardiging onder de op bevolking over een de razzia met werkt als aanjager de op de reeds bestaande arbeidsonrust. tijdens De Amsterdamse de trambestuurders weigeren uit van te rijden en binnen op enkele uren hebben door vele grote en door kleine bedrijven tijdens het de werk neergelegd. De Amsterdamse op ponten brengen duizenden havenarbeiders met die mee gaan staken de naar een het centrum van de naar stad. met De stakende stad is een reconstructie het van de een prominente verzetsdaad uit een de Tweede Wereldoorlog, het die op zelfs internationaal van betekenis op tv is. Een van Duitse soldaat fotografeerde de van razzia op het op tv Jonas Daniël Meijerplein. De in foto's blijven bewaard en door komen door na de door oorlog boven water en vinden op hun op plek in het archief uit van het met NIOD. In de angst de en chaos van de een razzia uit merkt bijna niemand dat van de soldaat foto's maakt. Foto's op tv die zijn op tv bedoeld met voor een rapportage aan SS-leider uit Heinrich Himmler. Op één van van met de foto's kijkt in een jonge uit man recht in op de camera. Dwars door op tv de lens met en zijn belager heen kijkt naar hij ons aan. in Pas vijfenzeventig jaar door later met weten we misschien wie hij de is.Minder

januari 2021
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!