Programma gemist?

In op 1941 pakte de Duitse bezetter op op in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen met op op en voerde ze naar de een vernietigingskampen. de Het was de inleiding tot op tv naar de Februaristaking.Meer Op 25 februari een wordt herdacht dat op tv het vijfenzeventig jaar tijdens geleden is dat van de Februaristaking op plaatsvond. Zaterdag 22 en zondag een 23 februari 1941 op tv pakken de Duitsers met voor het eerst, in met als represaille, 427 uit willekeurige joodse mannen op op en voeren hen af naar het een in onbekende bestemming. Slechts op twee mannen door keren na de op oorlog levend terug. Deze op tv razzia is op de directe aanleiding voor van de Februaristaking, door drie dagen later. Tijdens uit de staking, die twee dagen met duurt, schiet de de op tv bezetter met scherp, op tv met negen doden en vele zwaargewonden op tv als gevolg. Nergens uit het anders in heel bezet Europa de heeft het met wegvoeren van uit de joden tot zo'n op massaal protest naar geleid. Aan de vooravond met van de herdenking wordt de op tv documentaire De stakende in stad uitgezonden, over met de dagen met die op vooraf gaan aan tijdens de staking. De verontwaardiging van onder de bevolking over een de razzia werkt als op tv aanjager van op de reeds bestaande met arbeidsonrust. De Amsterdamse trambestuurders met weigeren uit met te rijden met en binnen enkele de uren hebben vele grote en uit kleine bedrijven op het werk van neergelegd. De naar Amsterdamse ponten brengen duizenden een havenarbeiders die mee gaan staken de op naar het centrum van de tijdens stad. een De stakende stad de is een reconstructie naar van een prominente verzetsdaad naar uit de Tweede Wereldoorlog, uit die zelfs het internationaal van betekenis is. een Een van Duitse soldaat fotografeerde de razzia op naar het Jonas Daniël met het Meijerplein. De foto's blijven bewaard naar en komen na in de oorlog een boven water en met vinden hun van plek in het naar archief van het NIOD. In de naar angst door en chaos van de tijdens razzia de merkt bijna niemand dat de soldaat met van foto's maakt. Foto's in die zijn bedoeld voor een rapportage van aan het SS-leider Heinrich Himmler. op Op één van de met foto's het kijkt een jonge met man recht in de camera. uit Dwars door op tv de lens en in zijn belager heen kijkt uit hij naar ons aan. Pas vijfenzeventig jaar tijdens later weten we een misschien wie hij een is.Minder

september 2021
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!