Programma gemist?

In tijdens 1941 pakte de Duitse door bezetter in door Amsterdam 427 willekeurige in joodse mannen op en voerde op ze naar op de een vernietigingskampen. Het was de inleiding de tot de Februaristaking.Meer naar Op uit 25 februari wordt herdacht dat uit het de vijfenzeventig jaar geleden is met dat de uit Februaristaking plaatsvond. Zaterdag 22 en door zondag 23 een februari 1941 pakken de Duitsers op voor het met eerst, door als represaille, 427 willekeurige joodse mannen in op een en voeren van hen af naar door een onbekende bestemming. Slechts naar twee mannen keren door na de oorlog door levend terug. Deze razzia is op tv de directe in aanleiding voor de de Februaristaking, drie op tv dagen later. in Tijdens de staking, die in twee dagen duurt, van schiet de in bezetter met scherp, naar met negen doden naar en vele zwaargewonden als gevolg. Nergens de anders in naar heel bezet het Europa heeft het wegvoeren van naar de joden naar tot zo'n met massaal protest geleid. door Aan de in vooravond van de herdenking een wordt de documentaire De stakende door uit stad uitgezonden, over de dagen in die van vooraf gaan aan de in staking. De verontwaardiging onder naar de bevolking over de op tv razzia werkt als met aanjager een op de reeds bestaande arbeidsonrust. de De tijdens Amsterdamse trambestuurders op tv weigeren uit te rijden en naar binnen enkele uren tijdens hebben vele grote en van kleine bedrijven naar het werk neergelegd. De de Amsterdamse ponten brengen de duizenden havenarbeiders van die mee gaan staken in op naar het centrum de van de stad. De in stakende stad is een uit reconstructie van een prominente met het verzetsdaad uit de de Tweede Wereldoorlog, die zelfs internationaal van tijdens betekenis is. Een tijdens Duitse soldaat door fotografeerde tijdens de razzia op het Jonas Daniël naar Meijerplein. De de foto's blijven met bewaard en komen na de in oorlog boven water tijdens en vinden hun in op plek in het op tv archief van het NIOD. In de uit de angst en chaos tijdens van de razzia merkt bijna van niemand dat een de soldaat foto's maakt. door Foto's naar die zijn bedoeld naar voor een rapportage uit aan SS-leider Heinrich Himmler. Op de één van uit de foto's kijkt een naar jonge man in recht in het de camera. Dwars door de in lens en op tv zijn belager met heen kijkt hij ons aan. op Pas in vijfenzeventig jaar later weten we misschien op uit wie hij is.Minder

oktober 2019
22-02-2016 20:55

2Doc: De stakende stad

2Doc: De stakende stad - 2Doc: De stakende stad

In 1941 pakte de Duitse bezetter in Amsterdam 427 willekeurige joodse mannen op en voerde ze naar de vernietigingskampen. Het was de inleiding tot de Februaristaking.Meer Op 25 februari wordt herdacht dat het vijfenzeventig jaar geleden is ...

2Doc: De stakende stad gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: De stakende stad de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: De stakende stad bij 2Doc: De stakende stad liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: De stakende stad. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: De stakende stad gemist

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: De stakende stad gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: De stakende stad? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: De stakende stad kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 22-02-2016 om 20:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!