Programma gemist?

Polarisatie van de in samenleving: van hoe nu verder? Kort door na de naar twee aanslagen op moskeeën de in Christchurch van in Nieuw-Zeeland, door werd Nederland opgeschrikt door een aanslag op in het de Utrechtse op tv wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt het meer dan ooit in gepolariseerd. Aan tafel: een Marianne van den tijdens Anker (oud-wethouder Rotterdam), door Chris Aalberts met (docent politieke communicatie uit en schrijver De pijnhopen van rechts), op tv Bouchra Dibi (adviseur naar wijken), Karim Amghar van (docent het mbo en voorzitter WijWijs) en een Rasit Bal met (docent imamopleiding uit VU).

Segregatie van in het onderwijs blijft de een hardnekkig verschijnsel. van Het leidt de tot kansenongelijkheid en tot op polarisatie in in de samenleving. Witte op tv scholen puilen vaak uit en naar zwarte scholen worden tijdens zo impopulair op dat ze in hun deuren moeten sluiten. naar Aan tafel: Yasin Yaylali naar (vmbo-docent), Zeki Arslan tijdens (onderwijsspecialist) en het Maurice Crul tijdens (onderwijssocioloog VU). * Abdelkader Benali in heeft grote een bekendheid verworven als uit schrijver van romans zoals van een Bruiloft aan zee en De langverwachte. op En van na het succes door van zijn vorige voorstelling Brief van aan mijn dochter, van staat op tv Benali nu op de planken op tv met tijdens de solovoorstelling Kalief van Nederland. door op tv Een reis van Bagdad op tv tot Marokko. Door tijdens tijden en verhalen van op zoek door naar het geheim van zijn op tv grootmoeder.

Afgelopen weekend een werden de bezoekers van het de As-Soennah een Moskee in opgeschrikt door een etalagepop de en spandoek met tijdens beledigingen over de van profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging door in Pegida eiste de actie op en de van kondigde meteen meer acties met aan. De Nieuwe Maan brengt in Pegida en Raad op tv van Marokkaanse Moskeeën in Nederland aan een tafel: Edwin Wagensveld met (voorman het Pegida Nederland) vs. Saïd met Bouharrou (vice-voorzitter uit Raad van Marokkaanse in Moskeeën Nederland). De met islamitische dolle mina's hebben het het niet gemakkelijk. een In plaats van steun het voor hun strijd, uit worden ze vaak op tv weggezet uit als polariserend en zelfs naar als een uithangbord van extreemrechts. op tv De Nieuwe Maan de maakt op naar de op Internationale Vrouwendag de balans op: hoe uit de staat het ervoor met in de emancipatie van in moslima's anno 2019? Aan uit tafel: Shirin Musa tijdens (directeur op Femmes For Freedom) & Darya op tv Safai een (vrouwenrechtenactivist), die zich de beide inzetten voor tijdens vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. in Moeten we de Syriëgangers door en hun kinderen terughalen in naar Nederland? naar Aan tafel: Els (oma van kalifaatkinderen, uit gefingeerde naam) en Houssein op tv (opa kalifaatkinderen) op die hun in kleinkinderen uit Syrië terug willen halen in naar Nederland. En een een debat tussen met met Montasser AlDe'emeh (jihadisme-onderzoeker KU Leuven), Geert-Jan de Knoops (advocaat en de de hoogleraar UVA) & Yasar het Özdemir (advocaat Syriëgangers) over het met de wel of niet terughalen van de het Syriëgangers en op de naar kalifaatkinderen.

Gemengde door bruiloften. Bij gemengde huwelijken in is er regelmatig sprake in van met keuzestress. Moet er de aan de Marokkaanse óf Turkse op op tv tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam een de Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), een Leen Sterckx in (onderzoeker met Sociaal Cultureel Planbureau) uit en Hamida Hamerslag (huwelijksplanner het van interculturele op tv bruiloften).

Achtergelaten kinderen in door van land van herkomst. Jaarlijks op tv worden er honderden van kinderen 'achtergelaten' in het op land van herkomst van een door hun ouders. Vaak van zijn opvoedproblemen het naar motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond de naar laten hun kinderen uit vaak over aan de op zorg van familie in met de hoop uit dat ze tijdens weer in het gareel komen. Voor op tv op de achtergelaten kinderen van is dat vaak traumatisch. Aan van tafel: op tv Abdellah Mehraz (pedagoog en ervaringsdeskundige) met en Diny op tv Flierman (het Landelijk Knooppunt op tv Huwelijksdwang en Achterlating). op * op Dream School: seizoen 3. Bokslegende met Lucia Rijker in en rector in Eric van 't Zelfde openen het door nieuwe seizoen op van tijdens Dream School en nemen drie weken uit met lang een groep drop-outs de onder hun hoede. In in tien afleveringen proberen ze de deze vastgelopen uit jongeren weer in op tv beweging te krijgen. uit Met ook dit een jaar op weer een batterij aan uitzonderlijke tijdens docenten, onder het wie Lodewijk Asscher met en actrice Imanuelle Grives. met Aan tafel: uit Lucia Rijker (oud-bokser), Eric van door 't Zelfde een (rector), Imanuelle Grives in (actrice) tijdens en Lodewijk Asscher een (politicus).

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? de Wethouder in Amsterdam in een Rutger Groot Wassink het wil met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven op tv werkzoekenden door discrimineren. Bedrijven vrezen echter naar een heksenjacht. Aan door tafel: Rutger naar Groot Wassink (wethouder, Amsterdam), het Bart Drenth (voorzitter een MKB Amsterdam) door en Mourad el tijdens Moussati (oprichter Sollicitatiemarkt.nl). van * Boek: 'Het het zal je broertje maar zijn'. van Een op tv humoristische zoektocht in een Marokko van loser in Nourdin naar een op tv geschikte man voor zijn tweelingzusje uit Fatma. Aan in tafel: auteur de en stand-upcomedian Anuar Aoulad van Abdelkrim.

Aanpak met radicalisering. Hoe gaan de op tv verschillende gemeenten hun geld het voor de lokale op aanpak besteden? naar Aan op tv tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, in VVD), Eric van uit 't Zelfde in (schooldirecteur) van en Engin Baydar (ervaringsdeskundige). * IFFR-film naar 'Take uit me Somewhere Nice'. Regietalent Ena van Sendijarevic het (31), genomineerd voor het de prestigieuze Tiger-award op het tijdens Internationaal het Film Festival Rotterdam (IFFR), vertelt in over in haar eerste speelfilm de Take Me Somewhere tijdens Nice.

Boko Haram. De op in 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes het die terugkeren uit de de het handen van de streng islamitische terreurgroep tijdens Boko uit Haram. Aan tafel: Manon de Stravens (journalist en schrijver uit van op het boek De Opstand door van Boko met Haram). * op NTR-serie: Moslims Zoals Wij. In naar deze serie wonen een vier een mannen en vier vrouwen tien de dagen samen in door een huis nabij in Roermond. Wat betekent op het met om moslim te op tv zijn en wanneer ben je het een op goede moslim? Aan tafel: Selma op Omari (vlogger) met en Mohamed op Abdulahi (psychologiestudent).

'Verwesterde' naar vrouwen. Drie van vrouwen uit Afghanistan en Somalië op tv mogen uit voorlopig in Nederland blijven omdat naar ze te op 'westers' zijn geworden. op Aan tafel: naar Mohadese Moradi & de Jasper Kuipers (adjunct-directeur van Vluchtelingenwerk). * naar Van crimineel het tot fotograaf. De naar Rotterdamse een fotograaf Stacii Samidin stond met door een been in uit de criminaliteit, op maar tegenwoordig door breekt hij door de als fotograaf. In opdracht van het op tv van Rijksmuseum fotografeerde hij voor de een jaarlijkse het expositie Document Nederland.

Hongersnood in naar Jemen. De helft een van de bevolking naar verkeert de in hongersnood van ongekende omvang. op Aan tafel: Juriaan Lahr op met (het Rode Kruis) en een Jamal Badre (uit Jemen). * een De Nieuwe het Buur, vierdelige NTR-serie'. In van de serie worden van met inwoners in Nederland, Kroatië, Tsjechië het en Portugal geconfronteerd met de van 'nieuwe buren': vluchtelingen, arbeidsmigranten met en Roma, een op zoek naar een nieuw op thuis. in Aan tafel: Ries met van Dijk (hoofdpersoon De Nieuwe op tv Buur) op en Meral Uslu (regisseur De van Nieuwe de Buur).

Rif na door twee van jaar. Jonge Marokkaanse mannen blijven tijdens twee door jaar na de opstanden naar in de noordelijke Rif-regio uit wegtrekken uit Marokko. van Alle middelen op tv worden ingezet door om de oversteek te kunnen wagen tijdens over de Middellandse naar Zee richting Europa. tijdens in Alles voor een betere uit toekomst. Aan tafel: Farida Houdoe door (zus van met een veroordeelde de demonstrant) en Kati Piri van (Europarlementariër PvdA). * tijdens Comeback in Spice Girls. Girl Power! Deze in week kondigde Spice Girls op tv hun comeback van aan. in De populaire girlband veroverde in door de jaren 90 naar wereldwijd harten door van veel vrouwen. met Naast hun muziek, tijdens waren de Spice Girls in ook met een inspiratiebron voor jonge meiden om tijdens de hun dromen na te jagen. uit Aan tafel: Janice een Deul (modeactivist) en naar dragqueen Megan op tv Schoonbrood.

'Grens' van van satire. Mocro Park, op tv een satirische Youtube-serie op over tijdens een oer-Hollandse stad, een is enerzijds een groot succes, anderzijds op tv de in opspraak: de serie zou van antisemitisch op zijn. Waar ligt door de grens? Aan tafel: de Eddy Terstall in (filmmaker). * Diwan uit Awards Holland Gala 2018 tijdens op 3 november. Het het Belgische concept Diwan Awards van is overgewaaid door naar het Nederland. De initiatiefnemers willen hiermee op tv een tegenwicht bieden aan op de negatieve beeldvorming naar rond mensen de van Marokkaanse afkomst. Aan de tafel: Samira Fegrachi door (genomineerde in de een categorie geneeskunde), op Lousewies van der Laan in naar (ambassadeur Diwan Awards Holland en oud-politica) met uit en Ahmed Larouz (organisator een Diwan Awards een Holland).

Borstkanker naar onder migrantenvrouwen. Borstkankerpatiënten naar die laag opgeleid zijn op of een migratieachtergrond op hebben worden minder op tv vaak doorwezen voor een een erfelijkheidsonderzoek. op Hoe kan door dat? Aan tafel: van Arjen Witkamp (oncologisch chirurg), van Margreet Ausems met (klinisch geneticus en onderzoeker) uit en Goli Abdurahman de (voormalig borstkankerpatiënt). uit * Terugblik op het werk door van fotograaf door Ara Güler. De op onlangs overleden internationaal van geroemde fotograaf in Ara Güler maakte onder meer door foto's van Pablo Picasso, een Salvador Dali, Sophia naar op tv Loren en Alfred Hitchcock. Ook legde een hij Istanbul van op een romantische op manier vast een in zwart-witfoto's. van Wat is zijn nalatenschap? Aan het tafel: Ahmet het Polat (fotograaf).

maart 2019
22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

01-02-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? Wethouder in Amsterdam Rutger Groot Wassink wil met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven werkzoekenden discrimineren. Bedrijven vrezen echter een heksenjacht. Aan tafel: Rutger Groot Wassink ...

25-01-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Aanpak radicalisering. Hoe gaan de verschillende gemeenten hun geld voor de lokale aanpak besteden? Aan tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric van 't Zelfde (schooldirecteur) en Engin Baydar (ervaringsdeskundig...

07-12-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Boko Haram. De 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes die terugkeren uit de handen van de streng islamitische terreurgroep Boko Haram. Aan tafel: Manon Stravens (journalist en schrijver van het boek De Opstand van Boko Haram). * NTR-serie...

30-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

23-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

'Verwesterde' vrouwen. Drie vrouwen uit Afghanistan en Somalië mogen voorlopig in Nederland blijven omdat ze te 'westers' zijn geworden. Aan tafel: Mohadese Moradi & Jasper Kuipers (adjunct-directeur van Vluchtelingenwerk). * Van crimineel ...

16-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hongersnood in Jemen. De helft van de bevolking verkeert in hongersnood van ongekende omvang. Aan tafel: Juriaan Lahr (het Rode Kruis) en Jamal Badre (uit Jemen). * De Nieuwe Buur, vierdelige NTR-serie'. In de serie worden inwoners in Neder...

09-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Rif na twee jaar. Jonge Marokkaanse mannen blijven twee jaar na de opstanden in de noordelijke Rif-regio wegtrekken uit Marokko. Alle middelen worden ingezet om de oversteek te kunnen wagen over de Middellandse Zee richting Europa. Alles vo...

02-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

'Grens' van satire. Mocro Park, een satirische Youtube-serie over een oer-Hollandse stad, is enerzijds een groot succes, anderzijds in opspraak: de serie zou antisemitisch zijn. Waar ligt de grens? Aan tafel: Eddy Terstall (filmmaker). * Di...

26-10-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Borstkanker onder migrantenvrouwen. Borstkankerpatiënten die laag opgeleid zijn of een migratieachtergrond hebben worden minder vaak doorwezen voor een erfelijkheidsonderzoek. Hoe kan dat? Aan tafel: Arjen Witkamp (oncologisch chirurg), Mar...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 85
  • Laatste uitzending op 22-03-2019 om 17:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord