Programma gemist?

Is Nederland nog door wel het tolerante een land van naar vrijheid? Aan tafel: op tv Journalist uit Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, naar jurist Zehra Sariaslan, naar rapper Ginger en uit een Rachid Guernaoui, wethouder tijdens integratie Den Haag.

Emancipatie in dove moslims. Journalist Damla op tv Kaygusuz door (22), samen met haar uit moeder Nuran te gast, op tv doet tijdens een oproep aan met een name islamitische doven op tv om door de schaamtecultuur heen een te breken. van * Sohaib (11) ontwerpt een patiëntenkamer. tijdens De 11-jarige Sohaib Elkouaa naar heeft een patiëntenkamer de ontworpen voor zijn ernstig door zieke broertje Adam de een (10). Met zijn moeder Fatima in is hij te met gast.

De de politie luidt de noodklok een over het groeiend op tv aantal incidenten met verwarde uit personen, zoals steekpartijen met door o.a. het Malek F. (Den in Haag), Philip O. op (Amsterdam), Tevfik G. in (Arnhem) en op Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek uit door hierover met slachtoffers Sharon en op tv Martin Colmans, tijdens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken en door oud-bestuurder van de GGZ, in Sjef op tv Czyzewski.

Hoe tijdens is het uit om burgemeester te zijn in een tijdens steeds verder polariserende met samenleving? Kan je de een het eigenlijk goed met doen? Een exclusief de interview van Fidan Ekiz met de uit met Rotterdamse burgemeester Ahmed uit Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) uit schuift aan met om te praten over door o.a. naar het belang van biculturele een burgemeesters.

Voetballers door met een dubbele nationaliteit, een voor tijdens wie moeten ze op uitkomen? Een debat tussen Jacques met Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin uit Bezzai (oud-profvoetballer) tijdens en Gijs van van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) van over het Nederlands-Marokkaanse jongens die voor de het Marokkaanse in nationale elftal kiezen het in plaats van voor Oranje, zoals met bijvoorbeeld Hakim Ziyech in en Sofyan Amrabat. van * Samenloop met Van Omstandigheden, een tijdens beeldroman, en Laat Me het uit Toe, single, van uit Saman Amini. De Iraans-Nederlandse theatermaker op en schrijver door Saman Amini op legt in zijn beeldroman zijn uit geschiedenis en rumoerige naar verleden op tv vast.

Polarisatie het van de samenleving: hoe door nu in verder? Kort na de twee aanslagen op tv op moskeeën naar in door Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door door door een aanslag op in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. met Nederland lijkt een meer dan ooit gepolariseerd. Aan door tafel: Marianne van van den tijdens Anker (oud-wethouder Rotterdam), op tv Chris Aalberts in (docent politieke communicatie en schrijver uit De pijnhopen van de rechts), Bouchra door Dibi (adviseur wijken), naar Karim Amghar (docent mbo en met voorzitter WijWijs) uit en Rasit Bal (docent uit imamopleiding met VU).

Segregatie in een het onderwijs blijft naar een hardnekkig verschijnsel. Het tijdens leidt tijdens tot kansenongelijkheid en tijdens tot polarisatie uit in de samenleving. Witte van scholen puilen door vaak uit en zwarte op scholen worden op zo impopulair dat ze hun deuren tijdens in moeten sluiten. Aan naar tafel: Yasin Yaylali (vmbo-docent), Zeki de Arslan (onderwijsspecialist) en door Maurice Crul (onderwijssocioloog met VU). * met Abdelkader Benali heeft op grote bekendheid verworven als tijdens schrijver van romans zoals door Bruiloft uit aan zee op tv en De langverwachte. En na op het succes van uit zijn vorige voorstelling Brief in op aan mijn dochter, een staat Benali nu op naar de planken in met de solovoorstelling Kalief van Nederland. met Een naar reis van op Bagdad tot Marokko. Door tijden en door verhalen door op zoek naar het met geheim van zijn door grootmoeder.

Afgelopen van weekend werden de bezoekers met van de uit As-Soennah Moskee opgeschrikt in door een etalagepop door en spandoek met beledigingen de over de van profeet Mohammed. De extreemrechtse naar anti-islambeweging tijdens Pegida eiste de op tv actie op en kondigde op tv meteen meer acties aan. op tv De Nieuwe Maan naar brengt Pegida en Raad het van met Marokkaanse Moskeeën met Nederland aan tafel: Edwin in Wagensveld (voorman Pegida een Nederland) vs. Saïd de Bouharrou (vice-voorzitter Raad van van Marokkaanse Moskeeën Nederland). het De islamitische in dolle mina's hebben het niet het gemakkelijk. op In plaats van de steun voor hun in strijd, worden tijdens ze vaak weggezet met als polariserend en zelfs als een tijdens uithangbord op van extreemrechts. De Nieuwe het Maan maakt op op de uit Internationale Vrouwendag de balans op: de hoe staat het ervoor de op tv met de emancipatie van moslima's anno het 2019? Aan uit tafel: het Shirin Musa (directeur Femmes For Freedom) het & Darya Safai naar (vrouwenrechtenactivist), van die zich beide inzetten het voor de vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. Moeten met we door de Syriëgangers en hun tijdens kinderen terughalen naar Nederland? de Aan tafel: Els op (oma uit kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa tijdens kalifaatkinderen) die een hun de kleinkinderen uit Syrië terug willen halen uit naar Nederland. met En tijdens een debat tussen met Montasser AlDe'emeh (jihadisme-onderzoeker KU op tv Leuven), Geert-Jan Knoops (advocaat met en hoogleraar een UVA) & Yasar Özdemir (advocaat van met Syriëgangers) over het wel door of niet terughalen van naar de Syriëgangers en de met het kalifaatkinderen.

Gemengde bruiloften. tijdens Bij het gemengde huwelijken is op er regelmatig sprake door van keuzestress. Moet er aan de met Marokkaanse van óf Turkse tradities in worden vastgehouden? op tv Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber tijdens Meriamslife), de Ela Colak (schrijver), Leen uit Sterckx (onderzoeker naar Sociaal Cultureel Planbureau) van en Hamida Hamerslag (huwelijksplanner uit van interculturele op bruiloften).

Achtergelaten tijdens kinderen in land van herkomst. tijdens Jaarlijks de worden er honderden het kinderen 'achtergelaten' een in het land van herkomst van de de hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen in het motief. Ouders met uit op een niet-westerse migratieachtergrond laten hun door kinderen vaak een over aan de zorg het van familie door in de hoop dat ze het weer naar in het gareel komen. Voor van de naar achtergelaten kinderen is de dat vaak door traumatisch. Aan tafel: Abdellah Mehraz de (pedagoog en een ervaringsdeskundige) en Diny Flierman naar (het een Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating). * op tv Dream School: door seizoen 3. Bokslegende op Lucia Rijker en van rector Eric van 't door Zelfde openen van het nieuwe seizoen de van een Dream School en op tv nemen drie weken lang op een groep uit drop-outs onder hun hoede. een In tien afleveringen proberen op ze in deze vastgelopen jongeren op tv weer in beweging te van krijgen. Met ook dit jaar met weer een batterij door aan uitzonderlijke in docenten, onder wie Lodewijk met Asscher en actrice in Imanuelle Grives. met Aan in tafel: Lucia Rijker (oud-bokser), Eric van van 't Zelfde (rector), op Imanuelle Grives het (actrice) op en Lodewijk Asscher op (politicus).

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of op heksenjacht? tijdens Wethouder in Amsterdam Rutger Groot op tv Wassink wil de met nepsollicitanten in achterhalen of bedrijven werkzoekenden discrimineren. Bedrijven een vrezen met echter een heksenjacht. Aan het tafel: Rutger Groot het Wassink naar (wethouder, Amsterdam), Bart Drenth met (voorzitter MKB Amsterdam) en Mourad uit door el Moussati (oprichter Sollicitatiemarkt.nl). * Boek: in 'Het zal uit je broertje het maar zijn'. van Een humoristische zoektocht in tijdens Marokko van loser Nourdin naar op uit een geschikte man voor zijn in tweelingzusje Fatma. Aan tafel: op auteur en stand-upcomedian naar Anuar een Aoulad Abdelkrim.

Aanpak radicalisering. van Hoe gaan door de verschillende gemeenten het hun geld voor de tijdens lokale van aanpak besteden? Aan tafel: Onno Hoes de (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, door VVD), de Eric van 't Zelfde (schooldirecteur) door het en Engin Baydar (ervaringsdeskundige). * in IFFR-film op 'Take me Somewhere Nice'. Regietalent van Ena door Sendijarevic (31), genomineerd voor de naar prestigieuze Tiger-award uit op het Internationaal op Film Festival uit Rotterdam (IFFR), vertelt over haar eerste met speelfilm Take Me tijdens Somewhere tijdens Nice.

Boko uit Haram. De in 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes de die terugkeren uit de een van handen van de streng islamitische terreurgroep op tv naar Boko Haram. Aan tafel: Manon Stravens op (journalist en in schrijver van van het boek op De Opstand van Boko Haram). * tijdens NTR-serie: op tv Moslims Zoals Wij. naar In deze serie op wonen vier mannen en het vier vrouwen tien op tv dagen samen in een op tv huis nabij een Roermond. Wat betekent het met om moslim het te zijn en wanneer van ben je naar een goede moslim? Aan naar tafel: Selma van Omari (vlogger) de en Mohamed Abdulahi op tv (psychologiestudent).

juli 2019
26-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Is Nederland nog wel het tolerante land van vrijheid? Aan tafel: Journalist Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder integratie Den Haag.

19-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Emancipatie dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz (22), samen met haar moeder Nuran te gast, doet een oproep aan met name islamitische doven om door de schaamtecultuur heen te breken. * Sohaib (11) ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige So...

12-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

De politie luidt de noodklok over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen, zoals steekpartijen door o.a. Malek F. (Den Haag), Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. (Arnhem) en Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek hierover met slachtoffe...

05-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hoe is het om burgemeester te zijn in een steeds verder polariserende samenleving? Kan je het eigenlijk goed doen? Een exclusief interview van Fidan Ekiz met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) ...

29-03-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) over Nederland...

22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

01-02-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? Wethouder in Amsterdam Rutger Groot Wassink wil met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven werkzoekenden discrimineren. Bedrijven vrezen echter een heksenjacht. Aan tafel: Rutger Groot Wassink ...

25-01-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Aanpak radicalisering. Hoe gaan de verschillende gemeenten hun geld voor de lokale aanpak besteden? Aan tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric van 't Zelfde (schooldirecteur) en Engin Baydar (ervaringsdeskundig...

07-12-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Boko Haram. De 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes die terugkeren uit de handen van de streng islamitische terreurgroep Boko Haram. Aan tafel: Manon Stravens (journalist en schrijver van het boek De Opstand van Boko Haram). * NTR-serie...

30-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 90
  • Laatste uitzending op 26-04-2019 om 16:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord