Programma gemist?

Actuele talkshow met op tv een scherp oog de voor ontwikkelingen in naar de door multiculturele samenleving en voor met de islamitische gemeenschap in naar het tijdens bijzonder.

Actuele talkshow met een een scherp oog van voor ontwikkelingen in met de multiculturele samenleving op tv het en voor de islamitische gemeenschap op in het door bijzonder.

Actuele talkshow naar met de een scherp oog voor ontwikkelingen in de de multiculturele samenleving in en het voor de het islamitische gemeenschap in het uit bijzonder.

Actuele talkshow naar met een in scherp oog naar voor ontwikkelingen in de multiculturele van samenleving tijdens en voor de islamitische gemeenschap op tv in het op bijzonder.

Is het Nederland nog wel het een tolerante van land van vrijheid? Aan op tv tafel: Journalist Natascha een van Weezel, D66-leider Rob van Jetten, jurist met Zehra Sariaslan, rapper Ginger en uit een Rachid Guernaoui, wethouder het integratie Den Haag.

Emancipatie dove de moslims. Journalist de Damla Kaygusuz (22), door samen met tijdens haar moeder Nuran op tv te gast, doet een door oproep aan met name islamitische een doven om het door door de schaamtecultuur heen te breken. * de Sohaib (11) ontwerpt uit patiëntenkamer. naar De 11-jarige van Sohaib Elkouaa heeft een patiëntenkamer ontworpen de voor zijn de ernstig zieke broertje de Adam (10). van Met zijn moeder Fatima van is hij te van gast.

De van politie luidt de een noodklok over het groeiend een aantal incidenten met met verwarde personen, de zoals steekpartijen naar door o.a. Malek F. (Den Haag), tijdens Philip naar O. (Amsterdam), Tevfik op tv G. (Arnhem) uit en Gökmen T. de (Utrecht). Een gesprek hierover met van slachtoffers Sharon door en Martin uit Colmans, PvdA-Kamerlid Attje Kuiken van en oud-bestuurder van uit de GGZ, Sjef een Czyzewski.

Hoe van is het om burgemeester te op tv zijn in een door in steeds verder polariserende samenleving? uit Kan je het eigenlijk naar goed doen? Een het exclusief interview van het Fidan Ekiz van met de Rotterdamse burgemeester Ahmed naar Aboutaleb. in Ahmed Marcouch (burgemeester naar Arnhem) schuift aan uit om te praten over in o.a. het belang van een biculturele het burgemeesters.

Voetballers met een op tv dubbele nationaliteit, een voor wie tijdens moeten ze uitkomen? Een debat met tussen door Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai met (oud-profvoetballer) op en Gijs tijdens van Campenhout (historicus Erasmus in Universiteit) over Nederlands-Marokkaanse jongens in die voor met het Marokkaanse nationale naar elftal kiezen in plaats van uit voor Oranje, zoals de bijvoorbeeld Hakim de Ziyech van en Sofyan Amrabat. de * Samenloop Van Omstandigheden, een beeldroman, in naar en Laat Me Toe, single, van op Saman Amini. De uit Iraans-Nederlandse theatermaker uit en schrijver Saman de Amini legt in zijn de beeldroman tijdens zijn geschiedenis en rumoerige van verleden het vast.

Polarisatie de van de samenleving: hoe van nu verder? Kort na de de in twee aanslagen op op moskeeën in door Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland een opgeschrikt door een een aanslag in naar de Utrechtse wijk Kanaleneiland. een Nederland lijkt meer tijdens dan in ooit gepolariseerd. Aan tafel: van Marianne van op tv den Anker (oud-wethouder Rotterdam), Chris in Aalberts (docent politieke met communicatie en een schrijver De pijnhopen op van rechts), Bouchra naar Dibi (adviseur wijken), op tv Karim Amghar het (docent mbo en voorzitter WijWijs) en het het Rasit Bal (docent imamopleiding een VU).

Segregatie op tv in het onderwijs naar blijft een hardnekkig het verschijnsel. Het leidt tot op tv kansenongelijkheid en tot polarisatie met in naar de samenleving. Witte scholen puilen de naar vaak uit en zwarte scholen het worden zo impopulair op dat ze de hun deuren op moeten sluiten. Aan van tafel: Yasin Yaylali (vmbo-docent), op tv Zeki Arslan van (onderwijsspecialist) en Maurice Crul (onderwijssocioloog op VU). tijdens * Abdelkader Benali heeft grote de bekendheid verworven uit als schrijver van romans zoals door de Bruiloft aan zee en De langverwachte. in En na in het succes met van zijn naar vorige voorstelling Brief het aan mijn dochter, staat Benali tijdens nu op de de planken met de solovoorstelling in de Kalief van Nederland. op tv Een reis van Bagdad uit tot Marokko. Door tijden de en op verhalen op zoek naar het geheim een van naar zijn grootmoeder.

Afgelopen weekend werden door de bezoekers op tv van op de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een door etalagepop door en spandoek met beledigingen over door de tijdens profeet Mohammed. De tijdens extreemrechtse anti-islambeweging op Pegida eiste de actie op de en in kondigde meteen meer acties met aan. De tijdens Nieuwe Maan brengt Pegida tijdens en Raad van Marokkaanse Moskeeën uit op Nederland aan tafel: Edwin Wagensveld tijdens (voorman Pegida Nederland) een vs. een Saïd Bouharrou (vice-voorzitter naar Raad van Marokkaanse de Moskeeën Nederland). De islamitische dolle mina's door hebben uit het niet gemakkelijk. In de plaats van op steun voor hun door strijd, worden ze op vaak weggezet als polariserend en van zelfs als het een uithangbord van naar extreemrechts. De Nieuwe Maan met maakt op het de Internationale het Vrouwendag de balans op op: hoe naar staat het ervoor met naar de emancipatie van moslima's anno door 2019? tijdens Aan tafel: Shirin Musa met (directeur in Femmes For Freedom) & in Darya Safai op (vrouwenrechtenactivist), die zich beide inzetten een voor op tv vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. Moeten we op de van Syriëgangers en in hun kinderen terughalen uit naar Nederland? Aan tafel: het Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naar naam) en de Houssein (opa kalifaatkinderen) die met hun kleinkinderen het uit Syrië terug het willen halen naar Nederland. op tv En een debat tijdens tussen Montasser AlDe'emeh in (jihadisme-onderzoeker KU Leuven), Geert-Jan de Knoops (advocaat en met hoogleraar UVA) de & op tv Yasar Özdemir (advocaat Syriëgangers) over het van wel met of niet terughalen van tijdens de Syriëgangers en de een door kalifaatkinderen.

Gemengde het bruiloften. Bij gemengde huwelijken is een er het regelmatig sprake van keuzestress. op tv Moet er aan de van Marokkaanse óf Turkse door tradities uit worden vastgehouden? Aan op tafel: Meriam Choua naar (Youtuber Meriamslife), Ela Colak het (schrijver), Leen uit Sterckx (onderzoeker Sociaal Cultureel Planbureau) op en Hamida Hamerslag een door (huwelijksplanner van interculturele met bruiloften).

Achtergelaten kinderen naar in land van herkomst. het in Jaarlijks worden er honderden naar kinderen 'achtergelaten' tijdens in het land van herkomst van van hun ouders. de Vaak zijn opvoedproblemen het van naar motief. Ouders met een de niet-westerse migratieachtergrond laten hun van kinderen vaak over de aan de zorg van tijdens familie in de de hoop dat ze op tv weer met in het gareel van komen. Voor de op achtergelaten kinderen is dat de vaak traumatisch. Aan op tafel: Abdellah Mehraz (pedagoog door door en ervaringsdeskundige) en Diny Flierman (het op tv Landelijk van Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating). * op Dream School: naar seizoen 3. Bokslegende Lucia naar Rijker en rector tijdens Eric van tijdens 't Zelfde op tv openen het nieuwe seizoen op van uit Dream School en naar nemen drie weken lang een met groep drop-outs onder hun op hoede. In tien in afleveringen van proberen ze deze vastgelopen jongeren uit weer door in beweging te krijgen. een Met ook het dit jaar weer een uit batterij aan uitzonderlijke door docenten, uit onder wie Lodewijk Asscher in en actrice een Imanuelle Grives. Aan tafel: het Lucia Rijker (oud-bokser), Eric van de van 't Zelfde (rector), Imanuelle Grives (actrice) de een en Lodewijk Asscher de (politicus).

mei 2021
04-10-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

27-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

20-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

13-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

26-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Is Nederland nog wel het tolerante land van vrijheid? Aan tafel: Journalist Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder integratie Den Haag.

19-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Emancipatie dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz (22), samen met haar moeder Nuran te gast, doet een oproep aan met name islamitische doven om door de schaamtecultuur heen te breken. * Sohaib (11) ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige So...

12-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

De politie luidt de noodklok over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen, zoals steekpartijen door o.a. Malek F. (Den Haag), Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. (Arnhem) en Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek hierover met slachtoffe...

05-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hoe is het om burgemeester te zijn in een steeds verder polariserende samenleving? Kan je het eigenlijk goed doen? Een exclusief interview van Fidan Ekiz met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) ...

29-03-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) over Nederland...

22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 94
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 16:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!