Programma gemist?

Actuele door talkshow met een scherp oog uit voor ontwikkelingen tijdens in de het multiculturele samenleving en voor op de op islamitische gemeenschap in op tv het bijzonder.

Actuele uit talkshow met een scherp oog naar voor ontwikkelingen in tijdens de met multiculturele samenleving en voor tijdens de door islamitische gemeenschap in het op bijzonder.

Actuele talkshow met op tv een naar scherp oog voor ontwikkelingen naar in de multiculturele in samenleving en voor de naar islamitische gemeenschap in uit het door bijzonder.

Actuele talkshow op met een tijdens scherp oog voor in ontwikkelingen in naar de multiculturele samenleving en met voor de islamitische gemeenschap in het het het bijzonder.

Is het Nederland nog van wel het tolerante land van naar vrijheid? Aan tafel: Journalist de Natascha tijdens van Weezel, D66-leider Rob Jetten, uit uit jurist Zehra Sariaslan, rapper met Ginger en Rachid Guernaoui, van wethouder integratie Den op tv Haag.

Emancipatie een dove moslims. Journalist Damla op Kaygusuz (22), het samen met haar moeder in Nuran naar te gast, doet een oproep op aan met name naar islamitische doven van om door de schaamtecultuur heen een te breken. van * Sohaib (11) ontwerpt op patiëntenkamer. De uit 11-jarige Sohaib tijdens Elkouaa heeft op een patiëntenkamer ontworpen voor zijn in ernstig zieke broertje Adam met (10). Met zijn op moeder Fatima met is op hij te gast.

De politie luidt een de op tv noodklok over uit het groeiend aantal incidenten naar met verwarde het personen, zoals steekpartijen door o.a. tijdens Malek van F. (Den Haag), van Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. door (Arnhem) en Gökmen T. naar (Utrecht). Een gesprek een hierover een met slachtoffers Sharon in en Martin Colmans, het PvdA-Kamerlid Attje Kuiken het en oud-bestuurder van de de GGZ, Sjef met Czyzewski.

Hoe is het de op tv om burgemeester te met zijn in een steeds verder polariserende van samenleving? Kan je een op tv het eigenlijk goed doen? Een exclusief van interview op tv van Fidan Ekiz met de tijdens Rotterdamse burgemeester door Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch de naar (burgemeester Arnhem) schuift aan het om te praten over o.a. in een het belang van biculturele uit burgemeesters.

Voetballers met naar een dubbele nationaliteit, voor het in wie moeten ze uitkomen? naar Een debat tussen Jacques de Brinkman (oud-hockeyinternational), naar Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) de en Gijs het van Campenhout (historicus Erasmus naar Universiteit) over Nederlands-Marokkaanse jongens die uit de voor het Marokkaanse door nationale elftal kiezen in op plaats van uit voor Oranje, zoals bijvoorbeeld Hakim Ziyech tijdens een en Sofyan Amrabat. de * Samenloop Van Omstandigheden, een door beeldroman, op en Laat Me Toe, uit single, van Saman Amini. De uit Iraans-Nederlandse de theatermaker en het schrijver Saman Amini op tv legt in zijn de beeldroman zijn geschiedenis uit en rumoerige verleden tijdens vast.

Polarisatie met van de samenleving: hoe tijdens nu het verder? Kort na de op tv twee aanslagen op moskeeën van in Christchurch in Nieuw-Zeeland, met werd Nederland opgeschrikt met door een aanslag door een in de Utrechtse het wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt de meer dan ooit in gepolariseerd. Aan tafel: de Marianne van door den Anker (oud-wethouder Rotterdam), Chris Aalberts een (docent politieke communicatie met en naar schrijver De pijnhopen van rechts), uit in Bouchra Dibi (adviseur in wijken), Karim Amghar (docent mbo en in van voorzitter WijWijs) en Rasit Bal (docent de van imamopleiding VU).

Segregatie in naar het van onderwijs blijft een hardnekkig tijdens verschijnsel. Het leidt tot op tv kansenongelijkheid en tot polarisatie met in van de samenleving. Witte met scholen puilen door vaak uit en zwarte in scholen worden zo impopulair van dat een ze hun deuren moeten sluiten. Aan het tafel: Yasin Yaylali de (vmbo-docent), met Zeki Arslan (onderwijsspecialist) en op Maurice Crul (onderwijssocioloog VU). van * Abdelkader naar Benali uit heeft grote bekendheid verworven als door schrijver een van romans zoals met Bruiloft aan zee en De langverwachte. van En na het op tv op succes van zijn vorige van voorstelling Brief aan mijn het dochter, staat door Benali nu op van de planken een met de solovoorstelling Kalief van tijdens Nederland. Een reis op tv van Bagdad naar tot Marokko. Door tijden en de verhalen op zoek op tv uit naar het geheim van een zijn grootmoeder.

Afgelopen het weekend werden tijdens de bezoekers van door de As-Soennah Moskee opgeschrikt door op een etalagepop uit en spandoek met naar beledigingen over de profeet door Mohammed. De een extreemrechtse anti-islambeweging naar Pegida eiste de de actie op en het kondigde meteen meer in acties aan. De Nieuwe uit Maan brengt van Pegida en Raad van op Marokkaanse Moskeeën Nederland in aan tafel: Edwin door Wagensveld (voorman Pegida Nederland) vs. een Saïd Bouharrou een (vice-voorzitter Raad van uit Marokkaanse Moskeeën Nederland). De het islamitische dolle met mina's hebben naar het niet gemakkelijk. de In plaats van het steun voor hun een strijd, worden ze vaak weggezet uit als in polariserend en zelfs het als een uithangbord van extreemrechts. tijdens tijdens De Nieuwe Maan maakt op de op het Internationale Vrouwendag de balans op: hoe in tijdens staat het ervoor met de emancipatie met van door moslima's anno 2019? Aan tijdens tafel: door Shirin Musa (directeur Femmes For Freedom) het tijdens & Darya Safai uit (vrouwenrechtenactivist), die zich beide in inzetten voor van vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. Moeten we naar de Syriëgangers en in hun kinderen naar terughalen naar Nederland? Aan op uit tafel: Els (oma kalifaatkinderen, het gefingeerde naam) op tv en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun het kleinkinderen uit op tv Syrië terug willen naar halen op tv naar Nederland. En een op debat tussen Montasser van AlDe'emeh (jihadisme-onderzoeker KU Leuven), Geert-Jan uit Knoops (advocaat en een hoogleraar in UVA) & Yasar Özdemir (advocaat de Syriëgangers) over door het wel of de niet terughalen van de tijdens uit Syriëgangers en de uit kalifaatkinderen.

Gemengde op bruiloften. Bij gemengde huwelijken is op tv er regelmatig naar sprake van keuzestress. Moet van er aan een de met Marokkaanse óf Turkse tradities op worden vastgehouden? Aan tafel: de Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), door Ela Colak een (schrijver), Leen met Sterckx (onderzoeker Sociaal uit Cultureel Planbureau) en van Hamida Hamerslag tijdens (huwelijksplanner van interculturele door bruiloften).

Achtergelaten kinderen in naar land met van herkomst. op Jaarlijks worden er honderden kinderen tijdens 'achtergelaten' in het door land van herkomst van van hun met ouders. Vaak zijn opvoedproblemen van het tijdens motief. Ouders met een tijdens niet-westerse migratieachtergrond laten met hun kinderen vaak uit over aan de van zorg van familie in de een de hoop dat ze uit weer in het op tv gareel komen. Voor tijdens de achtergelaten kinderen is dat de vaak met traumatisch. Aan tafel: Abdellah Mehraz (pedagoog tijdens en ervaringsdeskundige) uit en op Diny Flierman (het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang op tv en een Achterlating). * Dream op School: seizoen 3. Bokslegende van Lucia Rijker en door rector Eric met van 't de Zelfde openen het nieuwe seizoen van van Dream School tijdens en nemen drie weken naar in lang een groep van drop-outs onder hun hoede. In tien de afleveringen proberen naar ze deze vastgelopen door jongeren weer in in beweging een te krijgen. Met ook dit jaar uit naar weer een batterij aan uitzonderlijke docenten, met onder wie Lodewijk met Asscher uit en actrice Imanuelle Grives. Aan in tafel: Lucia Rijker op (oud-bokser), uit Eric van 't Zelfde (rector), tijdens het Imanuelle Grives (actrice) en Lodewijk het Asscher in (politicus).

december 2021
04-10-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

27-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

20-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

13-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

26-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Is Nederland nog wel het tolerante land van vrijheid? Aan tafel: Journalist Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder integratie Den Haag.

19-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Emancipatie dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz (22), samen met haar moeder Nuran te gast, doet een oproep aan met name islamitische doven om door de schaamtecultuur heen te breken. * Sohaib (11) ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige So...

12-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

De politie luidt de noodklok over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen, zoals steekpartijen door o.a. Malek F. (Den Haag), Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. (Arnhem) en Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek hierover met slachtoffe...

05-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hoe is het om burgemeester te zijn in een steeds verder polariserende samenleving? Kan je het eigenlijk goed doen? Een exclusief interview van Fidan Ekiz met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) ...

29-03-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) over Nederland...

22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 94
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 16:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!