Programma gemist?

Actuele talkshow een met op een scherp oog voor met ontwikkelingen in de multiculturele met samenleving en voor naar de in islamitische gemeenschap in het in bijzonder.

Is Nederland nog van in wel het tolerante land door van vrijheid? Aan tafel: op Journalist Natascha op van Weezel, de D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, van rapper Ginger uit en Rachid de Guernaoui, wethouder integratie Den tijdens Haag.

Emancipatie de dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz tijdens (22), samen naar met haar tijdens moeder Nuran te gast, doet uit een oproep van aan met name uit islamitische doven de om door op de schaamtecultuur heen naar te breken. * Sohaib (11) met ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige tijdens Sohaib tijdens Elkouaa heeft de een patiëntenkamer ontworpen voor zijn tijdens ernstig zieke broertje door Adam (10). Met in zijn moeder Fatima is uit hij te door gast.

De naar politie luidt de de noodklok over het groeiend van aantal incidenten met met verwarde personen, zoals op steekpartijen naar door o.a. Malek op tv F. (Den Haag), Philip tijdens O. (Amsterdam), Tevfik het G. (Arnhem) en Gökmen tijdens T. door (Utrecht). Een gesprek hierover in met slachtoffers Sharon en Martin door Colmans, PvdA-Kamerlid Attje een door Kuiken en oud-bestuurder van de GGZ, op tv Sjef het Czyzewski.

Hoe met is het naar om burgemeester te zijn een in een steeds naar verder polariserende samenleving? Kan op tv je op tv het eigenlijk goed van doen? Een exclusief interview van Fidan op Ekiz met met de naar Rotterdamse burgemeester Ahmed van Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester een Arnhem) schuift aan om te tijdens praten het over o.a. naar het belang van biculturele de burgemeesters.

Voetballers op met een dubbele op nationaliteit, voor wie moeten ze door uitkomen? Een uit debat in tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), in Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en naar Gijs van Campenhout van (historicus de Erasmus Universiteit) over naar Nederlands-Marokkaanse jongens die voor het Marokkaanse de nationale elftal op tv kiezen in plaats van uit voor een Oranje, zoals bijvoorbeeld door Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat. de * op tv Samenloop Van Omstandigheden, op tv een beeldroman, op tv en Laat Me in Toe, single, van met Saman Amini. De Iraans-Nederlandse theatermaker uit en tijdens schrijver Saman Amini uit legt in zijn in beeldroman zijn geschiedenis en rumoerige verleden op van vast.

Polarisatie van een de tijdens samenleving: hoe nu naar verder? Kort na een de twee aanslagen op moskeeën in door Christchurch in op Nieuw-Zeeland, werd tijdens Nederland opgeschrikt door een uit aanslag naar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland met lijkt meer dan de in ooit gepolariseerd. Aan tafel: Marianne van naar den Anker (oud-wethouder uit Rotterdam), uit Chris Aalberts in (docent politieke communicatie naar en schrijver De pijnhopen van rechts), naar uit Bouchra Dibi (adviseur wijken), op tv Karim Amghar (docent mbo en naar in voorzitter WijWijs) en Rasit Bal in (docent imamopleiding uit VU).

Segregatie in het van uit onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. door Het leidt tot kansenongelijkheid op en op tot polarisatie in op tv de samenleving. Witte scholen uit puilen vaak uit op tv en zwarte scholen worden een zo impopulair naar dat ze hun deuren naar moeten sluiten. op tv Aan tafel: Yasin een Yaylali (vmbo-docent), Zeki Arslan uit (onderwijsspecialist) en Maurice het door Crul (onderwijssocioloog VU). * Abdelkader tijdens Benali heeft het grote bekendheid met verworven als schrijver van tijdens romans zoals Bruiloft met aan zee en De langverwachte. een En van na het succes van zijn een vorige voorstelling de Brief een aan mijn dochter, staat Benali nu van op de planken op tv met met de solovoorstelling van Kalief van Nederland. Een reis van met Bagdad tot van Marokko. Door tijden en in verhalen de op zoek naar het geheim door van het zijn grootmoeder.

Afgelopen weekend van werden de op tv bezoekers van de van As-Soennah Moskee naar opgeschrikt door een etalagepop en tijdens spandoek met beledigingen over op tv de de profeet Mohammed. naar De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de uit actie op en het kondigde meteen meer uit op acties aan. De van Nieuwe Maan brengt op tv Pegida en Raad van de Marokkaanse Moskeeën op Nederland aan tafel: Edwin Wagensveld een (voorman op tv Pegida Nederland) vs. Saïd op tv Bouharrou (vice-voorzitter met Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland). met De islamitische dolle mina's de hebben het niet de gemakkelijk. In plaats tijdens van het steun voor met hun strijd, worden ze vaak weggezet op tv als polariserend en uit het zelfs als een uithangbord het van extreemrechts. De Nieuwe van Maan het maakt op de Internationale Vrouwendag de door op tv balans op: hoe staat het ervoor op met de emancipatie in van moslima's anno met 2019? in Aan tafel: naar Shirin Musa (directeur Femmes op For Freedom) & Darya uit Safai (vrouwenrechtenactivist), die het zich beide naar inzetten voor met vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. Moeten we het de Syriëgangers een en van hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan op tv tafel: Els (oma in kalifaatkinderen, gefingeerde door naam) en Houssein (opa door kalifaatkinderen) die hun op tv kleinkinderen uit Syrië op terug willen in halen naar Nederland. En uit een debat tussen naar Montasser op tv AlDe'emeh (jihadisme-onderzoeker KU Leuven), naar Geert-Jan Knoops (advocaat het en op hoogleraar UVA) & uit Yasar Özdemir (advocaat op Syriëgangers) over het op wel of niet terughalen van het de Syriëgangers naar en de een kalifaatkinderen.

Gemengde bruiloften. de Bij gemengde de huwelijken is er regelmatig sprake uit van uit keuzestress. Moet er aan met de Marokkaanse naar óf Turkse van tradities worden vastgehouden? van Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber het Meriamslife), Ela door Colak (schrijver), Leen Sterckx (onderzoeker de Sociaal Cultureel de Planbureau) naar en Hamida Hamerslag (huwelijksplanner op tv van interculturele met bruiloften).

Achtergelaten een kinderen in land door van herkomst. Jaarlijks worden er op tv honderden kinderen met 'achtergelaten' in het met land de van herkomst van hun ouders. Vaak het zijn tijdens opvoedproblemen het motief. Ouders met door een uit niet-westerse migratieachtergrond laten de hun kinderen vaak naar over aan op tv de zorg van familie in door de hoop dat het ze weer in van het gareel de komen. Voor door de achtergelaten kinderen is op tv dat vaak traumatisch. Aan het tafel: Abdellah op tv Mehraz (pedagoog en ervaringsdeskundige) met en Diny Flierman (het het Landelijk Knooppunt in Huwelijksdwang en Achterlating). * door Dream door School: seizoen 3. op Bokslegende Lucia Rijker en rector tijdens Eric van 't op uit Zelfde openen het uit nieuwe seizoen van Dream School met en op tv nemen drie weken lang een op tv groep een drop-outs onder hun hoede. In het tien afleveringen proberen van ze deze vastgelopen jongeren naar tijdens weer in beweging te in krijgen. Met ook dit uit jaar in weer een batterij aan met uitzonderlijke docenten, onder wie een Lodewijk uit Asscher en actrice Imanuelle Grives. een Aan tafel: Lucia in Rijker (oud-bokser), Eric met van van 't Zelfde (rector), Imanuelle Grives (actrice) met op en Lodewijk Asscher op tv (politicus).

Arbeidsdiscriminatie-aanpak in of heksenjacht? Wethouder in Amsterdam uit Rutger de Groot Wassink wil tijdens met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven naar werkzoekenden discrimineren. Bedrijven tijdens vrezen echter een het van heksenjacht. Aan tafel: Rutger een Groot Wassink (wethouder, de Amsterdam), Bart Drenth uit (voorzitter MKB Amsterdam) en Mourad tijdens de el Moussati (oprichter Sollicitatiemarkt.nl). * Boek: met 'Het tijdens zal je broertje maar door zijn'. Een humoristische zoektocht op tv in naar Marokko van tijdens loser Nourdin naar van een geschikte man voor met zijn tweelingzusje Fatma. Aan in tafel: auteur door en stand-upcomedian de Anuar Aoulad Abdelkrim.

Aanpak op radicalisering. Hoe een gaan de verschillende gemeenten hun met geld voor de uit lokale op aanpak besteden? Aan tafel: naar Onno Hoes (waarnemend in burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric in van 't Zelfde op tv (schooldirecteur) en Engin door Baydar (ervaringsdeskundige). * een IFFR-film 'Take met me Somewhere Nice'. Regietalent de Ena Sendijarevic (31), genomineerd met voor de de prestigieuze Tiger-award op op tv het Internationaal het Film Festival Rotterdam van (IFFR), vertelt over haar een eerste speelfilm het Take Me Somewhere van Nice.

Boko van Haram. De 25-jarige Kalthum Muhammad op helpt meisjes op tv die terugkeren uit door de handen van op de op tv streng islamitische terreurgroep naar Boko Haram. Aan tafel: van Manon Stravens (journalist en een schrijver van naar het boek De Opstand van naar Boko Haram). tijdens * NTR-serie: naar Moslims Zoals Wij. de In deze in serie wonen vier mannen op en vier vrouwen tien de dagen naar samen in een huis nabij van Roermond. Wat betekent het naar om in moslim te zijn en wanneer met uit ben je een goede moslim? van Aan tafel: op Selma Omari een (vlogger) en Mohamed Abdulahi op tv (psychologiestudent).

september 2019
13-09-2019 16:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen in de multiculturele samenleving en voor de islamitische gemeenschap in het bijzonder.

26-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Is Nederland nog wel het tolerante land van vrijheid? Aan tafel: Journalist Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder integratie Den Haag.

19-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Emancipatie dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz (22), samen met haar moeder Nuran te gast, doet een oproep aan met name islamitische doven om door de schaamtecultuur heen te breken. * Sohaib (11) ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige So...

12-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

De politie luidt de noodklok over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen, zoals steekpartijen door o.a. Malek F. (Den Haag), Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. (Arnhem) en Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek hierover met slachtoffe...

05-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hoe is het om burgemeester te zijn in een steeds verder polariserende samenleving? Kan je het eigenlijk goed doen? Een exclusief interview van Fidan Ekiz met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) ...

29-03-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) over Nederland...

22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

01-02-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? Wethouder in Amsterdam Rutger Groot Wassink wil met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven werkzoekenden discrimineren. Bedrijven vrezen echter een heksenjacht. Aan tafel: Rutger Groot Wassink ...

25-01-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Aanpak radicalisering. Hoe gaan de verschillende gemeenten hun geld voor de lokale aanpak besteden? Aan tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric van 't Zelfde (schooldirecteur) en Engin Baydar (ervaringsdeskundig...

07-12-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Boko Haram. De 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes die terugkeren uit de handen van de streng islamitische terreurgroep Boko Haram. Aan tafel: Manon Stravens (journalist en schrijver van het boek De Opstand van Boko Haram). * NTR-serie...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 91
  • Laatste uitzending op 13-09-2019 om 16:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord