Programma gemist?

Is Nederland uit nog wel op tv het tolerante land tijdens van vrijheid? Aan tafel: door Journalist naar Natascha van Weezel, van D66-leider Rob Jetten, jurist in Zehra Sariaslan, het rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder tijdens integratie Den op tv Haag.

Emancipatie dove moslims. naar Journalist Damla naar Kaygusuz (22), samen met door haar op tv moeder Nuran te gast, doet een een met oproep aan met name de islamitische doven om een door de schaamtecultuur heen het te tijdens breken. * Sohaib (11) ontwerpt van in patiëntenkamer. De 11-jarige Sohaib Elkouaa heeft het op tv een patiëntenkamer ontworpen voor een zijn ernstig zieke broertje Adam van (10). Met zijn uit moeder op tv Fatima is in hij te gast.

De het politie luidt de het noodklok over het de groeiend aantal incidenten de met verwarde personen, zoals steekpartijen met door van o.a. Malek F. (Den Haag), van Philip O. (Amsterdam), met Tevfik in G. (Arnhem) en Gökmen T. op tv (Utrecht). tijdens Een gesprek hierover met uit slachtoffers Sharon en Martin het Colmans, door PvdA-Kamerlid Attje Kuiken en met oud-bestuurder van de GGZ, in in Sjef Czyzewski.

Hoe de is het met om burgemeester te zijn in een uit steeds verder polariserende van samenleving? een Kan je het eigenlijk goed op doen? een Een exclusief interview van Fidan door Ekiz met de een Rotterdamse burgemeester naar Ahmed Aboutaleb. in Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) met schuift aan om te een praten op over o.a. het tijdens belang van biculturele van burgemeesters.

Voetballers met op tv een dubbele door nationaliteit, voor wie moeten ze het uit uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman met (oud-hockeyinternational), van Houssin Bezzai door (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout van (historicus Erasmus Universiteit) over uit op Nederlands-Marokkaanse jongens die van voor het Marokkaanse het nationale elftal kiezen in in plaats van voor Oranje, zoals door bijvoorbeeld Hakim de Ziyech naar en Sofyan Amrabat. * Samenloop Van op tv Omstandigheden, de een beeldroman, en door Laat Me met Toe, single, van van Saman Amini. De Iraans-Nederlandse theatermaker op tv en schrijver in Saman Amini legt in zijn het beeldroman zijn geschiedenis de op tv en rumoerige verleden naar vast.

Polarisatie van van de samenleving: van hoe nu verder? Kort naar na de twee tijdens aanslagen uit op moskeeën in de Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland naar opgeschrikt door in een aanslag in de in Utrechtse wijk Kanaleneiland. naar Nederland lijkt meer van dan ooit tijdens gepolariseerd. Aan naar tafel: Marianne van den Anker (oud-wethouder naar Rotterdam), Chris Aalberts van (docent het politieke communicatie en op schrijver De pijnhopen van rechts), op Bouchra door Dibi (adviseur op wijken), Karim Amghar (docent het mbo en voorzitter WijWijs) en de Rasit het Bal (docent een imamopleiding VU).

Segregatie op tv in het onderwijs door blijft een hardnekkig verschijnsel. een Het leidt tot de kansenongelijkheid naar en tot polarisatie in de samenleving. tijdens Witte scholen puilen de vaak op uit en zwarte scholen uit worden zo impopulair dat met ze hun met deuren moeten sluiten. Aan met tafel: door Yasin Yaylali (vmbo-docent), Zeki Arslan tijdens met (onderwijsspecialist) en Maurice Crul (onderwijssocioloog op VU). * Abdelkader met Benali heeft grote in bekendheid verworven als in schrijver van romans op tv zoals Bruiloft aan de zee en De langverwachte. op tv En na het naar succes van zijn in vorige voorstelling uit Brief aan mijn van dochter, staat Benali nu het op de planken van uit met de solovoorstelling Kalief van tijdens Nederland. Een reis op van Bagdad tot Marokko. op tv Door tijden en in tijdens verhalen op zoek de naar het geheim van met zijn grootmoeder.

Afgelopen weekend werden door de bezoekers van op de het As-Soennah Moskee opgeschrikt op tv door een uit etalagepop en spandoek met beledigingen in over uit de profeet Mohammed. De naar extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de op tv actie op op en kondigde door meteen meer acties tijdens aan. De Nieuwe Maan brengt het op Pegida en Raad van met Marokkaanse Moskeeën Nederland aan op tafel: Edwin Wagensveld het (voorman Pegida naar Nederland) vs. een Saïd Bouharrou (vice-voorzitter Raad van Marokkaanse van een Moskeeën Nederland). De islamitische dolle mina's uit hebben het niet het gemakkelijk. In plaats naar tijdens van steun voor hun strijd, worden op ze vaak door weggezet als van polariserend en zelfs als een een uithangbord van extreemrechts. van op tv De Nieuwe Maan een maakt op de Internationale naar Vrouwendag de balans op: hoe naar staat de het ervoor met met de emancipatie naar van moslima's anno 2019? Aan tafel: naar Shirin Musa de (directeur tijdens Femmes For Freedom) & naar Darya Safai uit (vrouwenrechtenactivist), die zich het beide inzetten voor een vrouwenrechten.

Kalifaatkinderen. Moeten we door de Syriëgangers in en hun kinderen terughalen uit naar van Nederland? Aan tafel: Els met (oma kalifaatkinderen, van gefingeerde naam) en Houssein (opa een kalifaatkinderen) die hun een op kleinkinderen uit Syrië op terug willen halen naar Nederland. door En een op tv debat tussen Montasser AlDe'emeh het (jihadisme-onderzoeker KU Leuven), Geert-Jan uit Knoops (advocaat naar en hoogleraar het UVA) & Yasar Özdemir door (advocaat op Syriëgangers) over het het wel of niet terughalen van het de Syriëgangers en de in van kalifaatkinderen.

Gemengde bruiloften. van Bij naar gemengde huwelijken is in er regelmatig sprake met van keuzestress. Moet van er aan de Marokkaanse óf Turkse het tradities worden met vastgehouden? Aan het tafel: Meriam Choua het (Youtuber Meriamslife), tijdens Ela Colak (schrijver), Leen naar Sterckx (onderzoeker Sociaal Cultureel de Planbureau) en Hamida naar Hamerslag een (huwelijksplanner van interculturele op bruiloften).

Achtergelaten naar kinderen in land van herkomst. van Jaarlijks worden er een een honderden kinderen 'achtergelaten' in tijdens het land van herkomst op van hun tijdens ouders. Vaak het zijn opvoedproblemen het op motief. Ouders met een niet-westerse de migratieachtergrond laten hun uit kinderen vaak over aan naar de op zorg van familie door in de hoop dat ze tijdens weer het in het gareel komen. naar Voor de achtergelaten kinderen op tv is dat vaak van van traumatisch. Aan tafel: Abdellah door Mehraz (pedagoog en ervaringsdeskundige) uit en tijdens Diny Flierman (het het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en de Achterlating). * Dream School: seizoen tijdens 3. Bokslegende Lucia van de Rijker en rector op tv Eric van 't Zelfde openen het tijdens nieuwe seizoen in van de Dream School en nemen drie op tv weken een lang een groep drop-outs onder in hun hoede. In tien in afleveringen proberen ze het het deze vastgelopen jongeren weer in beweging op te krijgen. Met een op ook dit jaar een weer een batterij een aan uitzonderlijke docenten, de onder wie Lodewijk Asscher en door actrice door Imanuelle Grives. Aan tafel: Lucia in Rijker (oud-bokser), in Eric van 't Zelfde (rector), op tv het Imanuelle Grives (actrice) tijdens en Lodewijk Asscher met (politicus).

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? uit uit Wethouder in Amsterdam Rutger de Groot Wassink met wil met nepsollicitanten achterhalen of een bedrijven uit werkzoekenden discrimineren. Bedrijven vrezen echter een een heksenjacht. Aan tafel: het Rutger de Groot Wassink (wethouder, naar Amsterdam), Bart Drenth (voorzitter naar MKB Amsterdam) van en Mourad el Moussati (oprichter uit Sollicitatiemarkt.nl). * Boek: op tv 'Het zal door je broertje maar in zijn'. Een door humoristische zoektocht een in Marokko van loser Nourdin naar naar tijdens een geschikte man voor uit zijn tweelingzusje van Fatma. Aan tafel: auteur en op tv stand-upcomedian Anuar tijdens Aoulad Abdelkrim.

Aanpak naar radicalisering. Hoe van gaan de verschillende gemeenten hun geld op voor op tv de lokale op aanpak besteden? Aan naar tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, de VVD), Eric op tv van 't op Zelfde (schooldirecteur) en Engin op Baydar (ervaringsdeskundige). * op IFFR-film van 'Take me Somewhere Nice'. Regietalent door Ena Sendijarevic (31), genomineerd tijdens voor op tv de prestigieuze Tiger-award op het door Internationaal Film door Festival Rotterdam (IFFR), vertelt in over haar uit eerste uit speelfilm Take Me het Somewhere Nice.

Boko van Haram. De uit 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes die een terugkeren door uit de handen van de door streng islamitische een terreurgroep Boko Haram. Aan de naar tafel: Manon Stravens (journalist door en schrijver van uit het boek De Opstand van in Boko Haram). van * NTR-serie: Moslims met Zoals Wij. In tijdens deze serie tijdens wonen vier mannen en op vier naar vrouwen tien dagen op tv samen in een een huis nabij Roermond. Wat betekent op tv het om moslim te uit zijn en wanneer op ben je van een goede uit moslim? Aan tafel: Selma Omari tijdens uit (vlogger) en Mohamed Abdulahi in (psychologiestudent).

mei 2019
26-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Is Nederland nog wel het tolerante land van vrijheid? Aan tafel: Journalist Natascha van Weezel, D66-leider Rob Jetten, jurist Zehra Sariaslan, rapper Ginger en Rachid Guernaoui, wethouder integratie Den Haag.

19-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Emancipatie dove moslims. Journalist Damla Kaygusuz (22), samen met haar moeder Nuran te gast, doet een oproep aan met name islamitische doven om door de schaamtecultuur heen te breken. * Sohaib (11) ontwerpt patiëntenkamer. De 11-jarige So...

12-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

De politie luidt de noodklok over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen, zoals steekpartijen door o.a. Malek F. (Den Haag), Philip O. (Amsterdam), Tevfik G. (Arnhem) en Gökmen T. (Utrecht). Een gesprek hierover met slachtoffe...

05-04-2019 16:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Hoe is het om burgemeester te zijn in een steeds verder polariserende samenleving? Kan je het eigenlijk goed doen? Een exclusief interview van Fidan Ekiz met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. Ahmed Marcouch (burgemeester Arnhem) ...

29-03-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Voetballers met een dubbele nationaliteit, voor wie moeten ze uitkomen? Een debat tussen Jacques Brinkman (oud-hockeyinternational), Houssin Bezzai (oud-profvoetballer) en Gijs van Campenhout (historicus Erasmus Universiteit) over Nederland...

22-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Polarisatie van de samenleving: hoe nu verder? Kort na de twee aanslagen op moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, werd Nederland opgeschrikt door een aanslag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Nederland lijkt meer dan ooit gepolarisee...

15-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Segregatie in het onderwijs blijft een hardnekkig verschijnsel. Het leidt tot kansenongelijkheid en tot polarisatie in de samenleving. Witte scholen puilen vaak uit en zwarte scholen worden zo impopulair dat ze hun deuren moeten sluiten. Aa...

08-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Afgelopen weekend werden de bezoekers van de As-Soennah Moskee opgeschrikt door een etalagepop en spandoek met beledigingen over de profeet Mohammed. De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida eiste de actie op en kondigde meteen meer acti...

01-03-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Kalifaatkinderen. Moeten we de Syriëgangers en hun kinderen terughalen naar Nederland? Aan tafel: Els (oma kalifaatkinderen, gefingeerde naam) en Houssein (opa kalifaatkinderen) die hun kleinkinderen uit Syrië terug willen halen naar Nederl...

22-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Gemengde bruiloften. Bij gemengde huwelijken is er regelmatig sprake van keuzestress. Moet er aan de Marokkaanse óf Turkse tradities worden vastgehouden? Aan tafel: Meriam Choua (Youtuber Meriamslife), Ela Colak (schrijver), Leen Sterckx (o...

15-02-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Achtergelaten kinderen in land van herkomst. Jaarlijks worden er honderden kinderen 'achtergelaten' in het land van herkomst van hun ouders. Vaak zijn opvoedproblemen het motief. Ouders met een niet-westerse migratieachtergrond laten hun ki...

01-02-2019 17:30

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Arbeidsdiscriminatie-aanpak of heksenjacht? Wethouder in Amsterdam Rutger Groot Wassink wil met nepsollicitanten achterhalen of bedrijven werkzoekenden discrimineren. Bedrijven vrezen echter een heksenjacht. Aan tafel: Rutger Groot Wassink ...

25-01-2019 17:25

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Aanpak radicalisering. Hoe gaan de verschillende gemeenten hun geld voor de lokale aanpak besteden? Aan tafel: Onno Hoes (waarnemend burgemeester Haarlemmermeer, VVD), Eric van 't Zelfde (schooldirecteur) en Engin Baydar (ervaringsdeskundig...

07-12-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Boko Haram. De 25-jarige Kalthum Muhammad helpt meisjes die terugkeren uit de handen van de streng islamitische terreurgroep Boko Haram. Aan tafel: Manon Stravens (journalist en schrijver van het boek De Opstand van Boko Haram). * NTR-serie...

30-11-2018 17:15

De Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan - De Nieuwe Maan

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De Nieuwe Maan gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Nieuwe Maan de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Nieuwe Maan bij De Nieuwe Maan liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Nieuwe Maan. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Nieuwe Maan gemist

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van De Nieuwe Maan gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van De Nieuwe Maan? Hier kun je alle uitzendingen van De Nieuwe Maan kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 90
  • Laatste uitzending op 26-04-2019 om 16:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord