Programma gemist?

Welke plaats van heeft technologie als de van smartphone, het internet, door maar ook op tv riolering en kleding in naar ons een leven, vraagt kunstenaar Koert het van Mensvoort de zich af. op tv En wanneer wordt technologie op tv zo frictieloos, op tv dat we het van als iets natuurlijks gaan tijdens zien?

Als kind van het theaterouders bracht historica een Anaïs Van Ertvelde het het grote delen van haar jeugd in door in de coulissen. door een Ze verbaasde zich over door de lijven naar die ze op het toneel zag, het zo anders dan van haar lichaam met in uit een handicap. Ze op tv pleit voor een door andere omgang met de een beperking.

Eigenlijk van wilde schrijver door en documentairemaker Emma Lesuis het er naar niet meer tijdens over hebben, over het kleur en diversiteit. Vanwege op tv de naar kritiek die ze dan kan op tv verwachten door en omdat iedereen een beetje naar moe lijkt van in het onderwerp. naar Toch zet ze het het ongemak opzij, zodat naar kinderen die naar over vijftien jaar opgroeien naar dat het zonder krassen kunnen van doen.

Hoe op tv ziet een wereld eruit de waarin een iedereen elkaar kan verstaan, naar een waarin de babylonische spraakverwarring de definitief tot tijdens het verleden op behoort?, vraagt schrijver op tv Frank Westerman zich af. een Met van het nieuwste vertaalgadget in de het hand schetst hij de een het toekomstbeeld.

In door musea in heel het Europa wordt het tentoongesteld: kunst op tv die tijdens uit het kolonialisme geroofd de werd uit landen in in op tv Afrika. Schrijver en activist tijdens Melat Nigussie betoogt dat met de tijd is gekomen met in om die werken terug te van geven.

Ruim dertig jaar tijdens een geleden promoveerde hoogleraar Transitiekunde met Jan Rotmans op op het onderwerp klimaatverandering, op tv toen nog een controversieel onderwerp, in inmiddels realiteit. In een op tv plaats van zijn met gelijk te halen, gaat een hij op zoek naar in een oplossing voor op tv de opwarming naar van de het aarde.

Te door vaak meten we succes van af het aan verkoop-, bezoek-, kijk- of uit luistercijfers, stelt schrijver, in journalist de en columnist Frank Heinen. met Met zijn debuut als met romanschrijver onder de arm tijdens van vraagt hij zich af de of er andere van manieren zijn om naar succes uit van te kijken.

Het door lijkt volksziekte nummer een op tv te worden: de de burn-out. op Al twintig jaar begeleidt met klinisch psycholoog Elke Van een Hoof mensen die lijden tijdens onder stress. het In haar uit Brainwash Talk adviseert ze uit om in stress niet te zien als een teken van een zwakte, maar van door groei.

Veertien de jaar geleden op tv migreerde schrijver en hoogleraar Moderne Nederlandse door Letterkunde Geert Buelens van vanuit een België naar Nederland. van Sindsdien vraagt hij uit zich af of hij zou uit uit slagen voor het inburgeringsexamen, als op hij dat had de moeten afleggen. En waarom met werd met hij met open armen ontvangen, met terwijl dat van voor zoveel de anderen niet naar geldt?

Terwijl de tijdens achterban van politieke naar partijen alsmaar slinkt, van schreeuwt deze tijd van van populisme om het de met bekennen van kleur, volgens onderzoeker van en publicist op tv Anton Jäger.

We zien onszelf op graag tijdens als onafhankelijk, maar naar in ons streven naar in die onafhankelijkheid in zijn we tijdens allemaal op ons eigen door eilandje terechtgekomen, op tv stelt theatermaker Rebekka door de Wit. Ze gaat op zoek het naar een groter op geheel, met naar datgene wat van ons allemaal tijdens bindt.

Het op tv oosten en het westen zullen in uit nooit te verenigen zijn, kreeg imam een Khalid naar Benhaddou als kind te de horen. Sindsdien het zoekt hij naar verbinding, met naar nuance, hoe moeilijk op het ook door is. Want in de frictie in in onze samenleving is geen botsing uit de van beschavingen of culturen, van maar een botsing uit naar onwetendheid.

Wij zijn met de eerste generatie die een door de gevolgen merken van van klimaatopwarming en met de laatste die er in iets aan in kan doen. Dat stelt de Vlaamse de televisiemaker in en milieuactivist Nic Balthazar. Maar op tv er in is ook goed door nieuws. Er zijn tijdens namelijk zoveel het oplossingen voor het klimaatprobleem, die met uit door de dag goedkoper en haalbaarder worden. tijdens naar Een oproep tot in actie, even urgent in als hoopvol.

Ondernemer door Avinash Changa voorziet dat virtual op tv reality van een revolutie zal brengen op met het gebied de van angsten de overwinnen en mensen dichter bij met elkaar met brengen.

Alles uit wat we nodig hebben, is met in overvloed door beschikbaar. En op tv toch leven we in een de samenleving die een draait in om nemen, niet tijdens om geven. Filosoof Karim op tv Benammar helpt dat een wereldbeeld te in kantelen.

september 2021
23-06-2019 12:50

Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Brainwash Talks - Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Welke plaats heeft technologie als de smartphone, het internet, maar ook riolering en kleding in ons leven, vraagt kunstenaar Koert van Mensvoort zich af. En wanneer wordt technologie zo frictieloos, dat we het als iets natuurlijks gaan zie...

16-06-2019 12:50

Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Brainwash Talks - Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Als kind van theaterouders bracht historica Anaïs Van Ertvelde grote delen van haar jeugd door in de coulissen. Ze verbaasde zich over de lijven die ze op het toneel zag, zo anders dan haar lichaam met een handicap. Ze pleit voor een andere...

09-06-2019 12:50

Emma Lesuis: Diversiteit

Brainwash Talks - Emma Lesuis: Diversiteit

Eigenlijk wilde schrijver en documentairemaker Emma Lesuis het er niet meer over hebben, over kleur en diversiteit. Vanwege de kritiek die ze dan kan verwachten en omdat iedereen een beetje moe lijkt van het onderwerp. Toch zet ze het ongem...

02-06-2019 12:45

Frank Westerman: De spraakverwarring voorbij

Brainwash Talks - Frank Westerman: De spraakverwarring voorbij

Hoe ziet een wereld eruit waarin iedereen elkaar kan verstaan, een waarin de babylonische spraakverwarring definitief tot het verleden behoort?, vraagt schrijver Frank Westerman zich af. Met het nieuwste vertaalgadget in de hand schetst hij...

26-05-2019 12:50

Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

Brainwash Talks - Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

In musea in heel Europa wordt het tentoongesteld: kunst die tijdens het kolonialisme geroofd werd uit landen in Afrika. Schrijver en activist Melat Nigussie betoogt dat de tijd is gekomen om die werken terug te geven.

19-05-2019 12:40

Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Brainwash Talks - Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Ruim dertig jaar geleden promoveerde hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans op het onderwerp klimaatverandering, toen nog een controversieel onderwerp, inmiddels realiteit. In plaats van zijn gelijk te halen, gaat hij op zoek naar een oploss...

12-05-2019 12:40

Frank Heinen: Het nieuwe succes

Brainwash Talks - Frank Heinen: Het nieuwe succes

Te vaak meten we succes af aan verkoop-, bezoek-, kijk- of luistercijfers, stelt schrijver, journalist en columnist Frank Heinen. Met zijn debuut als romanschrijver onder de arm vraagt hij zich af of er andere manieren zijn om naar succes t...

05-05-2019 12:35

Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Brainwash Talks - Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Het lijkt volksziekte nummer een te worden: de burn-out. Al twintig jaar begeleidt klinisch psycholoog Elke Van Hoof mensen die lijden onder stress. In haar Brainwash Talk adviseert ze om stress niet te zien als teken van zwakte, maar van g...

28-04-2019 12:40

Geert Buelens: oog voor de ander

Brainwash Talks - Geert Buelens: oog voor de ander

Veertien jaar geleden migreerde schrijver en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Geert Buelens vanuit België naar Nederland. Sindsdien vraagt hij zich af of hij zou slagen voor het inburgeringsexamen, als hij dat had moeten afleggen....

21-04-2019 12:30

Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Terwijl de achterban van politieke partijen alsmaar slinkt, schreeuwt deze tijd van populisme om het bekennen van kleur, volgens onderzoeker en publicist Anton Jäger.

14-04-2019 12:40

Rebekka de Wit: het grotere geheel

Brainwash Talks - Rebekka de Wit: het grotere geheel

We zien onszelf graag als onafhankelijk, maar in ons streven naar die onafhankelijkheid zijn we allemaal op ons eigen eilandje terechtgekomen, stelt theatermaker Rebekka de Wit. Ze gaat op zoek naar een groter geheel, naar datgene wat ons a...

07-04-2019 12:40

Khalid Benhaddou: Rationele islam

Brainwash Talks - Khalid Benhaddou: Rationele islam

Het oosten en het westen zullen nooit te verenigen zijn, kreeg imam Khalid Benhaddou als kind te horen. Sindsdien zoekt hij naar verbinding, naar nuance, hoe moeilijk het ook is. Want de frictie in onze samenleving is geen botsing van besch...

31-03-2019 12:35

Nic Balthazar: het dringendste probleem

Brainwash Talks - Nic Balthazar: het dringendste probleem

Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen merken van klimaatopwarming en de laatste die er iets aan kan doen. Dat stelt de Vlaamse televisiemaker en milieuactivist Nic Balthazar. Maar er is ook goed nieuws. Er zijn namelijk zoveel oploss...

24-03-2019 13:40

Avinash Changa: Virtual reality

Brainwash Talks - Avinash Changa: Virtual reality

Ondernemer Avinash Changa voorziet dat virtual reality een revolutie zal brengen op het gebied van angsten overwinnen en mensen dichter bij elkaar brengen.

17-03-2019 13:30

Karim Benammar: Leven in overvloed

Brainwash Talks - Karim Benammar: Leven in overvloed

Alles wat we nodig hebben, is in overvloed beschikbaar. En toch leven we in een samenleving die draait om nemen, niet om geven. Filosoof Karim Benammar helpt dat wereldbeeld te kantelen.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!