Programma gemist?

Schrijver en politicoloog het Hélène een Christelle Munganyende is vijf jaar het oud het als ze op de een koude lenteochtend in op tv Nederland arriveert. de In haar jeugd naar wisselt ze Nederlandse schoolbanken af het de met de woonkamers van naar de Rwandese tijdens vrienden van haar ouders. Een ode met het aan de generatie code-switch: een in generatie die met zich staande van weet te houden in verschillende in werelden.

We kunnen uit niet mét, maar zeker de ook van niet zonder Amerika, tijdens weet journalist op en correspondent Michiel Vos op tv sinds hij zich met zestien jaar geleden vestigde tijdens in het met land van de onbegrensde van mogelijkheden. Hij vraagt in zich af tijdens wat er een anno 2019 nog een over is van tijdens de Amerikaanse droom.

Hoe te sterven? de tijdens Sinds het overlijden van haar met vader is die vraag op tv van blijven hangen in het hoofd uit van uit filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel op het de enige zekerheid de is in het door leven, hebben een we geen naar idee hoe we het het moeten doen: sterven in op een waardige op manier. het Ivkovic rekent af van met een van de grootste taboes: van de de dood.

Met op tv almaar teruglopende naar ledenaantallen verkeren politieke partijen de in zwaar weer, weet ook op tv de schrijver en presentator uit Leon Verdonschot. Toch door is juist nu, in in deze tijden van populisme, de in door politieke partij belangrijker dan ooit. Een door hartstochtelijk pleidooi voor een een saai, naar lullig en tijdens vergeten instituut.

Ook anno 2019 op tv word je als in het vrouwelijke ondernemer nogal eens een vreemd aangekeken, niet serieus op genomen of op zijn er investeerders het die zwangerschap een als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah het Mansvelt Beck. tijdens Ze roept op op tot inclusief en de holistisch op ondernemen.

Theatermaker Saman het Amini was uit elf jaar oud toen door hij samen met tijdens zijn zwangere moeder in en zusje in naar Nederland naar vluchtte. In Brainwash Talks naar vertelt hij op zijn vluchtverhaal en neemt hij de de kijker mee op naar de krottenwijken van van met Iran. Hij laat zien wat de uit gruwelijkste uit vorm van geweld is: een armoede.

Volgens theatermaker en op tv het acteur Nazmiye Oral zijn we verzand een in uit wij-zij-denken, graven we ons in uit in het eigen op tv gelijk. Toch door zijn er uit plekken waar uit je de ander kunt ontmoeten, uit zonder de dat je jezelf hoeft het te verloochenen. In de vijf stappen legt ze uit naar hoe je het daar op tv komt.

Van de honderd op acts een op Pinkpop in 2019 tijdens waren er slechts dertien door vrouwelijk. op tv En daarin staat het festival de niet alleen. Van in de kleinste met theaters tot de uit grootste van concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver de uit en muzikant Aafke op tv Romeijn roept op tot op tv verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en een Amerika-correspondent op tv Tom Kleijn weet als in geen ander hoe fake news uit een van gat slaat in de door waarheid. in Hij vraagt zich af de wat het risico is als op tv de van feiten niet meer op tellen. Hij van roept op om kritisch van te blijven.

Het is door een nogal beladen tijdens onderwerp waar het de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen een zich mee op tv bezighoudt. het Ze bestudeert de biologische oorzaken op van de verschillen tussen van vrouwen en in mannen op en hoopt op een door wereld waarin in die verschillen meer een worden gewaardeerd. In Brainwash Talks op pleit ze voor in een nieuw soort in feminisme.

Milo een Grootjen is uit sterrenkundige in het planetarium tijdens van dierentuin Artis. met Hij schetst door een denkbeeldige ruimtereis tot in de door diepste uithoeken van op het uit heelal. Om uiteindelijk weer op terug te komen op tijdens die ene planeet de die wij met thuis noemen: de tijdens aarde. naar En daar, zo stelt hij, van mogen we een best wat zuiniger mee met zijn.

Schrijver met Nadia de Vries is uit tien jaar door oud als ze gediagnostiseerd wordt op met van systemische mastocytose, een zeldzame en met van chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na met meer dan tijdens drie de jaar van kijkoperaties en de pillen slikken, op door haar veertiende genezen verklaard. Een op tv tijdens wonder, maar ook een de start van een een zware tijd. Want hoe een leef het je verder als een je er altijd in van bent uitgegaan van niet oud te een worden?

Volgens het cabaretier en een theatermaker André Manuel is er tijdens een ding tijdens dat alle ellende in de op tv de wereld veroorzaakt, en dat op tv is de liefde. Want van tijdens liefde komt in voortplanting en daar zouden met we eens een mee een moeten ophouden.

Dagelijks worden mensenrechten het geschonden, weet schrijver van en jurist met Rachida het Lamrabet. En dan niet tijdens alleen in landen ver tijdens weg, tijdens maar ook hier in Nederland. Ze op tv pleit in voor een menswaardig bestaan voor tijdens iedereen, in overal.

Als op directeur van uit OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun een weg te op tv vinden tijdens in Nederland. Dagelijks ziet ze door de tijdens misstanden rond immigratie en daarom pleit op ze voor in een meer humaan tijdens en efficiënter het inburgeringsbeleid.

september 2020
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!