Programma gemist?

Schrijver op en politicoloog Hélène Christelle uit Munganyende is vijf jaar door door oud als ze de op een koude lenteochtend met in Nederland arriveert. In haar door jeugd wisselt ze in Nederlandse schoolbanken af op tv door met de woonkamers van op tv de Rwandese op vrienden van haar ouders. het Een ode het aan de generatie code-switch: een naar generatie die zich op staande uit weet te houden in door verschillende werelden.

We op kunnen niet mét, een maar zeker ook niet de zonder de Amerika, weet journalist en de correspondent Michiel Vos het sinds hij zich zestien in jaar geleden vestigde naar in het land van op de onbegrensde naar mogelijkheden. naar Hij vraagt zich af op tv wat er anno met 2019 nog over is van met de Amerikaanse de droom.

Hoe te sterven? naar Sinds door het overlijden van met haar vader is die tijdens vraag blijven door hangen in het hoofd van in filosoof tijdens Ivana Ivkovic. Want hoewel tijdens het de van enige zekerheid is in met het leven, hebben we op geen naar idee hoe we het in moeten in doen: sterven op de een waardige manier. Ivkovic rekent af van met een van tijdens de grootste naar taboes: de naar dood.

Met almaar tijdens teruglopende op tv ledenaantallen verkeren politieke tijdens partijen in zwaar weer, weet ook tijdens schrijver en in presentator tijdens Leon Verdonschot. Toch uit is juist nu, in deze tijden naar van populisme, op de tijdens politieke partij belangrijker dan ooit. door Een hartstochtelijk pleidooi voor de een saai, door lullig en vergeten van instituut.

Ook tijdens anno 2019 word je als de vrouwelijke ondernemer nogal het eens op tv vreemd aangekeken, niet het serieus genomen op tv of zijn er investeerders die naar zwangerschap als met een bedrijfsrisico zien, weet uit Mariah Mansvelt Beck. een Ze roept uit op tot inclusief en holistisch op tv van ondernemen.

Theatermaker door Saman Amini was elf jaar naar van oud toen hij samen van met zijn zwangere moeder door en naar zusje naar Nederland vluchtte. door In Brainwash door Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en een neemt van hij de kijker mee naar door de krottenwijken van in Iran. Hij in laat zien wat de een gruwelijkste vorm van het geweld is: op tv armoede.

Volgens een theatermaker en acteur Nazmiye de Oral zijn we op verzand in wij-zij-denken, graven tijdens we tijdens ons in in door het eigen gelijk. de Toch zijn er plekken waar op tv een je de ander kunt ontmoeten, uit zonder dat je jezelf tijdens met hoeft te verloochenen. in In vijf stappen op legt ze uit van hoe je daar door komt.

Van van de honderd in acts op Pinkpop in 2019 waren in er slechts een dertien vrouwelijk. En een daarin door staat het festival niet alleen. van Van de kleinste op theaters tot de uit grootste concertzalen, vrouwen uit zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver een het en muzikant Aafke Romeijn roept op de tot het verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en van Amerika-correspondent Tom door Kleijn weet als geen uit ander hoe fake news door op een gat slaat in de met waarheid. Hij vraagt zich in op af wat het risico op tv is als de het feiten niet meer op tv tellen. Hij roept op op tv om kritisch te door blijven.

Het in is een nogal beladen onderwerp een op tv waar de Vlaamse filosofe Griet op Vandermassen zich mee bezighoudt. tijdens Ze tijdens bestudeert de van biologische oorzaken van de op tv verschillen tussen vrouwen en het mannen en hoopt het op een wereld op waarin die verschillen meer de worden gewaardeerd. een In uit Brainwash Talks pleit met ze voor een op tv nieuw soort feminisme.

Milo in Grootjen is door sterrenkundige in het in planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst het een met denkbeeldige ruimtereis op tv tot in de diepste uithoeken het van de het heelal. Om een uiteindelijk weer terug uit te komen op die ene planeet een die wij op tv thuis noemen: de aarde. uit tijdens En daar, zo stelt hij, met mogen we best tijdens wat zuiniger mee met zijn.

Schrijver Nadia naar de Vries is op tv tien op jaar oud als de ze gediagnostiseerd wordt in met systemische mastocytose, een zeldzame uit en chronische bloedziekte. tijdens Toch wordt ze, na door meer dan door drie jaar van kijkoperaties met en pillen uit slikken, op haar een veertiende genezen verklaard. Een tijdens op wonder, maar ook de start de van een naar zware tijd. Want naar hoe leef je verder de als je een er altijd van op bent uitgegaan niet oud te uit op worden?

Volgens cabaretier en door theatermaker André Manuel uit is er een uit de ding dat alle ellende in op tv de wereld veroorzaakt, en in dat is de op tv liefde. van Want van liefde komt voortplanting op tv en van daar zouden we eens met mee moeten naar ophouden.

Dagelijks een worden mensenrechten geschonden, weet schrijver in en van jurist Rachida Lamrabet. En dan van niet alleen door in landen ver met weg, maar ook in hier in in Nederland. Ze pleit voor met een menswaardig bestaan een voor iedereen, naar overal.

Als de directeur van door OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers met hun op tv weg te vinden op in Nederland. Dagelijks ziet ze de uit misstanden rond immigratie op tv en daarom naar pleit ze voor in een meer humaan naar en naar efficiënter inburgeringsbeleid.

oktober 2019
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!