Programma gemist?

Schrijver een en politicoloog Hélène Christelle de Munganyende is door vijf jaar oud als ze op op met een koude lenteochtend in Nederland uit arriveert. op In haar naar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af het met de woonkamers de van naar de Rwandese vrienden van haar een ouders. Een tijdens ode aan de op generatie code-switch: een generatie in de die zich staande van weet te houden in in verschillende werelden.

We kunnen met niet mét, maar zeker met ook niet zonder een Amerika, weet journalist naar op tv en correspondent Michiel Vos van sinds hij zich zestien jaar van geleden vestigde in het naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. de Hij vraagt zich het naar af wat er anno van 2019 nog naar over is van de tijdens Amerikaanse droom.

Hoe te uit sterven? Sinds het overlijden uit van haar door vader is die de vraag blijven uit hangen in het op hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. door Want hoewel van het het de enige zekerheid is in naar het leven, in hebben we een geen idee hoe we het op tv moeten naar doen: sterven op een op tv waardige manier. Ivkovic rekent af op met een van van van de grootste taboes: de het dood.

Met van almaar teruglopende een ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar de weer, door weet ook schrijver en van presentator Leon Verdonschot. Toch naar is juist naar nu, in deze tijden een naar van populisme, de politieke partij belangrijker op dan het ooit. Een hartstochtelijk pleidooi voor in een saai, tijdens lullig en vergeten door instituut.

Ook anno 2019 naar word je als met vrouwelijke ondernemer van nogal eens vreemd door aangekeken, niet serieus genomen een of zijn naar er investeerders die op tv zwangerschap als een uit bedrijfsrisico met zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze op roept op op tv tot het inclusief en holistisch tijdens ondernemen.

Theatermaker op tv Saman Amini was elf de jaar oud toen naar hij samen met zijn een door zwangere moeder en door zusje naar Nederland vluchtte. In op Brainwash Talks vertelt hij met zijn het vluchtverhaal en neemt hij de het een kijker mee naar van de krottenwijken van Iran. Hij laat op tijdens zien wat de naar gruwelijkste vorm van op geweld is: armoede.

Volgens theatermaker met en acteur Nazmiye Oral op zijn met we verzand in wij-zij-denken, op tv graven we ons in het in op tv het eigen gelijk. Toch op zijn tijdens er plekken waar je de het ander kunt op ontmoeten, zonder dat tijdens je jezelf hoeft met te verloochenen. In op vijf stappen legt ze uit in hoe een je daar in komt.

Van de honderd met acts op in Pinkpop in 2019 waren van er slechts dertien naar vrouwelijk. En daarin het staat het festival op tv niet een alleen. Van met de kleinste theaters tot de tijdens grootste concertzalen, op tv vrouwen zijn structureel tijdens ondervertegenwoordigd. Schrijver op tv en muzikant Aafke tijdens Romeijn roept op tot naar verandering.

Oud-oorlogsverslaggever met en Amerika-correspondent Tom Kleijn een weet als geen naar ander hoe tijdens fake news een gat met slaat in in de waarheid. Hij vraagt een zich af in wat het van risico is als door de feiten niet meer naar tellen. Hij roept door op om tijdens kritisch te blijven.

Het op is een nogal beladen onderwerp tijdens waar de het Vlaamse filosofe Griet Vandermassen met zich mee op tv bezighoudt. Ze bestudeert de naar door biologische oorzaken van naar de verschillen tussen vrouwen van en mannen en hoopt uit op een het wereld waarin die verschillen van meer worden gewaardeerd. naar In Brainwash naar Talks pleit ze voor op tv een door nieuw soort feminisme.

Milo Grootjen is op tv uit sterrenkundige in het planetarium van van dierentuin Artis. met Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis een tot door in de diepste uithoeken het van het heelal. tijdens Om uiteindelijk met weer terug te naar komen op op tv die ene planeet op die wij thuis noemen: de naar aarde. op tv En daar, zo stelt hij, mogen tijdens we best met wat zuiniger met mee zijn.

Schrijver Nadia met de Vries is tien naar jaar het oud als ze gediagnostiseerd wordt door met systemische met mastocytose, het een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch in door wordt ze, na meer op dan drie jaar de van kijkoperaties en pillen van slikken, op haar met veertiende genezen verklaard. Een de tijdens wonder, maar ook de start van naar naar een zware tijd. Want op tv hoe leef je verder als in je er altijd de van een bent uitgegaan niet oud te de het worden?

Volgens cabaretier naar en theatermaker van André Manuel is er een naar ding dat op tv alle in ellende in de de wereld veroorzaakt, en dat is de met liefde. Want een van het liefde komt voortplanting en daar zouden op het we eens mee moeten met ophouden.

Dagelijks een worden mensenrechten geschonden, tijdens weet schrijver en een jurist Rachida Lamrabet. de En dan niet alleen in in tijdens landen ver weg, maar ook hier het in Nederland. in Ze pleit voor een het tijdens menswaardig bestaan voor van iedereen, overal.

Als directeur van in op tv OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers een hun in weg te vinden in door Nederland. Dagelijks tijdens ziet ze de misstanden rond immigratie op tv en daarom pleit de ze voor naar een meer op tv humaan en efficiënter naar inburgeringsbeleid.

mei 2020
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!