Programma gemist?

Schrijver en het politicoloog Hélène Christelle Munganyende met is het vijf jaar oud het als ze op een koude een lenteochtend in Nederland met arriveert. van In haar jeugd wisselt met ze met Nederlandse schoolbanken af met de op woonkamers van op de Rwandese vrienden van haar naar ouders. op tv Een ode door aan de generatie de code-switch: een generatie die van zich staande op weet te houden uit in verschillende werelden.

We het kunnen niet mét, maar zeker op tv ook niet met zonder Amerika, weet journalist uit uit en correspondent Michiel Vos sinds hij tijdens zich zestien de jaar naar geleden vestigde in het het land van de onbegrensde mogelijkheden. een op tv Hij vraagt zich naar af wat er anno met 2019 nog uit over is van de Amerikaanse tijdens droom.

Hoe uit te sterven? Sinds het op tv overlijden van in haar vader het is die vraag een blijven hangen in door het hoofd van filosoof de Ivana Ivkovic. Want hoewel naar het de een enige zekerheid is in het op leven, hebben we de geen met idee hoe we een het moeten naar doen: sterven op een op tv waardige manier. Ivkovic door rekent af met een van met de grootste in taboes: de tijdens dood.

Met almaar teruglopende in ledenaantallen verkeren op politieke naar partijen in zwaar weer, weet van ook schrijver en presentator tijdens Leon op Verdonschot. Toch is van juist nu, in deze tijden door van op tv populisme, de politieke partij op belangrijker dan de ooit. Een hartstochtelijk door pleidooi voor een saai, in lullig van en vergeten instituut.

Ook van anno 2019 word door je als vrouwelijke ondernemer nogal van eens vreemd aangekeken, tijdens niet serieus genomen uit of zijn een er investeerders een die zwangerschap als een een bedrijfsrisico zien, weet op Mariah Mansvelt Beck. Ze op tv naar roept op tot een inclusief en holistisch een ondernemen.

Theatermaker van Saman Amini was op elf jaar van oud toen hij samen met in zijn op tv zwangere moeder en zusje naar Nederland uit vluchtte. In Brainwash op Talks vertelt hij door zijn vluchtverhaal en het neemt naar hij de kijker mee naar naar de de krottenwijken van Iran. Hij laat tijdens een zien wat de gruwelijkste vorm uit van geweld is: de armoede.

Volgens in theatermaker en acteur het Nazmiye Oral zijn een we verzand door in wij-zij-denken, graven het we ons in in in het eigen gelijk. naar Toch zijn er naar plekken waar je de op tv ander kunt ontmoeten, in zonder dat je jezelf een de hoeft te verloochenen. In op tv vijf stappen met legt ze uit door hoe je daar op komt.

Van in de honderd acts op in Pinkpop in tijdens 2019 waren op er slechts dertien vrouwelijk. naar En daarin staat het festival door niet alleen. in Van de kleinste in theaters tot de tijdens grootste van concertzalen, vrouwen zijn tijdens structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzikant naar Aafke Romeijn roept naar op tot uit verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent een Tom Kleijn weet op tv met als geen ander hoe fake news tijdens het een gat slaat in de naar waarheid. Hij op vraagt zich af wat op het de risico is als de feiten niet door tijdens meer tellen. Hij roept op door om kritisch te het blijven.

Het is naar een nogal op beladen onderwerp het waar de Vlaamse filosofe Griet de Vandermassen uit zich mee bezighoudt. Ze met bestudeert de biologische door oorzaken van van de verschillen tussen vrouwen in en mannen en door hoopt op een op tv wereld waarin die verschillen meer van worden gewaardeerd. tijdens In Brainwash Talks pleit met ze het voor een nieuw uit soort feminisme.

Milo Grootjen op tv is sterrenkundige door in het planetarium van dierentuin op op Artis. Hij schetst van een denkbeeldige ruimtereis tot in het de diepste uithoeken van van het heelal. Om uit naar uiteindelijk weer terug te komen de op die op ene planeet die wij thuis een de noemen: de aarde. En van daar, zo stelt een hij, mogen we door best wat door zuiniger mee zijn.

Schrijver het Nadia de Vries is door tien jaar op tv oud als ze naar gediagnostiseerd wordt met uit systemische mastocytose, door een zeldzame en op tv chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na op tijdens meer dan drie het jaar van kijkoperaties en pillen door slikken, op op haar veertiende genezen verklaard. het Een wonder, met maar ook de het start van het een zware tijd. Want hoe leef tijdens in je verder als je in er altijd uit van bent uitgegaan het niet oud te op tv worden?

Volgens cabaretier en het theatermaker door André Manuel is er door een met ding dat alle door ellende in de wereld door veroorzaakt, en dat de is de in liefde. Want van op liefde komt voortplanting en daar met zouden we eens mee door moeten op ophouden.

Dagelijks door worden mensenrechten geschonden, uit weet schrijver en jurist het Rachida Lamrabet. tijdens En dan naar niet alleen in de landen ver weg, met maar ook hier in uit Nederland. Ze pleit een voor een door menswaardig bestaan voor op tv iedereen, overal.

Als door directeur van OpenEmbassy helpt Renée op tv Frissen nieuwkomers hun door weg te vinden van een in Nederland. Dagelijks ziet ze met de naar misstanden rond immigratie en een daarom pleit ze voor met een het meer humaan en efficiënter op inburgeringsbeleid.

april 2021
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!