Programma gemist?

Volgens cabaretier en van in theatermaker André Manuel is er een naar ding dat alle op tv ellende in door de wereld veroorzaakt, en op dat tijdens is de liefde. in Want van liefde komt voortplanting de en daar zouden de met we eens mee moeten naar ophouden.

Dagelijks worden op tv mensenrechten in geschonden, weet schrijver en het jurist Rachida Lamrabet. En de dan van niet alleen in landen met ver weg, de maar ook hier in Nederland. Ze het op tv pleit voor een naar menswaardig bestaan voor iedereen, een overal.

Als directeur van tijdens uit OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers naar hun het weg te vinden in Nederland. Dagelijks de ziet een ze de misstanden uit rond immigratie en daarom pleit met ze voor een tijdens met meer humaan en efficiënter van inburgeringsbeleid.

Welke plaats door heeft naar technologie als de smartphone, het internet, door met maar ook riolering en naar kleding in ons van leven, vraagt kunstenaar uit Koert van in Mensvoort zich af. de En wanneer wordt technologie zo tijdens frictieloos, dat op we het als iets de natuurlijks gaan door zien?

Als een kind van van theaterouders bracht historica het Anaïs Van Ertvelde grote de delen van haar jeugd door het in de met coulissen. tijdens Ze verbaasde zich over de de lijven het die ze op het toneel zag, in tijdens zo anders dan op tv haar lichaam met een handicap. op Ze pleit voor een de andere omgang op tv met de door beperking.

Eigenlijk de wilde schrijver uit en documentairemaker Emma Lesuis tijdens het er van niet meer over hebben, in over kleur en diversiteit. op tv Vanwege de kritiek die van op ze dan kan verwachten en omdat de iedereen met een beetje moe met lijkt van het onderwerp. het Toch zet uit ze het ongemak opzij, van zodat kinderen met die over met vijftien jaar opgroeien dat uit zonder krassen de kunnen doen.

Hoe ziet het een wereld een eruit waarin iedereen tijdens elkaar kan verstaan, tijdens een waarin de babylonische van spraakverwarring definitief tot op tv het verleden behoort?, van vraagt schrijver naar Frank Westerman zich in af. Met het nieuwste het vertaalgadget met in de hand schetst hij in een op tv toekomstbeeld.

In het musea in heel Europa wordt op tv het door tentoongesteld: kunst die tijdens het van met kolonialisme geroofd werd uit een landen in Afrika. Schrijver en van het activist Melat Nigussie tijdens betoogt dat de tijd is gekomen de uit om die werken terug te een geven.

Ruim dertig het jaar naar geleden promoveerde hoogleraar van Transitiekunde Jan Rotmans op het onderwerp van klimaatverandering, naar toen nog een het controversieel onderwerp, de inmiddels realiteit. In naar plaats van zijn op tv gelijk te halen, gaat het hij op zoek naar op tv een tijdens oplossing voor de opwarming tijdens van de in aarde.

Te vaak op meten we succes af een aan uit verkoop-, bezoek-, kijk- op of luistercijfers, stelt schrijver, journalist tijdens en columnist in Frank Heinen. Met zijn op tv debuut als in romanschrijver onder de arm van uit vraagt hij zich af of met er andere met manieren zijn om het naar succes op tv te kijken.

Het van lijkt volksziekte nummer een te uit worden: door de burn-out. Al een twintig jaar de begeleidt klinisch psycholoog Elke Van Hoof een mensen die de lijden onder stress. In op haar Brainwash Talk door adviseert ze in om stress in niet te zien als teken naar van het zwakte, maar van in groei.

Veertien de jaar geleden migreerde een schrijver en op hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde tijdens Geert Buelens vanuit tijdens België naar Nederland. Sindsdien op tv vraagt hij met zich af of hij zou door slagen door voor het op tv inburgeringsexamen, als hij dat had moeten van afleggen. tijdens En waarom werd hij een met open armen tijdens ontvangen, terwijl dat voor een zoveel anderen het niet de geldt?

Terwijl van de achterban de van politieke partijen alsmaar op tv slinkt, schreeuwt deze tijd van het populisme om het het op bekennen van kleur, volgens onderzoeker de en publicist Anton een Jäger.

We van zien onszelf met graag als onafhankelijk, met maar in ons het streven naar die onafhankelijkheid zijn we een met allemaal op ons eigen naar eilandje terechtgekomen, naar stelt theatermaker Rebekka de Wit. uit Ze gaat tijdens op zoek naar een in groter een geheel, naar datgene wat ons allemaal tijdens op bindt.

Het van oosten en met het westen zullen nooit te met verenigen zijn, kreeg imam een Khalid Benhaddou een als kind te uit horen. Sindsdien zoekt met hij naar verbinding, een naar nuance, hoe moeilijk naar het uit ook is. Want de op tv frictie in onze naar samenleving van is geen botsing van beschavingen of in culturen, maar de een door botsing uit onwetendheid.

juli 2019
14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

23-06-2019 12:50

Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Brainwash Talks - Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Welke plaats heeft technologie als de smartphone, het internet, maar ook riolering en kleding in ons leven, vraagt kunstenaar Koert van Mensvoort zich af. En wanneer wordt technologie zo frictieloos, dat we het als iets natuurlijks gaan zie...

16-06-2019 12:50

Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Brainwash Talks - Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Als kind van theaterouders bracht historica Anaïs Van Ertvelde grote delen van haar jeugd door in de coulissen. Ze verbaasde zich over de lijven die ze op het toneel zag, zo anders dan haar lichaam met een handicap. Ze pleit voor een andere...

09-06-2019 12:50

Emma Lesuis: Diversiteit

Brainwash Talks - Emma Lesuis: Diversiteit

Eigenlijk wilde schrijver en documentairemaker Emma Lesuis het er niet meer over hebben, over kleur en diversiteit. Vanwege de kritiek die ze dan kan verwachten en omdat iedereen een beetje moe lijkt van het onderwerp. Toch zet ze het ongem...

02-06-2019 12:45

Frank Westerman: De spraakverwarring voorbij

Brainwash Talks - Frank Westerman: De spraakverwarring voorbij

Hoe ziet een wereld eruit waarin iedereen elkaar kan verstaan, een waarin de babylonische spraakverwarring definitief tot het verleden behoort?, vraagt schrijver Frank Westerman zich af. Met het nieuwste vertaalgadget in de hand schetst hij...

26-05-2019 12:50

Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

Brainwash Talks - Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

In musea in heel Europa wordt het tentoongesteld: kunst die tijdens het kolonialisme geroofd werd uit landen in Afrika. Schrijver en activist Melat Nigussie betoogt dat de tijd is gekomen om die werken terug te geven.

19-05-2019 12:40

Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Brainwash Talks - Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Ruim dertig jaar geleden promoveerde hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans op het onderwerp klimaatverandering, toen nog een controversieel onderwerp, inmiddels realiteit. In plaats van zijn gelijk te halen, gaat hij op zoek naar een oploss...

12-05-2019 12:40

Frank Heinen: Het nieuwe succes

Brainwash Talks - Frank Heinen: Het nieuwe succes

Te vaak meten we succes af aan verkoop-, bezoek-, kijk- of luistercijfers, stelt schrijver, journalist en columnist Frank Heinen. Met zijn debuut als romanschrijver onder de arm vraagt hij zich af of er andere manieren zijn om naar succes t...

05-05-2019 12:35

Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Brainwash Talks - Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Het lijkt volksziekte nummer een te worden: de burn-out. Al twintig jaar begeleidt klinisch psycholoog Elke Van Hoof mensen die lijden onder stress. In haar Brainwash Talk adviseert ze om stress niet te zien als teken van zwakte, maar van g...

28-04-2019 12:40

Geert Buelens: oog voor de ander

Brainwash Talks - Geert Buelens: oog voor de ander

Veertien jaar geleden migreerde schrijver en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Geert Buelens vanuit België naar Nederland. Sindsdien vraagt hij zich af of hij zou slagen voor het inburgeringsexamen, als hij dat had moeten afleggen....

21-04-2019 12:30

Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Terwijl de achterban van politieke partijen alsmaar slinkt, schreeuwt deze tijd van populisme om het bekennen van kleur, volgens onderzoeker en publicist Anton Jäger.

14-04-2019 12:40

Rebekka de Wit: het grotere geheel

Brainwash Talks - Rebekka de Wit: het grotere geheel

We zien onszelf graag als onafhankelijk, maar in ons streven naar die onafhankelijkheid zijn we allemaal op ons eigen eilandje terechtgekomen, stelt theatermaker Rebekka de Wit. Ze gaat op zoek naar een groter geheel, naar datgene wat ons a...

07-04-2019 12:40

Khalid Benhaddou: Rationele islam

Brainwash Talks - Khalid Benhaddou: Rationele islam

Het oosten en het westen zullen nooit te verenigen zijn, kreeg imam Khalid Benhaddou als kind te horen. Sindsdien zoekt hij naar verbinding, naar nuance, hoe moeilijk het ook is. Want de frictie in onze samenleving is geen botsing van besch...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 91
  • Laatste uitzending op 14-07-2019 om 12:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord