Programma gemist?

Schrijver en tijdens politicoloog Hélène Christelle het Munganyende is op vijf jaar oud als ze door van op een koude lenteochtend in in Nederland arriveert. In van haar naar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af naar met door de woonkamers van door de Rwandese vrienden van haar op tv tijdens ouders. Een ode tijdens aan de generatie naar code-switch: een generatie die van zich staande weet te houden in in verschillende van werelden.

We kunnen niet uit mét, maar zeker met ook niet een zonder Amerika, met weet journalist tijdens en correspondent Michiel Vos sinds hij de zich op tv zestien jaar naar geleden vestigde in het land van een de onbegrensde naar mogelijkheden. het Hij vraagt zich de af wat er anno 2019 nog een het over is van de Amerikaanse door droom.

Hoe uit te sterven? de Sinds het overlijden van uit haar vader met is die vraag op blijven hangen in het hoofd naar van door filosoof Ivana Ivkovic. Want de hoewel het de tijdens enige zekerheid is door in het leven, het hebben we geen het idee hoe we het moeten een doen: sterven op op een met waardige manier. Ivkovic rekent tijdens af met de een van de grootste het taboes: de naar dood.

Met de almaar teruglopende ledenaantallen van verkeren politieke partijen het in zwaar met weer, weet ook schrijver en tijdens presentator Leon in Verdonschot. Toch is juist op tv nu, in deze tijdens tijden een van populisme, de politieke partij het belangrijker uit dan ooit. Een hartstochtelijk de pleidooi voor in een saai, lullig en vergeten op tv instituut.

Ook tijdens anno 2019 word je op als vrouwelijke ondernemer op nogal in eens vreemd aangekeken, niet serieus van genomen in of zijn er investeerders die in zwangerschap op tv als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah op tv Mansvelt op tv Beck. Ze roept op tot in inclusief en een holistisch een ondernemen.

Theatermaker Saman Amini in van was elf jaar oud door toen hij samen met zijn op zwangere moeder het en zusje tijdens naar Nederland het vluchtte. In Brainwash op tv Talks vertelt hij zijn met vluchtverhaal en neemt hij de met kijker de mee naar de krottenwijken van op Iran. het Hij laat zien wat op tv de gruwelijkste vorm van door geweld is: op tv armoede.

Volgens uit theatermaker en acteur Nazmiye Oral het uit zijn we verzand in wij-zij-denken, van graven op we ons in met in het eigen gelijk. Toch uit zijn de er plekken waar je de ander een kunt ontmoeten, in zonder dat je van jezelf hoeft te met verloochenen. van In vijf stappen legt van ze uit naar hoe je daar een komt.

Van de honderd het acts op op tv Pinkpop een in 2019 waren een er slechts dertien uit vrouwelijk. En daarin staat het festival op tv niet alleen. door Van uit de kleinste theaters tot de een grootste op concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. de Schrijver en de muzikant Aafke Romeijn roept op een tot tijdens verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent de Tom door Kleijn weet als naar geen ander de hoe fake news naar een gat slaat in de op tv waarheid. op tv Hij vraagt zich af wat in het risico op is als de feiten van niet meer tellen. Hij het roept op op om kritisch te door blijven.

Het is een in nogal beladen met onderwerp de waar de Vlaamse filosofe Griet naar Vandermassen zich uit mee bezighoudt. Ze uit bestudeert de naar biologische oorzaken van de door verschillen tussen door vrouwen en mannen en hoopt op tv op het een wereld waarin die verschillen met meer op worden gewaardeerd. In Brainwash uit Talks pleit ze voor een naar nieuw soort de feminisme.

Milo het Grootjen is sterrenkundige in uit het door planetarium van dierentuin Artis. Hij met schetst een denkbeeldige ruimtereis van tot in de op tv naar diepste uithoeken van het heelal. Om uit uiteindelijk tijdens weer terug te komen het op naar die ene planeet die uit wij thuis op tv noemen: de aarde. de En daar, zo stelt hij, een mogen door we best wat zuiniger mee op tv zijn.

Schrijver op Nadia de tijdens Vries is tien op tv jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt naar met systemische door mastocytose, een een zeldzame en chronische uit bloedziekte. Toch wordt ze, na een meer dan drie op tv jaar het van kijkoperaties en met pillen slikken, op uit haar veertiende genezen de verklaard. Een wonder, maar op tv ook de met start van een uit zware tijd. Want hoe van leef je verder als een de je er altijd tijdens van bent uitgegaan niet het oud te uit worden?

Volgens door cabaretier en theatermaker door André Manuel is er een in ding een dat alle ellende in de op tv naar wereld veroorzaakt, en dat is tijdens de liefde. Want van tijdens liefde komt op tv voortplanting uit en daar zouden we eens mee op tv moeten op tv ophouden.

Dagelijks tijdens worden mensenrechten uit geschonden, weet schrijver en in jurist Rachida naar Lamrabet. En dan niet alleen in naar landen op tv ver weg, maar naar ook hier tijdens in Nederland. Ze pleit voor tijdens een menswaardig bestaan voor een iedereen, in overal.

Als op tv directeur van OpenEmbassy helpt uit Renée op tv Frissen nieuwkomers hun weg te tijdens vinden in het Nederland. Dagelijks ziet tijdens ze de op misstanden rond immigratie met en daarom pleit ze voor door een meer een humaan en efficiënter op tv inburgeringsbeleid.

januari 2021
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!