Programma gemist?

Schrijver op en politicoloog Hélène Christelle in Munganyende een is vijf jaar op oud als ze het op een koude lenteochtend in uit Nederland uit arriveert. In haar jeugd wisselt uit ze in Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers de van de met Rwandese vrienden van haar met door ouders. Een ode aan met de generatie code-switch: het een generatie naar die zich staande weet te een houden in met verschillende werelden.

We kunnen het niet mét, maar de zeker ook niet op zonder Amerika, weet journalist tijdens en correspondent Michiel de Vos sinds met hij zich met zestien jaar geleden vestigde op in het land van van tijdens de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt een zich af wat er in anno 2019 nog naar over is in van de Amerikaanse tijdens droom.

Hoe te sterven? door Sinds het overlijden in het van haar vader is die op vraag van blijven hangen in het hoofd het van een filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel door het de enige van zekerheid is in het tijdens naar leven, hebben we geen idee hoe uit we met het moeten doen: op tv sterven op een een waardige manier. Ivkovic rekent af uit met een van het de grootste het taboes: de van dood.

Met van almaar teruglopende op ledenaantallen verkeren politieke door partijen in zwaar weer, door weet ook schrijver en presentator door Leon Verdonschot. Toch de de is juist nu, in deze tijden in van populisme, de naar politieke uit partij belangrijker dan van ooit. Een hartstochtelijk pleidooi voor op met een saai, lullig de en vergeten instituut.

Ook uit anno 2019 in word je als vrouwelijke ondernemer het nogal eens op vreemd aangekeken, niet in serieus genomen of het zijn er investeerders die zwangerschap een als door een bedrijfsrisico op zien, weet Mariah op tv Mansvelt Beck. Ze in roept op tot inclusief met en holistisch de ondernemen.

Theatermaker Saman Amini uit was tijdens elf jaar oud toen tijdens hij samen met van zijn zwangere in moeder en de zusje naar Nederland vluchtte. In op Brainwash Talks vertelt uit hij zijn vluchtverhaal een en neemt hij van de kijker door mee naar naar de krottenwijken van de Iran. Hij laat zien op tv wat de gruwelijkste vorm van op tv in geweld is: armoede.

Volgens uit theatermaker en acteur Nazmiye Oral op zijn we verzand het een in wij-zij-denken, graven we in ons in in in het eigen een gelijk. Toch zijn een er plekken waar je de de ander kunt uit ontmoeten, zonder naar dat je jezelf een hoeft te verloochenen. In vijf op stappen legt ze naar uit hoe je daar de op komt.

Van het de honderd acts op de Pinkpop in 2019 uit waren op tv er slechts dertien vrouwelijk. En door daarin staat met het festival een niet alleen. Van de kleinste op theaters tot met de grootste concertzalen, vrouwen zijn uit structureel ondervertegenwoordigd. op Schrijver een en muzikant Aafke Romeijn door roept op naar tot verandering.

Oud-oorlogsverslaggever met en Amerika-correspondent in Tom Kleijn weet op als geen ander tijdens hoe fake news een gat uit slaat in de op tv waarheid. Hij naar vraagt zich af met wat het risico naar is als een de feiten niet meer tellen. uit Hij van roept op om met kritisch te blijven.

Het is tijdens een nogal beladen onderwerp het waar de met Vlaamse filosofe Griet Vandermassen een zich mee bezighoudt. in Ze uit bestudeert de tijdens biologische oorzaken van de verschillen op tv tussen vrouwen van en mannen en uit hoopt op een wereld naar waarin die uit verschillen meer naar worden gewaardeerd. In Brainwash de Talks pleit ze voor een een nieuw op tv soort feminisme.

Milo op Grootjen is naar sterrenkundige in het op tv planetarium van dierentuin Artis. Hij met schetst een denkbeeldige met ruimtereis tot op in de diepste uithoeken het van het heelal. Om op tv uiteindelijk weer de terug te naar komen op die de ene planeet die wij de thuis noemen: in de aarde. En daar, zo van stelt hij, door mogen we best wat een de zuiniger mee zijn.

Schrijver Nadia de een Vries is op tien het jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met in met systemische mastocytose, tijdens een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch op tv wordt het ze, na meer dan tijdens drie jaar in van kijkoperaties en in pillen slikken, op haar uit veertiende genezen verklaard. Een het wonder, maar ook door naar de start van de een zware tijd. in Want hoe leef je verder het als je door er altijd een van bent uitgegaan niet oud te met een worden?

Volgens een cabaretier en theatermaker met André Manuel is er tijdens een ding dat alle de ellende van in de de wereld veroorzaakt, en dat op is de liefde. een Want van op tv liefde komt voortplanting en daar met zouden met we eens mee moeten uit ophouden.

Dagelijks naar worden mensenrechten uit geschonden, weet schrijver en jurist Rachida de Lamrabet. met En dan niet alleen in van landen ver weg, van maar ook naar hier in Nederland. Ze op in pleit voor een menswaardig de bestaan voor de iedereen, overal.

Als directeur met van naar OpenEmbassy helpt Renée in Frissen nieuwkomers hun weg te vinden het in het Nederland. Dagelijks ziet ze de de misstanden rond een immigratie uit en daarom pleit in ze voor een meer met humaan en efficiënter in inburgeringsbeleid.

juli 2021
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!