Programma gemist?

Seizoen 6 door - Aflevering 3 door - Magazine. Paul Mason: Onze een grootste door angsten. Zombies en cyborgs van - sinds jaar een en dag naar wekken ze onze grootste angsten. Maar uit waarom zijn we naar juist door nú zo bang voor door ze, door vraagt journalist Paul Mason zich naar af.

Elke samenleving creëert van haar eigen tijdens aandoeningen, op stelt de Vlaamse psychoanalyticus Paul tijdens Verhaeghe. Hoe maken op we onszelf met en de samenleving in weer gezond? Verhaeghe gaat op tv op op tv zoek naar een het antwoord.

Nederland werd op lang gezien als van voorloper uit op het gebied van homorechten. van En nog steeds uit zien we op tv onszelf graag als uit ruimdenkend en tolerant. Maar zijn een het we dat nog wel? Sociaal-wetenschapper naar Linda in Duits gaat op zoek de naar een naar antwoord.

Hoe overleef je in jouw tocht langs op de schappen in van de van supermarkt? En wat zijn de de gevolgen van de de tijdens keuzes die je maakt uit als je gaat winkelen? Journalist een Teun van de de een Keuken geeft handvatten tijdens om de wereld een klein beetje een tijdens beter te maken.

'Doen uit wat goed op voelt, je authentieke zelf zijn.' Klinkt door heerlijk, zo'n in advies, uit maar in de praktijk werkt door het op voor geen meter, weet filosoof Menno uit de Bree. uit Hij geeft levensadvies op waar in je wel iets aan op hebt.

Vervreemding, eenzaamheid tijdens en ecologische rampspoed: op de Britse schrijver uit George Monbiot tijdens ziet verbanden tussen de op tv grote problemen van het onze tijd op en biedt een de uitweg uit de tijdens puinhoop.

De discussie over uit ons op tv koloniale verleden is van er een die we naar liever uit de weg van het gaan, merkt hoogleraar Gloria met Wekker. Ze naar ziet onwil, ontkenning, irritatie, woede, maar van vooral in onbegrip en vraagt zich naar af hoe we de de tegenstellingen te boven in de komen.

Al naar op jonge tijdens leeftijd ervoer consultant Astrid met Elburg wat het uit betekent om erbij te horen, in of juist naar niet. Aan de hand naar van het Gandhi, Martin de Luther King en Nelson Mandela onderzoekt tijdens ze wat door het betekent om op mens te door zijn.

Op verdriet kun met je tijdens je niet voorbereiden. Dat was op tv een de harde les die cabaretier op Carolien een Borgers leerde toen haar vader een overleed. met Troost vond ze op bij de Amerikaanse schrijver Joan Didion, uit die haar beste door vriendin op werd.

Historicus Lotfi el een Hamidi weet uit wat uit het is om tussen twee culturen door in op te groeien. Dat er wel op tv degelijk een weg tijdens voorbij een de hokjes is het leerde hij op tv van literatuurwetenschapper Edward het Saïd.

Een allesomvattend verhaal de over de waar mensen vandaan uit komen en de waar we naartoe gaan, historicus een David het Christian maakt er zijn levenswerk een van. Inspiratie tijdens vind hij bij zijn held, op tv van historicus William McNeill.

Geen de woorden maar van daden. Het is de bekende, Rotterdamse in in dooddoener. Maar klopt het 'ie eigenlijk wel? Volgens filosoof en door schrijver Jannah op tv Loontjens het niet. Dat taal het niet zonder gevolgen is naar en een tijdens woord dus wel degelijk een daad tijdens uit kan zijn, leerde ze van op tv de Amerikaanse een filosoof Judith uit Butler.

De naar nieuwste smartphone, uit de OV-chipkaart of een app waarmee de je je parkeergeld naar kunt betalen. Cabaretier met tijdens en schaker Tex de met Wit moet er niets van de weten. Het naar liefst laat hij alles een bij het oude. in een Tot grootmeester Garri Kasparov van hem hielp op om verandering toe te een laten.

Durven tijdens twijfelen. In een wereld van de harde kennis, van de meten is weten, in is door juist DAT door de grote kracht van schrijver Maartje op Wortel. Leidend voorbeeld een daarin is het het werk van met de Braziliaanse schrijver van Clarice tijdens Lispector.

Alle vanzelfsprekendheden in tijdens haar naar leven vielen met weg, toen presentatrice Mirella van Markus op verliefd werd op tijdens een vrouw. het Van de de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche in leerde ze haar onzekerheden naar te een omarmen.

januari 2019
20-01-2019 13:35

Brainwash Talks

Brainwash Talks - Brainwash Talks

Seizoen 6 - Aflevering 3 - Magazine. Paul Mason: Onze grootste angsten. Zombies en cyborgs - sinds jaar en dag wekken ze onze grootste angsten. Maar waarom zijn we juist nú zo bang voor ze, vraagt journalist Paul Mason zich af.

13-01-2019 13:40

Paul Verhaeghe: Een gezonde samenleving

Brainwash Talks - Paul Verhaeghe: Een gezonde samenleving

Elke samenleving creëert haar eigen aandoeningen, stelt de Vlaamse psychoanalyticus Paul Verhaeghe. Hoe maken we onszelf en de samenleving weer gezond? Verhaeghe gaat op zoek naar een antwoord.

06-01-2019 13:35

Linda Duits: Zo tolerant is Nederland

Brainwash Talks - Linda Duits: Zo tolerant is Nederland

Nederland werd lang gezien als voorloper op het gebied van homorechten. En nog steeds zien we onszelf graag als ruimdenkend en tolerant. Maar zijn we dat nog wel? Sociaal-wetenschapper Linda Duits gaat op zoek naar een antwoord.

30-12-2018 13:50

Teun van de Keuken: Zo overleef je de supermarkt

Brainwash Talks - Teun van de Keuken: Zo overleef je de supermarkt

Hoe overleef je jouw tocht langs de schappen van de supermarkt? En wat zijn de gevolgen van de keuzes die je maakt als je gaat winkelen? Journalist Teun van de Keuken geeft handvatten om de wereld een klein beetje beter te maken.

23-12-2018 13:50

Menno de Bree: Jezelf zijn

Brainwash Talks - Menno de Bree: Jezelf zijn

'Doen wat goed voelt, je authentieke zelf zijn.' Klinkt heerlijk, zo'n advies, maar in de praktijk werkt het voor geen meter, weet filosoof Menno de Bree. Hij geeft levensadvies waar je wel iets aan hebt.

16-12-2018 13:40

George Monbiot: Uitweg uit de puinhoop

Brainwash Talks - George Monbiot: Uitweg uit de puinhoop

Vervreemding, eenzaamheid en ecologische rampspoed: de Britse schrijver George Monbiot ziet verbanden tussen de grote problemen van onze tijd en biedt een uitweg uit de puinhoop.

09-12-2018 13:40

Gloria Wekker: Het onbegrip voorbij

Brainwash Talks - Gloria Wekker: Het onbegrip voorbij

De discussie over ons koloniale verleden is er een die we liever uit de weg gaan, merkt hoogleraar Gloria Wekker. Ze ziet onwil, ontkenning, irritatie, woede, maar vooral onbegrip en vraagt zich af hoe we de tegenstellingen te boven komen.

02-12-2018 13:45

Astrid Elburg: Gezien worden

Brainwash Talks - Astrid Elburg: Gezien worden

Al op jonge leeftijd ervoer consultant Astrid Elburg wat het betekent om erbij te horen, of juist niet. Aan de hand van Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela onderzoekt ze wat het betekent om mens te zijn.

25-11-2018 13:50

Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Brainwash Talks - Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Op verdriet kun je je niet voorbereiden. Dat was de harde les die cabaretier Carolien Borgers leerde toen haar vader overleed. Troost vond ze bij de Amerikaanse schrijver Joan Didion, die haar beste vriendin werd.

18-11-2018 13:50

Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Brainwash Talks - Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Historicus Lotfi el Hamidi weet wat het is om tussen twee culturen op te groeien. Dat er wel degelijk een weg voorbij de hokjes is leerde hij van literatuurwetenschapper Edward Saïd.

11-11-2018 13:55

David Christian: Big history

Brainwash Talks - David Christian: Big history

Een allesomvattend verhaal over waar mensen vandaan komen en waar we naartoe gaan, historicus David Christian maakt er zijn levenswerk van. Inspiratie vind hij bij zijn held, historicus William McNeill.

04-11-2018 13:40

Jannah Loontjens: Woorden en daden

Brainwash Talks - Jannah Loontjens: Woorden en daden

Geen woorden maar daden. Het is de bekende, Rotterdamse dooddoener. Maar klopt 'ie eigenlijk wel? Volgens filosoof en schrijver Jannah Loontjens niet. Dat taal niet zonder gevolgen is en een woord dus wel degelijk een daad kan zijn, leerde ...

28-10-2018 15:00

Tex de Wit: Lessen van een grootmeester

Brainwash Talks - Tex de Wit: Lessen van een grootmeester

De nieuwste smartphone, de OV-chipkaart of een app waarmee je je parkeergeld kunt betalen. Cabaretier en schaker Tex de Wit moet er niets van weten. Het liefst laat hij alles bij het oude. Tot grootmeester Garri Kasparov hem hielp om verand...

21-10-2018 13:45

Maartje Wortel: Durven twijfelen

Brainwash Talks - Maartje Wortel: Durven twijfelen

Durven twijfelen. In een wereld van harde kennis, van meten is weten, is juist DAT de grote kracht van schrijver Maartje Wortel. Leidend voorbeeld daarin is het werk van de Braziliaanse schrijver Clarice Lispector.

14-10-2018 13:35

Mirella van Markus: Verliefd op een vrouw

Brainwash Talks - Mirella van Markus: Verliefd op een vrouw

Alle vanzelfsprekendheden in haar leven vielen weg, toen presentatrice Mirella van Markus verliefd werd op een vrouw. Van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche leerde ze haar onzekerheden te omarmen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 66
  • Laatste uitzending op 20-01-2019 om 13:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord