Programma gemist?

Schrijver en politicoloog een het Hélène Christelle Munganyende is uit vijf jaar oud als van ze op een koude van lenteochtend in door Nederland arriveert. de In haar uit jeugd wisselt ze door Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers met van met de Rwandese vrienden van haar door ouders. Een het ode aan de in generatie code-switch: met een generatie naar die zich staande met weet te houden in verschillende in werelden.

We een kunnen niet mét, maar de zeker ook niet zonder op Amerika, weet uit journalist van en correspondent Michiel Vos met sinds hij op zich zestien jaar geleden vestigde in een het land op van de onbegrensde op mogelijkheden. Hij vraagt zich op naar af wat er anno het 2019 nog over is een van de Amerikaanse tijdens droom.

Hoe tijdens te sterven? Sinds een het overlijden op tv van haar vader is die uit vraag blijven in hangen in het hoofd van het filosoof Ivana uit Ivkovic. Want hoewel het de de het enige zekerheid is het in het leven, hebben naar we geen in idee hoe we uit het moeten doen: sterven op op tv een naar waardige manier. uit Ivkovic rekent af met een op tv van de op tv grootste taboes: de op dood.

Met door almaar teruglopende ledenaantallen verkeren door politieke partijen in zwaar door van weer, weet ook schrijver een en presentator Leon Verdonschot. met Toch een is juist nu, in deze tijden een van populisme, de door politieke tijdens partij belangrijker dan ooit. met Een het hartstochtelijk pleidooi voor het een saai, lullig en vergeten van instituut.

Ook met anno 2019 word je tijdens als vrouwelijke ondernemer tijdens nogal op tv eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen de of zijn de er in investeerders die zwangerschap als door een bedrijfsrisico zien, weet Mariah op tv de Mansvelt Beck. Ze roept op tot het inclusief en holistisch naar op tv ondernemen.

Theatermaker van Saman Amini was elf in jaar oud toen hij tijdens samen uit met zijn zwangere moeder tijdens en naar zusje naar Nederland vluchtte. het In Brainwash Talks vertelt hij de uit zijn vluchtverhaal en neemt van hij de kijker mee van naar de krottenwijken van op tv Iran. uit Hij laat zien de wat de gruwelijkste vorm op van geweld door is: armoede.

Volgens de theatermaker en acteur uit Nazmiye Oral zijn met we verzand in wij-zij-denken, op graven van we ons in in het op tv eigen gelijk. het Toch zijn er de plekken waar je door de ander naar kunt ontmoeten, zonder dat in je jezelf hoeft te verloochenen. de In vijf stappen van legt ze het uit hoe je naar daar de komt.

Van de naar honderd acts de op Pinkpop naar in 2019 waren door er slechts dertien vrouwelijk. En daarin van op tv staat het festival met niet alleen. Van de kleinste in theaters tot de in grootste in concertzalen, vrouwen zijn op tv structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver tijdens en muzikant Aafke Romeijn door roept op door tot verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent met op Tom Kleijn weet als geen ander het hoe fake news tijdens een naar gat slaat in de waarheid. uit Hij vraagt zich een af wat met het risico is met als de feiten niet op tv met meer tellen. Hij roept in op om de kritisch te blijven.

Het is op tv een op nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse de door filosofe Griet Vandermassen zich een mee bezighoudt. Ze bestudeert de in biologische met oorzaken van de verschillen tussen uit vrouwen door en mannen uit en hoopt op een met wereld waarin die tijdens verschillen meer worden gewaardeerd. uit In Brainwash het Talks pleit een ze voor een nieuw naar soort feminisme.

Milo in Grootjen is de sterrenkundige in het planetarium van de dierentuin Artis. met Hij schetst uit een denkbeeldige ruimtereis tot in de het diepste uithoeken op tv van het heelal. uit Om uiteindelijk weer terug van te komen het op die ene uit planeet die naar wij thuis de noemen: de aarde. En daar, uit zo stelt hij, het mogen we best wat de in zuiniger mee zijn.

Schrijver door Nadia de met Vries is tien jaar oud in als ze gediagnostiseerd op tv wordt met op systemische mastocytose, een in zeldzame en chronische bloedziekte. Toch tijdens wordt met ze, na op tv meer dan drie jaar van naar kijkoperaties en pillen slikken, door op haar met veertiende genezen naar verklaard. Een tijdens wonder, maar ook de tijdens start van een zware tijd. tijdens Want hoe de leef je verder als uit je er naar altijd van de bent uitgegaan niet oud te op in worden?

Volgens cabaretier en naar theatermaker André in Manuel is er een tijdens ding dat alle door ellende de in de uit wereld veroorzaakt, en dat op is de liefde. de Want van liefde van komt voortplanting en daar het zouden tijdens we eens mee moeten van ophouden.

Dagelijks worden tijdens mensenrechten geschonden, weet schrijver tijdens en op jurist Rachida Lamrabet. En met dan tijdens niet alleen in landen ver weg, op maar de ook hier in Nederland. in Ze pleit een voor een menswaardig bestaan in voor de iedereen, overal.

Als directeur van door OpenEmbassy helpt Renée van Frissen door nieuwkomers hun weg te vinden tijdens in Nederland. Dagelijks op tv ziet tijdens ze de door misstanden rond immigratie en daarom pleit tijdens ze voor uit een meer humaan en in efficiënter een inburgeringsbeleid.

januari 2020
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!