Programma gemist?

Kunstmatige intelligentie het is meer dan met een verontrustende toekomstdroom. Het door in is er. Hoe houden uit we de controle, het hoe houden we grip op uit zelflerende machines? met Schrijver het Susan Blackmore gaat op zoek de naar een met antwoord.

Kunstmatige tijdens intelligentie is niet meer van iets uit in horrorfilms en stripboeken. Het is het er, een het bestaat. Hoe een zorgen we ervoor dat met machines niet dezelfde fouten een tijdens maken als wij? Neuro-informaticus een Sennay Ghebreab door gaat op zoek in naar een antwoord op die op vraag.

Hoe overleef je tijdens het een leven? Als geen ander is de de Vlaamse schrijver van Griet Op door de Beeck uit met die vraag een bezig geweest. Over vergeven op tv en in vergeten, over misbruik, en naar hoe je jezelf weer door terugvindt.

Schrijver, tijdens fotograaf en de activist Claude Cahun doorbrak honderd de jaar geleden de uit traditionele genderpatronen. Actrice Romana uit Vrede herkent in zich in haar tijdens strijd. En dat is van op niet de enige op overeenkomst.

Zombies en tijdens cyborgs - door sinds jaar en het dag wekken het ze onze grootste angsten. tijdens Maar waarom zijn het we juist op nú zo bang voor naar ze, vraagt journalist Paul tijdens Mason uit zich af.

Elke op samenleving creëert haar eigen aandoeningen, van een stelt de Vlaamse psychoanalyticus Paul Verhaeghe. uit uit Hoe maken we tijdens onszelf en de samenleving het weer gezond? Verhaeghe gaat op in zoek naar op tv een tijdens antwoord.

Nederland werd lang op het gezien als voorloper tijdens op het gebied van homorechten. En een nog steeds het zien we onszelf graag op tv als ruimdenkend op en met tolerant. Maar zijn we dat nog tijdens wel? Sociaal-wetenschapper met Linda Duits gaat van op zoek naar een de van antwoord.

Hoe uit overleef je jouw tocht door langs in de schappen van naar de supermarkt? En tijdens wat zijn de gevolgen een van de keuzes die uit je maakt als je door op gaat winkelen? Journalist in Teun van de Keuken geeft door handvatten om de door wereld met een klein beetje beter tijdens te maken.

'Doen op wat goed voelt, op tv je authentieke zelf zijn.' Klinkt in heerlijk, naar zo'n advies, maar naar in de praktijk het werkt het voor geen meter, op weet filosoof op tv Menno de met Bree. Hij geeft van levensadvies waar je wel iets van aan door hebt.

Vervreemding, eenzaamheid door en door ecologische rampspoed: de Britse met schrijver George Monbiot ziet verbanden de het tussen de grote problemen van onze van tijd en de biedt een uitweg uit met van de puinhoop.

De tijdens discussie over ons op koloniale verleden is er op tv een die we liever een uit de uit weg gaan, merkt hoogleraar tijdens Gloria Wekker. Ze naar ziet met onwil, ontkenning, irritatie, een woede, maar vooral onbegrip door en vraagt zich op tv af door hoe we de tegenstellingen te boven uit op komen.

Al op tv op jonge leeftijd ervoer consultant door Astrid Elburg op wat het betekent van om erbij de te horen, of juist naar niet. tijdens Aan de hand van de Gandhi, Martin uit Luther King en Nelson Mandela onderzoekt op het ze wat het betekent om naar mens te op tv zijn.

Op naar verdriet kun je je door niet op voorbereiden. Dat was de tijdens harde les die cabaretier met Carolien Borgers leerde in toen haar vader het overleed. Troost vond ze door bij het de Amerikaanse schrijver Joan van Didion, die op tv haar beste vriendin naar werd.

Historicus Lotfi el door met Hamidi weet wat met het is om tussen van twee culturen op de te groeien. op Dat er wel op tv degelijk een weg voorbij de hokjes op tv is leerde de hij van literatuurwetenschapper Edward naar uit Saïd.

Een op allesomvattend verhaal over de waar mensen vandaan de komen en waar de we naartoe de gaan, historicus David Christian uit maakt er door zijn levenswerk van. van Inspiratie vind hij bij de zijn held, historicus het William McNeill.

februari 2019
17-02-2019 13:40

Susan Blackmore: Zelflerende machines

Brainwash Talks - Susan Blackmore: Zelflerende machines

Kunstmatige intelligentie is meer dan een verontrustende toekomstdroom. Het is er. Hoe houden we de controle, hoe houden we grip op zelflerende machines? Schrijver Susan Blackmore gaat op zoek naar een antwoord.

10-02-2019 13:35

Sennay Ghebreab: Bevooroordeelde robots

Brainwash Talks - Sennay Ghebreab: Bevooroordeelde robots

Kunstmatige intelligentie is niet meer iets uit horrorfilms en stripboeken. Het is er, het bestaat. Hoe zorgen we ervoor dat machines niet dezelfde fouten maken als wij? Neuro-informaticus Sennay Ghebreab gaat op zoek naar een antwoord op d...

03-02-2019 13:40

Griet Op de Beeck: Op zoek naar jezelf

Brainwash Talks - Griet Op de Beeck: Op zoek naar jezelf

Hoe overleef je het leven? Als geen ander is de Vlaamse schrijver Griet Op de Beeck met die vraag bezig geweest. Over vergeven en vergeten, over misbruik, en hoe je jezelf weer terugvindt.

27-01-2019 13:40

Romana Vrede: De lessen van Claude Cahun

Brainwash Talks - Romana Vrede: De lessen van Claude Cahun

Schrijver, fotograaf en activist Claude Cahun doorbrak honderd jaar geleden de traditionele genderpatronen. Actrice Romana Vrede herkent zich in haar strijd. En dat is niet de enige overeenkomst.

20-01-2019 13:35

Paul Mason: Onze grootste angsten

Brainwash Talks - Paul Mason: Onze grootste angsten

Zombies en cyborgs - sinds jaar en dag wekken ze onze grootste angsten. Maar waarom zijn we juist nú zo bang voor ze, vraagt journalist Paul Mason zich af.

13-01-2019 13:40

Paul Verhaeghe: Een gezonde samenleving

Brainwash Talks - Paul Verhaeghe: Een gezonde samenleving

Elke samenleving creëert haar eigen aandoeningen, stelt de Vlaamse psychoanalyticus Paul Verhaeghe. Hoe maken we onszelf en de samenleving weer gezond? Verhaeghe gaat op zoek naar een antwoord.

06-01-2019 13:35

Linda Duits: Zo tolerant is Nederland

Brainwash Talks - Linda Duits: Zo tolerant is Nederland

Nederland werd lang gezien als voorloper op het gebied van homorechten. En nog steeds zien we onszelf graag als ruimdenkend en tolerant. Maar zijn we dat nog wel? Sociaal-wetenschapper Linda Duits gaat op zoek naar een antwoord.

30-12-2018 13:50

Teun van de Keuken: Zo overleef je de supermarkt

Brainwash Talks - Teun van de Keuken: Zo overleef je de supermarkt

Hoe overleef je jouw tocht langs de schappen van de supermarkt? En wat zijn de gevolgen van de keuzes die je maakt als je gaat winkelen? Journalist Teun van de Keuken geeft handvatten om de wereld een klein beetje beter te maken.

23-12-2018 13:50

Menno de Bree: Jezelf zijn

Brainwash Talks - Menno de Bree: Jezelf zijn

'Doen wat goed voelt, je authentieke zelf zijn.' Klinkt heerlijk, zo'n advies, maar in de praktijk werkt het voor geen meter, weet filosoof Menno de Bree. Hij geeft levensadvies waar je wel iets aan hebt.

16-12-2018 13:40

George Monbiot: Uitweg uit de puinhoop

Brainwash Talks - George Monbiot: Uitweg uit de puinhoop

Vervreemding, eenzaamheid en ecologische rampspoed: de Britse schrijver George Monbiot ziet verbanden tussen de grote problemen van onze tijd en biedt een uitweg uit de puinhoop.

09-12-2018 13:40

Gloria Wekker: Het onbegrip voorbij

Brainwash Talks - Gloria Wekker: Het onbegrip voorbij

De discussie over ons koloniale verleden is er een die we liever uit de weg gaan, merkt hoogleraar Gloria Wekker. Ze ziet onwil, ontkenning, irritatie, woede, maar vooral onbegrip en vraagt zich af hoe we de tegenstellingen te boven komen.

02-12-2018 13:45

Astrid Elburg: Gezien worden

Brainwash Talks - Astrid Elburg: Gezien worden

Al op jonge leeftijd ervoer consultant Astrid Elburg wat het betekent om erbij te horen, of juist niet. Aan de hand van Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela onderzoekt ze wat het betekent om mens te zijn.

25-11-2018 13:50

Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Brainwash Talks - Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Op verdriet kun je je niet voorbereiden. Dat was de harde les die cabaretier Carolien Borgers leerde toen haar vader overleed. Troost vond ze bij de Amerikaanse schrijver Joan Didion, die haar beste vriendin werd.

18-11-2018 13:50

Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Brainwash Talks - Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Historicus Lotfi el Hamidi weet wat het is om tussen twee culturen op te groeien. Dat er wel degelijk een weg voorbij de hokjes is leerde hij van literatuurwetenschapper Edward Saïd.

11-11-2018 13:55

David Christian: Big history

Brainwash Talks - David Christian: Big history

Een allesomvattend verhaal over waar mensen vandaan komen en waar we naartoe gaan, historicus David Christian maakt er zijn levenswerk van. Inspiratie vind hij bij zijn held, historicus William McNeill.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 70
  • Laatste uitzending op 17-02-2019 om 13:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord