Programma gemist?

Seizoen 5 - op Aflevering op 4 - Magazine. Bert Wagendorp: de Verzet in door voetbal. Bert Wagendorp over de op laatste profvoetballer met principes: het Oeki Hoekema. uit Niet alleen het draagt de eigenzinnige Fries op de mooiste Nederlandse op voetbalnaam, het ook wordt hij gezien uit als de laatste profvoetballer in met principes. Hij naar weigerde de in 1978 deel te nemen aan de het WK, van dat gespeeld werd naar in het Argentinië door van in dictator Jorge Videla. Trouw blijven aan op jezelf en het je van eigen opvattingen: journalist en schrijver Bert het het Wagendorp over Oeki het Hoekema.

Johan in Cruijff is naar niet alleen een van de grootste door een voetballers aller tijden, hij is ook van woordkunstenaar. met Schrijver en taalwetenschapper René Appel in uit legt uit wat op tv er zo cruijffiaans is met aan het spreken van Cruijff in en doet naar uit de doeken het hoe zijn zinnen echt een de begrepen moeten worden.

Schrijver Abdelkader de Benali op tv is trots. Trots op uit de huidige generatie Marokkaanse voetballers. in Zo trots tijdens was hij ook uit in uit 1986, toen de op tv Leeuwen van de op Atlas als eerste de Afrikaanse ploeg ooit het doordrongen tot de op tweede ronde van op het WK in Mexico. het Benali was tijdens toen elf jaar oud en op stond 's nachts in op om het zijn helden te zien spelen. een Nu tijdens ziet hij van dezelfde bevlogenheid als op toen. En daar kunnen het we ook in Nederland door nog wat van met leren.

Kuipvrees: van een vorm van faalangst op die zo op breed gedeeld van is dat er de een naam voor is door bedacht. Menig veelbelovend een voetbaltalent ging uit eraan ten onder op en zou de hooggespannen verwachtingen het nooit helemaal waarmaken tijdens bij Feyenoord. In op tv een poging om die met ban het te doorbreken gaat filosoof én een Feyenoorder Lammert Kamphuis op tv te rade bij de de op tv Cynici, de met oude Griekse filosofen door die oefenden in de onafhankelijkheid. In De van Kuip zet hij een aantal tijdens levenslessen op een rij op waar op tv niet alleen Feyenoorders bij gebaat op tv de zijn.

Hoe verschillend we in met ook zijn, toch tijdens kunnen we samenleven. Antropoloog het Margaret Mead heeft met met haar onderzoek het overal ter wereld een het zelfbeeld een van de westerse tijdens mens radicaal veranderd. een Ook dat van naar antropoloog Jitske Kramer. Zij houdt een met vlammend op tv pleidooi voor tijdens verbinding.

Individualisering, naar globalisering en technologisering: hoe het te leven als in alles voortdurend verandert op tv en onzekerheid de tijdens enige zekerheid is? De een Poolse socioloog Zygmunt uit Bauman bood uit tijdgeestonderzoeker Farid met Tabarki een in houvast om de onzekerheid te leren met het omarmen.

De een Marokkaanse schrijfster Fatima op tv Mernissi is het tijdens boegbeeld van het het moslimfeminisme en naar de held van journalist Fidan Ekiz. op tv Mernissi bekritiseert de een naar ondergeschikte positie van van de vrouw in op de Marokkaanse samenleving. De door kritiek is actueler dan naar ooit, een omdat anno 2018 naar ook de mannen door meedoen. Fidan Ekiz stelt naar zich de vraag: vallen op tv verzet en op verzoening te van combineren?

Voor jurist naar en schrijver Roxane door van Iperen was met een idee naar van de van Franse filosoof Pierre door Bourdieu een eyeopener. Het bracht tijdens haar tot een een radicaal op tv pleidooi voor solidariteit en gelijkwaardigheid. naar Want alleen onder die het voorwaarde kan de een dubbeltje met een kwartje naar worden.

Het door leven van theatermaker het Freek Vielen kwam op scherp tijdens te het staan toen zijn tijdens moeder ernstig het ziek werd. Hij worstelde met een de vraag of het we van ons lot naar op tv eigen hand kunnen van zetten. Zijn antwoord, maar in vooral ook met troost vond hij op tv bij de Amerikaanse schrijver Kurt uit Vonnegut. tijdens Vielen vertelt wat Vonneguts in bestseller 'Slaughterhouse-Five, in or The Children's Crusade' van hem leerde over met de maakbaarheid de van het leven.

De een colleges Chinese filosofie van op Michael Puett tijdens behoren tot de populairste in vakken op de Harvard. Waarom? Omdat ze naar toepasbaar zijn op het het op tv dagelijks leven. Want juist in met het alledaagse, in de het kleine met handelingen en gebaren, het schuilt de weg naar door het goede door leven, stelt op Puett. Al kunnen die naar kleine handelingen en routines je van ook behoorlijk op in de weg door zitten.

Dat op tv ons gebruik de van Facebook, Twitter tijdens en WhatsApp zo een onschuldig niet is, weten we van zo langzamerhand uit wel. Toch zijn we volgens uit onderzoeker het en scepticus Evgeny uit Morozov nog veel te naïef. het In zijn Brainwash in Talk helpt door hij je om naar je data te naar heroveren.

Of we nu op tv boodschappen doen of van bepalen op welke uit politieke uit partij we willen een stemmen: we van worden genudged, geprikkeld en gepusht. Volgens uit filosoof van James Garvey hebben we steeds naar minder invloed uit op ons eigen op tv gedrag. uit In zijn Brainwash naar Talk legt hij bloot hoe onze uit met keuzes voor ons gemaakt tijdens worden.

Vraag van hoe het naar met iemand gaat en 'druk' is naar het antwoord. van We plannen en naar plannen op tot een burn-out het erop volgt. We met zijn niet goed in inbouwen op van rust tijdens in onze in levens. Volgens filosoof Ignaas Devisch van is dat naar zo erg tijdens nog niet, zolang we op tv ons maar met op het juiste bezighouden. Wat dat naar juiste is, legt uit hij haarfijn het uit.

De taal met leren en meedoen door in de samenleving. op tv Al zo'n 25 jaar uit zijn dat op tv de eisen die van gesteld worden aan nieuwkomers. uit op Inburgeren, dus. Politiek op tv filosoof Tamar de het Waal deed er onderzoek uit naar en kwam met tot een op tv stuitende conclusie.

Zangeres Beyoncé is een in misschien wel haar grootste fan en naar The naar New York Times op tv noemt haar een in immens getalenteerd schrijfster. van Haar belangrijkste het punt? 'We should all be feminists.' de Op het Brainwash met Festival roept schrijfster van Chimamanda Ngozi op tv Adichie met op de stilte te door doorbreken.

juli 2018
15-07-2018 13:25

Brainwash Talks

Brainwash Talks - Brainwash Talks

Seizoen 5 - Aflevering 4 - Magazine. Bert Wagendorp: Verzet in voetbal. Bert Wagendorp over de laatste profvoetballer met principes: Oeki Hoekema. Niet alleen draagt de eigenzinnige Fries de mooiste Nederlandse voetbalnaam, ook wordt hij ...

08-07-2018 13:30

René Appel: De taal van Cruijff

Brainwash Talks - René Appel: De taal van Cruijff

Johan Cruijff is niet alleen een van de grootste voetballers aller tijden, hij is ook woordkunstenaar. Schrijver en taalwetenschapper René Appel legt uit wat er zo cruijffiaans is aan het spreken van Cruijff en doet uit de doeken hoe zijn z...

24-06-2018 13:45

Abdelkader Benali: Leeuwen van de Atlas

Brainwash Talks - Abdelkader Benali: Leeuwen van de Atlas

Schrijver Abdelkader Benali is trots. Trots op de huidige generatie Marokkaanse voetballers. Zo trots was hij ook in 1986, toen de Leeuwen van de Atlas als eerste Afrikaanse ploeg ooit doordrongen tot de tweede ronde van het WK in Mexico. B...

17-06-2018 13:35

Lammert Kamphuis: Kuipvrees

Brainwash Talks - Lammert Kamphuis: Kuipvrees

Kuipvrees: een vorm van faalangst die zo breed gedeeld is dat er een naam voor is bedacht. Menig veelbelovend voetbaltalent ging eraan ten onder en zou de hooggespannen verwachtingen nooit helemaal waarmaken bij Feyenoord. In een poging om ...

10-06-2018 13:40

Jitske Kramer: Pleidooi voor verbinding

Brainwash Talks - Jitske Kramer: Pleidooi voor verbinding

Hoe verschillend we ook zijn, toch kunnen we samenleven. Antropoloog Margaret Mead heeft met haar onderzoek overal ter wereld het zelfbeeld van de westerse mens radicaal veranderd. Ook dat van antropoloog Jitske Kramer. Zij houdt een vlamme...

03-06-2018 13:40

Farid Tabarki leert de onzekerheid te omarmen

Brainwash Talks - Farid Tabarki leert de onzekerheid te omarmen

Individualisering, globalisering en technologisering: hoe te leven als alles voortdurend verandert en onzekerheid de enige zekerheid is? De Poolse socioloog Zygmunt Bauman bood tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki een houvast om de onzekerhei...

27-05-2018 13:45

Fidan Ekiz: Zijn verzet en verzoening te combineren?

Brainwash Talks - Fidan Ekiz: Zijn verzet en verzoening te combineren?

De Marokkaanse schrijfster Fatima Mernissi is het boegbeeld van het moslimfeminisme en de held van journalist Fidan Ekiz. Mernissi bekritiseert de ondergeschikte positie van de vrouw in de Marokkaanse samenleving. De kritiek is actueler dan...

20-05-2018 13:40

Roxane van Iperen: Oproep tot solidariteit en gelijkwaardigheid

Brainwash Talks - Roxane van Iperen: Oproep tot solidariteit en gelijkwaardigheid

Voor jurist en schrijver Roxane van Iperen was een idee van de Franse filosoof Pierre Bourdieu een eyeopener. Het bracht haar tot een radicaal pleidooi voor solidariteit en gelijkwaardigheid. Want alleen onder die voorwaarde kan een dubbelt...

13-05-2018 13:35

Freek Vielen: Kan je je lot naar eigen hand zetten?

Brainwash Talks - Freek Vielen: Kan je je lot naar eigen hand zetten?

Het leven van theatermaker Freek Vielen kwam op scherp te staan toen zijn moeder ernstig ziek werd. Hij worstelde met de vraag of we ons lot naar eigen hand kunnen zetten. Zijn antwoord, maar vooral ook troost vond hij bij de Amerikaanse sc...

06-05-2018 13:30

Stap uit je routine, door Michael Puett

Brainwash Talks - Stap uit je routine, door Michael Puett

De colleges Chinese filosofie van Michael Puett behoren tot de populairste vakken op Harvard. Waarom? Omdat ze toepasbaar zijn op het dagelijks leven. Want juist in het alledaagse, in de kleine handelingen en gebaren, schuilt de weg naar he...

29-04-2018 13:35

Herover je data, door Evgeny Morozov

Brainwash Talks - Herover je data, door Evgeny Morozov

Dat ons gebruik van Facebook, Twitter en WhatsApp zo onschuldig niet is, weten we zo langzamerhand wel. Toch zijn we volgens onderzoeker en scepticus Evgeny Morozov nog veel te naïef. In zijn Brainwash Talk helpt hij je om je data te herove...

22-04-2018 13:40

Zo worden je keuzes voor je gemaakt, door James Garvey

Brainwash Talks - Zo worden je keuzes voor je gemaakt, door James Garvey

Of we nu boodschappen doen of bepalen op welke politieke partij we willen stemmen: we worden genudged, geprikkeld en gepusht. Volgens filosoof James Garvey hebben we steeds minder invloed op ons eigen gedrag. In zijn Brainwash Talk legt hij...

15-04-2018 13:30

Pleidooi voor rusteloosheid door Ignaas Devisch

Brainwash Talks - Pleidooi voor rusteloosheid door Ignaas Devisch

Vraag hoe het met iemand gaat en 'druk' is het antwoord. We plannen en plannen tot een burn-out erop volgt. We zijn niet goed in inbouwen van rust in onze levens. Volgens filosoof Ignaas Devisch is dat zo erg nog niet, zolang we ons maar me...

08-04-2018 13:40

Inburgeren - dit gaat er mis, door Tamar de Waal

Brainwash Talks - Inburgeren - dit gaat er mis, door Tamar de Waal

De taal leren en meedoen in de samenleving. Al zo'n 25 jaar zijn dat de eisen die gesteld worden aan nieuwkomers. Inburgeren, dus. Politiek filosoof Tamar de Waal deed er onderzoek naar en kwam tot een stuitende conclusie.

01-04-2018 13:35

Breek de stilte, door Chimamanda Ngozi Adichie

Brainwash Talks - Breek de stilte, door Chimamanda Ngozi Adichie

Zangeres Beyoncé is misschien wel haar grootste fan en The New York Times noemt haar een immens getalenteerd schrijfster. Haar belangrijkste punt? 'We should all be feminists.' Op het Brainwash Festival roept schrijfster Chimamanda Ngozi Ad...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 39
  • Laatste uitzending op 15-07-2018 om 13:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord