Programma gemist?

Schrijver en in politicoloog Hélène Christelle Munganyende tijdens is vijf jaar in oud als ze op tv op een koude het lenteochtend in Nederland met arriveert. van In haar jeugd wisselt ze van Nederlandse schoolbanken af op tv in met de woonkamers van de Rwandese de vrienden een van haar ouders. door Een ode aan een de generatie code-switch: in een generatie tijdens die zich staande het weet te houden op in verschillende werelden.

We kunnen niet van van mét, maar zeker ook niet zonder het tijdens Amerika, weet journalist en correspondent Michiel tijdens Vos sinds hij van zich met zestien jaar met geleden vestigde in het land door van de onbegrensde van mogelijkheden. Hij vraagt zich uit uit af wat er anno in 2019 nog over is van een de Amerikaanse tijdens droom.

Hoe te het sterven? Sinds het het overlijden van door haar vader in is die vraag blijven een hangen in het hoofd van naar een filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel van het de op enige zekerheid is in tijdens het leven, hebben tijdens we geen idee de hoe we het het moeten tijdens doen: sterven op een waardige tijdens manier. Ivkovic rekent een af met een van het de grootste het taboes: de op dood.

Met van almaar teruglopende ledenaantallen naar verkeren politieke partijen in zwaar tijdens weer, met weet ook schrijver en op tv presentator Leon het Verdonschot. Toch is naar juist nu, in deze uit tijden met van populisme, de politieke partij naar belangrijker dan van ooit. Een hartstochtelijk pleidooi voor op tv een van saai, lullig en vergeten door instituut.

Ook anno 2019 door word je als in vrouwelijke ondernemer nogal van naar eens vreemd aangekeken, met niet serieus genomen of zijn van er een investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico tijdens zien, op tv weet Mariah Mansvelt Beck. Ze uit met roept op tot inclusief naar en holistisch op ondernemen.

Theatermaker naar Saman Amini was elf door jaar oud naar toen hij samen op met zijn zwangere moeder en op zusje in naar Nederland vluchtte. In Brainwash met Talks vertelt hij het zijn de vluchtverhaal en in neemt hij de kijker mee door naar de de krottenwijken van een Iran. Hij laat met zien wat de gruwelijkste vorm uit van geweld de is: armoede.

Volgens van theatermaker en acteur door Nazmiye Oral zijn we verzand met in wij-zij-denken, graven een we ons in tijdens in van het eigen gelijk. op tv Toch zijn op er plekken waar je met de ander het kunt ontmoeten, zonder dat uit je jezelf hoeft het te verloochenen. In een vijf stappen legt ze uit de hoe je het daar met komt.

Van op tv de honderd acts op op Pinkpop met in 2019 waren van er slechts dertien vrouwelijk. En daarin tijdens een staat het festival niet op tv alleen. Van op tv de kleinste theaters tot uit de grootste concertzalen, vrouwen naar zijn structureel ondervertegenwoordigd. op tv Schrijver en muzikant Aafke een Romeijn op roept op tot in verandering.

Oud-oorlogsverslaggever met en Amerika-correspondent Tom Kleijn in weet als geen tijdens ander hoe fake met news een gat slaat de in de op waarheid. Hij de vraagt zich door af wat het van risico is als de feiten van niet meer tellen. het Hij roept op om tijdens kritisch te uit blijven.

Het tijdens is een nogal beladen onderwerp door de waar de Vlaamse filosofe Griet op tv Vandermassen zich door mee bezighoudt. op tv Ze bestudeert de biologische oorzaken van met tijdens de verschillen tussen de vrouwen en mannen naar en hoopt op het een wereld waarin die tijdens verschillen meer worden gewaardeerd. tijdens In Brainwash Talks pleit op ze voor de een nieuw soort van feminisme.

Milo op Grootjen is op tv sterrenkundige in het planetarium van dierentuin een Artis. Hij schetst met een denkbeeldige ruimtereis uit tot in in de diepste van uithoeken van van het heelal. Om uiteindelijk weer terug tijdens te komen op een die ene de planeet die op wij thuis van noemen: de aarde. En daar, zo van stelt hij, mogen met we best wat naar zuiniger mee met zijn.

Schrijver in Nadia de Vries is naar tien jaar oud de als uit ze gediagnostiseerd wordt met uit systemische mastocytose, een door zeldzame en chronische in bloedziekte. Toch wordt met ze, na door meer dan drie jaar van kijkoperaties in en door pillen slikken, op op haar veertiende genezen tijdens verklaard. Een wonder, de maar ook een de start van van een zware tijd. door Want hoe leef je van verder als je er altijd de van de bent uitgegaan niet oud door te de worden?

Volgens cabaretier het en theatermaker André Manuel van is er een met tijdens ding dat alle ellende van in de wereld veroorzaakt, het en tijdens dat is de liefde. op Want van liefde komt voortplanting het en daar zouden op we in eens mee moeten van ophouden.

Dagelijks worden mensenrechten van een geschonden, weet schrijver en jurist Rachida het Lamrabet. En dan naar niet met alleen in landen naar ver weg, uit maar ook hier in met Nederland. Ze pleit het voor een menswaardig op tv bestaan voor iedereen, het overal.

Als directeur uit van OpenEmbassy een helpt Renée van Frissen nieuwkomers hun weg tijdens te vinden in door Nederland. Dagelijks met ziet ze de misstanden rond op tv immigratie en daarom pleit naar ze voor met een op meer humaan en tijdens efficiënter inburgeringsbeleid.

april 2020
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!