Programma gemist?

Vraag op hoe het met met iemand gaat een en 'druk' is het antwoord. de We de plannen en plannen tot een uit burn-out erop met volgt. We met zijn niet goed in inbouwen tijdens van tijdens rust in onze van levens. Volgens filosoof Ignaas Devisch is naar door dat zo erg nog niet, zolang uit we met ons maar met het juiste door bezighouden. Wat een dat door juiste is, legt een hij haarfijn uit.

De het taal leren en in meedoen in tijdens de samenleving. Al zo'n 25 met jaar zijn op tv dat de eisen die gesteld naar worden aan de nieuwkomers. Inburgeren, een dus. Politiek filosoof Tamar op tv de Waal tijdens deed er onderzoek van naar en van kwam tot een stuitende naar conclusie.

Zangeres op tv Beyoncé is misschien door wel haar grootste fan en een van The New York de Times noemt haar het een immens getalenteerd schrijfster. Haar met belangrijkste punt? 'We should met all be het feminists.' op tv Op het Brainwash door Festival roept schrijfster Chimamanda Ngozi een Adichie op in de stilte te met doorbreken.

Zangeres Beyoncé op is misschien van wel haar grootste fan de en The New York de Times noemt haar het een immens met getalenteerd schrijfster. door Haar belangrijkste uit punt? 'We should all een be feminists.' Op het in Brainwash naar Festival roept schrijfster Chimamanda Ngozi de Adichie op naar de stilte te tijdens doorbreken.

Hartslag, door stress, productiviteit. met Alles is te meten en een dus uit te weten. En daarmee verwordt de in mens tot in een van wiskundig model, stelt schrijver Bas Heijne. een In zijn Brainwash van Talk gaat op hij op de zoek naar de datgene dat mens nog onderscheidt op tv van uit machine.

De met dood en op tv belastingen zijn de enige op zekerheden in op het leven, werd een lang gedacht. Maar gerontoloog van Aubrey de Grey trekt die van tegelwijsheid nu het in twijfel. Hij laat tijdens zien op tv dat ouderdom een in ziekte is. En het ziektes, die door kunnen genezen worden.

Theatermaker en op filosoof Laura van Dolron van vraagt zich af van wat ons door 'wij' maakt. op tv Wat is er in deze door wereld het van gebrul, geschreeuw de en polarisatie nog dat ons uit bindt? In haar uit Brainwash Talk naar neemt ze ons met mee op haar zoektocht met naar die plek naar waar jij het en ik wij de worden.

Carpe diem, pluk een de het dag. In de 2000 jaar uit dat het Latijnse naar spreekwoord nu de op aarde op tv is, heeft in het behoorlijk wat aan betekenis ingeboet met en met is het spreekwoord gekaapt naar door de het commercie. Volgens een cultuurcriticus Roman Krznaric weten we op niet tijdens meer hoe het moet, de de dag de plukken. En dat van is doodzonde. Tijd om het carpe op tv diem te een heroveren.

Iets met leuk vinden. Het klinkt door zo simpel, maar op is dat het een wel? Niet voor scheikundige door in en filosoof Michael Foley. Toen van hij constateerde dat van hij veel minder naar plezier heeft dan anderen, een ging tijdens hij op onderzoek uit. Hij in ontdekte met dat plezier hebben op tv een serieuze met zaak is.

Meten naar is weten. door Het is het een van op de grootste de dooddoeners uit onze naar taal. Volgens naar theatermaker Marjolijn van Heemstra het gaan we een ten onder aan onze meet- en het weetdrift. Gelukkig blijft het er ook veel een onbekend. op Een verbeelde reis door de tijdens diepzee en met langs grensgebieden: die op tv onontdekte het plekken waar nog een ruimte is en waar de de grootste uit wonderen schuilen.

Je met collega's aanspreken op discriminatie het of wel die ongemakkelijke een discussie aangaan het op door een verjaardag. Volgens cultureel antropoloog in Sinan tijdens Çankaya kan een kleine verandering een door in groot verschil maken. met Een pleidooi voor van microrevoluties.

We door hebben de een aarde om zeep geholpen, een in wereldoorlog ligt de op de loer en toekomstige uit met generaties krijgen het hoe dan uit ook een slechter dan hun ouders. Om de depressief van in te worden, toch? Historicus het Johan de Norberg ontdekte dat doemdenken tijdens van alle met tijden is. Ook laat hij in je zien dat we op tv het nu naar beter dan naar ooit hebben. Een optimistisch tijdens tegengeluid.

Na met een lange relatie op tv werd schrijver en journalist Emily op tv Witt op tv gedumpt door haar vriend. op In met plaats van op op tv zoek te gaan het naar een nieuwe, traditionele door verkering (samenwonen, trouwen, naar kinderen), besloot ze haar horizon op tv te verbreden. met Ze stortte zich in tijdens het de wereld van van online daten, open relaties en in internetporno en laat op zien wat de toekomst in naar van liefde is.

Zoveel mensen, naar zoveel naar verhalen, wordt er vaak uit gezegd. Een gezegde uit dat volgens psycholoog van Douwe Draaisma maar naar al te waar tijdens is. Het verleden het wordt namelijk niet bepaald door in feiten, maar tijdens door onze uit eigen interpretatie. Wat zijn de onze herinneringen waard, naar vraagt hij zich af. in Over de tijdens dwaalwegen uit van het geheugen.

Facebook, Twitter, het Tinder en mailtjes. Onze met smartphone brandt in de onze in broekzak en van vecht om onze een aandacht. Dat heeft tijdens verstrekkende gevolgen, stelt ethicus met James Williams. Hij op tv laat je zien wat er in de op het spel met staat, en helpt je de om de controle op tv terug te door pakken.

april 2018
15-04-2018 12:30

Pleidooi voor rusteloosheid door Ignaas Devisch

Brainwash Talks - Pleidooi voor rusteloosheid door Ignaas Devisch

Vraag hoe het met iemand gaat en 'druk' is het antwoord. We plannen en plannen tot een burn-out erop volgt. We zijn niet goed in inbouwen van rust in onze levens. Volgens filosoof Ignaas Devisch is dat zo erg nog niet, zolang we ons maar me...

08-04-2018 12:40

Inburgeren - dit gaat er mis, door Tamar de Waal

Brainwash Talks - Inburgeren - dit gaat er mis, door Tamar de Waal

De taal leren en meedoen in de samenleving. Al zo'n 25 jaar zijn dat de eisen die gesteld worden aan nieuwkomers. Inburgeren, dus. Politiek filosoof Tamar de Waal deed er onderzoek naar en kwam tot een stuitende conclusie.

01-04-2018 12:35

Breek de stilte, door Chimamanda Ngozi Adichie

Brainwash Talks - Breek de stilte, door Chimamanda Ngozi Adichie

Zangeres Beyoncé is misschien wel haar grootste fan en The New York Times noemt haar een immens getalenteerd schrijfster. Haar belangrijkste punt? 'We should all be feminists.' Op het Brainwash Festival roept schrijfster Chimamanda Ngozi Ad...

25-03-2018 12:40

Breek de stilte

Brainwash Talks - Breek de stilte

Zangeres Beyoncé is misschien wel haar grootste fan en The New York Times noemt haar een immens getalenteerd schrijfster. Haar belangrijkste punt? 'We should all be feminists.' Op het Brainwash Festival roept schrijfster Chimamanda Ngozi Ad...

11-03-2018 13:35

De mens als model

Brainwash Talks - De mens als model

Hartslag, stress, productiviteit. Alles is te meten en dus te weten. En daarmee verwordt de mens tot een wiskundig model, stelt schrijver Bas Heijne. In zijn Brainwash Talk gaat hij op zoek naar datgene dat mens nog onderscheidt van machine...

04-03-2018 13:50

Ouderdom is een ziekte

Brainwash Talks - Ouderdom is een ziekte

De dood en belastingen zijn de enige zekerheden in het leven, werd lang gedacht. Maar gerontoloog Aubrey de Grey trekt die tegelwijsheid nu in twijfel. Hij laat zien dat ouderdom een ziekte is. En ziektes, die kunnen genezen worden.

25-02-2018 13:45

Wat maakt ons wij?

Brainwash Talks - Wat maakt ons wij?

Theatermaker en filosoof Laura van Dolron vraagt zich af wat ons 'wij' maakt. Wat is er in deze wereld van gebrul, geschreeuw en polarisatie nog dat ons bindt? In haar Brainwash Talk neemt ze ons mee op haar zoektocht naar die plek waar jij...

18-02-2018 13:40

Carpe diem heroverd

Brainwash Talks - Carpe diem heroverd

Carpe diem, pluk de dag. In de 2000 jaar dat het Latijnse spreekwoord nu op aarde is, heeft het behoorlijk wat aan betekenis ingeboet en is het spreekwoord gekaapt door de commercie. Volgens cultuurcriticus Roman Krznaric weten we niet meer...

11-02-2018 13:45

Plezier is een serieuze zaak

Brainwash Talks - Plezier is een serieuze zaak

Iets leuk vinden. Het klinkt zo simpel, maar is dat het wel? Niet voor scheikundige en filosoof Michael Foley. Toen hij constateerde dat hij veel minder plezier heeft dan anderen, ging hij op onderzoek uit. Hij ontdekte dat plezier hebben e...

04-02-2018 13:35

De waarde van het onontdekte

Brainwash Talks - De waarde van het onontdekte

Meten is weten. Het is het een van de grootste dooddoeners uit onze taal. Volgens theatermaker Marjolijn van Heemstra gaan we ten onder aan onze meet- en weetdrift. Gelukkig blijft er ook veel onbekend. Een verbeelde reis door de diepzee en...

28-01-2018 13:35

Een pleidooi voor microrevoluties

Brainwash Talks - Een pleidooi voor microrevoluties

Je collega's aanspreken op discriminatie of wel die ongemakkelijke discussie aangaan op een verjaardag. Volgens cultureel antropoloog Sinan Çankaya kan een kleine verandering een groot verschil maken. Een pleidooi voor microrevoluties.

21-01-2018 13:40

Beter dan ooit

Brainwash Talks - Beter dan ooit

We hebben de aarde om zeep geholpen, een wereldoorlog ligt op de loer en toekomstige generaties krijgen het hoe dan ook slechter dan hun ouders. Om depressief van te worden, toch? Historicus Johan Norberg ontdekte dat doemdenken van alle ti...

14-01-2018 13:40

De toekomst van liefde

Brainwash Talks - De toekomst van liefde

Na een lange relatie werd schrijver en journalist Emily Witt gedumpt door haar vriend. In plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe, traditionele verkering (samenwonen, trouwen, kinderen), besloot ze haar horizon te verbreden. Ze stortte z...

07-01-2018 13:40

De dwaalwegen van het geheugen

Brainwash Talks - De dwaalwegen van het geheugen

Zoveel mensen, zoveel verhalen, wordt er vaak gezegd. Een gezegde dat volgens psycholoog Douwe Draaisma maar al te waar is. Het verleden wordt namelijk niet bepaald door feiten, maar door onze eigen interpretatie. Wat zijn onze herinneringe...

31-12-2017 13:35

De strijd om onze aandacht

Brainwash Talks - De strijd om onze aandacht

Facebook, Twitter, Tinder en mailtjes. Onze smartphone brandt in onze broekzak en vecht om onze aandacht. Dat heeft verstrekkende gevolgen, stelt ethicus James Williams. Hij laat je zien wat er op het spel staat, en helpt je om de controle ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 27
  • Laatste uitzending op 15-04-2018 om 12:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord