Programma gemist?

In van musea in heel Europa de wordt het tentoongesteld: in kunst die tijdens een het met kolonialisme geroofd werd uit door landen in Afrika. Schrijver van en uit activist Melat Nigussie betoogt dat op de tijd uit is gekomen om die naar werken terug te een geven.

Ruim naar dertig jaar naar geleden promoveerde hoogleraar Transitiekunde Jan in Rotmans op het onderwerp het klimaatverandering, door toen nog een controversieel onderwerp, met inmiddels het realiteit. In plaats van zijn uit gelijk het te halen, tijdens gaat hij op op tv zoek naar een het oplossing voor de opwarming het van de de aarde.

Te vaak een meten we succes van af aan verkoop-, in bezoek-, tijdens kijk- of luistercijfers, stelt schrijver, van journalist en in columnist Frank Heinen. Met zijn uit debuut als op romanschrijver door onder de arm vraagt hij zich het af de of er andere manieren zijn op tv om naar een succes te een kijken.

Het lijkt volksziekte een nummer uit een te worden: een de burn-out. Al twintig een jaar begeleidt klinisch een psycholoog door Elke Van Hoof mensen die het lijden een onder stress. In haar Brainwash met Talk adviseert met ze om een stress niet te met zien als teken op van zwakte, maar van het groei.

Veertien naar jaar geleden migreerde in schrijver en het hoogleraar Moderne Nederlandse tijdens Letterkunde Geert Buelens in vanuit België naar een Nederland. Sindsdien vraagt hij uit zich af of hij zou in slagen voor het de inburgeringsexamen, als met hij dat uit had moeten afleggen. uit En waarom werd tijdens hij met tijdens open armen ontvangen, terwijl dat voor de zoveel uit anderen niet op geldt?

Terwijl de achterban een van politieke partijen naar het alsmaar slinkt, schreeuwt deze op tijd van populisme om door het bekennen van kleur, uit door volgens onderzoeker en publicist Anton tijdens Jäger.

We het zien onszelf in graag als onafhankelijk, maar het in ons streven op naar die van onafhankelijkheid zijn we allemaal op ons tijdens eigen op eilandje terechtgekomen, stelt theatermaker Rebekka de de tijdens Wit. Ze gaat op zoek uit de naar een groter de geheel, naar datgene wat ons allemaal naar op bindt.

Het uit oosten en het westen tijdens zullen nooit te het verenigen zijn, kreeg met imam Khalid Benhaddou als uit van kind te horen. Sindsdien zoekt uit hij met naar verbinding, naar nuance, naar hoe moeilijk het ook is. in naar Want de frictie in onze uit samenleving is geen tijdens botsing van beschavingen de of culturen, maar de een botsing in uit onwetendheid.

Wij zijn de uit eerste van generatie die de gevolgen uit merken van klimaatopwarming uit en de uit laatste die er naar iets aan kan doen. naar Dat stelt de de Vlaamse tijdens televisiemaker en milieuactivist de Nic Balthazar. Maar door er is ook goed nieuws. uit Er op zijn namelijk zoveel door oplossingen voor het klimaatprobleem, die met de in de dag goedkoper en uit haalbaarder worden. Een oproep op tot actie, tijdens even urgent als van hoopvol.

Ondernemer Avinash tijdens Changa voorziet de dat virtual reality een revolutie naar zal op tv brengen op het met gebied van angsten overwinnen en door mensen dichter bij op elkaar op brengen.

Alles wat we met nodig hebben, op is in overvloed beschikbaar. op tv En toch leven een we in een tijdens samenleving die draait de om nemen, naar niet om naar geven. Filosoof door Karim Benammar helpt dat uit wereldbeeld te door kantelen.

Hoe door hard het door er in het door racismedebat aan toegaat weet schrijfster op Dalilla Hermans van als geen ander. Ondanks een het op tv geschreeuw, ondanks de haat, uit blijft ze hoop in houden.

Geluk. in In onze samenleving is een het de heilige uit graal. Maar tijdens gek genoeg maakt onze het obsessie van met geluk ons op tv alleen maar ongelukkiger, ziet onderzoeker door Carl Cederström. Hij uit gaat op tijdens zoek naar een nieuw in ideaal.

Neurowetenschapper Boris Konrad een op wist binnen een kwartier 215 namen op tv op en gezichten te onthouden en binnen het vier minuten het vijftig op bestellingen in een restaurant. En hij een in is geen uitzondering: elk brein een is op tv tot zoveel meer in de staat dan in gedacht wordt. Konrad legt uit tijdens hoe.

Kunstmatige intelligentie door is uit meer dan een verontrustende van toekomstdroom. Het is er. met Hoe houden we naar de controle, hoe met houden we grip op in zelflerende machines? tijdens Schrijver Susan een Blackmore gaat met op zoek naar een van antwoord.

mei 2019
26-05-2019 12:50

Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

Brainwash Talks - Melat Nigussie: Afrikaanse roofkunst

In musea in heel Europa wordt het tentoongesteld: kunst die tijdens het kolonialisme geroofd werd uit landen in Afrika. Schrijver en activist Melat Nigussie betoogt dat de tijd is gekomen om die werken terug te geven.

19-05-2019 12:40

Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Brainwash Talks - Jan Rotmans: 30 jaar klimaatverandering

Ruim dertig jaar geleden promoveerde hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans op het onderwerp klimaatverandering, toen nog een controversieel onderwerp, inmiddels realiteit. In plaats van zijn gelijk te halen, gaat hij op zoek naar een oploss...

12-05-2019 12:40

Frank Heinen: Het nieuwe succes

Brainwash Talks - Frank Heinen: Het nieuwe succes

Te vaak meten we succes af aan verkoop-, bezoek-, kijk- of luistercijfers, stelt schrijver, journalist en columnist Frank Heinen. Met zijn debuut als romanschrijver onder de arm vraagt hij zich af of er andere manieren zijn om naar succes t...

05-05-2019 12:35

Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Brainwash Talks - Elke Van Hoof: Ziekelijke stress

Het lijkt volksziekte nummer een te worden: de burn-out. Al twintig jaar begeleidt klinisch psycholoog Elke Van Hoof mensen die lijden onder stress. In haar Brainwash Talk adviseert ze om stress niet te zien als teken van zwakte, maar van g...

28-04-2019 12:40

Geert Buelens: oog voor de ander

Brainwash Talks - Geert Buelens: oog voor de ander

Veertien jaar geleden migreerde schrijver en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Geert Buelens vanuit België naar Nederland. Sindsdien vraagt hij zich af of hij zou slagen voor het inburgeringsexamen, als hij dat had moeten afleggen....

21-04-2019 12:30

Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Anton Jäger: ode aan de politieke partij

Terwijl de achterban van politieke partijen alsmaar slinkt, schreeuwt deze tijd van populisme om het bekennen van kleur, volgens onderzoeker en publicist Anton Jäger.

14-04-2019 12:40

Rebekka de Wit: het grotere geheel

Brainwash Talks - Rebekka de Wit: het grotere geheel

We zien onszelf graag als onafhankelijk, maar in ons streven naar die onafhankelijkheid zijn we allemaal op ons eigen eilandje terechtgekomen, stelt theatermaker Rebekka de Wit. Ze gaat op zoek naar een groter geheel, naar datgene wat ons a...

07-04-2019 12:40

Khalid Benhaddou: Rationele islam

Brainwash Talks - Khalid Benhaddou: Rationele islam

Het oosten en het westen zullen nooit te verenigen zijn, kreeg imam Khalid Benhaddou als kind te horen. Sindsdien zoekt hij naar verbinding, naar nuance, hoe moeilijk het ook is. Want de frictie in onze samenleving is geen botsing van besch...

31-03-2019 12:35

Nic Balthazar: het dringendste probleem

Brainwash Talks - Nic Balthazar: het dringendste probleem

Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen merken van klimaatopwarming en de laatste die er iets aan kan doen. Dat stelt de Vlaamse televisiemaker en milieuactivist Nic Balthazar. Maar er is ook goed nieuws. Er zijn namelijk zoveel oploss...

24-03-2019 13:40

Avinash Changa: Virtual reality

Brainwash Talks - Avinash Changa: Virtual reality

Ondernemer Avinash Changa voorziet dat virtual reality een revolutie zal brengen op het gebied van angsten overwinnen en mensen dichter bij elkaar brengen.

17-03-2019 13:30

Karim Benammar: Leven in overvloed

Brainwash Talks - Karim Benammar: Leven in overvloed

Alles wat we nodig hebben, is in overvloed beschikbaar. En toch leven we in een samenleving die draait om nemen, niet om geven. Filosoof Karim Benammar helpt dat wereldbeeld te kantelen.

10-03-2019 13:35

Dalilla Hermans: Hoop ondanks haat

Brainwash Talks - Dalilla Hermans: Hoop ondanks haat

Hoe hard het er in het racismedebat aan toegaat weet schrijfster Dalilla Hermans als geen ander. Ondanks het geschreeuw, ondanks de haat, blijft ze hoop houden.

03-03-2019 13:35

Carl Cederström: Onze obsessie met geluk

Brainwash Talks - Carl Cederström: Onze obsessie met geluk

Geluk. In onze samenleving is het de heilige graal. Maar gek genoeg maakt onze obsessie met geluk ons alleen maar ongelukkiger, ziet onderzoeker Carl Cederström. Hij gaat op zoek naar een nieuw ideaal.

24-02-2019 13:30

Boris Konrad: Het geheim van je brein

Brainwash Talks - Boris Konrad: Het geheim van je brein

Neurowetenschapper Boris Konrad wist binnen een kwartier 215 namen en gezichten te onthouden en binnen vier minuten vijftig bestellingen in een restaurant. En hij is geen uitzondering: elk brein is tot zoveel meer in staat dan gedacht wordt...

17-02-2019 13:40

Susan Blackmore: Zelflerende machines

Brainwash Talks - Susan Blackmore: Zelflerende machines

Kunstmatige intelligentie is meer dan een verontrustende toekomstdroom. Het is er. Hoe houden we de controle, hoe houden we grip op zelflerende machines? Schrijver Susan Blackmore gaat op zoek naar een antwoord.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 84
  • Laatste uitzending op 26-05-2019 om 12:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord