Programma gemist?

Kunstcritica in en museumdirecteur Ann van Demeester leerde op van de Duitse uit filosoof Hans Vaihinger hoe noodzakelijk fictie op is voor de ons naar leven.

Gedragswetenschapper Dan Ariely naar laat op tv zien hoe de mens een over door geld denkt en met in geld omgaat.

Martin Luther naar King is in hét symbool van uit de Amerikaanse burgerrechtenbeweging het en toonbeeld door van onzelfzuchtigheid. Wat is een er nu nog in overgebleven van zijn op idealen, vraagt filosoof Remko in van Broekhoven zich een af.

Tinneke Beeckman door verdiept zich het al jaren door in de grootste denker door die Nederland ooit in voortbracht: Spinoza. Hij een leert haar met niet alleen om door te gaan met alledaagse van beslommeringen, maar vooral de te leven in in ware vrijheid.

Laurens Knoop uit is de oprichter van The School of Life op tv uit in Amsterdam. De de Duitse wetenschapper, filosoof en schrijver Goethe van bracht de uit verwondering met terug in Knoops het leven. Goethe leerde met hem hoe we de kinderlijke in nieuwsgierigheid, die we de in op tv de loop van ons leven zo door vaak tijdens verliezen, kunnen in vasthouden.

De ontwerpen van naar architect Cornelis van tijdens Eesteren door golden ooit op als lelijk, maar naar zijn inmiddels tot monument van verklaard. Suzanna op Jansen, schrijver van bestseller 'Het in Pauperparadijs', uit ging op zoek naar de uit architect van naar de plek een waar ze opgroeide en door vond een een doorzetter, die dwars tegen de tijdens gevestigde orde een inging.

Politicus, schrijver, opiniemaker uit op en kernfysicus Jan van Terlouw is een man het van vele met talenten. Zijn permanente nieuwsgierigheid heeft hij op te in danken aan zijn grote op leermeester en Nobelprijswinnaar Hannes op tv Alfvén. op tv Terlouw legt het uit waarom hij altijd van de Alfvén onder de met indruk tijdens zal blijven.

Honderd met keer hetzelfde zien en het de toch uit steeds weer de als nieuw ervaren. Dat op tv leerde theatermaker en tijdens schrijver Nhung Dam van een tijdens met van de grootste Nederlandse schrijvers: Nescio. op een Vooral van zijn natuurdagboeken door leerde ze hoe van je je naar kunt blijven verbazen.

Albert Jan van Kruiter is tijdens niet alleen in onderzoeker, maar ondersteunt met een zijn Instituut voor op tv Publieke Waarden ook burgers die door vastgelopen een zijn in op het bureaucratisch moeras. Een met 19e-eeuwse Franse filosoof is uit daarbij zijn de baken: Alexis de Tocqueville uit is volgens het Kruiter actueler dan op ooit.

Bert uit Wagendorp over de laatste profvoetballer op tv met principes: op Oeki in Hoekema. Niet alleen draagt de eigenzinnige in Fries de naar mooiste Nederlandse voetbalnaam, ook uit wordt hij gezien van als de uit laatste profvoetballer tijdens met principes. Hij weigerde in het 1978 deel te het nemen van aan het WK, dat van gespeeld werd naar in het Argentinië van door dictator in Jorge Videla. Trouw blijven aan een jezelf en van je eigen uit opvattingen: journalist en schrijver Bert in Wagendorp over een Oeki Hoekema.

Johan een Cruijff is op tv niet alleen een van de met grootste het voetballers aller tijden, uit hij is ook een woordkunstenaar. Schrijver en taalwetenschapper René op Appel legt uit wat uit er zo door cruijffiaans is aan het uit spreken van Cruijff het en in doet uit naar de doeken hoe door zijn zinnen echt begrepen door moeten worden.

Schrijver op Abdelkader Benali op tv is trots. Trots op de op tv huidige generatie Marokkaanse voetballers. de Zo een trots was tijdens hij ook in 1986, tijdens toen de met Leeuwen van de Atlas als op eerste Afrikaanse ploeg ooit het doordrongen in tot de tweede ronde van in het WK in van Mexico. Benali was het toen de elf jaar met oud en stond 's met nachts op naar om zijn helden te uit zien spelen. uit Nu ziet hij dezelfde op bevlogenheid als toen. En daar op tv kunnen we tijdens ook op in Nederland nog wat op tv van leren.

Kuipvrees: een vorm het van de faalangst die tijdens zo breed gedeeld is dat er het een naam van voor is bedacht. van Menig veelbelovend voetbaltalent naar ging een eraan ten onder door en zou de hooggespannen verwachtingen naar nooit helemaal waarmaken de bij Feyenoord. van In een poging tijdens om die ban uit te doorbreken gaat filosoof met én uit Feyenoorder Lammert Kamphuis te rade bij op de Cynici, de door oude Griekse filosofen uit die oefenden in in door onafhankelijkheid. In De Kuip zet hij op een aantal levenslessen tijdens op een rij door door waar niet alleen Feyenoorders met bij gebaat uit zijn.

Hoe verschillend we het ook de zijn, toch kunnen uit we samenleven. met Antropoloog Margaret Mead heeft met op haar onderzoek op overal ter wereld het van zelfbeeld van in de westerse het mens radicaal veranderd. Ook dat door van antropoloog Jitske Kramer. de Zij houdt uit een vlammend pleidooi voor het op verbinding.

Individualisering, globalisering en op technologisering: hoe met te leven als het alles voortdurend verandert en tijdens onzekerheid de in enige de zekerheid is? De Poolse socioloog op tv Zygmunt Bauman bood tijdgeestonderzoeker in Farid Tabarki een de het houvast om de onzekerheid te leren op tv het omarmen.

september 2018
16-09-2018 13:35

Ann Demeester

Brainwash Talks - Ann Demeester

Kunstcritica en museumdirecteur Ann Demeester leerde van de Duitse filosoof Hans Vaihinger hoe noodzakelijk fictie is voor ons leven.

09-09-2018 13:35

Dan Ariely: Geld en gedrag

Brainwash Talks - Dan Ariely: Geld en gedrag

Gedragswetenschapper Dan Ariely laat zien hoe de mens over geld denkt en met geld omgaat.

02-09-2018 13:10

Remko van Broekhoven: Is de westerse mens nog in staat tot barmhartigheid?

Brainwash Talks - Remko van Broekhoven: Is de westerse mens nog in staat tot barmhartigheid?

Martin Luther King is hét symbool van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en toonbeeld van onzelfzuchtigheid. Wat is er nu nog overgebleven van zijn idealen, vraagt filosoof Remko van Broekhoven zich af.

26-08-2018 13:40

Tinneke Beeckman: Kan een filosoof je iets leren over het dagelijks leven?

Brainwash Talks - Tinneke Beeckman: Kan een filosoof je iets leren over het dagelijks leven?

Tinneke Beeckman verdiept zich al jaren in de grootste denker die Nederland ooit voortbracht: Spinoza. Hij leert haar niet alleen om te gaan met alledaagse beslommeringen, maar vooral te leven in ware vrijheid.

19-08-2018 13:35

Laurens Knoop: Hoe houd je vast aan de kinderlijke nieuwsgierigheid?

Brainwash Talks - Laurens Knoop: Hoe houd je vast aan de kinderlijke nieuwsgierigheid?

Laurens Knoop is oprichter van The School of Life in Amsterdam. De Duitse wetenschapper, filosoof en schrijver Goethe bracht de verwondering terug in Knoops leven. Goethe leerde hem hoe we de kinderlijke nieuwsgierigheid, die we in de loop ...

12-08-2018 13:35

Suzanna Jansen: Jezelf blijven tegen alles en iedereen in

Brainwash Talks - Suzanna Jansen: Jezelf blijven tegen alles en iedereen in

De ontwerpen van architect Cornelis van Eesteren golden ooit als lelijk, maar zijn inmiddels tot monument verklaard. Suzanna Jansen, schrijver van bestseller 'Het Pauperparadijs', ging op zoek naar de architect van de plek waar ze opgroeide...

05-08-2018 13:35

Jan Terlouw: Permanente nieuwsgierigheid

Brainwash Talks - Jan Terlouw: Permanente nieuwsgierigheid

Politicus, schrijver, opiniemaker en kernfysicus Jan Terlouw is een man van vele talenten. Zijn permanente nieuwsgierigheid heeft hij te danken aan zijn grote leermeester en Nobelprijswinnaar Hannes Alfvén. Terlouw legt uit waarom hij altij...

29-07-2018 13:40

Nhung Dam: Je blijven verbazen, hoe doe je dat?

Brainwash Talks - Nhung Dam: Je blijven verbazen, hoe doe je dat?

Honderd keer hetzelfde zien en het toch steeds weer als nieuw ervaren. Dat leerde theatermaker en schrijver Nhung Dam van een van de grootste Nederlandse schrijvers: Nescio. Vooral van zijn natuurdagboeken leerde ze hoe je je kunt blijven v...

22-07-2018 13:35

Albert Jan Kruiter: De bureaucratie voorbij

Brainwash Talks - Albert Jan Kruiter: De bureaucratie voorbij

Albert Jan Kruiter is niet alleen onderzoeker, maar ondersteunt met zijn Instituut voor Publieke Waarden ook burgers die vastgelopen zijn in het bureaucratisch moeras. Een 19e-eeuwse Franse filosoof is daarbij zijn baken: Alexis de Tocquevi...

15-07-2018 13:25

Bert Wagendorp: Verzet in voetbal

Brainwash Talks - Bert Wagendorp: Verzet in voetbal

Bert Wagendorp over de laatste profvoetballer met principes: Oeki Hoekema. Niet alleen draagt de eigenzinnige Fries de mooiste Nederlandse voetbalnaam, ook wordt hij gezien als de laatste profvoetballer met principes. Hij weigerde in 1978 d...

08-07-2018 13:30

René Appel: De taal van Cruijff

Brainwash Talks - René Appel: De taal van Cruijff

Johan Cruijff is niet alleen een van de grootste voetballers aller tijden, hij is ook woordkunstenaar. Schrijver en taalwetenschapper René Appel legt uit wat er zo cruijffiaans is aan het spreken van Cruijff en doet uit de doeken hoe zijn z...

24-06-2018 13:45

Abdelkader Benali: Leeuwen van de Atlas

Brainwash Talks - Abdelkader Benali: Leeuwen van de Atlas

Schrijver Abdelkader Benali is trots. Trots op de huidige generatie Marokkaanse voetballers. Zo trots was hij ook in 1986, toen de Leeuwen van de Atlas als eerste Afrikaanse ploeg ooit doordrongen tot de tweede ronde van het WK in Mexico. B...

17-06-2018 13:35

Lammert Kamphuis: Kuipvrees

Brainwash Talks - Lammert Kamphuis: Kuipvrees

Kuipvrees: een vorm van faalangst die zo breed gedeeld is dat er een naam voor is bedacht. Menig veelbelovend voetbaltalent ging eraan ten onder en zou de hooggespannen verwachtingen nooit helemaal waarmaken bij Feyenoord. In een poging om ...

10-06-2018 13:40

Jitske Kramer: Pleidooi voor verbinding

Brainwash Talks - Jitske Kramer: Pleidooi voor verbinding

Hoe verschillend we ook zijn, toch kunnen we samenleven. Antropoloog Margaret Mead heeft met haar onderzoek overal ter wereld het zelfbeeld van de westerse mens radicaal veranderd. Ook dat van antropoloog Jitske Kramer. Zij houdt een vlamme...

03-06-2018 13:40

Farid Tabarki leert de onzekerheid te omarmen

Brainwash Talks - Farid Tabarki leert de onzekerheid te omarmen

Individualisering, globalisering en technologisering: hoe te leven als alles voortdurend verandert en onzekerheid de enige zekerheid is? De Poolse socioloog Zygmunt Bauman bood tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki een houvast om de onzekerhei...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 48
  • Laatste uitzending op 16-09-2018 om 13:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord