Programma gemist?

Hoe naar te sterven? op tv Sinds het overlijden van een haar vader is die het vraag naar blijven hangen in een het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. uit Want hoewel het het de op enige zekerheid is in het naar leven, uit hebben we geen idee de hoe op we het moeten doen: sterven op de een waardige manier. het Ivkovic tijdens rekent af met op een van het de grootste taboes: de uit dood.

Met op tv almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke de partijen een in zwaar weer, weet op ook schrijver en in presentator Leon op Verdonschot. Toch is naar juist nu, in de deze tijden van populisme, naar de politieke partij op tv belangrijker dan ooit. uit Een een hartstochtelijk pleidooi voor uit een saai, lullig en vergeten uit instituut.

Ook met anno 2019 van word je als vrouwelijke ondernemer nogal op tv eens vreemd door aangekeken, niet serieus genomen tijdens of zijn er het investeerders die een zwangerschap als een bedrijfsrisico door zien, weet een Mariah Mansvelt Beck. Ze op tv roept op tot in inclusief en naar holistisch van ondernemen.

Theatermaker Saman van Amini was in elf jaar oud toen hij in samen tijdens met zijn van zwangere moeder en zusje naar Nederland de vluchtte. in In Brainwash Talks uit vertelt hij tijdens zijn vluchtverhaal en neemt op tv hij de kijker mee tijdens naar de krottenwijken tijdens van Iran. Hij laat van zien wat het de gruwelijkste vorm van van geweld is: naar armoede.

Volgens de theatermaker en acteur Nazmiye Oral naar de zijn we verzand in in wij-zij-denken, graven we ons in het in het in eigen gelijk. Toch op tv zijn er plekken waar naar je de ander naar kunt ontmoeten, in zonder dat op tv je jezelf naar hoeft te verloochenen. In vijf in stappen legt ze uit op tv hoe naar je daar de komt.

Van de honderd op op tv acts op Pinkpop in het 2019 waren er slechts dertien door naar vrouwelijk. En daarin staat een het festival niet uit alleen. Van de van kleinste theaters tot de de grootste concertzalen, in vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver in en muzikant Aafke uit Romeijn roept met op tot het verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent een Tom Kleijn tijdens weet als op tv geen ander hoe de fake news een gat uit slaat in de door waarheid. op tv Hij vraagt zich af door wat het risico is tijdens als het de feiten niet meer tellen. de Hij roept op om met kritisch te het blijven.

Het is een op een nogal beladen onderwerp waar naar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen door zich mee bezighoudt. tijdens Ze bestudeert in de in biologische oorzaken van de op tv verschillen tussen vrouwen en met mannen en hoopt op op een uit wereld waarin die verschillen meer het worden gewaardeerd. In op Brainwash Talks met pleit van ze voor een nieuw soort door feminisme.

Milo op tv Grootjen is sterrenkundige op in het planetarium van met dierentuin Artis. Hij schetst van de een denkbeeldige ruimtereis tot in in de diepste door uithoeken van het heelal. uit Om uiteindelijk op tv weer terug te een komen op die ene planeet van die wij thuis uit noemen: de aarde. naar tijdens En daar, zo stelt hij, het mogen we best wat uit zuiniger mee het zijn.

Schrijver de Nadia de Vries is naar tien jaar oud als op ze gediagnostiseerd wordt het een met systemische mastocytose, door een zeldzame en chronische in bloedziekte. Toch wordt naar ze, na meer dan drie met een jaar van kijkoperaties en pillen slikken, de op de haar veertiende genezen op tv verklaard. Een wonder, maar van ook de een start van een zware tijd. door Want hoe leef uit de je verder als je er in altijd van bent uitgegaan van niet oud te op de worden?

Volgens cabaretier op en een theatermaker André Manuel door is er een ding naar dat alle ellende het in de wereld veroorzaakt, uit en dat is op de liefde. Want van met de liefde komt voortplanting en daar de zouden we eens naar mee moeten tijdens ophouden.

Dagelijks worden mensenrechten van de geschonden, weet schrijver en jurist in Rachida Lamrabet. En met dan op niet alleen in landen ver weg, met maar ook uit hier in Nederland. een Ze het pleit voor een menswaardig met bestaan voor iedereen, een overal.

Als directeur in van OpenEmbassy helpt Renée een Frissen nieuwkomers op tv hun weg met te vinden in de Nederland. Dagelijks ziet ze tijdens de misstanden rond immigratie in uit en daarom pleit ze de voor een meer humaan een en efficiënter naar inburgeringsbeleid.

Welke plaats heeft door technologie op tv als de smartphone, het het internet, maar ook riolering de en kleding uit in tijdens ons leven, vraagt kunstenaar het Koert van op Mensvoort zich af. de En wanneer wordt technologie in zo frictieloos, dat we in het de als iets natuurlijks gaan een zien?

Als kind tijdens van theaterouders bracht op tv historica Anaïs tijdens Van Ertvelde in grote delen van haar op jeugd door in uit de coulissen. Ze verbaasde zich door over de lijven in die van ze op het toneel op tv zag, zo op anders dan naar haar lichaam met een handicap. met Ze pleit de voor een andere uit omgang met de de beperking.

september 2019
22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

23-06-2019 12:50

Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Brainwash Talks - Koert van Mensvoort: De belofte van techniek

Welke plaats heeft technologie als de smartphone, het internet, maar ook riolering en kleding in ons leven, vraagt kunstenaar Koert van Mensvoort zich af. En wanneer wordt technologie zo frictieloos, dat we het als iets natuurlijks gaan zie...

16-06-2019 12:50

Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Brainwash Talks - Anaïs Van Ertvelde: Het beperkte lichaam

Als kind van theaterouders bracht historica Anaïs Van Ertvelde grote delen van haar jeugd door in de coulissen. Ze verbaasde zich over de lijven die ze op het toneel zag, zo anders dan haar lichaam met een handicap. Ze pleit voor een andere...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 101
  • Laatste uitzending op 22-09-2019 om 12:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord