Programma gemist?

Seizoen naar 4 - Aflevering door 24 - tijdens Magazine. Gloria Wekker: Het onbegrip met voorbij. De discussie over ons de koloniale verleden op tv is er de een die we liever op uit de weg naar gaan, merkt hoogleraar Gloria Wekker. naar Ze een ziet onwil, het ontkenning, irritatie, woede, maar in vooral onbegrip en vraagt een zich de af hoe we de door tegenstellingen te boven met komen.

Al uit op jonge leeftijd ervoer consultant van Astrid Elburg in wat het betekent door om erbij te horen, op tv of juist niet. het naar Aan de hand op van Gandhi, Martin Luther King en op Nelson Mandela in onderzoekt ze op wat het betekent om mens door te in zijn.

Op het verdriet kun je het je niet voorbereiden. Dat in was de harde les tijdens die cabaretier op Carolien Borgers leerde toen door haar vader uit overleed. Troost het vond ze bij de door Amerikaanse naar schrijver Joan Didion, tijdens die haar beste vriendin door werd.

Historicus in Lotfi el door Hamidi weet wat het een is om tussen op tv twee culturen op te naar groeien. Dat er wel in degelijk een weg in voorbij de het hokjes is leerde hij met van literatuurwetenschapper met Edward met Saïd.

Een allesomvattend verhaal uit over waar mensen uit vandaan naar komen en waar we naartoe op gaan, met historicus David Christian het maakt er zijn op tv levenswerk van. Inspiratie naar vind hij in bij zijn held, op tv historicus William McNeill.

Geen van woorden maar daden. Het is een de naar bekende, Rotterdamse dooddoener. Maar tijdens klopt 'ie eigenlijk wel? in Volgens filosoof en op schrijver Jannah Loontjens in uit niet. Dat taal niet zonder met gevolgen naar is en een woord dus op wel degelijk een daad met kan zijn, door leerde ze van door de een Amerikaanse filosoof Judith uit Butler.

De nieuwste smartphone, door door de OV-chipkaart of het een app waarmee je de je parkeergeld kunt een betalen. Cabaretier en met schaker Tex de Wit moet het er niets van uit op weten. Het liefst laat hij alles het bij uit het oude. Tot grootmeester op tv Garri naar Kasparov hem hielp om naar verandering toe te in laten.

Durven twijfelen. op In een wereld tijdens van uit harde kennis, van meten is door weten, is juist DAT met de grote op kracht tijdens van schrijver Maartje Wortel. Leidend op voorbeeld door daarin is het werk van de naar Braziliaanse schrijver Clarice het naar Lispector.

Alle vanzelfsprekendheden tijdens in haar leven vielen in weg, toen presentatrice door Mirella van naar Markus op tv verliefd werd op een vrouw. Van op tv de Duitse van filosoof Friedrich op Nietzsche leerde ze een haar onzekerheden op te omarmen.

Bestaat door er zoiets als de waarheid? op Wel of niet op tv vaccineren, op tv klimaatverandering of de tijdens complotten rond naar 9/11: geen feit de is veilig, zo ziet ook socioloog op Jaron Harambam. Op op zijn het zoektocht naar naar een antwoord op de vraag of naar 'de waarheid' bestaat, op zette de socioloog het naar en filosoof Bruno door Latour Harambams wereld op uit zijn kop.

Dat verdraagzaamheid meer een is met dan langs iemand naar heen leven, een dat leerde acteur door Martijn de Rijk toen hij als met puber plots zijn in op tv kamer moest delen met een in Afghaanse vluchteling. Hoe belangrijk door het is om tijdens je te oefenen een in tolerantie, uit dat leerde hij van naar filosoof het John Locke.

Als het officier van justitie de wordt Disa Jironet tijdens geconfronteerd met mensen die uit de meest verschrikkelijke een misdrijven een hebben gepleegd. Toch is een ze niet alleen het uit op naar veroordeling, maar wil ze begrijpen op wat hen motiveert. in Met compassie gaat ze door op zoek naar met de de mens achter de dader. tijdens Het soefisme is in daarbij haar met leidraad.

Kunstcritica en het museumdirecteur Ann in Demeester leerde van naar de Duitse filosoof naar Hans Vaihinger hoe het noodzakelijk fictie is van voor ons op leven.

Gedragswetenschapper Dan op tv Ariely op tv laat zien hoe op tv de mens over geld denkt en in met geld de omgaat.

Martin de Luther King is hét symbool op van de Amerikaanse uit burgerrechtenbeweging en toonbeeld door naar van onzelfzuchtigheid. Wat is er nu van nog overgebleven van in zijn op idealen, vraagt filosoof een Remko van Broekhoven zich door af.

december 2018
09-12-2018 13:40

Brainwash Talks

Brainwash Talks - Brainwash Talks

Seizoen 4 - Aflevering 24 - Magazine. Gloria Wekker: Het onbegrip voorbij. De discussie over ons koloniale verleden is er een die we liever uit de weg gaan, merkt hoogleraar Gloria Wekker. Ze ziet onwil, ontkenning, irritatie, woede, maar...

02-12-2018 13:45

Astrid Elburg: Gezien worden

Brainwash Talks - Astrid Elburg: Gezien worden

Al op jonge leeftijd ervoer consultant Astrid Elburg wat het betekent om erbij te horen, of juist niet. Aan de hand van Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela onderzoekt ze wat het betekent om mens te zijn.

25-11-2018 13:50

Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Brainwash Talks - Carolien Borgers: Op verdriet kun je je niet voorbereiden

Op verdriet kun je je niet voorbereiden. Dat was de harde les die cabaretier Carolien Borgers leerde toen haar vader overleed. Troost vond ze bij de Amerikaanse schrijver Joan Didion, die haar beste vriendin werd.

18-11-2018 13:50

Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Brainwash Talks - Lotfi El Hamidi: Voorbij het hokjesdenken

Historicus Lotfi el Hamidi weet wat het is om tussen twee culturen op te groeien. Dat er wel degelijk een weg voorbij de hokjes is leerde hij van literatuurwetenschapper Edward Saïd.

11-11-2018 13:55

David Christian: Big history

Brainwash Talks - David Christian: Big history

Een allesomvattend verhaal over waar mensen vandaan komen en waar we naartoe gaan, historicus David Christian maakt er zijn levenswerk van. Inspiratie vind hij bij zijn held, historicus William McNeill.

04-11-2018 13:40

Jannah Loontjens: Woorden en daden

Brainwash Talks - Jannah Loontjens: Woorden en daden

Geen woorden maar daden. Het is de bekende, Rotterdamse dooddoener. Maar klopt 'ie eigenlijk wel? Volgens filosoof en schrijver Jannah Loontjens niet. Dat taal niet zonder gevolgen is en een woord dus wel degelijk een daad kan zijn, leerde ...

28-10-2018 15:00

Tex de Wit: Lessen van een grootmeester

Brainwash Talks - Tex de Wit: Lessen van een grootmeester

De nieuwste smartphone, de OV-chipkaart of een app waarmee je je parkeergeld kunt betalen. Cabaretier en schaker Tex de Wit moet er niets van weten. Het liefst laat hij alles bij het oude. Tot grootmeester Garri Kasparov hem hielp om verand...

21-10-2018 13:45

Maartje Wortel: Durven twijfelen

Brainwash Talks - Maartje Wortel: Durven twijfelen

Durven twijfelen. In een wereld van harde kennis, van meten is weten, is juist DAT de grote kracht van schrijver Maartje Wortel. Leidend voorbeeld daarin is het werk van de Braziliaanse schrijver Clarice Lispector.

14-10-2018 13:35

Mirella van Markus: Verliefd op een vrouw

Brainwash Talks - Mirella van Markus: Verliefd op een vrouw

Alle vanzelfsprekendheden in haar leven vielen weg, toen presentatrice Mirella van Markus verliefd werd op een vrouw. Van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche leerde ze haar onzekerheden te omarmen.

07-10-2018 13:40

Jaron Harambam: Wat is waarheid?

Brainwash Talks - Jaron Harambam: Wat is waarheid?

Bestaat er zoiets als de waarheid? Wel of niet vaccineren, klimaatverandering of de complotten rond 9/11: geen feit is veilig, zo ziet ook socioloog Jaron Harambam. Op zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag of 'de waarheid' bestaat, z...

30-09-2018 13:40

Martijn de Rijk: Oefeningen in tolerantie

Brainwash Talks - Martijn de Rijk: Oefeningen in tolerantie

Dat verdraagzaamheid meer is dan langs iemand heen leven, dat leerde acteur Martijn de Rijk toen hij als puber plots zijn kamer moest delen met een Afghaanse vluchteling. Hoe belangrijk het is om je te oefenen in tolerantie, dat leerde hij ...

23-09-2018 13:40

Disa Jironet: Rechtspraak uit liefde

Brainwash Talks - Disa Jironet: Rechtspraak uit liefde

Als officier van justitie wordt Disa Jironet geconfronteerd met mensen die de meest verschrikkelijke misdrijven hebben gepleegd. Toch is ze niet alleen uit op veroordeling, maar wil ze begrijpen wat hen motiveert. Met compassie gaat ze op z...

16-09-2018 13:35

Ann Demeester

Brainwash Talks - Ann Demeester

Kunstcritica en museumdirecteur Ann Demeester leerde van de Duitse filosoof Hans Vaihinger hoe noodzakelijk fictie is voor ons leven.

09-09-2018 13:35

Dan Ariely: Geld en gedrag

Brainwash Talks - Dan Ariely: Geld en gedrag

Gedragswetenschapper Dan Ariely laat zien hoe de mens over geld denkt en met geld omgaat.

02-09-2018 13:10

Remko van Broekhoven: Is de westerse mens nog in staat tot barmhartigheid?

Brainwash Talks - Remko van Broekhoven: Is de westerse mens nog in staat tot barmhartigheid?

Martin Luther King is hét symbool van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en toonbeeld van onzelfzuchtigheid. Wat is er nu nog overgebleven van zijn idealen, vraagt filosoof Remko van Broekhoven zich af.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 60
  • Laatste uitzending op 09-12-2018 om 13:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord