Programma gemist?

Schrijver het en politicoloog Hélène Christelle Munganyende het is in vijf jaar met oud als ze op op een koude lenteochtend in een Nederland arriveert. In de haar jeugd wisselt ze een uit Nederlandse schoolbanken af met de de woonkamers van de Rwandese tijdens de vrienden van haar ouders. Een van ode aan het de generatie code-switch: een van generatie die zich staande tijdens weet te door houden in verschillende op tv werelden.

We met kunnen niet met mét, maar zeker op ook niet zonder Amerika, weet in journalist en uit correspondent Michiel Vos sinds hij met zich zestien op jaar geleden vestigde tijdens in uit het land van de onbegrensde van mogelijkheden. Hij vraagt tijdens zich op af wat er anno het 2019 nog over is van in door de Amerikaanse droom.

Hoe te sterven? met Sinds het uit overlijden van tijdens haar vader het is die vraag blijven hangen op in in het hoofd van op tv filosoof Ivana Ivkovic. een Want hoewel het de uit enige zekerheid in is in het leven, hebben in we geen idee tijdens hoe we het moeten naar tijdens doen: sterven op een op tv waardige manier. Ivkovic rekent af een met uit een van de grootste taboes: met van de dood.

Met almaar in teruglopende ledenaantallen verkeren op tv politieke partijen op in zwaar weer, weet ook in schrijver met en presentator op Leon Verdonschot. Toch is juist nu, van in deze de tijden van populisme, de met politieke partij in belangrijker dan ooit. de Een in hartstochtelijk pleidooi voor een saai, het lullig in en vergeten instituut.

Ook de anno 2019 word je door als vrouwelijke ondernemer nogal het eens op vreemd aangekeken, niet serieus genomen van naar of zijn er investeerders die met zwangerschap als een bedrijfsrisico met zien, uit weet Mariah Mansvelt Beck. Ze een roept op op tv tot op inclusief en holistisch door ondernemen.

Theatermaker door Saman Amini was op elf jaar oud toen uit hij samen met in zijn de zwangere moeder en zusje op tv naar Nederland vluchtte. In op Brainwash Talks de vertelt hij zijn vluchtverhaal en uit neemt hij uit de kijker mee op naar de krottenwijken van op in Iran. Hij laat zien van wat de gruwelijkste vorm op tv van geweld is: tijdens armoede.

Volgens theatermaker en in acteur Nazmiye tijdens Oral zijn we verzand met in wij-zij-denken, op graven het we ons in in het eigen een gelijk. naar Toch zijn er op plekken waar op tv je de ander kunt ontmoeten, zonder een met dat je jezelf hoeft te verloochenen. van door In vijf stappen op tv legt ze uit hoe je de daar uit komt.

Van door de honderd acts op de Pinkpop in op 2019 waren er een slechts dertien op vrouwelijk. En daarin staat het festival de niet alleen. Van de de in kleinste theaters een tot de grootste concertzalen, op vrouwen zijn structureel op tv ondervertegenwoordigd. Schrijver een en muzikant Aafke Romeijn in roept op tot het verandering.

Oud-oorlogsverslaggever en door Amerika-correspondent uit Tom Kleijn weet als geen een ander uit hoe fake news een gat tijdens slaat in in de waarheid. door Hij vraagt zich af wat het tijdens met risico is als de feiten niet uit meer tellen. Hij op roept op om met kritisch uit te blijven.

Het de is een uit nogal beladen onderwerp met waar de Vlaamse filosofe in Griet Vandermassen zich van mee bezighoudt. Ze bestudeert de op door biologische oorzaken van de verschillen tussen uit vrouwen met en mannen en door hoopt op een wereld waarin het die de verschillen meer uit worden gewaardeerd. In naar Brainwash Talks pleit ze voor uit een nieuw naar soort feminisme.

Milo Grootjen in is sterrenkundige op in het planetarium naar van dierentuin uit Artis. Hij schetst een denkbeeldige op tv ruimtereis op tot in de door diepste uithoeken van het heelal. Om tijdens uiteindelijk weer met terug te komen op in die ene planeet het die wij de thuis noemen: de aarde. naar En daar, zo op tv stelt hij, mogen op tv met we best wat zuiniger mee op tv zijn.

Schrijver uit Nadia de door Vries is tien jaar oud als met ze gediagnostiseerd wordt met met een systemische mastocytose, een zeldzame op tv en chronische het bloedziekte. Toch wordt ze, na tijdens meer dan met drie jaar naar van kijkoperaties en pillen in slikken, op haar van veertiende op genezen verklaard. Een uit wonder, maar ook de in start van een het zware tijd. Want hoe op tv leef het je verder als je een er altijd van de bent uitgegaan op niet oud te door worden?

Volgens een cabaretier en theatermaker André door Manuel is er in een ding het dat alle ellende in op tv de wereld veroorzaakt, en naar dat is door de liefde. Want van in liefde komt voortplanting door en daar zouden op we eens mee uit moeten met ophouden.

Dagelijks uit worden mensenrechten geschonden, de weet schrijver en op jurist Rachida van Lamrabet. En dan niet alleen in de landen het ver weg, maar ook hier op tv in Nederland. op tv Ze pleit voor met een menswaardig de bestaan voor iedereen, op overal.

Als directeur van de OpenEmbassy helpt Renée door Frissen door nieuwkomers hun weg in te vinden van in Nederland. Dagelijks met ziet ze de misstanden rond immigratie het en uit daarom pleit ze voor de een van meer humaan en efficiënter in inburgeringsbeleid.

oktober 2021
06-10-2019 12:40

Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Brainwash Talks - Munganyende Hélène Christelle: generatie code-switch

Schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende is vijf jaar oud als ze op een koude lenteochtend in Nederland arriveert. In haar jeugd wisselt ze Nederlandse schoolbanken af met de woonkamers van de Rwandese vrienden van haar ouder...

29-09-2019 12:40

Michiel Vos: de Amerikaanse droom

Brainwash Talks - Michiel Vos: de Amerikaanse droom

We kunnen niet mét, maar zeker ook niet zonder Amerika, weet journalist en correspondent Michiel Vos sinds hij zich zestien jaar geleden vestigde in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hij vraagt zich af wat er anno 2019 nog over is ...

22-09-2019 12:50

Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Brainwash Talks - Ivana Ivkovic: Hoe te sterven?

Hoe te sterven? Sinds het overlijden van haar vader is die vraag blijven hangen in het hoofd van filosoof Ivana Ivkovic. Want hoewel het de enige zekerheid is in het leven, hebben we geen idee hoe we het moeten doen: sterven op een waardige...

15-09-2019 12:35

Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Brainwash Talks - Leon Verdonschot: Ode aan de politieke partij

Met almaar teruglopende ledenaantallen verkeren politieke partijen in zwaar weer, weet ook schrijver en presentator Leon Verdonschot. Toch is juist nu, in deze tijden van populisme, de politieke partij belangrijker dan ooit. Een hartstochte...

08-09-2019 12:30

Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Brainwash Talks - Mariah Mansvelt Beck: holistisch ondernemen

Ook anno 2019 word je als vrouwelijke ondernemer nogal eens vreemd aangekeken, niet serieus genomen of zijn er investeerders die zwangerschap als een bedrijfsrisico zien, weet Mariah Mansvelt Beck. Ze roept op tot inclusief en holistisch on...

01-09-2019 12:35

Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Brainwash Talks - Saman Amini: het gruwelijkste geweld

Theatermaker Saman Amini was elf jaar oud toen hij samen met zijn zwangere moeder en zusje naar Nederland vluchtte. In Brainwash Talks vertelt hij zijn vluchtverhaal en neemt hij de kijker mee naar de krottenwijken van Iran. Hij laat zien w...

25-08-2019 12:35

Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Brainwash Talks - Nazmiye Oral: voorbij het oorlogsdenken

Volgens theatermaker en acteur Nazmiye Oral zijn we verzand in wij-zij-denken, graven we ons in in het eigen gelijk. Toch zijn er plekken waar je de ander kunt ontmoeten, zonder dat je jezelf hoeft te verloochenen. In vijf stappen legt ze u...

18-08-2019 12:40

Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Brainwash Talks - Aafke Romeijn: te weinig vrouwen

Van de honderd acts op Pinkpop in 2019 waren er slechts dertien vrouwelijk. En daarin staat het festival niet alleen. Van de kleinste theaters tot de grootste concertzalen, vrouwen zijn structureel ondervertegenwoordigd. Schrijver en muzika...

11-08-2019 12:40

Tom Kleijn: Kritisch blijven

Brainwash Talks - Tom Kleijn: Kritisch blijven

Oud-oorlogsverslaggever en Amerika-correspondent Tom Kleijn weet als geen ander hoe fake news een gat slaat in de waarheid. Hij vraagt zich af wat het risico is als de feiten niet meer tellen. Hij roept op om kritisch te blijven.

04-08-2019 12:40

Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Brainwash Talks - Griet Vandermassen: een nieuw feminisme

Het is een nogal beladen onderwerp waar de Vlaamse filosofe Griet Vandermassen zich mee bezighoudt. Ze bestudeert de biologische oorzaken van de verschillen tussen vrouwen en mannen en hoopt op een wereld waarin die verschillen meer worden ...

28-07-2019 12:40

Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Brainwash Talks - Milo Grootjen: een denkbeeldige ruimtereis

Milo Grootjen is sterrenkundige in het planetarium van dierentuin Artis. Hij schetst een denkbeeldige ruimtereis tot in de diepste uithoeken van het heelal. Om uiteindelijk weer terug te komen op die ene planeet die wij thuis noemen: de aar...

21-07-2019 12:40

Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Brainwash Talks - Nadia de Vries: De zwaarste tijd

Schrijver Nadia de Vries is tien jaar oud als ze gediagnostiseerd wordt met systemische mastocytose, een zeldzame en chronische bloedziekte. Toch wordt ze, na meer dan drie jaar van kijkoperaties en pillen slikken, op haar veertiende geneze...

14-07-2019 12:50

André Manuel: Voortplanting verboden

Brainwash Talks - André Manuel: Voortplanting verboden

Volgens cabaretier en theatermaker André Manuel is er een ding dat alle ellende in de wereld veroorzaakt, en dat is de liefde. Want van liefde komt voortplanting en daar zouden we eens mee moeten ophouden.

07-07-2019 12:30

Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Brainwash Talks - Rachida Lamrabet: Mensenrechten geschonden

Dagelijks worden mensenrechten geschonden, weet schrijver en jurist Rachida Lamrabet. En dan niet alleen in landen ver weg, maar ook hier in Nederland. Ze pleit voor een menswaardig bestaan voor iedereen, overal.

30-06-2019 13:00

Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Brainwash Talks - Renée Frissen: Inefficiënte immigratie

Als directeur van OpenEmbassy helpt Renée Frissen nieuwkomers hun weg te vinden in Nederland. Dagelijks ziet ze de misstanden rond immigratie en daarom pleit ze voor een meer humaan en efficiënter inburgeringsbeleid.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brainwash Talks gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brainwash Talks de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brainwash Talks bij Brainwash Talks liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brainwash Talks. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brainwash Talks gemist

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Brainwash Talks, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Brainwash Talks gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Brainwash Talks? Hier kun je alle uitzendingen van Brainwash Talks kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 06-10-2019 om 12:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!