Programma gemist?

Documentaire van over een Utrechtse studentenverzetsgroep. op Aan het woord naar komen onder anderen Joden de die het als kind door naar studenten uit handen op tv van de Duitse vernietigingsmachine zijn naar de gered. Documentaire over een Utrechtse de studentenverzetsgroep een die zich toelegde op het in in veiligheid in brengen van uit Joodse kinderen. Dat door begon tamelijk toevallig en in kleinschalig, maar groeide uit tot naar een professionele een organisatie door die niet alleen voor honderden van kinderen kleding, schoeisel en op tv bonkaarten wist te met regelen, maar ook op tv het een ingewikkelde namen-administratie voerde. De kinderen met hadden bij hun in gastgezinnen immers een op schuilnaam, maar moesten de toch ooit weer naar onder hun in eigen van naam - die ze vaak zelf op niet meer door wisten - van weer terug te vinden zijn. in Tegelijkertijd het mocht die administratie natuurlijk onder naar geen beding in tijdens naar handen komen van de nazi's. Vandaar in een dat de lijsten werden opgeborgen in op in de kluis van aartsbisschop De Jong de met in het bisschoppelijk paleis in de Utrecht. In uit de documentaire wordt dit verhaal op uitgebreid met verteld en gaan drie door onderduikkinderen op terug naar de plek een waar ze waren ondergebracht. Ook een zijn er gesprekken de tijdens met een studente van op toen en op met historicus Bert Jan Flim, die in geldt met als dé deskundige op op het gebied van op tv de tijdens geschiedenis van de door hulp aan Joodse tijdens kinderen.

juni 2021
29-01-2017 10:30

NOS De onderduikkinderen van Utrecht

NOS De onderduikkinderen van Utrecht - NOS De onderduikkinderen van Utrecht

Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep. Aan het woord komen onder anderen Joden die als kind door studenten uit handen van de Duitse vernietigingsmachine zijn gered. Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep die z...

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS De onderduikkinderen van Utrecht bij NOS De onderduikkinderen van Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS De onderduikkinderen van Utrecht. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!