Programma gemist?

Documentaire in over een Utrechtse naar studentenverzetsgroep. Aan op tv het woord komen tijdens onder anderen Joden die als kind in op tv door studenten uit handen van uit de Duitse vernietigingsmachine door zijn gered. Documentaire over een een uit Utrechtse studentenverzetsgroep die zich toelegde in op het in op veiligheid brengen van van Joodse kinderen. in Dat begon met tamelijk toevallig en het kleinschalig, maar groeide uit tot het een professionele een organisatie die van niet alleen voor in honderden kinderen kleding, schoeisel en uit uit bonkaarten wist te regelen, maar met ook een ingewikkelde namen-administratie het voerde. De kinderen naar hadden in bij hun een gastgezinnen immers een schuilnaam, maar moesten van toch ooit weer op tv onder het hun eigen naam op - die ze vaak in zelf door niet meer wisten van - weer terug te vinden zijn. door Tegelijkertijd mocht naar die uit administratie natuurlijk onder op geen beding in handen komen van van op tv de nazi's. Vandaar een dat de lijsten werden opgeborgen door in de kluis van in aartsbisschop De Jong op tv in het bisschoppelijk uit paleis in Utrecht. een de In de documentaire wordt dit verhaal van uitgebreid verteld en in door gaan drie onderduikkinderen uit terug naar de plek waar ze naar waren ondergebracht. een Ook een zijn er gesprekken een met een studente van naar toen en met het historicus Bert met Jan Flim, die tijdens geldt als dé deskundige het op het gebied van van de geschiedenis van tijdens de hulp een aan Joodse van kinderen.

oktober 2021
29-01-2017 10:30

NOS De onderduikkinderen van Utrecht

NOS De onderduikkinderen van Utrecht - NOS De onderduikkinderen van Utrecht

Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep. Aan het woord komen onder anderen Joden die als kind door studenten uit handen van de Duitse vernietigingsmachine zijn gered. Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep die z...

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS De onderduikkinderen van Utrecht bij NOS De onderduikkinderen van Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS De onderduikkinderen van Utrecht. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!