Programma gemist?

Documentaire de over een van Utrechtse studentenverzetsgroep. Aan het uit woord komen onder anderen het Joden uit die als kind door studenten uit uit handen van naar de Duitse door vernietigingsmachine zijn gered. Documentaire over het een Utrechtse naar studentenverzetsgroep die zich toelegde op op op het in veiligheid met brengen van Joodse kinderen. het Dat begon uit tamelijk toevallig en kleinschalig, maar van groeide de uit tot een professionele organisatie in die het niet alleen voor honderden in kinderen kleding, door schoeisel en bonkaarten een wist te regelen, maar ook door een ingewikkelde namen-administratie uit voerde. De naar kinderen hadden uit bij hun gastgezinnen immers op een schuilnaam, maar moesten naar in toch ooit weer van onder hun eigen naam de - die ze op vaak zelf niet meer wisten door van - weer terug te op vinden zijn. Tegelijkertijd mocht het die administratie de natuurlijk onder geen beding het in handen met komen van de nazi's. op Vandaar dat met de lijsten werden opgeborgen de in de naar kluis van uit aartsbisschop De Jong in het met bisschoppelijk de paleis in Utrecht. In de documentaire het wordt dit het verhaal uitgebreid verteld en op de gaan drie onderduikkinderen door terug naar de plek waar met ze waren ondergebracht. Ook tijdens zijn in er gesprekken met een van studente van toen en naar met door historicus Bert door Jan Flim, die geldt als dé tijdens deskundige met op het gebied het van de geschiedenis tijdens van de hulp aan Joodse uit het kinderen.

mei 2020
29-01-2017 10:30

NOS De onderduikkinderen van Utrecht

NOS De onderduikkinderen van Utrecht - NOS De onderduikkinderen van Utrecht

Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep. Aan het woord komen onder anderen Joden die als kind door studenten uit handen van de Duitse vernietigingsmachine zijn gered. Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep die z...

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS De onderduikkinderen van Utrecht bij NOS De onderduikkinderen van Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS De onderduikkinderen van Utrecht. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!