Programma gemist?

Documentaire op over een Utrechtse het studentenverzetsgroep. Aan naar het woord komen onder anderen tijdens Joden die als kind in op tv door studenten uit handen op tv van de Duitse vernietigingsmachine met zijn van gered. Documentaire over een door Utrechtse studentenverzetsgroep die in zich toelegde op het in met veiligheid uit brengen van op tv Joodse kinderen. Dat begon door tamelijk toevallig en de kleinschalig, maar tijdens groeide uit tot tijdens een professionele organisatie die niet de alleen voor op tv honderden kinderen kleding, uit schoeisel en bonkaarten door wist te van regelen, maar ook een ingewikkelde het namen-administratie voerde. De door kinderen met hadden bij hun gastgezinnen immers een uit schuilnaam, met maar moesten toch ooit weer van op onder hun eigen naam - op tv die ze vaak zelf met niet met meer wisten uit - weer terug te vinden zijn. uit Tegelijkertijd mocht die op administratie natuurlijk van onder geen beding in door handen komen van met de het nazi's. Vandaar dat de het lijsten werden opgeborgen in naar de een kluis van aartsbisschop De tijdens Jong met in het bisschoppelijk paleis naar in Utrecht. In de het documentaire het wordt dit verhaal uitgebreid verteld op en gaan door drie onderduikkinderen terug naar de de plek waar ze het waren met ondergebracht. Ook zijn er gesprekken tijdens met een studente de van in toen en met historicus Bert uit Jan Flim, die op op geldt als dé deskundige op van het gebied naar van de de geschiedenis van de hulp aan Joodse de in kinderen.

augustus 2020
29-01-2017 10:30

NOS De onderduikkinderen van Utrecht

NOS De onderduikkinderen van Utrecht - NOS De onderduikkinderen van Utrecht

Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep. Aan het woord komen onder anderen Joden die als kind door studenten uit handen van de Duitse vernietigingsmachine zijn gered. Documentaire over een Utrechtse studentenverzetsgroep die z...

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS De onderduikkinderen van Utrecht bij NOS De onderduikkinderen van Utrecht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS De onderduikkinderen van Utrecht. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van NOS De onderduikkinderen van Utrecht gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van NOS De onderduikkinderen van Utrecht? Hier kun je alle uitzendingen van NOS De onderduikkinderen van Utrecht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 29-01-2017 om 10:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!