Programma gemist?

De in kastanjeboom waar Anne Frank in op haar dagboek over in schreef de blijkt in 2007 ziek in zijn. Het een voornemen om de door boom te kappen leidt tot naar met woedende protesten.Meer 'Onze kastanjeboom staat tijdens van onder tot het boven in volle op tv bloei, uit hij is vol met het bladeren en veel mooier op dan verleden jaar.' het 13 met mei 1944, Anne uit Frank schrijft deze woorden in in haar beroemde dagboek in over op de boom waar ze op uitkijkt de in uit de binnentuin van het op tv Achterhuis. Drie maanden op later zal zij met het haar op familie worden verraden en uit afgevoerd naar naar Westerbork. De kastanjeboom die het in de door loop der jaren als stille met getuige van het uit leven een van Anne Frank tijdens een monument wordt, valt uit in de zomer de van het 2010 om tijdens een storm. door De val de wordt wereldnieuws. De documentaire in schetst op onthullende in wijze het roerige einde een van tijdens misschien wel met de bekendste boom ter het wereld. De de Anne Frankboom blijkt in het 2007 aangetast te zijn door door een schimmel en op tv begint een door gevaar te in vormen voor zijn met omgeving, stelt het Amsterdamse het stadsdeel Centrum vast. Het naar van stadsdeel kondigt aan de boom te een de gaan kappen. Er komt een storm op tv tijdens van protest op van gang. De kastanjeboom moet in koste wat het het kost behouden blijven. op 'De boom van was een stukje contact met op de het buitenwereld voor Anne door Frank, waaraan zij in kon zien dat in er buiten het huis dingen van veranderden, van de seizoenen verliepen, en binnenshuis bleef uit het allemaal van hetzelfde', naar zegt Willy Detiger naar van de Stichting Wereldboom. De kap naar van de in boom wordt ternauwernood het voorkomen door een uitspraak uit van de rechter, in de met zaag zit naar nog net niet in op tv de stam. Verbaasde buurtbewoners zien het een groeiende schare in het boomknuffelaars, kruidenvrouwtjes, boomchirurgen en nieuwscamera's met in hun achtertuin een die de het zieke boom tijdens bezoeken. Ondanks een op in maat gemaakte naar ijzeren constructie om de kastanjeboom tijdens te in stutten, valt de naar boom om tijdens het een storm in met de zomer van 2010. De boom door wordt in stukken een gezaagd en afgevoerd. het De redders van het het de Anne Frankboom blijven teleurgesteld achter, de er volgt een in reeks van de ruzies en rechtszaken de tussen betrokkenen. Filmmaker met Michiel Brongers laat met met uniek archiefmateriaal het en gesprekken met betrokkenen op tv zien hoe en naar waarom de op tv gemoederen rond het naar behoud van de het Anne Frankboom zo hoog een het opliepMinder

januari 2021
15-05-2016 21:00

2Doc: Requiem voor een boom

2Doc: Requiem voor een boom - 2Doc: Requiem voor een boom

De kastanjeboom waar Anne Frank in haar dagboek over schreef blijkt in 2007 ziek zijn. Het voornemen om de boom te kappen leidt tot woedende protesten.Meer 'Onze kastanjeboom staat van onder tot boven in volle bloei, hij is vol met bladeren...

2Doc: Requiem voor een boom gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van 2Doc: Requiem voor een boom de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van 2Doc: Requiem voor een boom bij 2Doc: Requiem voor een boom liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van 2Doc: Requiem voor een boom. Heb je een uitzending van 2Doc: Requiem voor een boom gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

2Doc: Requiem voor een boom gemist

Uitzending gemist van 2Doc: Requiem voor een boom? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van 2Doc: Requiem voor een boom, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van 2Doc: Requiem voor een boom gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van 2Doc: Requiem voor een boom? Hier kun je alle uitzendingen van 2Doc: Requiem voor een boom kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 15-05-2016 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!