Programma gemist?

Zout, de je hebt het nodig maar op tv op teveel is slecht voor je. van Dat weten we allemaal van in en toch blijven we een het maar naar eten. Hoe kan dat? door Marlijn Weerdenburg de en Ersin Kiris zoeken de uit welke rol het de industrie hierin speelt, hoe de van gevaarlijk zout nu echt door is en naar wat het met je psyche op tv doet als op tv je een tijdje tijdens zoutloos door het leven gaat. op tv In tijdens Broodje Gezond spreken we voor- in en een tegenstanders en ondervinden het we aan van den lijven of een zoutloos leven op tv nog wel in een leven van is.

De naar een mijdt ze als uit de pest, van de ander maalt in er niet om. Broodje van Gezond duikt naar in de van wondere wereld van de op tv E-nummers en met zoekt antwoord op de vraag: op zijn met ze nu slecht voor je of de op niet?

Melk! in De witte motor door of de witte sloper? naar Voor- door en tegenstanders van dit oer-Hollandse op zuivelproduct buitelen het over elkaar heen. met We melken de op hele discussie nog eens de lekker met uit en gaan op zoek naar de het antwoord tijdens op de vraag met die ons inmiddels al naar ruim zestig jaar van het bezighoudt: is melk nu de wel of niet van gezond?

Begin de de dag tik het een eitje! Maar is dit het op tv wel zo'n goed de idee? Is een dagelijks eitje wel naar of niet de gezond? De meningen het onder voor- en tegenstanders tijdens van in dit oer-Hollandse product op tv kunnen niet verder uit uit elkaar liggen. Is door het ei nu een op op cholesterolbom of is het toch superfood? met Tijdens naar de zoektocht naar antwoorden test op tv naar Marlijn of het de eten van 35 de eieren in een week invloed in heeft op je cholesterol uit en gaat van Ersin op zoek naar op tv het superei. Hoe naar met kan het nu door toch dat dit simpele eitje het voor zoveel uit reuring zorgt? Een rondgang in langs in voedingswetenschappers, eierspecialisten en fervente op tegenstanders moet antwoord op tv geven.

Gezonde op suikervervanger of het levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat van op de met zoete toer en onderzoekt uit wat er klopt in in van al die meningen rondom uit zoetstoffen. Voorstanders claimen met dat je er door niet dik van met wordt en dat door het de van hang naar suiker in vermindert. Tegenstanders schermen op tv met kanker en waarschuwen dat naar je er juist naar dik van kan van worden. tijdens Maar wie heeft op nu gelijk? op Marlijn doet mee aan van een experiment en ondervindt aan een den lijve wat met voor effect het van eten van van zoetstof heeft op het een tijdens lichaam. Ersin duikt de keuken door in en leert door hoe je zonder het suiker en op tv zoetstoffen toch tijdens nog een aardig naar koekje kan bakken.

Waar de we steeds meer aandacht van besteden de aan de kwaliteit van de ons voedsel, ontdekken Ersin de en Marlijn in tot hun grote schrik in dat we bij naar de op tv bereiding ervan heel wat steken laten door van vallen. Wat gaat naar er precies fout in en in hoeverre naar is dat slecht voor in onze gezondheid? Marlijn de laat haar biefstukje en frietjes een onderzoeken bij een het toxicoloog en onderzoekt tijdens hoeveel tijdens fijnstof er eigenlijk door vrijkomt bij met het bakken van door een portie aardappeltjes. Ersin de reist af naar België op tv om op tv te kijken of van ghee of toch olijfolie het beste in is om het in te naar bakken en onderzoekt met hoeveel gif er tijdens in producten als chips en van koekjes het zit. En hoe uit zit het met op de airfryer? het Is dat het antwoord op tijdens een naar gezonde bereidingswijze? Dat zwart op tv verbrand niet op goed voor ons is weten we tijdens het natuurlijk allang, maar dat zelfs een op licht gekleurd aardappeltje, tijdens van koken op gas en met een slechte afzuiging naar voor serieuze problemen kunnen het zorgen, op tv daar kijkt zelfs Broodje het Gezond van de op.

We een kennen allemaal wel iemand een die op tv succes heeft geboekt door uit het eten een van een koolhydraatarm dieet. Want naar kap met in bood, pasta, rijst de en de kilo's vliegen naar er vanaf. Maar met komt dit wel in door de koolhydraten of op tv is door hier iets anders aan de van hand? op Samen met voedingswetenschappers, dietisten en het psychologen de onderzoeken Ersin met en Marlijn wat koolhydraten precies zijn, met hoe het een koolhydraatarm dieet uit werkt en of het tijdens werkt! En waar het komt de hysterie van rondom het op koolhydraatje nu eigenlijk op vandaan?

Ook de winter door op goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna tijdens iedereen slikt wel uit de eens een vitaminepil, een maar heeft het ook zin? En het klopt de de gedachte: baat op het niet dan schaadt op het niet? een Marlijn en naar Ersin checken de zin en onzin in uit rondom de vitaminepil en door onderzoeken in naar hoeverre dit pilletje nu echt zo in de onschuldig is. Ersin in laat een nutriprofil maken om te op checken in hoeverre een hij een vitaminetekort met door heeft en gaat langs bij een uit pillenfabrikant om het te tijdens achterhalen waarom de percentages op in een door vitaminepil zo hoog op zijn. Marlijn loopt samen met uit een voedingswetenschapper het aanbod een door van pillen door. Waarom is de door ene pil nu tijdens zoveel duurder door dan op de andere?

september 2020
04-09-2018 11:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

03-09-2018 11:50

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

31-08-2018 12:00

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddels a...

30-08-2018 11:55

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

28-08-2018 11:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en dat het de hang na...

27-08-2018 11:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel, ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor o...

23-08-2018 11:05

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

16-08-2018 11:10

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom de vit...

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!