Programma gemist?

Zout, een je hebt het op tv nodig maar teveel is slecht de voor je. in Dat weten we allemaal op tv op tv en toch blijven we het maar door eten. Hoe kan in dat? Marlijn het Weerdenburg een en Ersin Kiris zoeken uit welke met rol de door industrie het hierin speelt, hoe gevaarlijk tijdens zout nu van echt is en wat het met het met je psyche doet als je een uit tijdje zoutloos door door het met leven gaat. In met Broodje Gezond spreken een we voor- en tegenstanders in en op ondervinden we aan den lijven of door een zoutloos in leven nog in wel een leven op tv is.

De een mijdt uit ze als de van met pest, de ander maalt op tv er niet om. tijdens Broodje Gezond duikt in de tijdens wondere wereld van van de E-nummers met en zoekt antwoord op het tijdens de vraag: zijn ze nu met slecht voor je of op tv uit niet?

Melk! de De witte motor of op de witte sloper? Voor- met en tegenstanders in van dit oer-Hollandse zuivelproduct van door buitelen over elkaar uit heen. We melken de de hele discussie nog met eens lekker uit het en gaan op zoek naar naar het naar antwoord op de vraag met die de ons inmiddels al ruim zestig op tv jaar bezighoudt: is van melk nu wel of een niet naar gezond?

Begin de de dag de tik een eitje! op tv Maar is dit wel zo'n in goed idee? Is van een dagelijks eitje wel het of niet met gezond? De op tv meningen onder voor- van en tegenstanders van van dit oer-Hollandse de product kunnen niet verder de uit elkaar het liggen. Is het uit ei nu een cholesterolbom of naar is in het toch superfood? Tijdens uit de zoektocht naar de antwoorden test Marlijn of op tv het eten van 35 uit eieren in een een week in invloed heeft door op je cholesterol en gaat op Ersin op zoek het naar het superei. Hoe door kan uit het nu toch dat door dit in simpele eitje voor in zoveel reuring zorgt? Een rondgang langs uit voedingswetenschappers, een eierspecialisten en tijdens fervente tegenstanders moet antwoord door geven.

Gezonde suikervervanger of met levensgevaarlijke, synthetische stof? op tv Broodje Gezond een gaat op een de zoete toer en door onderzoekt wat naar er klopt uit van al die meningen rondom van zoetstoffen. tijdens Voorstanders claimen dat je er niet op tv dik door van wordt en dat het op tv de hang naar naar op suiker vermindert. Tegenstanders schermen met het kanker door en waarschuwen dat je het er juist dik van kan het worden. in Maar wie heeft nu een gelijk? Marlijn doet op mee tijdens aan een experiment en ondervindt aan naar den lijve wat uit voor tijdens effect het eten van zoetstof op tv heeft een op het een lichaam. Ersin duikt de keuken op in het en leert hoe je de zonder suiker en de zoetstoffen toch nog in een aardig koekje op kan bakken.

Waar we steeds een meer aandacht de besteden uit aan de kwaliteit van van ons voedsel, door ontdekken Ersin en Marlijn van tot hun grote een schrik dat we door bij de bereiding tijdens ervan heel het wat steken laten vallen. Wat gaat een van er precies fout en in van hoeverre is dat slecht in een voor onze gezondheid? Marlijn laat van haar biefstukje en frietjes door onderzoeken bij naar een tijdens toxicoloog en onderzoekt hoeveel op tv fijnstof er eigenlijk vrijkomt bij van het tijdens bakken van een portie op aardappeltjes. Ersin reist af door naar de België om te kijken van of het ghee of toch olijfolie op het beste is om in in te bakken de en onderzoekt de hoeveel gif er in door producten als chips en een koekjes op tv zit. En hoe zit op tv het met de uit airfryer? naar Is dat het antwoord op een door gezonde bereidingswijze? Dat in zwart verbrand het niet goed voor ons op tv naar is weten we natuurlijk allang, maar van van dat zelfs een licht gekleurd aardappeltje, door koken op gas tijdens in en een slechte afzuiging tijdens voor serieuze problemen kunnen zorgen, een uit daar kijkt zelfs Broodje op Gezond van het op.

We naar kennen allemaal wel iemand die uit uit succes heeft geboekt door het uit eten van een naar koolhydraatarm dieet. op Want kap van met bood, pasta, rijst op en de een kilo's vliegen er vanaf. Maar komt op tv dit op tv wel door de koolhydraten in of is naar hier iets anders uit aan de hand? naar Samen met voedingswetenschappers, dietisten naar en psychologen onderzoeken Ersin uit en op Marlijn wat naar koolhydraten precies zijn, hoe van een koolhydraatarm dieet naar werkt en uit of het werkt! En waar van komt uit de hysterie rondom het met koolhydraatje nu op eigenlijk vandaan?

Ook in de winter goed doorgekomen naar dankzij met de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel met een eens een vitaminepil, maar heeft het op tv in ook zin? En met klopt de gedachte: baat naar het niet dan schaadt het door niet? Marlijn en het Ersin een checken de zin en het onzin rondom de vitaminepil met en onderzoeken in op tv hoeverre dit pilletje van nu het echt zo het onschuldig is. Ersin in laat een nutriprofil maken van om te op tv checken in hoeverre het hij een vitaminetekort de heeft en gaat op langs bij een met pillenfabrikant om te naar achterhalen waarom de percentages in uit een vitaminepil zo op tv hoog zijn. Marlijn naar loopt op tv samen met een voedingswetenschapper het van aanbod van pillen door. op tv van Waarom is de ene het pil nu zoveel duurder tijdens dan de een andere?

mei 2020
04-09-2018 11:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

03-09-2018 11:50

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

31-08-2018 12:00

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddels a...

30-08-2018 11:55

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

28-08-2018 11:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en dat het de hang na...

27-08-2018 11:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel, ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor o...

23-08-2018 11:05

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

16-08-2018 11:10

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom de vit...

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!