Programma gemist?

Zout, een je hebt door het nodig maar de teveel is slecht voor je. Dat op weten een we allemaal en toch naar blijven we het maar tijdens de eten. Hoe kan dat? Marlijn naar Weerdenburg en Ersin van Kiris zoeken uit uit welke rol door de industrie hierin met speelt, hoe een gevaarlijk zout nu echt is uit en wat het door met je psyche doet naar als in je een tijdje zoutloos door naar het de leven gaat. naar In Broodje Gezond op spreken we voor- en op tv tegenstanders en ondervinden we in aan den lijven naar of een zoutloos leven een nog tijdens wel een leven in is.

De op tv een mijdt ze als op de pest, de ander met maalt er niet op om. een Broodje Gezond duikt in in de wondere wereld van van de E-nummers en uit uit zoekt antwoord op de vraag: tijdens zijn op ze nu slecht voor je of van van niet?

Melk! in De witte motor op tv of de witte sloper? Voor- met en tegenstanders van tijdens een dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen een over elkaar heen. We op melken een de hele discussie nog eens lekker tijdens uit en gaan tijdens op zoek op naar het van antwoord op op de vraag die op tv ons inmiddels al ruim met zestig jaar bezighoudt: is op tv melk nu wel met of niet het gezond?

Begin op de dag tik een een eitje! Maar in is dit wel de zo'n goed idee? het Is een dagelijks eitje in wel naar of niet gezond? De op meningen onder voor- en tegenstanders de van in dit oer-Hollandse product kunnen de niet verder een uit elkaar liggen. Is naar het ei nu een een cholesterolbom of is tijdens in het toch superfood? Tijdens een de zoektocht naar antwoorden van test Marlijn of het met eten van 35 een eieren in een met door week invloed heeft een op je cholesterol en gaat door Ersin op zoek in naar het superei. de Hoe met kan het nu toch dat dit tijdens op simpele eitje voor het zoveel reuring zorgt? op Een rondgang langs voedingswetenschappers, op tv eierspecialisten en door fervente tegenstanders moet antwoord op tv geven.

Gezonde het suikervervanger of levensgevaarlijke, door synthetische stof? Broodje van Gezond gaat op de van zoete toer in en onderzoekt wat op er klopt met van al die meningen rondom van zoetstoffen. Voorstanders claimen door dat je er in niet dik uit van wordt een en dat het in de hang naar op tv suiker vermindert. Tegenstanders schermen tijdens met kanker in en waarschuwen dat je uit er juist van dik van kan worden. Maar met wie heeft nu gelijk? het Marlijn doet naar mee aan een experiment uit en ondervindt aan op den lijve naar wat van voor effect het eten tijdens van zoetstof in heeft op het lichaam. Ersin duikt op tv het de keuken in en het leert hoe je zonder een suiker door en zoetstoffen toch nog een aardig op tv op koekje kan bakken.

Waar we steeds door tijdens meer aandacht besteden aan door de kwaliteit in van ons voedsel, de ontdekken Ersin en Marlijn tot de hun grote op tv schrik dat naar we bij de uit bereiding ervan heel wat steken laten naar een vallen. Wat gaat er naar precies fout en met in hoeverre naar is dat slecht de voor onze gezondheid? Marlijn in laat haar uit biefstukje en frietjes op tv onderzoeken bij een toxicoloog tijdens en onderzoekt de hoeveel fijnstof er eigenlijk vrijkomt bij naar het bakken op van een van portie aardappeltjes. Ersin reist een af naar België om met te kijken of op tv ghee op of toch olijfolie op tv het beste is uit om in tijdens te bakken en onderzoekt hoeveel door gif er in de producten als chips op en koekjes zit. En op tv hoe op zit het met de van airfryer? Is dat het op tv het antwoord op een een gezonde bereidingswijze? Dat zwart verbrand tijdens niet goed voor door ons is het weten we in natuurlijk allang, maar dat zelfs een een licht in gekleurd aardappeltje, koken naar op gas en een op slechte op afzuiging voor serieuze problemen door kunnen zorgen, daar van kijkt zelfs Broodje Gezond van de het op.

We kennen naar allemaal wel iemand die tijdens op succes heeft geboekt door door het eten van de een koolhydraatarm van dieet. Want kap met bood, op pasta, op tv rijst en de kilo's vliegen van er vanaf. Maar komt het dit in wel door tijdens de koolhydraten of is met hier iets in anders aan de hand? Samen met de met voedingswetenschappers, dietisten en psychologen onderzoeken het Ersin en in Marlijn wat koolhydraten precies in zijn, hoe in een koolhydraatarm dieet werkt in en in of het werkt! En waar het komt de hysterie rondom het het naar koolhydraatje nu eigenlijk het vandaan?

Ook door de winter goed doorgekomen op tv dankzij de op tv multivitamine? Bijna iedereen slikt wel in eens een vitaminepil, uit in maar heeft het de ook zin? En klopt door de gedachte: baat het van niet dan een schaadt het niet? op Marlijn en tijdens Ersin checken de zin en onzin van op rondom de vitaminepil en onderzoeken in de hoeverre op dit pilletje nu echt zo het onschuldig tijdens is. Ersin de laat een nutriprofil maken om te door checken in uit hoeverre hij een een vitaminetekort heeft en gaat het langs van bij een pillenfabrikant om te naar achterhalen het waarom de percentages in een van vitaminepil zo door hoog de zijn. Marlijn loopt samen met een het naar voedingswetenschapper het aanbod van van pillen door. Waarom in is de van ene pil nu tijdens zoveel duurder dan de met andere?

mei 2021
04-09-2018 11:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

03-09-2018 11:50

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

31-08-2018 12:00

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddels a...

30-08-2018 11:55

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

28-08-2018 11:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en dat het de hang na...

27-08-2018 11:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel, ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor o...

23-08-2018 11:05

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

16-08-2018 11:10

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom de vit...

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!