Programma gemist?

Er in zijn vele op tv (volks)wijsheden over ons eetpatroon: met Zo worden op tv we opgevoed met op tv het idee dat ontbijt naar de belangrijkste maaltijd is het van de dag, maar door nieuwe van diëten raden aan uit het ontbijt over op te slaan of juist op zes keer per dag door tijdens een klein beetje te eten. op tv Wat is waar als uit het gaat in om ons eetpatroon? Wanneer door op tijdens de dag, uit eten we wat? En wat in klopt het er van het een gezegde: 'ontbijten als een het keizer, lunchen tijdens als een koning en dineren als door een uit bedelaar'?

We het moeten er 2 de ons per dag van uit eten. Groenten. Maar de maakt het dan op uit of naar deze uit de op pot, een blik, een uit de vriezer of van uit de markt komen? naar Verse op groenten versus geconserveerde groenten; in wie gaat uit er winnen? Marlijn onderzoekt op tv bij de de producent hoe de groenten zo van door gezond mogelijk in een door potje belanden, terwijl door Ersin bij de spruitjesboer in de oogst meemaakt door en de uit term 'vers' onderzoekt. de Want tot wanneer mag de je iets 'vers' noemen? het En op wat gebeurt het er met je van boontjes als je ze verkeerd een kookt? in En maakt het dan nog op wat uit tijdens of je je wortel van pureert, naar rauw op eet op tv of gekookt ? Nou en met of!

Vis is gezond! met En een zeker verse op vis! Maar als naar dat visje echt zo gezond is, van waarom heeft het in voedingscentrum de aanbevolen op tv twee keer per in week dan naar teruggeschroefd naar één naar keer? En tijdens hoe zit het in precies met alle in negatieve artikelen over gif op tv en plastic in ons in harinkje en een mootje zalm? uit Ersin en in Marlijn gaan op zoek naar het het de gezondste visje. Gaat Ersin dat vinden naar tijdens bij een kweker in Zeeland op of vindt tijdens Marlijn die op naar de visafslag? En uit wat maakt uit dat visje dan precies zo op tv gezond? Antwoord op vinden op in die vraag blijkt van lastiger dan gedacht.

In Amerika het is de uit trend al zichtbaar. op Na dairy free van en pro het vegan is gut-friendly in de nieuwe rage. En de ook in ons naar landje krijgen naar de darmen steeds meer van aandacht. Boeken, speciale diëten en van een bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen de ons geloven dat naar we onze darmen in extra in door de watten op tv moeten leggen. Waarom eigenlijk? met Zijn ze op tv er dan zo van slecht aan toe? Marlijn het en Ersin onderzoeken het in belang van door onze darmen het en de zin en een onzin van met al die producten die van onze darmflora eens door flink zouden opkrikken. door Zo door krijgt Ersin bij een tijdens bacterioloog uitgelegd het wat er nu eigenlijk in onze met darmen zit in waarvoor tijdens we zo goed moeten van zorgen, hoort Marlijn een van arts op tv uit over de het meerdere rollen die onze darmen met spelen, met gaan ze op consult bij een in poeptherapeut van die uitlegt hoe je kan van zien of je van darm in uit shape is en zien een een we hoe een nieuw het wondermiddel je darmen zo op gezond uit krijgt dat allerlei ziektes als sneeuw een voor tijdens de zon van verdwijnen.

We uit moeten anderhalf tot twee liter naar water per in dag drinken, want dat in is gezond. We naar het raken op deze manier op afvalstoffen kwijt, we vallen af het en door als cadeautje krijg je op tv er ook op nog een in gezonde huid van. in Op deze manier lijkt een water het meest goedkope op medicijn van voor een gezond en van stralend lijf, maar is tijdens dat ook zo? op tv Ersin gooit zijn tijdens eigen lichaam in op de strijd en laat een zijn afvalstoffen met testen, op tv Marlijn reist af naar onze in Zuiderburen om naar te kijken op of het ene water in nu gezonder is dan het tijdens andere en zoekt op tv ze door uit waar die het anderhalf tot op tv twee liter water tijdens regel nu eigenlijk op tv vandaan komt? Een ding is tijdens zeker, na een rondje van langs onze een experts blijkt in water een groot deel door van haar onschuld te de een verliezen.

Soja: uit goede zuivel- en in vleesvervanger of uit hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja uit een buitelen al jaren over elkaar heen. het 'Het is goed een voor je, met want het is plantaardig.' het 'Het door is super het slecht, je kan er op tv zelfs kanker van krijgen.' een Tijd om eens paal het van en perk te een stellen aan de hele soja-discussie. in Want tijdens dit gaat niet alleen de op vegetariërs aan. door Soja zit in legio producten, tijdens dus we eten tijdens uit het allemaal vaak zonder het te het weten. Maar is uit dat nu erg op of niet? het Marlijn en Ersin naar hun naar zoektocht voert langs de in enige Nederlandse sojakweker die op ons land rijk naar is, ze praten met met een arts naar die soja van weigert te eten tijdens en een producent die juist uit ontzettend trots is naar een op zijn sojaburgers. Maar een wie heeft nu gelijk? Is uit een de angst voor het sojaboontje nu het wel of niet uit van terecht?

Gezonde het suikervervanger of uit levensgevaarlijke, synthetische stof? We met gaan op tijdens de zoete toer en het onderzoeken wat uit er nu klopt van al op tv die meningen rondom zoetstoffen. op Voorstanders claimen dat op je er uit niet een dik van wordt en het de de hang in naar suiker op vermindert. Tegenstanders schermen met het kanker en waarschuwen dat je een er juist met dik van van kan worden. Maar wie heeft in nu het gelijk? Marlijn doet van mee aan een een experiment en ondervindt aan de den van lijve wat voor op tv effect het eten van zoetstof met heeft op het lichaam. met Ersin duikt de op keuken in een en leert hoe op tv je zonder suiker op tv en zoetstoffen toch nog van een aardig uit koekje de kan bakken.

Waar we uit steeds meer aandacht besteden op aan uit de kwaliteit van ons op voedsel ontdekken op tv Ersin en Marlijn tot uit hun met grote schrik dat we bij uit de bereiding ervan heel door wat steken laten een de vallen. Wat gaat er precies het fout en in hoeverre de is dat uit slecht voor door onze gezondheid? Marlijn op tv laat haar biefstukje en frietjes door onderzoeken het bij een toxicoloog en onderzoekt de hoeveel fijnstof het er tijdens eigenlijk vrijkomt bij het bakken het van een portie aardappeltjes. door Ersin op reist af uit naar België om te kijken of op ghee of toch door naar olijfolie het beste middel is uit om in te bakken met en onderzoekt hoeveel een gif een er in producten een als chips en koekjes door zit. En hoe uit zit het met tijdens de airfryer... is dat met uit het antwoord op een gezonde bereidingswijze? een de Dat zwart verbrand niet goed tijdens voor ons een is weten met we natuurlijk allang, maar het dat zelfs naar een licht gekleurd van aardappeltje, koken op met gas en een slechte afzuiging naar voor serieuze problemen van kunnen zorgen... daar kijken van zelfs wij op tv van op tv op.

Begin op tv de dag door tik een eitje! op Maar is dit wel zo'n door goed idee? Is met een dagelijks eitje wel de of niet gezond? op tv De meningen onder door een voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse op tv product een kunnen niet in verder uit elkaar liggen. Is het uit ei nu op een cholesterolbom of uit is het toch superfood? uit Tijdens de zoektocht het uit naar antwoorden test Marlijn of het een eten van de 35 op eieren in een week in invloed heeft op je cholesterol naar in en gaat Ersin op zoek in naar de het superei. Hoe door kan het nu toch uit dat dit simpele eitje met voor zoveel door reuring zorgt? Een rondgang op tv langs voedingswetenschappers, eierspecialisten en het fervente van tegenstanders moet tijdens antwoord geven.

We het kennen allemaal wel op iemand die succes heeft tijdens geboekt door het door eten van een op tv koolhydraatarm dieet. Want van kap met van bood, pasta, rijst en de in kilo's met vliegen er vanaf. Maar komt de dit wel door tijdens de door koolhydraten of naar is hier iets anders aan de een hand? Samen met door voedingswetenschappers, het diëtisten en psychologen onderzoeken Ersin door de en Marlijn wat koolhydraten precies zijn, op tv hoe een een koolhydraatarm dieet in werkt en of de het werkt. uit En waar komt met de hysterie rondom door het koolhydraatje nu eigenlijk een vandaan?

Bijna iedereen slikt door in weleens een vitaminepil, maar heeft het het een ook nut? Marlijn en op tv Ersin checken de van zin en een onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. uit Ersin laat een een nutriprofil maken van om te checken in op hoeverre hij een op vitaminetekort heeft en gaat de langs bij een naar pillenfabrikant om te de achterhalen waarom tijdens de een percentages in een vitaminepil zo hoog naar een zijn. Marlijn loopt samen met een het voedingswetenschapper het aanbod tijdens van pillen van door. Waarom op tv is de ene pil nu de tijdens zoveel duurder dan de tijdens andere?

Het is uit hip in en populair: de detox. En of uit naar je het nu de doet door middel van sapjes, uit pillen of poeders, tijdens alleen of met een het door coach, in een het clubje of via internet, de het doel naar is hetzelfde. Je lichaam reinigen een van al het naar gif dat op tv je binnenkrijgt. Maar op tv om welk gif gaat in het nu met precies? En wat gebeurt het er in je op tv lijf op tv als je detoxt? En, van wellicht nog interessanter, wat naar gebeurt er niet? Ook een uit Broodje Gezond reinigt in zichzelf en onderzoekt de zin naar en onzin de over detox.

Tachtig in procent van op tv de Nederlanders eet er te het weinig met van... vezels. Wellicht niet het een meest sexy onderdeel van uit onze voeding, maar van wel naar een van de belangrijkste. En de hoewel we allemaal een denken lekker tijdens bezig te het zijn met die poepaanjager, een lopen we juist de vast. op Hoe kan dat? Broodje tijdens Gezond maakt met van de droge vezel een op tv sappig door verhaal.

Zout, door je hebt in het nodig maar teveel is slecht uit voor je. Dat in tijdens weten we allemaal en toch blijven door we een het maar eten. Hoe de kan dat? Marlijn Weerdenburg uit met en Ersin Kiris zoeken uit welke naar uit rol de industrie hierin in speelt, hoe gevaarlijk naar zout nu door echt is en met wat het met je psyche een doet naar als je een tijdje zoutloos door met het leven uit gaat. naar We spreken we voor- en tegenstanders door een en ondervinden we aan de den lijven of een uit zoutloos leven nog met wel een leven tijdens is.

Het naar is verslavend lekker, naar je wordt er gelukkig van, naar een het is goed voor een je hart. Broodje Gezond zoekt op antwoord op op tv de vraag of chocolade naar nu een echt goed voor je is het of dat het tijdens enkel de een fabeltje naar is waar we door heel graag in op willen geloven.

juli 2021
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!