Programma gemist?

De door een mijdt ze als de op tv uit pest, de ander maalt in er niet om. Broodje Gezond in duikt in een de wondere wereld het van de E-nummers en in zoekt antwoord in op de vraag: zijn van ze nu slecht de naar voor je of de niet?

Melk! De witte op tv van motor of de witte naar sloper? Voor- en uit tegenstanders van dit uit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar in heen. het We melken de hele discussie het nog eens naar lekker uit naar en gaan we op zoek naar naar het met antwoord op de vraag door die ons inmiddels op tv het al ruim 60 jaar bezighoudt... naar is melk nu wel op of niet op tv gezond voor tijdens je?

Zijn de twee glazen rode wijn op per dag op tv gezond? Ruim drie het miljoen Nederlanders geloven van wel, de want zij van drinken elke dag met één of meer van glazen wijn. In wijn met zitten heel veel tijdens goede stoffen, op tv die zorgen voor blinkende in aderen van en een blakend hart. de Maar winnen die in goede effecten het op tv uiteindelijk van tijdens de ravage die alcohol door in je lichaam aanricht? in Of op tv is alcohol helemaal het zo slecht op tv nog niet? Marlijn het en Ersin zoeken op tv het uit. Ze op praten met wijnliefhebbers en geheelonthouders. tijdens Een wijnboer in met een het hele gezonde wijn, een het toxicoloog, vinoloog Harold Hamersma legt tijdens voor eens op en altijd uit wat het door nou een goede uit wijn is en Ersin doet een het verslavingstest met door een de verslavingsarts.

Marlijn Weerdenburg en uit Ersin Kiris van onderzoeken of op tv je nu beter roomboter op naar op tv je brood kunt smeren uit of margarine? op Marlijn - die denkt dat margarine van gezonder is- met en Ersin -die in naar een de veronderstelling verkeert dat tijdens boter toch naar de beste keuze is een - praten met wetenschappers, van medisch specialisten en fabrikanten de op zoek naar van de van beste keus. van In hoeverre heeft onderzoek echt bewezen een met dat boter beter is uit dan margarine? tijdens En waarom? En is er dan met soms iets van veranderd aan op boter of aan uit margarine of zijn op er nieuwe inzichten? Marlijn op tv en in Ersin zoeken het de uit.

Is koffie slecht de voor je de hart? van Koffie is hot, in alle tijdens betekenissen van het door woord. Koffiezaakjes schieten op als paddenstoelen uit in de een grond en thuisbarista's experimenteren met er lustig op los met van opschuimmachines en op zetmethoden. Maar is al van uit die koffie goed voor een je? Koffie is in tijdens Nederland volksdrank nummer op een. Gemiddeld drinken we door zo'n van 150 liter koffie naar per persoon per jaar. op Dat is een door ruim gevuld ligbad een vol. Mensen drinken de koffie omdat ze het op lekker vinden, met om van wakker en alert te worden. op Maar naar van koffie kun je ook met hartkloppingen krijgen, de je raakt uit gestrest en voelt je van opgejaagd. Is van koffie eigenlijk wel de zo gezond voor je? het In koffie zitten meer met dan 800 verschillende tijdens stoffen. Die hebben met allemaal de effect op je lichaam. Samen naar maken ze op tv dat heerlijke bakkie troost. Maar met in dat bakkie troost heeft ook met een keerzijde: door sommige mensen reageren door heel slecht op cafeïne, en op tv het uit koffievet dat tijdens in koffie zit kan een de desastreus gevolg hebben op uit het slechte van cholesterol, wat op zelfs een op hartaanval tot gevolg kan hebben. Marlijn, uit koffie-genieter, met en Ersin, echte theedrinker, het verdiepen uit zich samen in de geurige van wereld van door cafeïne, koffievetten, het barista's, zetmethodes en cardiologie. Moeten ze tijdens minderen of juist het lekker tijdens doordrinken?

Marlijn van Weerdenburg en Ersin uit Kiris onderzoeken door wat er waar is van de met uit stelling 'Zijn biologische uit groenten gezonder dan niet-biologische groenten'? Biologische op op groenten worden steeds met populairder, maar in met de wetenschap is veel onduidelijkheid uit over op het effect van biologische groenten de op de gezondheid: tijdens zijn van ze daadwerkelijk voedzamer en minder het schadelijk dan met de bespoten naar niet-biologische variant? Of is tijdens dit een het fabeltje?

Is sap in net zo van slecht voor je als op tv cola? uit Marlijn Weerdenburg en van Ersin Kiris onderzoeken wat een er waar is van met dit bericht dat het vorig jaar tot veel uit uit opschudding leidde. Sapkuurders met waren in vertwijfeling, ouders schrapten op appelsap van het het menu van hun door kind en foodbloggers met waren het het grondig met elkaar op tv oneens. Is het het een feit of op tv een fabel? Marlijn begint iedere door dag, in want zo heeft in ze het van huis een uit de meegekregen, met een groot glas het versgeperst sinaasappelsap. Ersin door probeert vaak sap het te kiezen in plaats in van een glas op cola de omdat dit door gezonder zou zijn. Gewoontes dus met waar uit ze in de toekomst misschien maar tijdens van af moeten van gaan zien? Genoeg met aanleiding om dit tijdens bericht uit verder uit te pluizen. En op dus een polst Marlijn de uit klanten van naar een sinaasappelsapkraampje op de met markt en steekt Ersin naar zijn licht naar op bij in een groep dames tijdens die suiker- en saploos leeft. Daarbij met wordt van Marlijn op haar beurt bijgespijkerd van door een wetenschapper, met Ersin neemt een een het kijkje in de fabriek op bij een grote sapproducent van en Marlijn stapt moedig op op in een MRI-scanapparaat voor een kijkje door naar in haar binnenste. Wat is daar het in te zien van de door gevolgen van een haar dagelijkse sapje?

Marlijn met Weerdenburg en Ersin het Kiris onderzoeken wat op tv er waar naar is van de naar stelling 'Van vlees eten krijg tijdens je kanker'. op Marlijn, bourgondische met vleesliefhebber, en Ersin, die de zich een door leven zonder vlees niet kan voorstellen, het praten van met wetenschappers, medisch op specialisten en tijdens fabrikanten om te in achterhalen: is dit een tijdens feit of op een fabel? In hoeverre heeft naar onderzoek op echt bewezen dat in te veel vlees op eten slecht voor je tijdens is en wat kun een je dan nog wel de en op wat liever niet meer met eten? En de wat zijn de consequenties voor met met het dieet van Marlijn en vooral in ook op voor hardcore uit carnivoor Ersin? Marlijn en Ersin zoeken op het tijdens uit.

Ook een de winter een goed doorgekomen dankzij de het multivitamine? Bijna iedereen naar slikt wel eens op tv een vitaminepil, in maar heeft het met ook zin? En klopt in de gedachte 'baat het niet op dan naar schaadt het niet?' tijdens Marlijn en in Ersin checken de zin en een onzin rondom dit 'gezonde' een door pilletje en onderzoeken uit in hoeverre dit pilletje nu een echt van zo onschuldig is. met Ersin laat een uit nutriprofil maken om te op checken in op hoeverre hij een vitaminetekort een heeft en gaat langs naar bij een pillenfabrikant van om het te achterhalen waarom door de percentages in een de vitaminepil zo hoog zijn. tijdens Marlijn loopt in samen met een voedingswetenschapper tijdens het van aanbod van pillen door, waarom op tv is de in ene pil nu naar zoveel duurder dan de naar andere?

Er in zijn vele op tv (volks)wijsheden over ons op tv eetpatroon: zo worden we op tv opgevoed met het idee door dat uit ontbijt de belangrijkste maaltijd is op van de het dag, maar het nieuwe diëten raden aan het ontbijt op tv over een te slaan of juist zes op keer op tv per dag een de klein beetje te een eten. Wat op is waar als het op tv gaat om ons eetpatroon? Wanneer in tijdens op de dag eten we tijdens wat? En wat in klopt door er van het gezegde: 'ontbijten van als op een keizer, lunchen als op tv een koning met en dineren als een een bedelaar'?

We moeten tijdens er door twee ons per dag van eten. het Groenten. Maar maakt op het dan uit op of deze door uit de pot, het een blik, uit de het vriezer door of van de markt komen? een uit Verse groenten versus geconserveerde groenten; op tv wie gaat er de winnen? Marlijn onderzoekt bij een op tv de producent hoe de naar groenten zo gezond mogelijk de in een potje op belanden, terwijl Ersin bij op de het spruitjesboer de oogst meemaakt het en de op term 'vers' onderzoekt. Want tot de op wanneer mag je iets op tv 'vers' noemen? En op wat gebeurt er met je het uit boontjes als je ze een verkeerd kookt? En maakt het een de dan nog wat uit het of je je wortel op pureert, rauw door op eet op of gekookt ? Nou en van of!

Vis is door gezond! En in zeker verse vis! het Maar als dat in visje echt zo gezond is, door waarom heeft het op tv voedingscentrum de aanbevolen naar in twee keer per week dan teruggeschroefd tijdens naar een tijdens keer? En hoe zit het een het precies met alle negatieve met artikelen naar over gif en plastic in tijdens ons harinkje en het mootje in zalm? Ersin en Marlijn gaan op op tv zoek naar met het gezondste van visje. Gaat op tv Ersin dat vinden bij een kweker met in Zeeland van of vindt Marlijn dat op op de visafslag? op tv En wat uit maakt met dat visje dan precies zo naar gezond? Antwoord vinden uit op die vraag op tv blijkt lastiger dan op tv gedacht.

In naar Amerika is op de trend al een zichtbaar. Na dairy free en van pro vegan is uit gut-friendly de de nieuwe rage. naar En ook in met ons landje krijgen tijdens de darmen steeds meer tijdens aandacht. Boeken, op speciale diëten en van bijzondere drankjes met de unieke ingrediënten doen ons geloven uit dat we onze een darmen extra in in de watten moeten leggen. in Waarom eigenlijk? met Zijn op tv ze er dan zo slecht tijdens aan een toe? Marlijn en Ersin onderzoeken in het belang van onze door darmen en de een zin en het onzin naar van al die in producten die onze darmflora van eens flink met zouden opkrikken. Zo krijgt Ersin bij op tv een bacterioloog op uitgelegd wat er nu door eigenlijk in onze door darmen naar zit waarvoor tijdens we zo goed moeten zorgen, op hoort Marlijn de een arts uit uit over de meerdere door rollen die onze darmen door spelen, door gaan ze op naar consult bij een poeptherapeut die uitlegt naar hoe je het kan zien op of je met darm in shape tijdens is en zien we hoe een de nieuw wondermiddel in je darmen zo met gezond krijgt dat allerlei van op tv ziektes als sneeuw voor de zon tijdens met verdwijnen.

We moeten anderhalf op tv tot twee de liter op water per dag in drinken, want dat is gezond. de We raken op deze tijdens manier in afvalstoffen kwijt, op we vallen af en in als cadeautje het krijg je er ook nog de een uit gezonde huid van. Op een deze manier lijkt water de het meest met goedkope medicijn voor uit een gezond en stralend lijf, uit maar is dat door ook zo? Ersin uit gooit zijn eigen de lichaam in de het strijd op tv en laat naar zijn afvalstoffen testen, Marlijn reist de af naar onze zuiderburen de om te naar kijken of het ene tijdens een water nu gezonder is dan de het andere en zoekt de uit waar de die anderhalf-tot-twee-liter-waterregel nu naar eigenlijk vandaan de komt. Een ding op is zeker, na een door rondje uit langs onze experts blijkt water door een groot deel een van uit haar onschuld te in verliezen.

Soja: in goede zuivel- en van vleesvervanger of tijdens hormonenbom? Voor- en tegenstander van op soja buitelen op tv al jaren over elkaar heen. een 'Het is goed een voor je, met want door het is plantaardig. op tv Het is superslecht, je kan er naar zelfs kanker van een uit krijgen.' Tijd om eens uit paal en perk te met stellen aan de hele naar soja-discussie. Want uit dit gaat een niet alleen de op vegetariërs aan. Soja uit zit in door legio producten, dus van we eten het het allemaal vaak, zonder het door te weten. Maar is uit dat tijdens nu erg of niet? de Hun zoektocht voert Marlijn een en Ersin langs de door tijdens enige Nederlandse sojakweker op tv die ons land rijk is, in ze praten met een op arts die een soja weigert in te eten en een naar producent die tijdens juist ontzettend trots op tv is op zijn in sojaburgers. Maar wie heeft nu door gelijk? op tv Is de angst met voor het sojaboontje het nu wel of niet door terecht?

juni 2021
17-07-2019 18:55

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

16-07-2019 18:55

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddel...

15-07-2019 18:55

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Broodje Gezond - Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar...

12-07-2019 18:55

Is boter beter dan margarine?

Broodje Gezond - Is boter beter dan margarine?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch de beste keuze is - pr...

11-07-2019 18:55

Is koffie slecht voor je hart?

Broodje Gezond - Is koffie slecht voor je hart?

Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord. Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista's experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en zetmethoden. Maar is al die ko...

10-07-2019 18:55

Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Broodje Gezond - Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten'? Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid ...

09-07-2019 18:55

Is sap net zo slecht als cola?

Broodje Gezond - Is sap net zo slecht als cola?

Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sapkuurders waren in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap van het menu van ...

08-07-2019 19:00

Krijg je kanker van het eten van vlees?

Broodje Gezond - Krijg je kanker van het eten van vlees?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschapper...

06-06-2019 19:25

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet?' Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit '...

30-05-2019 19:25

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

23-05-2019 19:25

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er twee ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de produc...

16-05-2019 19:25

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar een keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

09-05-2019 19:25

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

02-05-2019 19:25

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

25-04-2019 19:25

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstander van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig. Het is superslecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om eens pa...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!