Programma gemist?

De de een mijdt ze als een de pest, de door ander maalt er niet van om. uit Broodje Gezond duikt in het de wondere wereld op tv van met de E-nummers en zoekt antwoord op naar in de vraag: zijn in ze nu slecht voor je of een de niet?

Melk! op tv De witte motor de of de witte naar sloper? Voor- van en tegenstanders van dit een oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over in elkaar heen. We het melken op tv de hele discussie nog eens een lekker uit en gaan op tv van we op zoek naar het antwoord op tv met op de vraag die het ons inmiddels al ruim 60 van jaar bezighoudt... van is van melk nu wel of naar niet gezond voor uit je?

Zijn het twee glazen van rode wijn per in dag gezond? Ruim met drie miljoen Nederlanders geloven van op wel, want zij drinken een elke dag één tijdens of meer glazen op tv wijn. In wijn op tv zitten uit heel veel goede stoffen, uit die zorgen voor een blinkende in aderen en een blakend hart. Maar tijdens winnen die goede uit effecten het uiteindelijk op tv van de ravage van die alcohol in door je lichaam op tv aanricht? Of is alcohol op door helemaal zo slecht nog tijdens niet? Marlijn en met Ersin zoeken het in uit. Ze praten met naar wijnliefhebbers op en geheelonthouders. Een op tv wijnboer met een hele gezonde een wijn, een een toxicoloog, vinoloog Harold op Hamersma legt in voor eens en altijd een uit wat nou een naar goede het wijn is en door Ersin doet een verslavingstest met een uit de verslavingsarts.

Marlijn op Weerdenburg en Ersin Kiris op onderzoeken de of je nu door beter roomboter op je brood kunt tijdens smeren of uit margarine? tijdens Marlijn - die denkt de dat margarine gezonder is- en een Ersin -die in een de op tv veronderstelling verkeert naar dat boter toch de in beste keuze is - praten een met wetenschappers, naar medisch specialisten en uit fabrikanten op op zoek naar uit de beste keus. In hoeverre op heeft onderzoek echt bewezen het dat boter uit beter is dan op margarine? En op tv waarom? En is door er dan soms iets veranderd de door aan boter of aan margarine of een zijn er nieuwe een uit inzichten? Marlijn en Ersin zoeken een het de uit.

Is door koffie slecht door voor je hart? Koffie is door hot, in door alle betekenissen van op tv het woord. op Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de met grond en thuisbarista's van experimenteren op er lustig op tijdens los met op opschuimmachines en zetmethoden. Maar is al op tv die koffie uit goed voor je? Koffie in is in Nederland op volksdrank nummer tijdens een. op tv Gemiddeld drinken we het zo'n 150 liter koffie per door persoon per jaar. Dat een met is een ruim op gevuld ligbad vol. Mensen drinken koffie van met omdat ze het lekker vinden, uit om wakker en alert naar te worden. Maar door van koffie kun door uit je ook hartkloppingen krijgen, je raakt van gestrest de en voelt je opgejaagd. naar Is koffie eigenlijk met wel zo gezond voor tijdens een je? In koffie tijdens zitten meer dan 800 verschillende stoffen. door van Die hebben allemaal effect van op je lichaam. Samen de maken tijdens ze dat heerlijke bakkie een troost. Maar dat bakkie door troost heeft ook een met keerzijde: sommige mensen op tv een reageren heel slecht op het cafeïne, en het koffievet dat tijdens uit in koffie zit kan een door desastreus gevolg hebben tijdens op het uit slechte cholesterol, wat zelfs tijdens een hartaanval op tv tot gevolg van kan hebben. Marlijn, koffie-genieter, en op tv Ersin, echte theedrinker, van verdiepen zich samen in uit de geurige wereld naar van cafeïne, met koffievetten, op barista's, zetmethodes en cardiologie. Moeten ze van minderen naar of juist lekker een doordrinken?

Marlijn Weerdenburg de en Ersin Kiris een onderzoeken wat op tv er waar is van met de stelling 'Zijn door biologische groenten gezonder dan met niet-biologische groenten'? door Biologische groenten tijdens worden steeds populairder, maar in in de een wetenschap is veel uit onduidelijkheid over het effect op van met biologische groenten op de tijdens gezondheid: zijn ze uit daadwerkelijk voedzamer in en minder schadelijk dan de bespoten van het niet-biologische variant? Of is dit uit een tijdens fabeltje?

Is sap net tijdens zo slecht voor in je als cola? in Marlijn Weerdenburg naar en Ersin Kiris in onderzoeken wat met er waar is van dit tijdens bericht met dat vorig met jaar tot veel in opschudding leidde. Sapkuurders waren uit in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap op van het menu op van hun kind tijdens en foodbloggers de waren het grondig op tv met op tv elkaar oneens. Is het een uit feit het of een fabel? Marlijn met begint iedere dag, want door zo heeft uit ze het van uit huis uit van meegekregen, met een in groot glas versgeperst sinaasappelsap. in Ersin probeert vaak op tv sap te kiezen in op tv plaats van een met glas cola omdat naar dit gezonder zou zijn. uit Gewoontes van dus waar ze in met de van toekomst misschien maar met van af moeten gaan zien? van Genoeg door aanleiding om dit bericht verder op uit door te pluizen. En dus polst Marlijn het de klanten van op een met sinaasappelsapkraampje op de markt tijdens en steekt tijdens Ersin zijn met licht op bij een groep op dames die suiker- op tv en saploos leeft. Daarbij naar naar wordt Marlijn op op haar beurt bijgespijkerd door een in wetenschapper, tijdens Ersin neemt een kijkje in de in fabriek in bij een grote sapproducent het en Marlijn de stapt moedig in een MRI-scanapparaat de op tv voor een kijkje in haar een binnenste. Wat is op daar te zien in van de van gevolgen van op haar dagelijkse sapje?

Marlijn van Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken in op tv wat er waar is van de uit stelling 'Van vlees van een eten krijg je op kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, naar die met zich een de leven zonder vlees niet uit kan voorstellen, praten met op wetenschappers, van medisch specialisten en fabrikanten om te uit achterhalen: is met dit door een feit of naar een fabel? In hoeverre heeft onderzoek met echt bewezen in dat te op veel vlees eten slecht op voor je is en tijdens wat met kun je dan nog wel een naar en wat liever niet meer op eten? het En wat zijn de consequenties het voor het dieet met van Marlijn en vooral het ook het voor hardcore carnivoor Ersin? het Marlijn en Ersin zoeken op het in uit.

Ook in de winter goed doorgekomen uit dankzij de multivitamine? op Bijna iedereen slikt uit wel het eens een vitaminepil, maar heeft het uit ook zin? En een klopt de de gedachte 'baat de het niet op dan schaadt het niet?' Marlijn en in Ersin checken de tijdens zin en uit onzin rondom met dit 'gezonde' pilletje en de onderzoeken in hoeverre dit uit pilletje naar nu echt zo de onschuldig is. uit Ersin laat een nutriprofil in maken om met te checken in hoeverre met hij een vitaminetekort heeft en tijdens gaat een langs bij de een pillenfabrikant om te achterhalen waarom van de percentages tijdens in een een vitaminepil zo hoog zijn. van Marlijn met loopt samen met een voedingswetenschapper de het aanbod van door pillen de door, waarom is het de ene pil door nu zoveel duurder dan de de andere?

Er in zijn vele (volks)wijsheden over de ons eetpatroon: tijdens zo worden we uit opgevoed met in het idee dat naar ontbijt de belangrijkste maaltijd op tv is van de dag, op tv maar met nieuwe diëten raden aan het een ontbijt over een te slaan of juist een zes op tv keer per dag een uit klein beetje te eten. Wat het is waar als in het gaat om van ons eetpatroon? Wanneer naar op met de dag de eten we wat? En wat op tv klopt naar er van het gezegde: 'ontbijten een als een keizer, naar lunchen als een koning door een en dineren als een naar bedelaar'?

We door moeten er van twee ons per naar dag van eten. van Groenten. Maar maakt het dan uit uit naar of deze uit de van pot, een blik, door uit de in vriezer of van de markt met komen? Verse groenten versus in geconserveerde groenten; wie door in gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij het de de producent hoe de de groenten zo tijdens gezond mogelijk in een potje de belanden, terwijl Ersin door bij in de spruitjesboer de oogst meemaakt van en de term 'vers' de onderzoekt. Want in tot wanneer mag de je iets 'vers' noemen? door En door wat gebeurt er met op je boontjes als je met ze verkeerd in kookt? En maakt in het dan nog de wat uit met of je je door wortel pureert, rauw door op eet op tv of gekookt ? het Nou en of!

Vis is gezond! het En zeker verse op tv vis! op tv Maar als dat van visje echt het zo gezond is, op waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen uit twee keer op tv per week het dan teruggeschroefd naar in een keer? En van hoe zit het door precies met tijdens alle negatieve artikelen over gif en de uit plastic in ons harinkje en mootje een zalm? het Ersin en Marlijn gaan op tijdens zoek naar tijdens het gezondste visje. in Gaat Ersin dat naar vinden bij een kweker op in Zeeland of op vindt Marlijn door dat naar op de visafslag? van En wat maakt met dat visje dan precies zo gezond? tijdens Antwoord vinden de op die met vraag blijkt lastiger naar dan gedacht.

In Amerika naar is met de trend al zichtbaar. Na dairy met free op tv en pro de vegan is gut-friendly de nieuwe rage. de En ook in het ons van landje krijgen de darmen met steeds meer aandacht. het Boeken, speciale diëten en op bijzondere de drankjes met het unieke ingrediënten doen ons geloven dat in we het onze darmen extra met in de watten moeten op leggen. uit Waarom eigenlijk? Zijn ze er naar dan zo slecht aan van toe? uit Marlijn en door Ersin onderzoeken het belang van in onze darmen en naar de zin en op tv onzin van al die uit producten die onze tijdens darmflora eens de flink zouden opkrikken. naar Zo krijgt het Ersin bij een bacterioloog uitgelegd door uit wat er nu een eigenlijk in onze darmen zit op tv waarvoor we tijdens zo goed met moeten zorgen, hoort Marlijn een arts de uit over de door meerdere rollen door die onze darmen spelen, door gaan een ze op consult bij een een poeptherapeut die uitlegt in hoe je kan door zien of de je darm in shape het is tijdens en zien het we hoe een de nieuw wondermiddel je naar darmen zo gezond krijgt dat allerlei op tv ziektes als sneeuw het voor het de zon naar verdwijnen.

We moeten door anderhalf tot twee liter met water per dag tijdens met drinken, want dat tijdens is gezond. We raken uit op deze manier afvalstoffen kwijt, van we door vallen af en als cadeautje met in krijg je er ook nog een uit gezonde het huid van. op Op deze manier lijkt water met het meest goedkope in medicijn voor van een gezond en stralend lijf, tijdens maar is door dat ook zo? uit Ersin gooit zijn door eigen lichaam in op de strijd en de laat zijn afvalstoffen met testen, een Marlijn reist af naar onze zuiderburen een om te kijken het of het ene met in water nu gezonder is dan het met van andere en zoekt uit uit waar die anderhalf-tot-twee-liter-waterregel nu door eigenlijk vandaan komt. op tv Een een ding is zeker, na een de rondje langs onze experts door in blijkt water een groot deel op tv van haar onschuld de te van verliezen.

Soja: tijdens goede zuivel- en vleesvervanger of op tv hormonenbom? naar Voor- en van tegenstander van soja door buitelen al jaren over in elkaar heen. 'Het is van goed door voor je, want het door is plantaardig. Het is superslecht, naar je naar kan er tijdens zelfs kanker van krijgen.' een Tijd om eens een paal en perk te uit stellen aan het de hele op soja-discussie. Want dit gaat tijdens niet alleen de het vegetariërs aan. Soja met zit in legio producten, dus de op tv we eten het op allemaal vaak, zonder het met te weten. Maar is tijdens dat een nu erg of niet? Hun zoektocht tijdens voert Marlijn en het Ersin langs de tijdens in enige Nederlandse sojakweker die een ons land op rijk is, ze door praten met een door arts die soja naar weigert te eten en een producent met die op juist ontzettend trots van is op in zijn sojaburgers. Maar wie heeft in nu gelijk? Is de naar angst voor naar het sojaboontje nu de wel of in niet terecht?

februari 2020
17-07-2019 18:55

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

16-07-2019 18:55

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddel...

15-07-2019 18:55

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Broodje Gezond - Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar...

12-07-2019 18:55

Is boter beter dan margarine?

Broodje Gezond - Is boter beter dan margarine?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch de beste keuze is - pr...

11-07-2019 18:55

Is koffie slecht voor je hart?

Broodje Gezond - Is koffie slecht voor je hart?

Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord. Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista's experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en zetmethoden. Maar is al die ko...

10-07-2019 18:55

Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Broodje Gezond - Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten'? Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid ...

09-07-2019 18:55

Is sap net zo slecht als cola?

Broodje Gezond - Is sap net zo slecht als cola?

Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sapkuurders waren in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap van het menu van ...

08-07-2019 19:00

Krijg je kanker van het eten van vlees?

Broodje Gezond - Krijg je kanker van het eten van vlees?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschapper...

06-06-2019 19:25

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet?' Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit '...

30-05-2019 19:25

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

23-05-2019 19:25

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er twee ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de produc...

16-05-2019 19:25

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar een keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

09-05-2019 19:25

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

02-05-2019 19:25

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

25-04-2019 19:25

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstander van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig. Het is superslecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om eens pa...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!