Programma gemist?

De een mijdt het ze als van de pest, de een ander maalt er uit niet op tv om. Broodje Gezond op duikt in de wondere wereld van met de naar E-nummers en zoekt antwoord het op de vraag: uit zijn ze nu slecht naar voor je of door het niet?

Melk! De witte met het motor of de witte sloper? Voor- van naar en tegenstanders van dit oer-Hollandse een zuivelproduct buitelen tijdens over elkaar een heen. We melken de de hele discussie nog eens lekker naar uit uit en gaan we naar op zoek naar het antwoord tijdens op de vraag op die met ons inmiddels de al ruim 60 jaar bezighoudt... is naar melk nu met wel met of niet gezond voor een je?

Zijn twee glazen op rode wijn met per dag op tv gezond? Ruim in drie miljoen Nederlanders geloven van wel, uit want zij met drinken elke dag één tijdens door of meer glazen wijn. In het wijn zitten in heel veel goede uit stoffen, die een zorgen voor blinkende aderen en een een naar blakend hart. Maar winnen die goede van de effecten het uiteindelijk van het de ravage die alcohol een in je op lichaam aanricht? Of het is alcohol van helemaal zo slecht nog niet? Marlijn door en Ersin zoeken het het uit. in Ze praten met met wijnliefhebbers en geheelonthouders. Een het wijnboer met een tijdens met hele gezonde wijn, een van toxicoloog, vinoloog een Harold Hamersma legt voor eens uit en altijd van uit wat nou een door goede wijn is op en Ersin doet een een verslavingstest met door een door verslavingsarts.

Marlijn Weerdenburg en een Ersin Kiris onderzoeken de of in je nu beter tijdens roomboter op met je brood kunt smeren of op margarine? Marlijn - tijdens die denkt dat in margarine gezonder door is- en Ersin -die in op tv in de veronderstelling verkeert dat boter toch een de de beste keuze is - praten op het met wetenschappers, medisch specialisten op en fabrikanten op zoek met naar de beste een keus. In hoeverre heeft een onderzoek echt bewezen op tv dat boter een beter is dan margarine? naar En waarom? tijdens En is er dan naar het soms iets veranderd aan naar boter of aan margarine het of zijn er van nieuwe inzichten? Marlijn en het het Ersin zoeken het op uit.

Is koffie slecht een van voor je hart? Koffie is de hot, in van alle betekenissen de van het woord. Koffiezaakjes schieten van als paddenstoelen op tv uit de grond en thuisbarista's tijdens experimenteren er lustig de op op los met opschuimmachines en op tv zetmethoden. Maar is op al die koffie goed op voor je? Koffie tijdens is door in Nederland volksdrank nummer uit een. Gemiddeld drinken het we zo'n 150 op tv liter uit koffie per persoon naar per jaar. Dat is tijdens een ruim gevuld ligbad vol. de Mensen op tv drinken koffie op tv omdat ze het lekker door vinden, om wakker en alert uit te worden. Maar naar op tv van koffie kun naar je ook hartkloppingen krijgen, je raakt het tijdens gestrest en voelt je opgejaagd. met Is koffie eigenlijk in wel zo gezond door voor je? tijdens In koffie zitten meer in dan 800 verschillende van stoffen. Die hebben allemaal van effect op je naar op lichaam. Samen maken ze door dat heerlijke bakkie uit troost. Maar door dat bakkie troost in heeft ook een keerzijde: sommige mensen van reageren heel slecht van op cafeïne, en de het op koffievet dat naar in koffie zit kan een desastreus een gevolg hebben op met het slechte cholesterol, op met wat zelfs een hartaanval tot van gevolg kan het hebben. Marlijn, koffie-genieter, tijdens en Ersin, uit echte theedrinker, verdiepen op zich samen in de geurige wereld het van van cafeïne, koffievetten, barista's, zetmethodes naar en cardiologie. een Moeten ze minderen uit of juist lekker het doordrinken?

Marlijn Weerdenburg en de Ersin Kiris de onderzoeken wat door er waar is op van de met stelling 'Zijn biologische groenten gezonder op dan niet-biologische tijdens groenten'? Biologische groenten worden steeds de populairder, maar tijdens in een de wetenschap is een veel onduidelijkheid over het effect van uit op biologische groenten op de met gezondheid: zijn in ze daadwerkelijk voedzamer in en minder schadelijk dan naar de bespoten naar niet-biologische variant? Of is dit een met op fabeltje?

Is van sap net zo slecht van voor op je als cola? Marlijn Weerdenburg met en de Ersin Kiris onderzoeken naar wat er waar is van met dit bericht dat op tv vorig tijdens jaar tot veel opschudding leidde. het Sapkuurders een waren in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap uit van in het menu van op tv hun kind en foodbloggers tijdens waren het grondig tijdens met elkaar in oneens. Is het een in feit of een op tv fabel? de Marlijn begint iedere dag, uit want zo heeft ze tijdens het het van huis uit meegekregen, van met een groot glas met versgeperst sinaasappelsap. Ersin met probeert uit vaak sap te kiezen in plaats op van op een glas cola omdat dit het gezonder zou zijn. de op tv Gewoontes dus waar ze in een de tijdens toekomst misschien maar het van af moeten op gaan zien? Genoeg aanleiding om dit het bericht op tv verder uit te pluizen. tijdens En dus polst op Marlijn de klanten van het een door sinaasappelsapkraampje op op de markt en steekt op Ersin zijn licht op naar bij een groep dames met die suiker- naar en saploos een leeft. Daarbij een wordt Marlijn op tijdens haar beurt bijgespijkerd door een door wetenschapper, met Ersin neemt een kijkje in in de fabriek bij een door grote sapproducent met en Marlijn naar stapt moedig in een de MRI-scanapparaat voor een kijkje tijdens in haar het binnenste. van Wat is daar te zien van door uit de gevolgen van haar de dagelijkse sapje?

Marlijn Weerdenburg en in van Ersin Kiris onderzoeken wat naar er waar is van de een stelling naar 'Van vlees op eten krijg je op tv kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en een Ersin, die door zich een leven in zonder vlees niet kan voorstellen, op tv praten door met wetenschappers, van medisch specialisten en fabrikanten om te van achterhalen: van is dit een feit of uit op een fabel? In een hoeverre heeft onderzoek echt het bewezen dat te de veel vlees eten naar slecht voor je is op tv en wat kun je de dan op nog wel op en wat liever niet op meer eten? En tijdens wat zijn de consequenties voor in het dieet van het Marlijn en in vooral ook voor door hardcore in carnivoor Ersin? Marlijn en Ersin zoeken naar het de uit.

Ook de uit winter goed uit doorgekomen dankzij de het multivitamine? Bijna iedereen slikt een wel op tv eens een vitaminepil, op maar heeft het met ook zin? En klopt de gedachte op tv 'baat het niet op op dan schaadt het niet?' Marlijn op tv en Ersin checken op tv de zin en met onzin het rondom dit 'gezonde' pilletje het en onderzoeken in hoeverre op dit pilletje nu op echt zo onschuldig is. tijdens Ersin laat een door nutriprofil een maken om te door checken in hoeverre hij een in vitaminetekort de heeft en gaat langs op tv bij een uit pillenfabrikant om te van achterhalen waarom de percentages van in een de vitaminepil zo hoog zijn. Marlijn op tv loopt samen tijdens met een voedingswetenschapper het een aanbod van pillen de door, in waarom is naar de ene pil de nu zoveel duurder op dan de andere?

Er door zijn vele (volks)wijsheden over uit ons eetpatroon: de zo worden we opgevoed met naar naar het idee dat ontbijt door de belangrijkste maaltijd is door van de dag, maar het nieuwe diëten raden uit aan het ontbijt op uit over te slaan of juist uit zes keer per dag tijdens een klein met beetje op te eten. Wat is waar als op tv het tijdens gaat om ons naar eetpatroon? Wanneer op een de dag eten we uit wat? En van wat klopt er van het door gezegde: op tv 'ontbijten als een keizer, lunchen tijdens als de een koning en dineren op tv als een op tv bedelaar'?

We moeten uit er twee op ons per een dag van eten. op Groenten. Maar maakt het tijdens dan uit of op deze uit de pot, het een door blik, uit de vriezer in of van de markt komen? door Verse groenten versus naar geconserveerde groenten; wie door gaat in er winnen? Marlijn onderzoekt door bij de producent hoe in de groenten door zo op tv gezond mogelijk in tijdens een potje belanden, terwijl Ersin bij op de spruitjesboer door de naar oogst meemaakt en de term door 'vers' door onderzoekt. Want tot uit wanneer mag je iets 'vers' door noemen? En wat gebeurt in er met in je boontjes met als je ze verkeerd uit kookt? En op tv maakt het dan in nog wat uit een of je je wortel pureert, een rauw op in eet of gekookt van ? Nou en naar of!

Vis op tv is gezond! En zeker verse op vis! tijdens Maar als dat visje het echt zo gezond uit is, waarom van heeft het het voedingscentrum de aanbevolen twee het keer per week op tv dan teruggeschroefd naar een keer? de van En hoe zit het het precies met alle van negatieve artikelen over gif en met op plastic in ons harinkje en door mootje de zalm? Ersin en Marlijn in gaan op zoek door naar het gezondste visje. Gaat op tv Ersin het dat vinden bij met een kweker het in Zeeland of vindt op Marlijn dat op op tv de visafslag? En wat een maakt van dat visje dan precies zo gezond? in Antwoord vinden op met die vraag door blijkt lastiger dan in gedacht.

In de Amerika is een de trend al zichtbaar. Na in dairy free en pro door tijdens vegan is gut-friendly op de nieuwe rage. van En ook in op tv ons landje krijgen een de darmen steeds meer aandacht. de Boeken, speciale diëten een en bijzondere drankjes op met unieke ingrediënten naar doen op ons geloven dat we in onze darmen extra tijdens in de in watten moeten leggen. Waarom in eigenlijk? Zijn ze er dan een in zo slecht aan toe? tijdens Marlijn en Ersin op tv onderzoeken het door belang van onze op darmen en de zin en onzin van van al die met de producten die onze darmflora eens flink de zouden opkrikken. Zo van krijgt naar Ersin bij een bacterioloog naar uitgelegd wat er met nu eigenlijk in op onze darmen zit waarvoor in we door zo goed moeten met zorgen, hoort Marlijn het een arts uit op tv over de meerdere rollen met die onze darmen spelen, de gaan ze in op consult door bij een poeptherapeut die uitlegt met hoe je het kan het zien of je darm in shape het is en met zien we hoe uit een nieuw wondermiddel je het darmen zo de gezond krijgt dat allerlei het ziektes als uit sneeuw voor de zon met op verdwijnen.

We van moeten anderhalf tot twee een liter water op tv per dag met drinken, want dat is gezond. We van het raken op deze manier afvalstoffen kwijt, een naar we vallen af en als een cadeautje op krijg je er ook nog met een gezonde huid van. op tv Op deze manier het lijkt water het de met meest goedkope medicijn met voor een gezond en het stralend lijf, maar op is dat ook zo? uit Ersin gooit zijn op eigen lichaam in de de strijd uit en laat op tv zijn afvalstoffen testen, Marlijn reist in af naar onze tijdens zuiderburen om naar te kijken of van het ene water nu gezonder uit op tv is dan het andere en op zoekt uit het waar die anderhalf-tot-twee-liter-waterregel uit nu eigenlijk vandaan komt. Een op van ding is zeker, na een rondje een langs de onze experts naar blijkt water een door groot deel van haar onschuld van te naar verliezen.

Soja: goede op tv zuivel- en door vleesvervanger of hormonenbom? een Voor- en tegenstander van soja van naar buitelen al jaren over elkaar heen. uit tijdens 'Het is goed voor je, op tv want een het is plantaardig. Het is van superslecht, je kan op er zelfs uit kanker van een krijgen.' Tijd om de eens paal en perk uit te stellen uit aan de hele soja-discussie. Want uit dit op tv gaat niet alleen de met vegetariërs aan. op tv Soja zit in legio het producten, dus we eten door het allemaal uit vaak, zonder het te naar weten. tijdens Maar is dat nu erg of een de niet? Hun zoektocht voert Marlijn van en de Ersin langs de enige Nederlandse tijdens sojakweker die een ons land rijk is, op tv ze praten met een in arts die soja de weigert te eten een tijdens en een producent die juist op ontzettend trots is op in zijn in sojaburgers. Maar wie heeft naar nu gelijk? in Is de angst voor het het sojaboontje nu wel een of uit niet terecht?

augustus 2020
17-07-2019 18:55

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

16-07-2019 18:55

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddel...

15-07-2019 18:55

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Broodje Gezond - Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar...

12-07-2019 18:55

Is boter beter dan margarine?

Broodje Gezond - Is boter beter dan margarine?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch de beste keuze is - pr...

11-07-2019 18:55

Is koffie slecht voor je hart?

Broodje Gezond - Is koffie slecht voor je hart?

Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord. Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista's experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en zetmethoden. Maar is al die ko...

10-07-2019 18:55

Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Broodje Gezond - Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten'? Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid ...

09-07-2019 18:55

Is sap net zo slecht als cola?

Broodje Gezond - Is sap net zo slecht als cola?

Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sapkuurders waren in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap van het menu van ...

08-07-2019 19:00

Krijg je kanker van het eten van vlees?

Broodje Gezond - Krijg je kanker van het eten van vlees?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschapper...

06-06-2019 19:25

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet?' Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit '...

30-05-2019 19:25

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

23-05-2019 19:25

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er twee ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de produc...

16-05-2019 19:25

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar een keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

09-05-2019 19:25

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

02-05-2019 19:25

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

25-04-2019 19:25

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstander van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig. Het is superslecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om eens pa...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!