Programma gemist?

Er in zijn vele (volks)wijsheden de over ons eetpatroon: het Zo worden de we opgevoed met in het idee dat ontbijt door de belangrijkste naar maaltijd is van op de dag, maar nieuwe op diëten raden het aan het ontbijt over te slaan de of een juist zes keer op per dag door een klein beetje te eten. Wat uit is waar als tijdens het gaat om naar ons van eetpatroon? Wanneer op de van dag, eten we tijdens wat? En op tv wat klopt er van op het in gezegde: 'ontbijten als op een keizer, lunchen als een door koning het en dineren als een tijdens bedelaar'?

We moeten er een tijdens 2 ons per dag van de eten. Groenten. op tv Maar maakt het dan op tv uit of deze uit op de de pot, een van blik, uit de vriezer of het van tijdens de markt komen? naar Verse groenten versus geconserveerde een groenten; wie door gaat er winnen? van Marlijn onderzoekt bij de producent hoe op door de groenten zo gezond mogelijk in met een de potje belanden, terwijl Ersin in bij de de spruitjesboer de oogst meemaakt van en de term 'vers' door onderzoekt. het Want tot wanneer mag naar je iets met 'vers' noemen? naar En wat gebeurt van er met je de boontjes als je in ze verkeerd kookt? En uit maakt het met dan nog wat uit met of je naar je wortel pureert, rauw op het eet of gekookt de ? van Nou en of!

Vis is in gezond! En zeker het verse vis! Maar als door dat visje het echt zo gezond is, het op waarom heeft het voedingscentrum met de aanbevolen twee keer per met week uit dan teruggeschroefd naar één op tv keer? En in hoe zit het precies met naar alle negatieve artikelen in van over gif en plastic door in ons harinkje en het mootje zalm? uit Ersin en Marlijn gaan naar op tijdens zoek naar het gezondste een visje. Gaat Ersin dat op vinden bij op een kweker in een Zeeland of vindt met Marlijn die op de de visafslag? in En wat maakt dat visje op tv dan een precies zo gezond? Antwoord tijdens vinden op in die vraag blijkt lastiger een dan gedacht.

In een Amerika is de trend al door zichtbaar. door Na dairy het free en pro vegan is gut-friendly een de nieuwe rage. een En ook een in ons landje op krijgen de in darmen steeds meer aandacht. Boeken, op tv speciale op diëten en bijzondere de drankjes met unieke ingrediënten doen op tv ons geloven dat met we onze op darmen extra in de in watten moeten door leggen. de Waarom eigenlijk? Zijn ze er dan tijdens zo slecht een aan toe? tijdens Marlijn en Ersin onderzoeken van het belang van op onze darmen met en de zin op tv en onzin van al op tv die van producten die onze darmflora het eens flink zouden het opkrikken. Zo krijgt Ersin het bij een in bacterioloog uitgelegd wat naar er nu tijdens eigenlijk in onze darmen tijdens zit waarvoor we zo tijdens goed moeten een zorgen, hoort Marlijn een arts het uit over door de meerdere in rollen die onze darmen van spelen, gaan op ze op in consult bij een poeptherapeut die uitlegt de hoe je kan met zien of uit je darm in naar shape is en zien naar we een hoe een nieuw wondermiddel de je darmen in zo gezond krijgt dat de allerlei ziektes als sneeuw een voor op de zon van verdwijnen.

We een moeten anderhalf door tot twee liter water per dag door de drinken, want dat de is gezond. We raken door op deze manier afvalstoffen kwijt, de we vallen uit af en als de cadeautje krijg je in er ook met nog een gezonde huid van. op Op het deze manier lijkt water het door de meest goedkope medicijn voor het een gezond en door stralend lijf, maar is dat naar ook zo? Ersin op tv op tv gooit zijn eigen lichaam op in de de strijd en laat zijn tijdens afvalstoffen testen, een Marlijn reist af naar door onze Zuiderburen in om te kijken van of het ene water van nu gezonder is dan het door andere en in zoekt ze uit waar op tv die anderhalf tot met twee liter water tijdens naar regel nu eigenlijk vandaan komt? van Een ding is zeker, tijdens na in een rondje langs onze experts op blijkt water een met groot tijdens deel van haar onschuld uit te met verliezen.

Soja: goede op tv zuivel- en vleesvervanger of naar hormonenbom? Voor- en uit tegenstanders de van soja buitelen op tv al jaren het over elkaar heen. 'Het is het goed voor je, want naar het is plantaardig.' met 'Het met is super uit slecht, je kan er zelfs door kanker van krijgen.' van Tijd om eens paal het en perk te naar stellen aan de de hele soja-discussie. op Want met dit gaat niet naar alleen de vegetariërs aan. met Soja zit in met legio producten, de dus we eten het allemaal vaak in naar zonder het te weten. Maar het is tijdens dat nu erg of in niet? Marlijn en Ersin hun naar de zoektocht voert langs de enige door Nederlandse sojakweker die ons van land rijk is, door ze praten door met een arts in die uit soja weigert te eten met en een naar producent die juist ontzettend trots van is op de zijn sojaburgers. Maar wie naar heeft nu gelijk? Is op de angst voor een het sojaboontje nu de wel of niet met een terecht?

Gezonde suikervervanger tijdens of levensgevaarlijke, naar synthetische stof? We uit gaan op de zoete op tv toer en het onderzoeken wat er nu op klopt van op tv al die meningen met rondom zoetstoffen. Voorstanders naar claimen dat je er met niet dik van wordt op tv en het op tv de hang naar naar suiker vermindert. Tegenstanders het schermen met kanker het en waarschuwen dat tijdens je er juist op tv dik van kan naar worden. door Maar wie heeft de nu gelijk? Marlijn de doet mee aan een experiment een en ondervindt aan den met lijve naar wat voor op tv effect het eten van door zoetstof heeft op het naar lichaam. Ersin duikt de uit het keuken in en leert hoe je uit op zonder suiker en naar zoetstoffen toch nog de een aardig koekje kan naar bakken.

Waar we op steeds op tv meer aandacht besteden aan de kwaliteit naar van in ons voedsel ontdekken Ersin van en met Marlijn tot hun grote schrik tijdens dat we door bij de het bereiding ervan heel uit wat steken laten vallen. tijdens Wat gaat er met precies fout en door in hoeverre is naar dat slecht voor door onze gezondheid? naar Marlijn laat haar uit biefstukje en frietjes onderzoeken door bij een toxicoloog en een onderzoekt hoeveel fijnstof naar er in eigenlijk vrijkomt bij het bakken van van een een portie aardappeltjes. met Ersin reist af naar België in om te kijken op tv of ghee of de toch olijfolie van het beste middel op is om tijdens in te bakken en onderzoekt van hoeveel een gif er in producten als chips met en koekjes zit. op En op tv hoe zit het het met de airfryer... van is dat het antwoord op van een gezonde bereidingswijze? door Dat zwart de verbrand niet goed voor met het ons is weten door we natuurlijk allang, maar dat zelfs naar een met licht gekleurd aardappeltje, koken van op naar gas en een slechte door afzuiging voor door serieuze problemen kunnen zorgen... daar kijken op met zelfs wij van met op.

Begin naar de dag tik tijdens een eitje! uit Maar is dit een wel zo'n goed idee? door Is een dagelijks eitje wel van of tijdens niet gezond? naar De meningen onder voor- een en tegenstanders uit van dit oer-Hollandse product kunnen niet door verder uit op tv elkaar liggen. Is het met ei nu in een met cholesterolbom of is het toch superfood? het Tijdens de zoektocht een de naar antwoorden test een Marlijn of het eten van met 35 eieren van in een de week invloed heeft op in je cholesterol van en gaat Ersin op zoek op naar het superei. tijdens Hoe kan het nu op tv toch dat het dit simpele de eitje voor zoveel reuring op zorgt? Een rondgang langs in voedingswetenschappers, eierspecialisten door en met fervente tegenstanders moet antwoord uit geven.

We de kennen allemaal wel in iemand die tijdens succes heeft geboekt door op het eten van van een koolhydraatarm dieet. Want kap op met bood, het pasta, rijst van en de kilo's vliegen er op tv vanaf. Maar komt door in dit wel door de koolhydraten op of is hier iets uit anders uit aan de hand? Samen door met uit voedingswetenschappers, diëtisten en het psychologen onderzoeken Ersin en door Marlijn wat koolhydraten precies zijn, met op hoe een koolhydraatarm door dieet werkt en de of het werkt. En waar door komt een de hysterie rondom het tijdens koolhydraatje nu eigenlijk de vandaan?

Bijna op tv iedereen slikt door weleens een vitaminepil, maar heeft uit het de ook nut? Marlijn en tijdens Ersin checken de zin naar en onzin rondom in dit 'gezonde' pilletje. naar Ersin laat een nutriprofil door tijdens maken om te checken uit in hoeverre uit hij een vitaminetekort heeft en gaat uit langs bij een het pillenfabrikant de om te achterhalen een waarom de percentages in een naar het vitaminepil zo hoog zijn. Marlijn loopt uit samen van met een voedingswetenschapper het het aanbod van pillen naar door. Waarom in is de ene pil nu tijdens zoveel duurder dan uit de op tv andere?

Het is het hip en populair: tijdens de detox. En uit of je naar het nu van doet door middel van sapjes, de pillen of poeders, tijdens alleen een of met een coach, door in een clubje of in via internet, het op tv doel een is hetzelfde. Je lichaam reinigen door van al uit het gif dat je binnenkrijgt. met Maar tijdens om welk naar gif gaat het nu precies? En een wat gebeurt er van in naar je lijf als op tv je detoxt? het En, wellicht nog interessanter, een wat gebeurt er niet? tijdens Ook door Broodje Gezond reinigt naar zichzelf en onderzoekt de naar zin en de onzin over detox.

Tachtig op tv procent van de Nederlanders eet het er te weinig uit van... vezels. Wellicht met niet het de meest sexy onderdeel de van van onze voeding, maar wel uit een van de van belangrijkste. En hoewel we met allemaal denken lekker bezig van op te zijn met die poepaanjager, lopen met we het juist vast. Hoe op kan dat? Broodje Gezond maakt naar van de op droge vezel een het sappig het verhaal.

Zout, door je hebt op tv het nodig maar teveel op tv is slecht voor je. Dat in weten we van allemaal en het toch blijven op we het maar van eten. Hoe kan dat? het Marlijn Weerdenburg en een Ersin Kiris op tv zoeken uit welke het rol de industrie de hierin speelt, hoe gevaarlijk zout het nu echt is en uit wat het met een je psyche doet tijdens als je een een tijdje zoutloos door door een het leven gaat. We spreken uit we door voor- en tegenstanders en ondervinden op we aan in den lijven of een zoutloos de leven van nog wel een leven van is.

Het van is verslavend lekker, je in wordt er gelukkig van, met het is uit goed voor naar je hart. Broodje van Gezond zoekt antwoord op de in vraag of met chocolade een nu echt goed naar voor je is of de dat het door enkel een fabeltje op is waar we heel graag in in willen uit geloven.

mei 2021
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!