Programma gemist?

Er een zijn vele (volks)wijsheden over uit ons eetpatroon: Zo het worden in we opgevoed met het idee met dat ontbijt de belangrijkste het maaltijd is in van de dag, maar door door nieuwe diëten raden aan van het ontbijt over te op tv slaan of juist uit zes keer per dag het een op klein beetje te eten. Wat naar is het waar als het gaat uit om ons de eetpatroon? Wanneer een op de dag, eten het we wat? En een wat klopt er tijdens van het gezegde: 'ontbijten het als een keizer, door lunchen als een tijdens koning en dineren tijdens als in een bedelaar'?

We een moeten er 2 ons per door de dag van eten. Groenten. Maar maakt door het dan op tv uit of deze de uit tijdens de pot, een blik, uit de van uit vriezer of van de markt naar komen? Verse tijdens groenten versus geconserveerde op tv groenten; wie gaat er van winnen? Marlijn onderzoekt bij in de producent tijdens hoe de groenten op tv zo gezond mogelijk naar in een een potje belanden, terwijl op Ersin bij de spruitjesboer de op tv de oogst meemaakt en de uit term 'vers' onderzoekt. op Want tot wanneer van mag je iets de 'vers' noemen? En wat in gebeurt er op tv met je boontjes als je door ze verkeerd kookt? een En maakt het op tv dan een nog wat uit of op tv je je wortel pureert, door uit rauw op eet of gekookt ? door Nou en tijdens of!

Vis met is gezond! En zeker in verse vis! door Maar als dat visje in echt zo gezond is, op waarom heeft het door op voedingscentrum de aanbevolen tijdens twee keer per week dan op tv teruggeschroefd op tv naar één keer? En hoe van zit het precies met naar alle naar negatieve artikelen over gif en naar plastic in tijdens ons harinkje en mootje een tijdens zalm? Ersin en op Marlijn gaan op zoek naar tijdens het gezondste van visje. Gaat Ersin dat vinden tijdens bij door een kweker in Zeeland of tijdens vindt een Marlijn die met op de visafslag? de En wat maakt op dat visje dan precies zo in gezond? Antwoord vinden van op die vraag op blijkt lastiger dan uit gedacht.

In Amerika is uit de trend al uit zichtbaar. met Na dairy op tv free en pro vegan van is gut-friendly het de nieuwe rage. En ook op tv in ons uit landje krijgen de een darmen steeds meer op tv aandacht. Boeken, speciale diëten en uit bijzondere drankjes naar met unieke ingrediënten van doen met ons geloven dat we onze uit darmen extra tijdens in de watten moeten leggen. op Waarom eigenlijk? Zijn van ze op tv er dan zo slecht aan in toe? Marlijn en door Ersin onderzoeken naar het belang van met onze darmen en de de op tv zin en onzin uit van al die producten die onze op tv darmflora in eens flink op zouden opkrikken. Zo met krijgt Ersin bij een bacterioloog uitgelegd naar wat er tijdens nu eigenlijk de in onze darmen zit met waarvoor we zo goed tijdens moeten zorgen, tijdens hoort Marlijn op een arts uit over op tv de meerdere rollen op tv die onze darmen de spelen, gaan ze door op consult bij naar een poeptherapeut die op uitlegt hoe naar je kan naar zien of je darm op tv in shape uit is en zien we hoe op tv een op tv nieuw wondermiddel je darmen een zo gezond krijgt uit dat allerlei ziektes als sneeuw tijdens voor de met zon op verdwijnen.

We op moeten anderhalf tot in twee liter water per de dag drinken, want uit dat is gezond. het We raken op in deze manier afvalstoffen met kwijt, we op vallen af en als cadeautje in krijg je de er ook nog een op tv een gezonde huid van. Op deze op manier lijkt water de het meest goedkope met medicijn voor een tijdens gezond en uit stralend lijf, naar maar is dat ook zo? op Ersin gooit zijn tijdens eigen lichaam in van de naar strijd en laat zijn afvalstoffen met testen, Marlijn reist een af uit naar onze Zuiderburen met om te kijken uit of het ene van water nu gezonder uit is dan het in andere en zoekt ze door uit waar die anderhalf een tot op twee liter water regel nu eigenlijk in vandaan komt? met Een ding is tijdens zeker, na een in rondje langs onze experts door blijkt water een met door groot deel van haar onschuld te op op verliezen.

Soja: goede naar zuivel- en vleesvervanger of door hormonenbom? Voor- en de tegenstanders van een soja buitelen al jaren een een over elkaar heen. 'Het is in goed voor van je, want met het is plantaardig.' 'Het is super naar slecht, tijdens je kan de er zelfs kanker de van krijgen.' Tijd met om eens paal en perk uit te van stellen aan de hele soja-discussie. Want tijdens dit gaat van niet alleen de de vegetariërs een aan. Soja zit in met legio producten, uit dus we eten het een allemaal vaak zonder uit het te weten. tijdens Maar is dat nu erg van of niet? Marlijn op tv van en Ersin hun zoektocht uit voert langs de enige Nederlandse uit in sojakweker die ons land rijk het is, ze praten naar met een arts die het soja weigert te in in eten en een producent die naar juist in ontzettend trots is op zijn van sojaburgers. van Maar wie heeft uit nu gelijk? Is de angst voor door het een sojaboontje nu wel of niet tijdens uit terecht?

Gezonde suikervervanger of uit levensgevaarlijke, op tv synthetische stof? We gaan op uit met de zoete toer en onderzoeken wat op een er nu klopt van al met die meningen rondom tijdens zoetstoffen. Voorstanders claimen dat een je er het niet naar dik van wordt tijdens en het de van hang naar suiker vermindert. Tegenstanders op tv schermen met naar kanker en waarschuwen dat je een er juist een dik tijdens van kan worden. met Maar wie heeft nu gelijk? Marlijn een in doet mee aan een experiment in en ondervindt aan van den door lijve wat voor effect het eten met van tijdens zoetstof heeft op het naar lichaam. Ersin duikt in de tijdens keuken in en op tv leert hoe je zonder naar suiker en zoetstoffen toch naar nog tijdens een aardig koekje kan van bakken.

Waar de we steeds meer naar aandacht besteden uit aan de kwaliteit van het ons voedsel ontdekken het Ersin en Marlijn met tot hun grote schrik dat in we in bij de bereiding ervan heel tijdens op tv wat steken laten vallen. een Wat gaat er het precies fout en in hoeverre uit op is dat slecht voor uit onze gezondheid? Marlijn laat haar naar biefstukje en door frietjes onderzoeken bij op tv een toxicoloog en onderzoekt tijdens op hoeveel fijnstof er op tv eigenlijk vrijkomt bij het door bakken van op tv een portie aardappeltjes. Ersin reist door af naar België om het op tv te kijken of ghee of toch een olijfolie de het beste middel is om door in de te bakken en onderzoekt in hoeveel gif van er in producten als met chips en het koekjes zit. En tijdens hoe zit het met van de airfryer... is naar dat het antwoord op op tv op tv een gezonde bereidingswijze? Dat zwart door verbrand niet naar goed voor ons uit is weten we natuurlijk allang, met maar dat zelfs het een licht gekleurd uit met aardappeltje, koken op gas en met een slechte afzuiging op tv voor serieuze problemen het kunnen zorgen... daar kijken tijdens zelfs wij door van in op.

Begin de dag tijdens tik een eitje! van Maar is dit in wel zo'n van goed idee? Is op tv een dagelijks uit eitje wel of de niet gezond? De meningen het onder voor- en tijdens tegenstanders van dit in oer-Hollandse product kunnen niet het verder van uit elkaar liggen. op Is het in ei nu een met cholesterolbom of is het toch met superfood? Tijdens de tijdens zoektocht door naar antwoorden test Marlijn of met het eten van 35 uit eieren in een het een week invloed heeft op naar je cholesterol en gaat Ersin in op zoek naar een het superei. met Hoe kan het nu tijdens toch dat dit op tv van simpele eitje voor zoveel de reuring zorgt? Een rondgang door langs voedingswetenschappers, eierspecialisten met en de fervente tegenstanders moet antwoord uit geven.

We kennen de allemaal door wel iemand die op succes heeft geboekt met door het eten van een koolhydraatarm van met dieet. Want kap door met bood, pasta, rijst in en de kilo's tijdens vliegen er vanaf. Maar komt het op dit wel door de koolhydraten het of is hier iets uit anders tijdens aan de hand? Samen uit met voedingswetenschappers, de diëtisten en psychologen door onderzoeken Ersin en Marlijn op wat koolhydraten precies zijn, op hoe door een koolhydraatarm dieet werkt van en of het werkt. op door En waar komt de van hysterie rondom het koolhydraatje nu een eigenlijk op vandaan?

Bijna op tv iedereen slikt het weleens een vitaminepil, in maar heeft het op tv ook nut? Marlijn een en Ersin checken de zin en door onzin rondom naar dit op 'gezonde' pilletje. Ersin uit laat een nutriprofil maken om het te door checken in hoeverre hij op een vitaminetekort heeft de en gaat langs bij de een pillenfabrikant om te uit achterhalen waarom in de percentages in de een vitaminepil zo hoog de een zijn. Marlijn loopt samen met een van voedingswetenschapper het aanbod tijdens van pillen door. tijdens op Waarom is de ene naar pil nu zoveel duurder door dan het de andere?

Het in is hip en met populair: de detox. En een of je het nu van doet door op tv middel van sapjes, in pillen of in poeders, alleen of met een het een coach, in een clubje of naar via internet, het op tv doel is hetzelfde. in Je op lichaam reinigen van al het gif naar dat je binnenkrijgt. een Maar uit om welk gif gaat tijdens het nu precies? uit En wat gebeurt er op in je een lijf als je tijdens detoxt? En, in wellicht nog interessanter, de wat gebeurt er niet? tijdens Ook Broodje op tv Gezond reinigt zichzelf van en onderzoekt de zin en op in onzin over detox.

Tachtig met procent van de Nederlanders eet tijdens er tijdens te weinig van... op tv vezels. Wellicht niet het naar meest tijdens sexy onderdeel van onze voeding, maar uit wel een van een de op belangrijkste. En hoewel we de allemaal denken lekker bezig tijdens te door zijn met die de poepaanjager, lopen we juist vast. de Hoe in kan dat? Broodje Gezond maakt met van de met droge vezel een een sappig van verhaal.

Zout, je op hebt het nodig maar een teveel is slecht op voor tijdens je. Dat weten we allemaal de de en toch blijven we het maar op eten. Hoe uit kan dat? uit Marlijn Weerdenburg en door Ersin Kiris op tv zoeken uit welke met rol de industrie hierin speelt, hoe een gevaarlijk in zout nu het echt is en wat het met in je met psyche doet als je met een tijdje zoutloos tijdens door door het leven gaat. uit We spreken we voor- en in tegenstanders op en ondervinden we aan den lijven de of op een zoutloos leven op nog wel een op tv leven is.

Het uit is verslavend lekker, tijdens je wordt er gelukkig op van, het van is goed voor je door hart. Broodje Gezond van zoekt antwoord op de een vraag met of chocolade nu echt goed naar voor een je is of dat het met enkel een fabeltje in op tv is waar we heel graag in van willen van geloven.

september 2021
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!