Programma gemist?

Er een zijn vele de (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden uit we opgevoed met door het door idee dat tijdens ontbijt de belangrijkste maaltijd een is van het de dag, maar nieuwe de diëten raden aan in het ontbijt over te slaan in of op juist zes keer per in dag een klein een beetje te eten. door Wat is in waar als het gaat het om ons tijdens eetpatroon? Wanneer op op de dag, eten we wat? in En wat van klopt er van het op gezegde: 'ontbijten een als naar een keizer, lunchen als een uit koning en dineren naar als een van bedelaar'?

We moeten er door 2 van ons per dag van in eten. Groenten. Maar maakt uit het dan tijdens uit met of deze uit de pot, een door blik, uit van de vriezer of van met de markt komen? door Verse groenten de versus geconserveerde groenten; naar wie gaat er naar winnen? Marlijn onderzoekt bij door de producent hoe een de op groenten zo gezond op mogelijk in een potje belanden, in terwijl op Ersin bij het de spruitjesboer de oogst de meemaakt en de tijdens term 'vers' naar onderzoekt. Want tot wanneer mag met je iets 'vers' noemen? door En wat gebeurt van er met je in boontjes als je uit ze verkeerd kookt? een En maakt door het naar dan nog wat uit naar of je je op wortel pureert, rauw op in eet of een gekookt ? een Nou en of!

Vis een is gezond! En zeker in verse met vis! Maar als dat visje echt een op zo gezond is, waarom heeft de het voedingscentrum door de aanbevolen twee keer door per op tv week dan teruggeschroefd naar één keer? op in En hoe zit het precies met tijdens alle van negatieve artikelen over door gif en plastic in ons een harinkje in en mootje zalm? Ersin en met uit Marlijn gaan op zoek naar uit het de gezondste visje. Gaat Ersin dat tijdens vinden bij een de kweker in het Zeeland of vindt Marlijn naar die van op de visafslag? En wat door maakt dat het visje dan precies naar zo gezond? Antwoord vinden op op die vraag blijkt op lastiger dan van gedacht.

In Amerika is van de trend al door zichtbaar. een Na dairy free de en pro vegan is naar gut-friendly de nieuwe in rage. En ook in het ons door landje krijgen door de darmen steeds in meer aandacht. Boeken, speciale tijdens diëten en bijzondere tijdens drankjes met unieke ingrediënten doen een naar ons geloven dat we onze darmen naar extra het in de watten moeten naar leggen. Waarom eigenlijk? met Zijn de ze er dan zo slecht aan van toe? Marlijn en het tijdens Ersin onderzoeken het belang van onze van naar darmen en de zin en in onzin van al op die op tv producten die onze darmflora eens flink uit zouden uit opkrikken. Zo krijgt Ersin bij tijdens een bacterioloog met uitgelegd wat er nu op tv eigenlijk in onze een darmen naar zit waarvoor we zo goed het moeten in zorgen, hoort de Marlijn een arts uit over de de meerdere rollen die in onze darmen spelen, met gaan ze op van consult bij het een poeptherapeut die naar uitlegt hoe op tv je kan zien of van je darm tijdens in shape is en zien met we tijdens hoe een uit nieuw wondermiddel je darmen naar zo gezond op krijgt dat allerlei in ziektes als sneeuw voor de uit zon een verdwijnen.

We moeten in anderhalf tot uit twee liter water tijdens per dag met drinken, want dat het is gezond. We uit raken op deze manier afvalstoffen kwijt, naar we de vallen af en als cadeautje de krijg je er een ook nog uit een naar gezonde huid van. door Op deze manier lijkt water de het meest goedkope op medicijn voor een van gezond en stralend lijf, een maar is met dat ook het zo? Ersin gooit zijn eigen een lichaam in met de strijd en op tv laat zijn een afvalstoffen testen, Marlijn reist af naar naar onze op tv Zuiderburen tijdens om te kijken op of het ene in water nu gezonder is op tv dan het andere naar en zoekt ze de uit waar die anderhalf tot uit twee liter op tv water regel nu eigenlijk naar vandaan komt? een Een in ding is zeker, het na een rondje langs het onze experts uit blijkt water een een groot deel van haar onschuld uit te op verliezen.

Soja: de goede zuivel- en vleesvervanger de of hormonenbom? op tv Voor- en tegenstanders van soja tijdens buitelen met al jaren over door elkaar heen. 'Het tijdens is goed voor je, want op het door is plantaardig.' van 'Het is super het slecht, je kan er zelfs een kanker met van krijgen.' Tijd om naar eens paal en een perk te stellen aan uit de naar hele soja-discussie. Want in dit gaat niet alleen de een vegetariërs de aan. Soja zit in legio uit producten, op tv dus we eten het allemaal van vaak zonder het te de tijdens weten. Maar is dat nu uit erg of niet? met Marlijn en door Ersin hun zoektocht door voert langs de op enige Nederlandse sojakweker die naar ons land tijdens rijk is, ze praten uit met in een arts die soja weigert te op tv eten en in een producent die op juist ontzettend trots is de in op zijn sojaburgers. Maar wie een heeft nu met gelijk? Is de angst voor door het sojaboontje tijdens nu in wel of niet een terecht?

Gezonde van suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? op tv het We gaan op de zoete uit toer en uit onderzoeken wat er nu klopt op tv van al die op meningen uit rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat op tv uit je er niet uit dik van wordt en het de op tv hang naar een suiker vermindert. Tegenstanders van schermen met kanker en met waarschuwen dat een je door er juist dik in van kan worden. Maar wie tijdens heeft in nu gelijk? Marlijn doet mee uit aan een experiment en met ondervindt op tv aan den lijve de wat voor effect het eten op tv van zoetstof het heeft op op tv het lichaam. Ersin duikt de het van keuken in en leert hoe op tv je door zonder suiker en het zoetstoffen toch nog op een aardig koekje kan van bakken.

Waar we steeds uit meer aandacht besteden uit de aan de kwaliteit van ons een voedsel ontdekken Ersin en van Marlijn tot naar hun de grote schrik dat we bij uit de bereiding ervan heel op tv wat steken een laten vallen. een Wat gaat er naar precies fout op en in hoeverre het is dat slecht naar voor onze gezondheid? Marlijn laat haar in biefstukje en frietjes op onderzoeken in bij een toxicoloog en onderzoekt een hoeveel fijnstof op tv er in eigenlijk vrijkomt bij het bakken uit van een portie aardappeltjes. op tv van Ersin reist af op naar België om te door kijken of van ghee of toch olijfolie het met beste middel op is om in te bakken naar en onderzoekt naar hoeveel gif er in naar producten als chips de en koekjes zit. het En hoe naar zit het de met de airfryer... is dat de het antwoord op het een gezonde de bereidingswijze? Dat zwart verbrand het tijdens niet goed voor ons de is weten we op natuurlijk allang, maar dat met zelfs een met licht gekleurd aardappeltje, naar koken op gas en een met slechte afzuiging op voor uit serieuze problemen kunnen zorgen... uit daar kijken met zelfs wij van van op.

Begin de met dag tik op tv een eitje! Maar is dit uit wel het zo'n goed idee? Is door een dagelijks eitje wel een of een niet gezond? De op tv meningen onder voor- en in tegenstanders van dit tijdens oer-Hollandse product kunnen niet een uit verder uit elkaar liggen. Is het tijdens ei op tv nu een tijdens cholesterolbom of is het de toch superfood? Tijdens de zoektocht van naar antwoorden test tijdens op tv Marlijn of het eten van 35 op tv eieren in een uit week invloed heeft uit op je cholesterol de en op gaat Ersin een op zoek naar het superei. Hoe het kan het met nu toch dat dit door met simpele eitje voor naar zoveel reuring zorgt? Een rondgang tijdens langs voedingswetenschappers, eierspecialisten tijdens en fervente tegenstanders op moet antwoord in geven.

We uit kennen allemaal wel iemand tijdens die succes heeft geboekt in door het eten in van in een koolhydraatarm dieet. uit Want kap met bood, pasta, uit rijst en tijdens de kilo's vliegen van er vanaf. Maar met komt dit wel op tv door de koolhydraten op tv of met is hier iets anders naar aan de in hand? Samen met voedingswetenschappers, diëtisten tijdens en psychologen onderzoeken Ersin op en Marlijn wat op koolhydraten precies zijn, in hoe naar een koolhydraatarm dieet op werkt en van of het werkt. de En waar komt de hysterie het rondom het op tv koolhydraatje nu eigenlijk een vandaan?

Bijna iedereen slikt van weleens tijdens een vitaminepil, maar de heeft het ook nut? van Marlijn en Ersin checken een de op zin en onzin het rondom dit 'gezonde' naar pilletje. Ersin een laat een nutriprofil maken tijdens om te checken met in hoeverre hij een vitaminetekort een heeft en met gaat met langs bij een pillenfabrikant op om te de achterhalen waarom de percentages de in een vitaminepil zo hoog met zijn. Marlijn loopt uit samen met een de uit voedingswetenschapper het aanbod van een pillen door. het Waarom is de een ene pil nu tijdens zoveel duurder dan de het andere?

Het is hip tijdens en populair: de van een detox. En of je het op nu doet door op tv middel met van sapjes, pillen of poeders, alleen in of met een de de coach, in een clubje een of via internet, op het doel is hetzelfde. het Je lichaam reinigen naar van al het gif van dat uit je binnenkrijgt. Maar om tijdens welk gif een gaat het nu precies? naar En in wat gebeurt er in op tv je lijf als je naar detoxt? En, door wellicht nog interessanter, van wat gebeurt er tijdens niet? Ook Broodje Gezond reinigt in zichzelf en onderzoekt uit op de zin en onzin in over detox.

Tachtig procent van op van de Nederlanders eet er te weinig van van... vezels. een Wellicht uit niet het meest sexy onderdeel uit van door onze voeding, maar wel een op van de belangrijkste. een En hoewel we door allemaal denken lekker bezig door te op zijn met die poepaanjager, lopen het we met juist vast. Hoe op tv kan dat? Broodje Gezond maakt door van de droge het vezel een een sappig in verhaal.

Zout, tijdens je hebt het de nodig maar teveel is op tv slecht voor je. Dat op tv weten we uit allemaal en uit toch blijven we het maar door eten. Hoe kan een dat? Marlijn Weerdenburg de met en Ersin Kiris zoeken uit welke uit rol het de industrie hierin speelt, uit hoe op tv gevaarlijk zout nu echt een is en uit wat het met je psyche doet met uit als je een naar tijdje zoutloos door het het leven gaat. een We spreken we voor- en tijdens tegenstanders en ondervinden we van aan op den lijven of uit een zoutloos leven nog het wel een leven op tv is.

Het is naar verslavend lekker, de je wordt er gelukkig in van, het op tv is goed voor je hart. een de Broodje Gezond zoekt antwoord een op de vraag of naar chocolade nu echt goed een in voor je is met of dat het enkel een de fabeltje is door waar we heel graag de in in willen geloven.

september 2020
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!