Programma gemist?

Er tijdens zijn vele (volks)wijsheden van over ons eetpatroon: Zo door worden we opgevoed op tv met het idee dat van naar ontbijt de belangrijkste maaltijd is van in van de dag, maar nieuwe door diëten raden aan het van ontbijt het over te slaan of juist zes op keer per een dag een klein met beetje te eten. op tv Wat is waar de als het gaat door om ons in eetpatroon? Wanneer op de een dag, eten we wat? van En naar wat klopt een er van het naar gezegde: 'ontbijten als een keizer, het lunchen als een koning uit en op dineren als een het bedelaar'?

We moeten op er 2 ons per door dag van eten. van het Groenten. Maar maakt het dan uit door het of deze uit de pot, van een blik, uit op tv de naar vriezer of van de markt komen? met Verse door groenten versus geconserveerde groenten; wie in gaat van er winnen? Marlijn onderzoekt het bij van de producent hoe de groenten zo naar van gezond mogelijk in door een potje belanden, terwijl uit Ersin bij de spruitjesboer het de op tv oogst meemaakt en op tv de term 'vers' onderzoekt. het Want tot naar wanneer mag je iets 'vers' noemen? het naar En wat gebeurt er met in je boontjes als je van ze op tv verkeerd kookt? En van maakt het een dan nog wat uit of het je door je wortel pureert, rauw met op eet door of gekookt ? Nou en tijdens of!

Vis uit is gezond! En zeker verse op in vis! Maar als dat visje de echt zo uit gezond is, een waarom heeft het voedingscentrum de in aanbevolen twee keer per naar week dan teruggeschroefd in naar één met keer? En hoe zit van het precies op met van alle negatieve artikelen uit over gif en plastic in ons tijdens harinkje op tv en mootje door zalm? Ersin en Marlijn gaan op naar zoek naar het het gezondste visje. Gaat naar Ersin dat een vinden bij een in kweker in Zeeland of op vindt Marlijn een die op op de visafslag? met En wat maakt de dat visje dan precies zo gezond? naar Antwoord vinden op door die vraag blijkt op lastiger dan de gedacht.

In Amerika een is op tv de trend al naar zichtbaar. Na dairy free en pro uit vegan is met gut-friendly op tv de nieuwe rage. En uit ook in ons landje krijgen van de darmen op steeds meer aandacht. naar Boeken, speciale door diëten en bijzondere drankjes door met unieke ingrediënten door doen ons geloven dat een we tijdens onze darmen uit extra in de watten op moeten leggen. Waarom eigenlijk? Zijn in met ze er dan zo slecht aan van toe? Marlijn en op in Ersin onderzoeken het belang van onze in darmen naar en de zin en onzin tijdens van al die door producten naar die onze darmflora de eens flink zouden tijdens opkrikken. Zo krijgt Ersin bij op op tv een bacterioloog uitgelegd wat in er nu eigenlijk op in onze darmen op tv zit waarvoor een we zo goed moeten de zorgen, hoort het Marlijn een arts uit uit over de meerdere op tv rollen die onze darmen spelen, de in gaan ze op consult een bij een poeptherapeut die door uitlegt hoe je op kan zien of met je darm in het shape is en zien op we hoe een op tv op tv nieuw wondermiddel je darmen zo uit gezond krijgt van dat allerlei op tv ziektes als sneeuw met voor de zon tijdens verdwijnen.

We met moeten anderhalf tot twee liter naar water per dag een drinken, want met dat de is gezond. We op raken op deze manier afvalstoffen kwijt, de we naar vallen af en uit als cadeautje met krijg je er ook nog een op gezonde huid van. het Op deze manier naar lijkt water het tijdens meest een goedkope medicijn naar voor een gezond en de stralend lijf, maar is dat op ook zo? naar Ersin gooit zijn de eigen naar lichaam in de de strijd en laat zijn afvalstoffen testen, tijdens Marlijn reist af naar het naar onze Zuiderburen om te op kijken een of het ene water nu gezonder op tv uit is dan het andere van en zoekt ze het uit waar die anderhalf tot op tijdens twee liter water op regel nu eigenlijk vandaan op tv komt? Een ding is zeker, naar na een rondje in langs onze experts op in blijkt water een het groot deel van uit haar onschuld te het verliezen.

Soja: naar goede zuivel- en vleesvervanger of in hormonenbom? Voor- op en tegenstanders van van soja buitelen al jaren een over elkaar tijdens heen. op 'Het is goed tijdens voor je, want het tijdens is plantaardig.' 'Het van is super slecht, je kan door er zelfs kanker op tv van uit krijgen.' Tijd een om eens paal en perk op te stellen aan naar de hele soja-discussie. het Want dit gaat op niet uit alleen de vegetariërs aan. Soja zit op in legio door producten, dus we het eten het allemaal uit vaak zonder de het te weten. van Maar is dat nu naar erg of niet? Marlijn tijdens en Ersin hun met zoektocht voert langs de de enige met Nederlandse sojakweker die ons tijdens land een rijk is, ze praten met tijdens een arts in die door soja weigert te eten en een uit producent die op juist uit ontzettend trots is uit op zijn sojaburgers. Maar wie van heeft nu op tv gelijk? Is de angst op tv voor het sojaboontje nu de wel of van niet op terecht?

Gezonde suikervervanger of op tv levensgevaarlijke, synthetische stof? de We gaan van op de uit zoete toer en een onderzoeken wat er nu uit klopt van al door die meningen de rondom zoetstoffen. van Voorstanders claimen dat je er niet uit dik van van wordt en het op de hang op naar suiker vermindert. Tegenstanders schermen tijdens met kanker en door waarschuwen met dat je er juist door dik van kan worden. op tv Maar in wie heeft nu een gelijk? Marlijn doet het mee aan een experiment van en het ondervindt aan den lijve wat uit voor naar effect het eten van zoetstof een heeft op het de lichaam. Ersin duikt de de van keuken in en leert hoe van je door zonder suiker en zoetstoffen toch nog het een het aardig koekje het kan bakken.

Waar op tv we steeds meer een aandacht besteden aan de kwaliteit een het van ons voedsel ontdekken Ersin en tijdens Marlijn tot door hun grote schrik dat naar we bij de uit bereiding ervan door heel wat door steken laten vallen. naar Wat gaat er het precies fout en op in hoeverre is dat slecht uit voor onze gezondheid? een Marlijn laat tijdens haar het biefstukje en frietjes naar onderzoeken bij een toxicoloog en onderzoekt door hoeveel op fijnstof er eigenlijk vrijkomt bij op tv het bakken een van een portie het aardappeltjes. Ersin met reist af uit naar België om te kijken van of ghee of toch naar olijfolie het het beste door middel is om in het te bakken en onderzoekt met hoeveel gif er de in een producten als chips op tv en koekjes zit. de En hoe zit het van met de airfryer... is van dat het antwoord op op een met gezonde bereidingswijze? Dat zwart verbrand het op tv niet goed voor ons is op weten we de natuurlijk allang, maar dat tijdens zelfs uit een licht gekleurd aardappeltje, koken de op een gas en een slechte afzuiging voor op tv in serieuze problemen kunnen zorgen... daar kijken op tv zelfs van wij van naar op.

Begin tijdens de dag tik een op eitje! Maar is dit door wel zo'n uit goed idee? Is een tijdens dagelijks eitje wel met of op tv niet gezond? uit De meningen onder voor- en het tegenstanders van dit op oer-Hollandse product kunnen niet de verder van uit elkaar liggen. met Is het ei nu op een cholesterolbom of met is het toch in superfood? Tijdens tijdens de zoektocht uit naar antwoorden test Marlijn of van het eten van naar 35 eieren in een uit week invloed de heeft op je cholesterol het in en gaat Ersin op zoek op naar met het superei. Hoe kan het nu naar naar toch dat dit simpele eitje voor de naar zoveel reuring zorgt? Een door rondgang langs voedingswetenschappers, eierspecialisten en op fervente tegenstanders moet op tv op antwoord geven.

We naar kennen allemaal wel met iemand die de succes heeft geboekt door het eten de van in een koolhydraatarm dieet. Want in kap met bood, het pasta, rijst en een de kilo's de vliegen er vanaf. Maar komt op de dit wel door de koolhydraten of op tijdens is hier iets anders aan de de hand? Samen met tijdens de voedingswetenschappers, diëtisten en psychologen onderzoeken het Ersin en Marlijn wat op koolhydraten precies zijn, de hoe een koolhydraatarm door dieet op tv werkt en of het naar werkt. in En waar komt uit de hysterie rondom met het koolhydraatje nu eigenlijk door vandaan?

Bijna op iedereen slikt weleens een in vitaminepil, maar naar heeft het ook de nut? Marlijn en Ersin checken op tv de zin en van onzin rondom dit uit het 'gezonde' pilletje. Ersin laat een met nutriprofil maken om te door checken in hoeverre met tijdens hij een vitaminetekort heeft en op gaat met langs bij een pillenfabrikant een om te achterhalen waarom op de tijdens percentages in een vitaminepil het zo hoog zijn. Marlijn loopt tijdens samen met een de uit voedingswetenschapper het aanbod van pillen door. op Waarom is door de uit ene pil nu zoveel duurder dan naar de de andere?

Het is op tv hip en populair: de door tijdens detox. En of je in het nu doet door op tv middel van naar sapjes, pillen in of poeders, alleen naar of met een coach, in een de van clubje of via internet, het het doel is hetzelfde. Je uit een lichaam reinigen van op tv al het gif door dat je binnenkrijgt. op tv Maar om welk gif gaat een het nu precies? de En wat van gebeurt er in je lijf in van als je detoxt? En, wellicht nog door interessanter, uit wat gebeurt er de niet? Ook Broodje een Gezond reinigt in zichzelf en onderzoekt de zin naar en onzin over met detox.

Tachtig tijdens procent van de Nederlanders eet tijdens er te weinig in van... vezels. Wellicht door op niet het meest sexy onderdeel de van onze voeding, maar het wel een op tv van de belangrijkste. een En hoewel we door allemaal denken lekker naar bezig te op tv zijn met die poepaanjager, een lopen we juist vast. uit met Hoe kan dat? Broodje Gezond uit maakt van in de droge vezel een op tv sappig op verhaal.

Zout, door je hebt het nodig door maar teveel is slecht door een voor je. Dat in weten we allemaal en toch op blijven we van het maar eten. door Hoe kan dat? Marlijn tijdens Weerdenburg en Ersin Kiris door zoeken uit het welke rol de een industrie hierin speelt, hoe naar gevaarlijk zout nu het echt is van en wat het met met je psyche doet door als in je een met tijdje zoutloos door naar het leven gaat. We spreken we van voor- naar en tegenstanders en ondervinden in we tijdens aan den lijven of op tv een zoutloos leven de nog wel een een leven is.

Het op is verslavend lekker, je wordt naar er gelukkig uit van, het is goed tijdens voor door je hart. Broodje Gezond het zoekt antwoord een op de tijdens vraag of chocolade nu de echt goed voor de je is of dat met het enkel een fabeltje van is waar we van heel tijdens graag in met willen geloven.

januari 2020
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!