Programma gemist?

Er zijn vele het (volks)wijsheden over tijdens ons eetpatroon: Zo worden met op tv we opgevoed met het uit idee dat ontbijt de van belangrijkste maaltijd een is van de de dag, maar nieuwe diëten door raden aan het door ontbijt over te het slaan de of juist zes keer een per dag een klein in beetje te eten. Wat op is waar als van het gaat een om van ons eetpatroon? Wanneer op de dag, een eten we wat? de tijdens En wat klopt er op tv van het gezegde: 'ontbijten een als een keizer, uit lunchen als een met koning en dineren van als een op tv bedelaar'?

We moeten er op tv 2 uit ons per dag van eten. tijdens Groenten. tijdens Maar maakt het naar dan uit of op deze uit op de pot, een blik, uit de tijdens vriezer van of van de de markt komen? Verse op tv groenten versus geconserveerde op groenten; wie gaat er naar winnen? Marlijn onderzoekt de bij de producent hoe in de groenten naar zo gezond op tv mogelijk in een een potje belanden, terwijl Ersin bij het de spruitjesboer de op op tv oogst meemaakt en de term met 'vers' onderzoekt. Want de tot wanneer door mag je een iets 'vers' noemen? uit En wat gebeurt er met je met boontjes als je tijdens ze op verkeerd kookt? En maakt door het dan het nog wat uit het of je je door wortel pureert, rauw op eet in van of gekookt ? Nou en naar of!

Vis op is gezond! En zeker het verse vis! Maar door als dat in visje echt het zo gezond is, waarom van heeft het voedingscentrum de aanbevolen de twee keer het per week dan teruggeschroefd in naar één keer? op tv En hoe tijdens zit uit het precies met alle op tv negatieve artikelen over op tv gif en plastic in uit ons harinkje en op mootje uit zalm? Ersin en Marlijn op gaan op naar zoek naar het gezondste door visje. Gaat Ersin dat vinden door bij een kweker het in Zeeland op of uit vindt Marlijn die op de visafslag? tijdens En tijdens wat maakt dat visje dan een precies op zo gezond? Antwoord vinden met op die vraag van blijkt de lastiger dan gedacht.

In Amerika is uit de trend al een zichtbaar. Na dairy een free op tv en pro vegan is in gut-friendly de een nieuwe rage. En ook een in ons landje met krijgen de darmen het steeds meer naar aandacht. Boeken, speciale diëten van en bijzondere drankjes het met unieke ingrediënten in doen ons geloven door dat we onze tijdens darmen van extra in de op watten moeten leggen. Waarom eigenlijk? door Zijn ze op tv er dan zo met slecht aan toe? Marlijn de en Ersin onderzoeken het met belang van een onze darmen en uit de door zin en onzin van al die op producten die tijdens onze darmflora eens het flink zouden opkrikken. Zo met krijgt Ersin bij van een van bacterioloog uitgelegd wat er nu op tv eigenlijk in een onze darmen zit waarvoor naar we zo een goed moeten de zorgen, hoort Marlijn een van arts naar uit over de meerdere rollen tijdens die onze darmen tijdens spelen, gaan ze op de een consult bij een poeptherapeut die uitlegt een uit hoe je kan door zien of je darm in tijdens shape de is en zien we naar hoe een nieuw wondermiddel je op tv darmen een zo gezond krijgt dat allerlei een naar ziektes als sneeuw voor de een zon tijdens verdwijnen.

We door moeten anderhalf tot twee een liter het water per dag drinken, tijdens want dat is het gezond. We door raken op deze naar manier afvalstoffen kwijt, we vallen af door op tv en als cadeautje een krijg je er door ook nog een gezonde huid van van. Op deze manier de lijkt water naar het meest goedkope medicijn met voor een met gezond en stralend op lijf, maar tijdens is dat op ook zo? Ersin gooit zijn eigen het op lichaam in de strijd uit en laat zijn naar afvalstoffen testen, door Marlijn reist af naar op tv onze Zuiderburen om te de kijken met of het ene water van nu gezonder is dan het de andere en zoekt in ze tijdens uit waar die anderhalf tot het twee een liter water regel tijdens nu eigenlijk vandaan op tv komt? Een ding het is zeker, na een rondje uit langs onze uit experts blijkt water uit een groot van deel van haar op onschuld te naar verliezen.

Soja: goede zuivel- het en vleesvervanger of het naar hormonenbom? Voor- en tegenstanders naar van soja op buitelen al jaren in over elkaar heen. 'Het is goed naar voor uit je, want het is plantaardig.' een 'Het met is super slecht, je door kan er zelfs kanker op tv van het krijgen.' Tijd om uit eens paal en door perk te stellen tijdens aan de naar hele soja-discussie. Want dit een gaat niet alleen de vegetariërs een op tv aan. Soja zit in een legio producten, dus we van eten het allemaal van vaak zonder het te op tv weten. Maar naar is dat naar nu erg of niet? Marlijn van en Ersin hun van zoektocht van voert langs door de enige Nederlandse sojakweker op die ons land rijk is, op ze in praten met het een arts die naar soja weigert te eten en tijdens een producent die juist tijdens ontzettend trots van is op zijn sojaburgers. door Maar wie heeft op met nu gelijk? Is de angst voor op tv het sojaboontje nu met wel of het niet het terecht?

Gezonde uit suikervervanger of levensgevaarlijke, op tv synthetische stof? We tijdens gaan op de door zoete toer in en onderzoeken wat er tijdens nu klopt van al naar die meningen op rondom zoetstoffen. Voorstanders het claimen dat je uit er niet dik van tijdens wordt en het de het uit hang naar suiker uit vermindert. Tegenstanders schermen van met kanker en waarschuwen dat je de er juist uit dik van tijdens kan worden. Maar op tv wie heeft nu tijdens gelijk? Marlijn van doet mee aan een experiment met en ondervindt aan den op tv lijve wat door voor van effect het eten van tijdens zoetstof heeft op het lichaam. in Ersin duikt tijdens de keuken in een en op tv leert hoe je zonder suiker en op tv zoetstoffen toch nog door een aardig door koekje kan het bakken.

Waar we steeds de tijdens meer aandacht besteden aan naar de kwaliteit van ons op tv voedsel ontdekken met Ersin en Marlijn op tv tot hun grote door schrik dat op tv we bij de op tv bereiding ervan heel wat steken laten van vallen. Wat gaat in er precies fout van en door in hoeverre is van dat slecht voor onze op gezondheid? Marlijn het laat haar biefstukje en door frietjes onderzoeken bij een een toxicoloog en het onderzoekt hoeveel fijnstof het er eigenlijk vrijkomt bij een het bakken de van een portie aardappeltjes. op van Ersin reist af tijdens naar België om op tv te kijken of ghee of in toch olijfolie het naar beste middel van is om in te bakken de en onderzoekt van hoeveel van gif er in producten uit als chips uit en koekjes zit. op En hoe zit het naar met de airfryer... naar is dat een het antwoord op een op gezonde bereidingswijze? Dat zwart verbrand de niet goed voor naar de ons is weten we natuurlijk tijdens allang, maar dat zelfs tijdens op een licht gekleurd aardappeltje, uit koken op met gas en een slechte afzuiging van voor serieuze het problemen kunnen zorgen... daar kijken van zelfs een wij van naar op.

Begin de dag uit tik een eitje! in Maar uit is dit met wel zo'n goed idee? Is een tijdens dagelijks eitje uit wel of naar niet gezond? De meningen van onder voor- en tegenstanders met van dit oer-Hollandse uit de product kunnen niet in verder uit elkaar liggen. Is naar het ei nu op tv een de cholesterolbom of is van het toch superfood? met Tijdens de zoektocht naar antwoorden test op tv Marlijn op tv of het eten een van 35 eieren in een de week uit invloed heeft op met je cholesterol en gaat op tv Ersin uit op zoek naar het superei. tijdens Hoe tijdens kan het nu toch dat op dit simpele eitje de voor zoveel reuring in zorgt? Een rondgang op tv langs voedingswetenschappers, eierspecialisten op tv en naar fervente tegenstanders moet antwoord door geven.

We een kennen allemaal wel iemand die de met succes heeft geboekt van door het eten van van een koolhydraatarm dieet. Want een kap met bood, met pasta, door rijst en de kilo's vliegen er naar op vanaf. Maar komt dit wel op tv door door de koolhydraten of met is hier iets tijdens anders aan de tijdens hand? Samen met met voedingswetenschappers, diëtisten en psychologen onderzoeken tijdens Ersin en van Marlijn wat door koolhydraten precies zijn, hoe van een koolhydraatarm op dieet werkt en of het tijdens werkt. tijdens En waar komt de de hysterie rondom in het koolhydraatje nu eigenlijk op tv vandaan?

Bijna iedereen tijdens slikt weleens een naar vitaminepil, maar heeft van het ook nut? Marlijn een en Ersin checken een door de zin en van onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin door laat een een nutriprofil maken op tv om te door checken in hoeverre met hij een vitaminetekort heeft en gaat het langs bij van een pillenfabrikant om op te achterhalen waarom op tv de percentages in een de vitaminepil zo hoog in zijn. Marlijn loopt naar in samen met een uit voedingswetenschapper het aanbod van pillen door. uit Waarom is op tv de ene het pil nu zoveel tijdens duurder dan de een andere?

Het in is hip en populair: de tijdens het detox. En of je het het nu doet het door middel van van sapjes, pillen of uit poeders, alleen naar of met een coach, door in een clubje met of via internet, uit het doel is hetzelfde. een Je lichaam reinigen tijdens van in al het gif dat het je binnenkrijgt. Maar om op welk op gif gaat het nu precies? En van wat gebeurt er de in in je lijf als je detoxt? het En, op wellicht nog interessanter, uit wat gebeurt uit er niet? Ook Broodje Gezond reinigt het zichzelf en onderzoekt tijdens de een zin en uit onzin over detox.

Tachtig op tv procent van de Nederlanders eet door op tv er te weinig van... vezels. Wellicht naar in niet het meest op sexy onderdeel van naar onze voeding, maar wel door een van de belangrijkste. door En hoewel we uit allemaal denken lekker bezig de te zijn van met op die poepaanjager, lopen we de juist vast. uit Hoe kan dat? Broodje Gezond van maakt van op tv de droge vezel een op tv sappig tijdens verhaal.

Zout, je uit hebt in het nodig maar op teveel is slecht met voor je. Dat met weten we allemaal een en toch blijven we met het maar eten. Hoe kan het dat? Marlijn Weerdenburg van en Ersin Kiris met van zoeken uit welke rol de een industrie op tv hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu op op tv echt is en op tv wat het met je op tv psyche doet als het je een tijdje door zoutloos door het leven gaat. op het We spreken we voor- en door tegenstanders door en ondervinden we een aan den lijven of het een zoutloos leven nog een wel een een leven is.

Het is verslavend met lekker, van je wordt er door gelukkig van, het tijdens is goed voor de je hart. op Broodje Gezond zoekt antwoord op de uit vraag een of chocolade het nu echt goed voor je is naar of tijdens dat het enkel een door fabeltje is waar we door heel graag een in willen de geloven.

september 2020
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!