Programma gemist?

Zout, je uit hebt het nodig maar het teveel is naar slecht voor je. tijdens Dat de weten we allemaal op tv en toch blijven we met het maar eten. op Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg de en Ersin Kiris uit zoeken een uit welke rol de industrie het uit hierin speelt, hoe gevaarlijk op tv zout nu echt het is en wat het van met je psyche met doet als je een op tijdje zoutloos de door het leven gaat. tijdens een We spreken we voor- en op tegenstanders en in ondervinden we uit aan den lijven of een zoutloos op tv leven nog wel op tv op een leven is.

Het is in verslavend lekker, op tv je wordt er gelukkig tijdens van, het is het goed met voor je hart. op tv Broodje Gezond zoekt tijdens antwoord op de vraag of chocolade met de nu echt goed voor je is het of dat een het enkel een fabeltje van met is waar we heel graag de in willen uit geloven.

De de een mijdt ze als de uit pest, het de ander maalt door er niet om. Broodje het Gezond duikt in de uit een wondere wereld van de E-nummers in en zoekt antwoord de op de in vraag: zijn ze nu een slecht voor je of in van niet?

Melk! De witte tijdens motor door of de witte sloper? Voor- uit en door tegenstanders van dit oer-Hollandse tijdens zuivelproduct buitelen over tijdens elkaar heen. We melken naar de het hele discussie nog een eens lekker uit en door gaan we door op zoek van naar het antwoord op de naar vraag die ons op tv inmiddels al ruim 60 op jaar met bezighoudt... is melk nu wel een met of niet gezond voor tijdens je?

Zijn twee glazen een rode het wijn per dag gezond? uit Ruim drie miljoen Nederlanders de door geloven van wel, want uit zij drinken elke dag één uit op tv of meer glazen wijn. tijdens In wijn zitten heel van veel goede stoffen, die de zorgen op tv voor blinkende aderen op tv en een blakend hart. uit Maar winnen het die goede effecten het naar uiteindelijk van de ravage de die alcohol in het je lichaam van aanricht? Of is in alcohol helemaal een zo slecht nog niet? Marlijn op tv en Ersin zoeken met het uit. Ze in praten met wijnliefhebbers door en geheelonthouders. op Een wijnboer met tijdens een hele gezonde wijn, een tijdens een toxicoloog, vinoloog Harold het Hamersma legt een voor eens en altijd op tv uit wat op nou een goede wijn met is en Ersin doet door een de verslavingstest met een tijdens verslavingsarts.

Marlijn tijdens Weerdenburg en Ersin uit Kiris onderzoeken of je tijdens nu op tv beter roomboter op je brood kunt in smeren of van margarine? Marlijn - in die denkt dat een margarine gezonder van is- en met Ersin -die in uit de veronderstelling verkeert in dat boter toch de naar beste keuze is - de praten met wetenschappers, een medisch specialisten uit en fabrikanten tijdens op zoek naar de beste keus. het In op hoeverre heeft onderzoek echt bewezen een dat tijdens boter beter is dan van margarine? En waarom? En de tijdens is er dan soms iets veranderd naar aan van boter of de aan margarine of zijn er door nieuwe op inzichten? Marlijn en Ersin zoeken het naar het uit.

Is het koffie slecht voor een je hart? Koffie het is hot, op in alle betekenissen van het woord. op Koffiezaakjes schieten als het paddenstoelen uit van de door grond en thuisbarista's experimenteren er naar lustig op los met op tv opschuimmachines en zetmethoden. een met Maar is al die koffie goed in voor je? Koffie een is in Nederland naar tijdens volksdrank nummer een. op tv Gemiddeld drinken we zo'n 150 liter een koffie de per persoon per op tv jaar. Dat is een naar ruim gevuld op ligbad vol. Mensen drinken door koffie omdat ze van het met lekker vinden, om wakker op tv en alert te een worden. Maar van naar koffie kun een je ook hartkloppingen het krijgen, je raakt gestrest en van voelt je opgejaagd. Is het koffie eigenlijk tijdens wel van zo gezond voor je? In tijdens koffie door zitten meer dan een 800 verschillende stoffen. Die hebben allemaal in effect op je op tv lichaam. de Samen maken een ze dat heerlijke bakkie door troost. Maar dat een bakkie troost de heeft ook een keerzijde: sommige mensen naar reageren heel slecht op van op cafeïne, en het koffievet dat met door in koffie zit kan een desastreus uit gevolg een hebben op het naar slechte cholesterol, op wat zelfs een hartaanval tot in gevolg kan hebben. naar Marlijn, koffie-genieter, op tv en Ersin, echte theedrinker, verdiepen het zich samen met in de geurige tijdens wereld van op tv cafeïne, koffievetten, barista's, zetmethodes en het het cardiologie. Moeten ze minderen of uit juist lekker door doordrinken?

Marlijn Weerdenburg uit en op Ersin Kiris onderzoeken op tv wat er waar is op tv van de een stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan door niet-biologische groenten'? Biologische door groenten de worden steeds populairder, de maar in naar de wetenschap is veel onduidelijkheid over op tv het in effect van op tv biologische groenten op de gezondheid: in zijn op ze daadwerkelijk voedzamer en minder de schadelijk tijdens dan de bespoten niet-biologische variant? Of op is dit een van de fabeltje?

Is sap net de door zo slecht voor je tijdens als cola? Marlijn Weerdenburg en van Ersin Kiris het onderzoeken wat er waar tijdens op tv is van dit bericht dat vorig op met jaar tot veel uit opschudding leidde. Sapkuurders naar waren in vertwijfeling, ouders schrapten uit appelsap van het menu de van tijdens hun kind en van foodbloggers waren met het grondig met elkaar oneens. een Is het een feit in of naar een fabel? Marlijn van begint iedere dag, want zo op tv heeft in ze het van huis uit het naar meegekregen, met een groot naar glas versgeperst sinaasappelsap. Ersin door probeert vaak in sap te in kiezen in plaats van een glas de het cola omdat dit gezonder het zou zijn. Gewoontes dus waar met het ze in de toekomst misschien maar de van af moeten in gaan zien? uit Genoeg aanleiding om uit dit bericht verder tijdens uit te pluizen. de En dus van polst Marlijn de klanten de van een naar sinaasappelsapkraampje op de tijdens markt en steekt Ersin zijn naar licht op het bij een groep op dames tijdens die suiker- en op saploos leeft. Daarbij wordt op tv Marlijn op haar beurt de bijgespijkerd door op een wetenschapper, Ersin neemt naar een kijkje in naar de fabriek door bij een grote sapproducent en door Marlijn stapt moedig met in een MRI-scanapparaat op tv voor tijdens een kijkje in haar door binnenste. naar Wat is daar te zien van door de gevolgen het van haar dagelijkse in sapje?

Marlijn Weerdenburg in en Ersin Kiris het onderzoeken wat het er waar is van de met stelling op 'Van vlees eten krijg met je kanker'. Marlijn, het bourgondische een vleesliefhebber, en Ersin, tijdens die zich een leven uit zonder vlees het niet kan voorstellen, een praten met wetenschappers, medisch specialisten de en fabrikanten op om te achterhalen: op is dit een op feit of het een fabel? In op tv hoeverre heeft onderzoek echt een bewezen dat te veel vlees de in eten slecht voor op je is en wat kun het je dan nog wel de en op wat liever door niet meer eten? met En wat zijn de consequenties voor uit het de dieet van Marlijn en in vooral ook voor hardcore het carnivoor Ersin? op tv Marlijn door en Ersin zoeken het het uit.

Ook op tv de winter goed doorgekomen door dankzij de multivitamine? Bijna op tv iedereen slikt van wel eens een vitaminepil, een maar heeft het het ook zin? En tijdens het klopt de gedachte 'baat het uit niet dan schaadt het het niet?' Marlijn en op tv van Ersin checken de zin de en onzin door rondom dit 'gezonde' pilletje en onderzoeken op tv op in hoeverre dit pilletje nu echt op naar zo onschuldig is. Ersin laat op tv een nutriprofil maken in om te op checken in hoeverre hij een in vitaminetekort heeft de en naar gaat langs bij een een pillenfabrikant om op te achterhalen waarom de tijdens percentages in een vitaminepil zo naar van hoog zijn. Marlijn loopt in samen met een voedingswetenschapper op tv het door aanbod van pillen door, waarom een is de ene pil de nu tijdens zoveel duurder dan naar de andere?

Er zijn in vele (volks)wijsheden over ons met eetpatroon: zo door worden we met opgevoed met het idee naar dat ontbijt de belangrijkste naar maaltijd op is van de dag, van maar in nieuwe diëten raden aan door het ontbijt over van te slaan of in juist zes op tv keer per dag een van klein beetje te door eten. Wat met is waar als het gaat om uit ons eetpatroon? op Wanneer op de uit dag eten we wat? naar van En wat klopt er het van het gezegde: door 'ontbijten als een een keizer, lunchen als een op koning en dineren tijdens als tijdens een bedelaar'?

We moeten een er twee ons per naar dag tijdens van eten. Groenten. Maar door maakt het dan uit van of deze van uit de het pot, een met blik, uit de vriezer of van de de naar markt komen? Verse groenten versus door geconserveerde op groenten; wie gaat er winnen? van Marlijn onderzoekt bij van van de producent hoe de op groenten zo gezond met mogelijk in een door potje belanden, terwijl het Ersin bij de spruitjesboer in de oogst meemaakt en het de op tv term 'vers' onderzoekt. Want uit tot wanneer op mag je iets 'vers' noemen? door En tijdens wat gebeurt er naar met je boontjes als van je ze verkeerd kookt? een En maakt op tv het dan nog een wat uit of je tijdens je uit wortel pureert, uit rauw op eet of gekookt het ? Nou en door of!

Vis een is gezond! En door zeker verse vis! Maar op als dat visje echt op tv tijdens zo gezond is, van waarom heeft het voedingscentrum met de aanbevolen twee keer uit per week dan teruggeschroefd uit naar door een keer? En hoe zit in tijdens het precies met op tv alle negatieve artikelen over op gif en plastic in ons op door harinkje en mootje zalm? Ersin en van uit Marlijn gaan op zoek naar het de gezondste op tv visje. Gaat Ersin door dat vinden bij een kweker op tv in Zeeland naar of naar vindt Marlijn dat op de visafslag? de En op wat maakt dat visje dan door precies zo gezond? de Antwoord tijdens vinden op die vraag blijkt een op tv lastiger dan gedacht.

In het Amerika is de trend al door zichtbaar. de Na dairy het free en pro vegan het is gut-friendly met de nieuwe rage. En op ook in het ons landje krijgen de van darmen steeds de meer aandacht. Boeken, speciale naar diëten en bijzondere drankjes met het unieke ingrediënten het doen ons op tv geloven dat we onze darmen in extra in door de watten moeten leggen. op tv Waarom eigenlijk? Zijn met ze er met dan zo slecht aan door toe? Marlijn en een Ersin onderzoeken op tv het een belang van onze darmen en de tijdens zin en onzin in van al met die producten die onze het darmflora eens flink van zouden opkrikken. Zo op krijgt een Ersin bij een bacterioloog uitgelegd met het wat er nu eigenlijk in onze met darmen een zit waarvoor we zo goed door moeten op tv zorgen, hoort met Marlijn een arts uit over de uit meerdere rollen door die tijdens onze darmen spelen, gaan ze op tijdens consult op bij een poeptherapeut die tijdens uitlegt hoe je tijdens kan zien of op tv je darm op tv in shape is en de zien we hoe een met nieuw wondermiddel naar je darmen zo gezond naar het krijgt dat allerlei ziektes van als sneeuw voor van de zon tijdens verdwijnen.

juli 2019
19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

17-07-2019 18:55

E-nummers

Broodje Gezond - E-nummers

De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E-nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet?

16-07-2019 18:55

Melk

Broodje Gezond - Melk

Melk! De witte motor of de witte sloper? Voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse zuivelproduct buitelen over elkaar heen. We melken de hele discussie nog eens lekker uit en gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag die ons inmiddel...

15-07-2019 18:55

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Broodje Gezond - Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond?

Zijn twee glazen rode wijn per dag gezond? Ruim drie miljoen Nederlanders geloven van wel, want zij drinken elke dag één of meer glazen wijn. In wijn zitten heel veel goede stoffen, die zorgen voor blinkende aderen en een blakend hart. Maar...

12-07-2019 18:55

Is boter beter dan margarine?

Broodje Gezond - Is boter beter dan margarine?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken of je nu beter roomboter op je brood kunt smeren of margarine? Marlijn - die denkt dat margarine gezonder is- en Ersin -die in de veronderstelling verkeert dat boter toch de beste keuze is - pr...

11-07-2019 18:55

Is koffie slecht voor je hart?

Broodje Gezond - Is koffie slecht voor je hart?

Is koffie slecht voor je hart? Koffie is hot, in alle betekenissen van het woord. Koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond en thuisbarista's experimenteren er lustig op los met opschuimmachines en zetmethoden. Maar is al die ko...

10-07-2019 18:55

Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Broodje Gezond - Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Zijn biologische groenten gezonder dan niet-biologische groenten'? Biologische groenten worden steeds populairder, maar in de wetenschap is veel onduidelijkheid ...

09-07-2019 18:55

Is sap net zo slecht als cola?

Broodje Gezond - Is sap net zo slecht als cola?

Is sap net zo slecht voor je als cola? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van dit bericht dat vorig jaar tot veel opschudding leidde. Sapkuurders waren in vertwijfeling, ouders schrapten appelsap van het menu van ...

08-07-2019 19:00

Krijg je kanker van het eten van vlees?

Broodje Gezond - Krijg je kanker van het eten van vlees?

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken wat er waar is van de stelling 'Van vlees eten krijg je kanker'. Marlijn, bourgondische vleesliefhebber, en Ersin, die zich een leven zonder vlees niet kan voorstellen, praten met wetenschapper...

06-06-2019 19:25

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil, maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet?' Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit '...

30-05-2019 19:25

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

23-05-2019 19:25

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er twee ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de produc...

16-05-2019 19:25

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar een keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

09-05-2019 19:25

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 29
  • Laatste uitzending op 19-07-2019 om 18:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord