Programma gemist?

Er zijn tijdens vele (volks)wijsheden in over ons eetpatroon: in Zo worden we op tv opgevoed met het idee op tv dat ontbijt in de belangrijkste maaltijd is van de de dag, maar op nieuwe door diëten raden aan het het ontbijt over naar te slaan of juist zes de de keer per dag een op klein beetje in te eten. Wat is door waar als een het gaat om in ons eetpatroon? Wanneer met op de dag, met eten we wat? En op wat klopt er van van het het gezegde: 'ontbijten als een een keizer, lunchen tijdens als een koning en dineren als tijdens een een bedelaar'?

We in moeten er 2 ons op per dag van eten. de Groenten. Maar maakt tijdens tijdens het dan uit of deze uit in de pot, een naar blik, uit uit de tijdens vriezer of van van de markt komen? Verse door groenten versus tijdens geconserveerde groenten; wie gaat er uit winnen? Marlijn in onderzoekt bij de door producent hoe de groenten het zo gezond mogelijk het in het een potje belanden, terwijl Ersin bij de de in spruitjesboer de oogst meemaakt de en uit de term 'vers' onderzoekt. Want tot op tv wanneer op tv mag je iets 'vers' naar noemen? En wat op gebeurt van er met je boontjes als je een ze door verkeerd kookt? En naar maakt het dan nog wat met uit of je tijdens je het wortel pureert, rauw op tijdens eet of gekookt ? een Nou en op of!

Vis in is gezond! tijdens En zeker verse een vis! Maar als uit dat visje echt door zo gezond is, waarom heeft het uit het voedingscentrum de aanbevolen twee keer de per week dan op tv teruggeschroefd naar uit één keer? En hoe op zit het het precies met alle negatieve artikelen op tv over gif en uit plastic uit in ons door harinkje en mootje zalm? Ersin en tijdens Marlijn gaan op op tv zoek tijdens naar het gezondste naar visje. Gaat Ersin door dat vinden bij van een kweker in Zeeland of een vindt Marlijn op tv die op de in visafslag? En wat maakt naar dat visje dan in precies zo gezond? met Antwoord vinden op van die vraag blijkt door lastiger van dan gedacht.

In naar Amerika is de trend al op tv op tv zichtbaar. Na dairy door free en pro vegan is gut-friendly de in de nieuwe rage. tijdens En ook in ons op tv landje krijgen de darmen steeds het uit meer aandacht. Boeken, speciale diëten de en bijzondere drankjes met met unieke ingrediënten doen in ons geloven met dat we onze darmen op tv extra in de op watten door moeten leggen. Waarom eigenlijk? Zijn met ze er dan op tv zo slecht aan de een toe? Marlijn en Ersin onderzoeken het op van belang van onze darmen het en de van zin en onzin de van al die producten die tijdens onze een darmflora eens flink naar zouden opkrikken. Zo krijgt het Ersin bij een bacterioloog naar uitgelegd wat er nu in van eigenlijk in onze darmen zit waarvoor tijdens we zo van goed moeten zorgen, het hoort met Marlijn een arts uit over de op meerdere rollen een die onze op tv darmen spelen, gaan ze op uit uit consult bij een poeptherapeut op die uitlegt in hoe je kan zien een of je darm de in shape de is en zien we hoe door een nieuw op wondermiddel je darmen zo gezond het krijgt dat uit allerlei ziektes op als sneeuw voor de zon uit tijdens verdwijnen.

We door moeten anderhalf tot het twee liter naar water per dag drinken, want dat in met is gezond. We raken op van deze manier uit afvalstoffen kwijt, we vallen af naar en als cadeautje naar tijdens krijg je er ook nog een de een gezonde huid van. Op deze het manier met lijkt water het meest goedkope een medicijn voor een gezond tijdens tijdens en stralend lijf, maar met is dat ook zo? Ersin door het gooit zijn eigen lichaam in de van strijd naar en laat zijn uit afvalstoffen testen, Marlijn reist af van naar uit onze Zuiderburen om te kijken met of het van ene water nu uit gezonder is dan het in andere en op zoekt ze uit de waar die op tv anderhalf tot twee liter water op regel tijdens nu eigenlijk vandaan een komt? Een ding is zeker, uit na een een rondje langs onze experts tijdens blijkt door water een groot van deel van haar een onschuld te van verliezen.

Soja: goede zuivel- door en naar vleesvervanger of hormonenbom? tijdens Voor- en in tegenstanders van soja buitelen al jaren van over in elkaar heen. het 'Het is goed voor je, in want de het is plantaardig.' 'Het is super tijdens naar slecht, je kan er zelfs het kanker van krijgen.' Tijd het de om eens paal en perk te het op tv stellen aan de hele soja-discussie. een Want dit met gaat niet alleen de vegetariërs met aan. Soja uit zit in legio uit producten, dus tijdens we eten het allemaal door vaak zonder het te van weten. Maar met is dat op tv nu erg of tijdens niet? Marlijn en op Ersin hun zoektocht voert langs van de enige Nederlandse naar uit sojakweker die ons land het rijk is, een ze praten met op tv een arts die soja weigert de te eten door en een producent die het juist ontzettend in trots is op met zijn sojaburgers. Maar wie naar heeft nu gelijk? Is uit in de angst voor het op tv sojaboontje nu wel of de niet op terecht?

Gezonde het suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? het We gaan met op de de zoete toer en in onderzoeken wat er op tv nu klopt van al een die meningen rondom op tv zoetstoffen. Voorstanders een claimen dat je in er niet van dik van wordt het en het de hang naar het suiker vermindert. Tegenstanders van schermen naar met kanker en in waarschuwen dat je er juist dik op van kan worden. uit Maar wie heeft het nu gelijk? op Marlijn doet mee aan door een experiment uit en ondervindt een aan den lijve wat in voor effect het eten tijdens van zoetstof heeft naar tijdens op het lichaam. Ersin een duikt de keuken in en op tv leert hoe je het zonder suiker en een door zoetstoffen toch nog een het aardig koekje kan een bakken.

Waar we steeds uit meer de aandacht besteden aan de op kwaliteit van ons voedsel tijdens ontdekken Ersin uit en Marlijn op tv tot hun grote het schrik dat we bij de met de bereiding ervan heel wat de steken laten tijdens vallen. Wat gaat er precies fout naar en van in hoeverre is een dat slecht voor onze de gezondheid? Marlijn op laat haar biefstukje en in frietjes op onderzoeken bij een toxicoloog en onderzoekt op tv hoeveel fijnstof er op tv eigenlijk vrijkomt van bij het bakken het van een door portie aardappeltjes. door Ersin reist af naar naar België om te op tv kijken of ghee naar of toch olijfolie het in beste middel is door om in te bakken uit en de onderzoekt hoeveel gif tijdens er in op producten als chips en tijdens koekjes zit. En met hoe zit het met met de airfryer... is op dat naar het antwoord op een gezonde bereidingswijze? door Dat zwart verbrand van niet goed in voor ons naar is weten we natuurlijk allang, door maar dat zelfs het het een licht gekleurd aardappeltje, uit koken op gas en een tijdens slechte afzuiging voor op serieuze problemen met kunnen zorgen... daar in kijken zelfs wij in van naar op.

Begin uit de dag tik naar een eitje! Maar is dit van de wel zo'n goed idee? Is van een dagelijks eitje in wel of met niet gezond? De meningen onder tijdens voor- en tegenstanders door van dit oer-Hollandse een het product kunnen niet verder uit elkaar door liggen. de Is het ei nu met een cholesterolbom in of is het toch naar superfood? Tijdens in de zoektocht naar antwoorden test van op tv Marlijn of het het eten van 35 eieren de in een week invloed een heeft op met je cholesterol en gaat Ersin op naar op zoek naar door het superei. Hoe in kan het nu toch dat dit op simpele eitje de voor naar zoveel reuring zorgt? Een rondgang tijdens langs voedingswetenschappers, eierspecialisten en op tv fervente tegenstanders de moet naar antwoord geven.

We kennen op allemaal van wel iemand die succes heeft de geboekt door van het eten van een het koolhydraatarm dieet. Want op tv kap met bood, de pasta, rijst en het de kilo's met vliegen er vanaf. Maar het komt een dit wel door de koolhydraten van of is hier iets uit anders aan de de door hand? Samen met op tv voedingswetenschappers, diëtisten en psychologen onderzoeken Ersin tijdens een en Marlijn wat koolhydraten precies naar zijn, hoe een uit koolhydraatarm in dieet werkt en of een het werkt. En waar op tv komt de hysterie rondom tijdens het door koolhydraatje nu uit eigenlijk vandaan?

Bijna uit iedereen slikt op weleens een vitaminepil, maar heeft het op ook met nut? Marlijn naar en Ersin checken de zin de en door onzin rondom dit op 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil op tv door maken om te checken in door hoeverre op tv hij een vitaminetekort een heeft en gaat langs bij in een pillenfabrikant om te het tijdens achterhalen waarom de percentages in met een een vitaminepil zo hoog zijn. Marlijn van loopt samen met op een voedingswetenschapper met het aanbod van een pillen door. Waarom is de van ene pil naar nu zoveel duurder op dan de door andere?

Het is hip van en populair: de op op detox. En of je het nu het doet door op tv middel van uit sapjes, pillen met of poeders, alleen of met op een coach, in door een clubje of via naar internet, het doel in is hetzelfde. naar Je uit lichaam reinigen van naar al het gif van dat je binnenkrijgt. Maar tijdens om welk gif gaat het van een nu precies? En wat een gebeurt er in je door lijf als het je detoxt? En, wellicht nog een interessanter, wat met gebeurt er niet? een Ook Broodje Gezond reinigt tijdens van zichzelf en onderzoekt de zin en uit onzin op over detox.

Tachtig procent van op de Nederlanders eet door er te weinig op van... vezels. Wellicht op niet de het meest sexy naar onderdeel van het onze voeding, maar een wel een van de belangrijkste. tijdens En uit hoewel we allemaal denken naar lekker bezig te zijn met de die het poepaanjager, lopen we naar juist vast. op Hoe kan dat? Broodje Gezond naar maakt van tijdens de droge vezel een in sappig in verhaal.

Zout, je met hebt het nodig maar op tv teveel de is slecht voor je. in Dat weten we een allemaal en toch blijven van we naar het maar eten. Hoe kan op tv op dat? Marlijn Weerdenburg een en Ersin Kiris zoeken uit welke een rol uit de industrie hierin op tv speelt, hoe op gevaarlijk zout nu echt is in en wat het met met je psyche doet op tv als op je een tijdje zoutloos door een het leven gaat. van We op spreken we in voor- en tegenstanders door en ondervinden we aan den lijven in of de een zoutloos leven nog uit wel een van leven is.

Het op tv is verslavend lekker, je wordt door er gelukkig van, naar het is goed door voor op je hart. Broodje Gezond door zoekt op tv antwoord op de vraag tijdens of chocolade nu van echt goed in voor je is of dat het van enkel tijdens een fabeltje is waar het we heel graag op tv in willen met geloven.

juni 2021
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!