Programma gemist?

Er tijdens zijn vele (volks)wijsheden over ons met eetpatroon: Zo van worden we opgevoed met naar het idee tijdens dat ontbijt de het belangrijkste maaltijd het is van uit de dag, maar nieuwe in diëten raden aan de het ontbijt over te uit slaan van of juist zes naar keer per dag met een klein beetje te eten. Wat het is van waar als het gaat om door ons eetpatroon? tijdens Wanneer van op de dag, eten we de wat? op tv En wat klopt er van naar het gezegde: door 'ontbijten als een keizer, lunchen op tv als op tv een koning en op tv dineren als een het bedelaar'?

We moeten met er 2 ons per een dag van eten. het Groenten. Maar maakt door van het dan uit of het deze uit de de pot, een blik, uit tijdens de vriezer of tijdens van op de markt komen? de Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie het gaat er tijdens winnen? Marlijn onderzoekt bij met met de producent hoe de het groenten zo met gezond mogelijk in met een potje belanden, van terwijl Ersin bij de door spruitjesboer de oogst meemaakt naar en de term 'vers' met onderzoekt. op tv Want tot uit wanneer mag je het iets 'vers' noemen? uit En wat gebeurt op er met je van boontjes als je naar ze verkeerd kookt? En naar maakt het de dan nog wat op uit of je je in wortel pureert, rauw op eet op tv het of gekookt ? Nou en met of!

Vis op tv is gezond! En zeker de verse het vis! Maar als met dat visje echt zo met gezond is, waarom heeft een het voedingscentrum het de aanbevolen twee keer per met week van dan teruggeschroefd op tv naar één keer? En hoe tijdens zit het precies van met alle negatieve artikelen op over op tv gif en plastic van in ons harinkje en de mootje zalm? naar Ersin en Marlijn gaan op van zoek naar uit het gezondste door visje. Gaat Ersin dat vinden op tv bij een kweker uit in tijdens Zeeland of vindt Marlijn tijdens die in op de visafslag? En van wat maakt dat visje dan tijdens met precies zo gezond? Antwoord vinden op op die vraag het blijkt lastiger dan op gedacht.

In het Amerika is de trend tijdens al zichtbaar. Na tijdens dairy free op tv en pro tijdens vegan is gut-friendly de nieuwe de rage. En ook in op tv in ons landje krijgen de op darmen steeds meer de aandacht. Boeken, de speciale diëten en bijzondere drankjes met naar unieke ingrediënten doen naar ons geloven door dat we onze van darmen extra naar in de het watten moeten leggen. Waarom eigenlijk? Zijn tijdens ze er dan in zo op slecht aan toe? de Marlijn en Ersin onderzoeken uit het belang met van onze de darmen en de zin en onzin door van tijdens al die naar producten die onze darmflora eens flink door zouden in opkrikken. Zo krijgt uit Ersin bij van een bacterioloog uitgelegd wat er nu tijdens eigenlijk in onze op op darmen zit waarvoor we in zo goed moeten zorgen, hoort door Marlijn op een arts uit over de tijdens meerdere rollen die van naar onze darmen spelen, uit gaan ze op consult bij op tv een poeptherapeut die op tv uitlegt hoe je kan tijdens zien of je door darm in het shape het is en zien op tv we hoe een nieuw wondermiddel met je darmen de zo gezond in krijgt dat allerlei in ziektes als sneeuw het voor de zon in verdwijnen.

We op tv moeten anderhalf tot de twee liter uit water per dag drinken, want dat uit is gezond. We van raken op tv op deze op tv manier afvalstoffen kwijt, door we vallen af en als van cadeautje krijg je er op uit ook nog een tijdens gezonde huid van. Op deze de manier lijkt water door het meest goedkope tijdens medicijn voor een gezond tijdens en stralend het lijf, maar is dat tijdens ook zo? Ersin op tv gooit tijdens zijn eigen lichaam op tv in de strijd en laat van zijn afvalstoffen testen, op tv Marlijn een reist af uit naar onze Zuiderburen om te kijken in of het ene het op water nu gezonder is de dan het andere het en zoekt ze uit uit waar op tv die anderhalf tot uit twee liter water de regel nu eigenlijk het vandaan komt? Een ding is door zeker, na een rondje de met langs onze experts blijkt uit water een groot deel van door haar onschuld te door van verliezen.

Soja: door goede zuivel- en vleesvervanger of met hormonenbom? op tv Voor- en tegenstanders van soja uit buitelen in al jaren een over elkaar heen. 'Het van is goed tijdens voor je, want het een is plantaardig.' 'Het op is super slecht, op je kan op tv er zelfs kanker van het krijgen.' Tijd om eens een paal en perk van te stellen aan de tijdens in hele soja-discussie. Want dit gaat het niet alleen naar de vegetariërs aan. Soja het zit in legio van producten, van dus we eten het allemaal vaak door uit zonder het te de weten. Maar is dat door nu erg of niet? Marlijn de en een Ersin hun zoektocht voert het langs de het enige Nederlandse sojakweker die ons met land rijk door is, ze praten met in een arts die in naar soja weigert te eten en een op tv producent die tijdens juist ontzettend trots tijdens is op zijn in sojaburgers. Maar wie heeft tijdens nu een gelijk? Is de angst voor met het sojaboontje op tv nu wel of een niet van terecht?

Gezonde uit suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? met We tijdens gaan op de naar zoete toer en onderzoeken met wat de er nu klopt van al naar die op tv meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen in dat je het er niet dik van wordt het en het naar de in hang naar suiker vermindert. Tegenstanders schermen op tv met kanker met en waarschuwen dat van je er juist dik in van van kan worden. Maar wie heeft uit nu gelijk? de Marlijn doet mee aan de met een experiment en ondervindt aan het den lijve wat voor in effect het eten naar van zoetstof met heeft op op tv het lichaam. Ersin duikt de de keuken in uit en tijdens leert hoe je het zonder suiker en zoetstoffen toch op tv nog een van aardig koekje kan met bakken.

Waar in we steeds het meer aandacht besteden aan de kwaliteit uit van ons op voedsel op tv ontdekken Ersin en Marlijn in tot hun grote schrik dat in met we bij de bereiding op ervan heel wat steken laten op een vallen. Wat gaat naar er precies fout en op in hoeverre is naar dat slecht tijdens voor onze gezondheid? Marlijn laat naar haar biefstukje en met frietjes onderzoeken bij een een toxicoloog en onderzoekt naar naar hoeveel fijnstof er eigenlijk door vrijkomt bij het bakken van op tv een portie op tv aardappeltjes. Ersin reist af een naar België op om te kijken of de ghee een of toch het olijfolie het beste middel van is om op in te bakken en onderzoekt op hoeveel gif er tijdens in producten als chips tijdens en koekjes tijdens zit. En tijdens hoe zit het uit met de airfryer... is op dat het antwoord op tv op een gezonde bereidingswijze? op tv Dat zwart verbrand van niet in goed voor naar ons is weten we natuurlijk allang, tijdens maar het dat zelfs een tijdens licht gekleurd aardappeltje, koken op op tv op gas en een slechte afzuiging door voor serieuze problemen op kunnen zorgen... daar tijdens kijken uit zelfs wij van uit op.

Begin het de dag tik een eitje! naar Maar is dit naar wel zo'n tijdens goed tijdens idee? Is een dagelijks eitje wel in of tijdens niet gezond? De een meningen onder voor- en tegenstanders op van dit in oer-Hollandse product kunnen met niet uit verder uit elkaar op liggen. Is het ei nu het een cholesterolbom of is tijdens op het toch superfood? Tijdens de de zoektocht naar de antwoorden test Marlijn of een het eten tijdens van 35 eieren in in een tijdens week invloed heeft naar op je cholesterol en gaat Ersin het op zoek van naar het superei. Hoe op tv tijdens kan het nu van toch dat dit simpele eitje de voor zoveel de reuring zorgt? Een in rondgang langs uit voedingswetenschappers, eierspecialisten en fervente tegenstanders moet in antwoord de geven.

We kennen het allemaal op tv wel iemand die succes heeft geboekt tijdens het door het eten een van een koolhydraatarm dieet. Want kap een het met bood, pasta, rijst en tijdens de kilo's de vliegen er vanaf. Maar komt tijdens dit wel de door de de koolhydraten of is hier tijdens iets anders aan de naar hand? van Samen met voedingswetenschappers, diëtisten en tijdens de psychologen onderzoeken Ersin en Marlijn door wat tijdens koolhydraten precies zijn, uit hoe een koolhydraatarm dieet werkt en uit of het werkt. tijdens uit En waar komt tijdens de hysterie rondom het de koolhydraatje nu op eigenlijk vandaan?

Bijna iedereen slikt een weleens uit een vitaminepil, maar heeft de het ook nut? Marlijn tijdens door en Ersin checken de zin en tijdens onzin van rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin de laat een het nutriprofil in maken om te checken het in hoeverre hij een vitaminetekort van heeft op en gaat langs bij op tv een pillenfabrikant om het te achterhalen waarom een de in percentages in een vitaminepil zo hoog naar zijn. Marlijn loopt op samen in met een tijdens voedingswetenschapper het aanbod van pillen een door. op Waarom is de ene pil nu van zoveel duurder dan de de naar andere?

Het een is hip en op tv populair: de detox. uit En of je het tijdens nu naar doet door middel de van sapjes, pillen uit of poeders, alleen of met het een coach, in een met clubje op tv of via internet, het doel de is de hetzelfde. Je lichaam reinigen van door al door het gif dat je binnenkrijgt. op tv op tv Maar om welk op gif gaat het nu van precies? En wat gebeurt tijdens er in je lijf op het als je detoxt? En, wellicht nog in op tv interessanter, wat gebeurt de er niet? Ook Broodje in Gezond reinigt zichzelf in en onderzoekt de in zin en onzin over op detox.

Tachtig tijdens procent van de van Nederlanders eet met er te weinig van... vezels. Wellicht het niet het meest met sexy onderdeel van tijdens in onze voeding, maar wel een op tv van van de belangrijkste. En hoewel naar we allemaal denken lekker bezig een te zijn met naar die poepaanjager, lopen uit we juist met vast. Hoe op kan dat? met Broodje Gezond maakt van de door droge vezel een sappig een met verhaal.

Zout, naar je hebt het nodig de maar uit teveel is slecht voor je. van Dat weten een we allemaal het en toch blijven de we het maar het eten. Hoe kan dat? Marlijn een Weerdenburg en Ersin Kiris in zoeken uit door welke rol de industrie uit met hierin speelt, hoe gevaarlijk naar zout nu echt is uit en wat het met een je psyche doet op tv als je uit een met tijdje zoutloos door het leven gaat. door We op spreken we op voor- en tegenstanders en ondervinden het we aan den in lijven het of een zoutloos leven met nog wel een het leven is.

Het in is verslavend lekker, het je wordt er gelukkig van, met het is goed met voor je hart. in Broodje Gezond zoekt in antwoord op door de vraag of chocolade het nu echt goed op tv voor je is door of dat tijdens het op enkel een fabeltje is waar we tijdens heel met graag in willen de geloven.

maart 2020
07-08-2019 19:00

Eetpatroon

Broodje Gezond - Eetpatroon

Er zijn vele (volks)wijsheden over ons eetpatroon: Zo worden we opgevoed met het idee dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, maar nieuwe diëten raden aan het ontbijt over te slaan of juist zes keer per dag een klein beetje te ...

06-08-2019 18:55

Vers/blik

Broodje Gezond - Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent...

05-08-2019 18:55

Vis

Broodje Gezond - Vis

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer? En hoe zit het precies met alle negatieve artikelen over gif en pl...

02-08-2019 18:50

Darmflora

Broodje Gezond - Darmflora

In Amerika is de trend al zichtbaar. Na dairy free en pro vegan is gut-friendly de nieuwe rage. En ook in ons landje krijgen de darmen steeds meer aandacht. Boeken, speciale diëten en bijzondere drankjes met unieke ingrediënten doen ons gel...

01-08-2019 19:00

Water

Broodje Gezond - Water

We moeten anderhalf tot twee liter water per dag drinken, want dat is gezond. We raken op deze manier afvalstoffen kwijt, we vallen af en als cadeautje krijg je er ook nog een gezonde huid van. Op deze manier lijkt water het meest goedkope ...

31-07-2019 19:00

Soja

Broodje Gezond - Soja

Soja: goede zuivel- en vleesvervanger of hormonenbom? Voor- en tegenstanders van soja buitelen al jaren over elkaar heen. 'Het is goed voor je, want het is plantaardig.' 'Het is super slecht, je kan er zelfs kanker van krijgen.' Tijd om een...

30-07-2019 18:55

Zoetstoffen

Broodje Gezond - Zoetstoffen

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? We gaan op de zoete toer en onderzoeken wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen. Voorstanders claimen dat je er niet dik van wordt en het de hang naar suiker ve...

29-07-2019 18:55

Bak en braad

Broodje Gezond - Bak en braad

Waar we steeds meer aandacht besteden aan de kwaliteit van ons voedsel ontdekken Ersin en Marlijn tot hun grote schrik dat we bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Wat gaat er precies fout en in hoeverre is dat slecht voor on...

26-07-2019 19:00

Ei

Broodje Gezond - Ei

Begin de dag tik een eitje! Maar is dit wel zo'n goed idee? Is een dagelijks eitje wel of niet gezond? De meningen onder voor- en tegenstanders van dit oer-Hollandse product kunnen niet verder uit elkaar liggen. Is het ei nu een cholesterol...

25-07-2019 18:55

Koolhydraten... word je dik van brood?

Broodje Gezond - Koolhydraten... word je dik van brood?

We kennen allemaal wel iemand die succes heeft geboekt door het eten van een koolhydraatarm dieet. Want kap met bood, pasta, rijst en de kilo's vliegen er vanaf. Maar komt dit wel door de koolhydraten of is hier iets anders aan de hand? Sam...

24-07-2019 18:55

Vitaminepillen

Broodje Gezond - Vitaminepillen

Bijna iedereen slikt weleens een vitaminepil, maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit 'gezonde' pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat la...

23-07-2019 18:55

Detox

Broodje Gezond - Detox

Het is hip en populair: de detox. En of je het nu doet door middel van sapjes, pillen of poeders, alleen of met een coach, in een clubje of via internet, het doel is hetzelfde. Je lichaam reinigen van al het gif dat je binnenkrijgt. Maar om...

22-07-2019 18:55

Vezels

Broodje Gezond - Vezels

Tachtig procent van de Nederlanders eet er te weinig van... vezels. Wellicht niet het meest sexy onderdeel van onze voeding, maar wel een van de belangrijkste. En hoewel we allemaal denken lekker bezig te zijn met die poepaanjager, lopen we...

19-07-2019 18:55

Zout

Broodje Gezond - Zout

Zout, je hebt het nodig maar teveel is slecht voor je. Dat weten we allemaal en toch blijven we het maar eten. Hoe kan dat? Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris zoeken uit welke rol de industrie hierin speelt, hoe gevaarlijk zout nu echt is e...

18-07-2019 18:50

Chocola

Broodje Gezond - Chocola

Het is verslavend lekker, je wordt er gelukkig van, het is goed voor je hart. Broodje Gezond zoekt antwoord op de vraag of chocolade nu echt goed voor je is of dat het enkel een fabeltje is waar we heel graag in willen geloven.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Broodje Gezond gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Broodje Gezond de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Broodje Gezond bij Broodje Gezond liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Broodje Gezond. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Broodje Gezond gemist

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Broodje Gezond, uitgezonden op Nederland 3. Heb je een uitzending van Broodje Gezond gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Broodje Gezond? Hier kun je alle uitzendingen van Broodje Gezond kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 42
  • Laatste uitzending op 07-08-2019 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!