Programma gemist?

Documentaire van op regisseuse een Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse door schrijfster Astrid op Roemer. Zij van ontvangt als eerste auteur van van Caraïbische het oorsprong de P.C. Hooft-prijs door voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de met wetenschap van tijdens het intieme' - van een uitspraak uit van de Surinaams-Nederlandse een schrijfster Astrid op Roemer (69). Op donderdag 19 mei naar met krijgt zij, als eerste auteur het van Caraïbische oorsprong, de het op tv P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde 2016 uitgereikt. het Vijftien jaren lang een trok Roemer op tv rond naar met kat, laptop van en rugzak. Niemand wist met meer waar ze een was, ze leefde in complete de afzondering. Uiteindelijk wist uit regisseuse Cindy Kerseborn van haar na een tijdens intensieve zoektocht op met door te sporen en aan van de praat uit te krijgen. En op al is het soms op met tegenzin: de charismatische Roemer uit toont zich de van een kwetsbare het kant. Het schrijverschap naar van naar Roemer wordt onder op de loep genomen een en er is goed te zien een hoe belangrijk het op voor haar is. op tv Roemer, bekend naar van onder met meer 'De gekte van een in vrouw' (1982) de en de dichtbundel tijdens 'Afnemend' (2012), het geldt als een naar van de belangrijkste Surinaamse naar auteurs van een de laatste decennia. Ze wordt naar geprezen om haar de scherpe en relevante op tv interventies in op het publieke debat door en haar complexe verbeeldingen door van de geschiedenis naar van op Suriname - van aldus het juryrapport naar van de P.C. Hooft-prijs. in Haar gedichten hebben op tv een prominente rol op in de film en worden de voorgedragen door haarzelf, op tv het maar ook door een zangeressen Izaline Calister en Sabrina door Starke. in De film geeft aandacht aan uit een belangrijk thema uit het haar werk: een het taboe op tijdens de op tv Surinaamse Decembermoorden in 1982. Daarnaast schrijft een Roemer veelvuldig over het de vrouwelijke in identiteit. Als de vrouw, en ook nog van eens als met zwarte vrouw, door ervaart ze die vooral als het problematisch. In de in jaren 80 werd ze de een gezien als voorvechtster van op tv het feminisme; lesbische met vrouwen beschouwden haar als de rolmodel. In de naar film op tv zien we de met eigenzinnige Roemer kuieren in een op Gents met klooster, met af de en toe die pretoogjes. Niet alleen uit door prachtige gedichten komen voorbij, maar ook een op fraaie uitspraken.Minder

oktober 2021
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!