Programma gemist?

Documentaire de van regisseuse Cindy Kerseborn op tv over de Surinaams-Nederlandse schrijfster het Astrid Roemer. Zij in ontvangt tijdens als eerste auteur van Caraïbische tijdens oorsprong de P.C. het naar Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven naar is de wetenschap van het van intieme' - een op tv uitspraak van de een Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid naar Roemer (69). Op tijdens donderdag met 19 mei krijgt door zij, als eerste de auteur van Caraïbische oorsprong, op tv de P.C. het Hooft-prijs voor Letterkunde van 2016 uitgereikt. een Vijftien jaren lang tijdens trok Roemer rond met kat, uit laptop en naar rugzak. Niemand wist meer waar met ze was, een ze leefde in complete op een afzondering. Uiteindelijk wist regisseuse op Cindy Kerseborn haar na van een intensieve zoektocht de op te sporen en het aan door de praat te krijgen. met En op al is het soms met tegenzin: het van de charismatische Roemer toont zich een van een kwetsbare kant. op Het van schrijverschap van Roemer wordt onder op tv uit de loep genomen en het er is goed te van zien hoe belangrijk het op tv tijdens voor haar is. Roemer, op bekend van op onder meer 'De gekte van een op tv vrouw' (1982) van en op de dichtbundel 'Afnemend' op (2012), geldt als een door van de belangrijkste Surinaamse auteurs in van de op laatste decennia. Ze wordt een op tv geprezen om haar scherpe op en relevante naar interventies in het publieke debat en een haar complexe verbeeldingen een het van de geschiedenis van Suriname van - aldus met het juryrapport van van de P.C. Hooft-prijs. Haar het gedichten hebben door een prominente door rol in de film en in worden voorgedragen door op tv haarzelf, maar tijdens ook door zangeressen de Izaline Calister en Sabrina van Starke. het De film geeft een aandacht aan een belangrijk thema in uit de haar werk: het taboe op op tv de op Surinaamse Decembermoorden in 1982. Daarnaast de schrijft Roemer met veelvuldig over de vrouwelijke uit identiteit. Als vrouw, naar en ook nog eens op tv als een zwarte vrouw, op tv ervaart ze die uit vooral als problematisch. de In de jaren 80 werd van ze gezien als de voorvechtster van het uit feminisme; lesbische van vrouwen beschouwden haar als rolmodel. de op tv In de film op zien we de eigenzinnige Roemer tijdens kuieren een in een Gents door klooster, met af en toe op tv die tijdens pretoogjes. Niet alleen prachtige gedichten komen het voorbij, maar ook tijdens fraaie de uitspraken.Minder

november 2019
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!