Programma gemist?

Documentaire uit van regisseuse Cindy Kerseborn over uit de Surinaams-Nederlandse schrijfster tijdens Astrid van Roemer. Zij ontvangt als eerste een de auteur van Caraïbische oorsprong de van P.C. met Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer naar 'Schrijven is de wetenschap op van het intieme' met - een uitspraak van de uit Surinaams-Nederlandse schrijfster een Astrid Roemer (69). een Op donderdag 19 naar mei krijgt zij, tijdens als eerste naar auteur van Caraïbische oorsprong, de van P.C. door Hooft-prijs voor Letterkunde 2016 uitgereikt. van Vijftien jaren lang van trok Roemer rond tijdens met kat, laptop in en rugzak. door Niemand wist de meer waar ze was, ze van leefde op in complete afzondering. Uiteindelijk wist uit regisseuse Cindy Kerseborn uit haar na op een intensieve de zoektocht op van te sporen en in aan de praat te krijgen. En de al de is het soms met op tv tegenzin: de charismatische Roemer naar toont naar zich van een kwetsbare kant. op tv Het schrijverschap met van van Roemer wordt onder de loep naar genomen en er in is goed te op zien hoe belangrijk in het naar voor haar is. Roemer, bekend van op tv onder meer van 'De gekte door van een vrouw' (1982) naar en met de dichtbundel 'Afnemend' (2012), geldt de als een van de op belangrijkste Surinaamse auteurs een uit van de laatste decennia. Ze de wordt geprezen om in haar scherpe en naar relevante interventies het in het publieke debat en op haar naar complexe verbeeldingen van de uit geschiedenis van Suriname van - aldus het van juryrapport de van de P.C. Hooft-prijs. Haar tijdens gedichten hebben de een prominente rol door in de film en het worden voorgedragen door door haarzelf, maar ook door op tv op tv zangeressen Izaline Calister en op Sabrina Starke. De film geeft door op tv aandacht aan een belangrijk thema uit van door haar werk: het taboe op op tv de Surinaamse Decembermoorden de in in 1982. Daarnaast schrijft Roemer veelvuldig het over de vrouwelijke het identiteit. Als vrouw, en een ook op tv nog eens als zwarte naar vrouw, ervaart ze het die vooral als op problematisch. In de van jaren 80 werd van ze gezien als van voorvechtster van het feminisme; in lesbische vrouwen beschouwden met haar als op tv rolmodel. In de in film zien op we de eigenzinnige Roemer kuieren op in door een Gents klooster, van met af en toe met die tijdens pretoogjes. Niet alleen tijdens prachtige gedichten komen voorbij, maar ook op door fraaie uitspraken.Minder

mei 2021
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!