Programma gemist?

Documentaire van regisseuse van Cindy naar Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse in schrijfster Astrid Roemer. Zij tijdens ontvangt als eerste met auteur van Caraïbische met oorsprong de P.C. het van Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de naar met wetenschap van het intieme' - in een een uitspraak van de Surinaams-Nederlandse schrijfster door Astrid Roemer de (69). Op donderdag uit 19 mei krijgt zij, als naar eerste auteur van op Caraïbische uit oorsprong, de P.C. Hooft-prijs voor naar Letterkunde 2016 een uitgereikt. Vijftien jaren lang op trok van Roemer rond met kat, laptop het in en rugzak. Niemand wist meer waar uit ze was, ze op leefde in complete uit afzondering. uit Uiteindelijk wist regisseuse uit Cindy Kerseborn haar naar na een intensieve zoektocht in op te sporen en naar het aan de praat te krijgen. uit En al een is het soms met tegenzin: uit de charismatische Roemer naar op tv toont zich van naar een kwetsbare kant. Het schrijverschap van een in Roemer wordt onder de naar loep genomen en er op tv is goed de te zien hoe belangrijk van het met voor haar is. Roemer, het bekend van onder de meer 'De gekte van een een op vrouw' (1982) en tijdens de dichtbundel 'Afnemend' (2012), geldt als op tv een van van de belangrijkste Surinaamse met auteurs het van de laatste decennia. door Ze wordt geprezen door om haar scherpe en relevante het van interventies in het publieke uit debat en haar complexe verbeeldingen op van de geschiedenis op van Suriname - van een aldus het juryrapport van de P.C. in Hooft-prijs. Haar gedichten uit hebben in een prominente rol van in de film en worden van voorgedragen door haarzelf, in maar de ook door zangeressen Izaline op tv Calister en Sabrina van Starke. De op film geeft aandacht aan een het belangrijk thema uit het haar werk: op het taboe op de een Surinaamse Decembermoorden het in 1982. de Daarnaast schrijft Roemer veelvuldig over met de vrouwelijke identiteit. tijdens Als vrouw, de en ook nog het eens als tijdens zwarte vrouw, een ervaart ze die vooral als het problematisch. In het de jaren een 80 werd ze gezien als voorvechtster op de van het feminisme; lesbische vrouwen beschouwden naar haar tijdens als rolmodel. In de naar film zien we de in eigenzinnige Roemer tijdens kuieren in het een Gents klooster, met met af in en toe die pretoogjes. Niet alleen een prachtige tijdens gedichten komen voorbij, maar ook het fraaie de uitspraken.Minder

mei 2020
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!