Programma gemist?

Documentaire van regisseuse naar een Cindy Kerseborn over de op tv Surinaams-Nederlandse schrijfster uit Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste de auteur van Caraïbische op oorsprong de P.C. tijdens Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer de 'Schrijven van is de wetenschap van op tv het intieme' uit - een uitspraak op van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid door Roemer (69). op tv Op op donderdag 19 mei krijgt zij, op tv als van eerste auteur van Caraïbische oorsprong, de in P.C. Hooft-prijs voor in Letterkunde 2016 uitgereikt. naar Vijftien jaren lang een trok Roemer door rond met uit kat, laptop de en rugzak. Niemand wist meer waar tijdens ze door was, ze naar leefde in complete het afzondering. Uiteindelijk wist regisseuse Cindy een Kerseborn haar op tv na een tijdens intensieve zoektocht op te sporen met en aan op tv de praat te krijgen. op En al is op het soms van met tegenzin: de charismatische Roemer uit het toont zich van een kwetsbare het kant. Het schrijverschap van door Roemer op tv wordt onder de tijdens loep genomen van en er is goed te zien het hoe belangrijk het uit voor haar het is. naar Roemer, bekend van onder meer door 'De de gekte van een vrouw' (1982) en door de dichtbundel tijdens 'Afnemend' (2012), van geldt als tijdens een van de belangrijkste Surinaamse het auteurs van de met laatste decennia. Ze uit wordt geprezen om haar op scherpe en de relevante interventies in het de publieke debat op en haar complexe verbeeldingen van van de geschiedenis op tv op van Suriname - het aldus het juryrapport van uit de P.C. Hooft-prijs. Haar de gedichten hebben een prominente in op tv rol in de film de en worden voorgedragen door in haarzelf, maar het ook door tijdens zangeressen Izaline Calister en Sabrina Starke. tijdens op De film geeft op tv aandacht aan een belangrijk thema uit naar de haar werk: het op taboe op de Surinaamse Decembermoorden in uit 1982. Daarnaast in schrijft uit Roemer veelvuldig over op de vrouwelijke identiteit. op Als vrouw, en ook een nog eens het als zwarte vrouw, ervaart het ze die vooral op als problematisch. In de jaren een van 80 werd ze gezien in als voorvechtster van met het feminisme; lesbische vrouwen beschouwden de haar als de rolmodel. In de de film van zien we de eigenzinnige de Roemer kuieren in een tijdens Gents klooster, met met af en naar toe die pretoogjes. Niet in alleen prachtige gedichten door komen voorbij, maar ook naar fraaie met uitspraken.Minder

september 2020
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!