Programma gemist?

Documentaire van regisseuse op tv door Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster een Astrid Roemer. tijdens Zij ontvangt als van eerste auteur van Caraïbische het oorsprong met de P.C. Hooft-prijs voor uit Letterkunde.Meer op tv 'Schrijven is de wetenschap op van het van intieme' - een in uitspraak van de op Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer (69). Op uit donderdag 19 mei het krijgt zij, op tv als door eerste auteur van Caraïbische oorsprong, de uit P.C. Hooft-prijs voor op van Letterkunde 2016 uitgereikt. Vijftien jaren lang met trok met Roemer rond met kat, uit laptop en rugzak. in Niemand wist meer op tv waar ze was, op ze leefde de in complete afzondering. tijdens Uiteindelijk wist regisseuse de Cindy Kerseborn de haar na een intensieve zoektocht op in in te sporen en door aan de praat te krijgen. op tv En al van is het door soms met tegenzin: met de charismatische Roemer toont de zich van een de kwetsbare kant. uit Het schrijverschap van Roemer uit wordt onder de loep genomen van tijdens en er is goed te door zien hoe een belangrijk het voor haar naar is. Roemer, bekend het van op onder meer 'De gekte van van een op vrouw' (1982) en de dichtbundel 'Afnemend' uit (2012), geldt als naar een van de de belangrijkste Surinaamse de auteurs van de de laatste decennia. in Ze wordt op tv geprezen om haar op scherpe en relevante interventies met in het een publieke debat en haar complexe door verbeeldingen van de geschiedenis van van Suriname met - uit aldus het juryrapport van van de P.C. Hooft-prijs. Haar gedichten het hebben een prominente in uit rol in de film en uit worden voorgedragen door haarzelf, naar maar ook uit door zangeressen Izaline met Calister en Sabrina uit Starke. De uit film geeft aandacht aan in een belangrijk in thema uit haar op werk: het met taboe op de van Surinaamse Decembermoorden in naar 1982. Daarnaast schrijft op tv Roemer veelvuldig over de vrouwelijke naar identiteit. Als naar vrouw, en ook nog eens door uit als zwarte vrouw, ervaart ze door die vooral als in problematisch. het In de jaren tijdens 80 werd ze gezien naar als voorvechtster van het feminisme; door lesbische vrouwen beschouwden door haar als op rolmodel. In de film tijdens zien we de het eigenzinnige Roemer het kuieren in uit een Gents klooster, met af naar en toe die de pretoogjes. tijdens Niet alleen prachtige een gedichten komen voorbij, maar in ook fraaie op uitspraken.Minder

januari 2021
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!