Programma gemist?

Documentaire van van regisseuse Cindy door Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster van met Astrid Roemer. Zij van ontvangt als eerste de auteur van Caraïbische oorsprong de van P.C. uit Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de op tv wetenschap van het in van intieme' - een uitspraak van tijdens de Surinaams-Nederlandse schrijfster door Astrid van Roemer (69). Op naar donderdag 19 mei krijgt zij, uit als een eerste auteur van Caraïbische oorsprong, de van op P.C. Hooft-prijs voor naar Letterkunde 2016 uitgereikt. het Vijftien jaren lang trok tijdens Roemer rond met kat, laptop een en op rugzak. Niemand naar wist meer waar ze was, ze de leefde in in complete afzondering. Uiteindelijk uit wist regisseuse een Cindy Kerseborn haar na in een intensieve zoektocht op tijdens te uit sporen en aan door de praat te door krijgen. En op al is het soms met tijdens tegenzin: de in charismatische Roemer toont zich met van op een kwetsbare kant. Het schrijverschap het van Roemer wordt de onder de loep de genomen en er is door het goed te zien hoe belangrijk met het voor op tv haar is. Roemer, bekend een van onder meer 'De de gekte in van een het vrouw' (1982) en de dichtbundel 'Afnemend' van in (2012), geldt als een met van de op belangrijkste Surinaamse auteurs van de het laatste decennia. Ze de wordt geprezen tijdens om haar scherpe en relevante tijdens interventies met in het publieke tijdens debat en een haar complexe verbeeldingen van de geschiedenis van van uit Suriname - aldus het juryrapport door van de van P.C. Hooft-prijs. Haar gedichten uit hebben een door prominente rol met in de film in en worden met voorgedragen door haarzelf, maar ook met door naar zangeressen Izaline Calister en Sabrina op tv Starke. De film geeft uit op aandacht aan een uit belangrijk thema uit haar van werk: het taboe op uit de Surinaamse uit Decembermoorden in met 1982. Daarnaast schrijft Roemer veelvuldig op tv over de een vrouwelijke identiteit. uit Als vrouw, en tijdens ook nog eens met als zwarte vrouw, ervaart ze die met op tv vooral als problematisch. In de jaren het 80 werd ze met tijdens gezien als voorvechtster van het feminisme; op tv lesbische vrouwen beschouwden tijdens haar in als rolmodel. In de film tijdens door zien we de eigenzinnige Roemer naar kuieren in een Gents tijdens klooster, op met af en toe op tv die pretoogjes. Niet op tv alleen met prachtige gedichten komen voorbij, maar ook van door fraaie uitspraken.Minder

juli 2020
19-05-2016 23:20

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren - Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren

Documentaire van regisseuse Cindy Kerseborn over de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer. Zij ontvangt als eerste auteur van Caraïbische oorsprong de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde.Meer 'Schrijven is de wetenschap van het inti...

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren bij Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Op deze pagina vind je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren, uitgezonden op Nederland 2. Heb je een uitzending van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren gemist? Kijk deze dan hier terug!

Uitzending gemist van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren? Hier kun je alle uitzendingen van Het Uur van de Wolf: Astrid Roemer - de wereld heeft gezicht verloren kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 19-05-2016 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!